Ziekenhuis in opstand tegen “zwabberbeleid” De Jonge en gaat AstraZeneca prikken: ‘Wij wachten geen dag langer!’

De medische specialisten van het ziekenhuis Zuyderland uiten hun terechte frustraties in een open brief gericht faalminister Hugo de Jonge, de Gezondheidsraad en het RIVM. Zij vinden het belachelijk dat er nog steeds geen adequate beschermingsmiddelen voor hun personeel is geregeld en dat er zo ontzettend getreuzeld wordt met vaccins, omwille van “veiligheid.” Ze roepen op tot actie en willen dat mensen zélf mogen bepalen of ze een ‘risicovol’ vaccin nemen of niet.

De échte oppositie tegen het steeds verder spaak lopende beleid van Hugo de Jonge komt allang niet meer uit de Tweede Kamer. Nee, medici en zorgspecialisten leiden de revolte tegen al het geblunder van Haperende Hugo. De medische specialisten van het ziekenhuis Zuyderland schrijven een open brief waarin ze het “zwabberbeleid” van De Jonge en zijn baas Rutte fel bekritiseren:

“Beste minister, wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze IC’s liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers. Door ziekteverzuim en uitputting krijgen we de planning niet meer rond. Medewerkers stellen de terechte vraag waarom zij zorg moeten blijven leveren zonder adequate bescherming, en dat terwijl de vaccins liggen te wachten in de koelkast.”

De IC-capaciteit opschalen lukt niet, zorgpersoneel is nog steeds niet beschermd (en valt uit), vaccins blijven op de plank liggen vanwege “veiligheid” en belangrijke andere zorg wordt telkens uitgesteld. Kortom: het is één grote puinbende. Eén die redelijk vermeden had kunnen worden als Hugo de Jonge, de Gezondheidsraad en het RIVM zich niet overal mee hadden proberen te bemoeien. En het beleid alle kanten hadden uitgestuurd, en dan weer terug.

Bij Zuyderland zijn ze glashelder: “Net zoals een meerderheid van de Tweede Kamer pleiten wij voor vrijwillige vaccinatie op basis van ‘informed consent’. Wij overwegen dan ook serieus om vanaf aanstaande maandag de paar honderd AstraZeneca-vaccins die nog in de koeling liggen te wachten, aan te bieden aan medewerkers en dokters.”

Hoppa, bam! De ziekenhuismedewerkers ‘dreigen’ nu dus gewoon het heft in eigen handen te nemen, omdat ze het lafhartige gepruts van De Jonge echt spuugzat zijn. Doe het! En trek je de rest van de ziekenhuizen mee. Dan ziet blunderkoning Hugo eindelijk hoe het wél moet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. coenzoon

  natuurlijk gewoon doorgaan , zelfs jongeren laten het leven in Duitsland , officiele teller 407 doden , 31.000 x bijverschijnselen waarvan 3500 met ziekenhuis opname

  Lang leve het vaccin hóera , hóera , hóera

  tróllen doe je huiswerk , zoek even lekker zelf .
  Nederland zwijgt verder, 106 gevacineerde , 25 dood , 70 ziek maar heeft uiteraard niets van doe met het vaccin.

  🙂 🙂 🙂 hopelijk krijgen de tróllen het vaccin spoedig

 2. STOP FVD

  “Hoppa, bam!” Mooi hoor, goeie teksten weer.

  1. coenzoon

   inhoudelijk geen toevoegingen ? dank voor de erkenning stopidioot

  2. Nexit218

   Je word al rustiger merk ik toch yoga???
   Xxx

 3. roodkapjelusttaart

  Steek die spuit maar in je eigen hol.

 4. Albion

  Men wordt zo wanhopig dat zelfs je laten inspuiten met een vaccin waarvan de testfase tot 2023 loopt kennelijk maar moet kunnen.
  Dit terwijl het virus voor de meeste geen enkel probleem is te ondergaan noch om van te herstellen.

  Omdat onze leiders een obsessie hebben met een vaccin wat ze globaal willen toedienen wat niet eens kan, laten we ons opsluiten en muilkorven met een stuk plastic voor onze mond.
  En al die effort, had ook gewoon in de ontwikkeling van een medicijn gestopt kunnen worden…

  Nu is iedereen zo verblind door frustratie dat ze niet meer helder kunnen nadenken en blindelings vertrouwen op de vaccins. Terwijl in Israël de zuid Afrikaanse variant al door de zo bewierrookte vaccinatie barrière heen breekt en ze in Engeland in september een ‘booster’ (een eufinisme voor gewoonweg nog meer troep laten inspuiten) willen toedienen voor hun faal-vaccin en dat dit dus de derde prik wordt binnen een half jaar.

  Maar ondertussen zuipen we wel door, roken we als een ketter en creëeren we met de plastic wegwerp paria- maatschappij een afvalberg van epische proporties en sterven we massaal aan uitgestelde medische zorg.

  Hoe vind je zelf dat het gaat??

  1. coenzoon

   quote Nu is iedereen zo verblind door frustratie dat ze niet meer helder kunnen nadenken en blindelings vertrouwen op de vaccins. Terwijl in Israël de zuid Afrikaanse variant al door de zo bewierrookte vaccinatie barrière heen breekt en ze in Engeland in september een ‘booster’ (een eufinisme voor gewoonweg nog meer troep laten inspuiten) willen toedienen voor hun faal-vaccin en dat dit dus de derde prik wordt binnen een half jaar. end

   Aangetoond dat gevacineerde meer risico lopen bij de mutaties gaan we gewoon door met het experiment

  2. rafi

   De wereld is inderdaad compleet krankzinnig geworden.

   1. Aborifa

    Op DDS bevinden zich de meeste waanzinnigen. Laat je je toch lekker niet vaccineren. Zijn we gauw van die storende gekkies af.

    1. coenzoon

     Op DDS bevinden zich de meeste waanzinnigen. Laat je je toch lekker vaccineren. Zijn we gauw van die storende gekkies af.

     1. Aborifa

      Ja leert het al. Goed zo.

 5. saddy

  Ik lees net op deze site: 435 euro boete en strafblad (alleen voor blanken denk ik dat er bedoeld wordt) en dus kan dat een dure keuze worden.

  1. coenzoon

   het corona fascisme is een ietsje dwingend !

   volgende stap is een teller aan de vingers om te zien hoe vaak de handen nat zijn geweest per dag

   😲

 6. Edjan

  Stug hoor, dat de dames en heren experts doorgaan met AstraZeneca te prikken.
  Onder de 60 is de kans dat je aan die prik overlijdt ongeveer vergelijkbaar met de kans om te overlijden aan Covid.
  Wat mij betreft zetten de dames en heren experts die prik maar bij zichzelf.

  1. toetssteen

   @Edjan
   Men zou meer moeten testen op het hebben van antistoffen. Mijn vrouw fietst overal doorheen, ze heeft in haar jonge jaren SARS gehad. Ze was niet ziek, maar moest wel in quarantaine. (toen was dat nog 6 weken).
   U raadt het waarschijnlijk al, ze heeft antistoffen. Haar formulier heeft ze alzo verscheurd.
   Ik mag niet worden geënt, ik heb een medicijnallergie. En nog zo eea.

   1. Edjan

    SARS, da’s al weer lang geleden. 2003. Testen op antistoffen lijkt me een goed idee. Kan dat? Ik denk dat ik misschien een heel milde vorm van Corona heb gehad want ik kon een paar weken niks proeven. Alles leek net stopverf.
    Maar of je daarna immuun bent weet ook niemand.

    1. toetssteen

     Goedemorgen Edjan. Ik heb even de missus gevraagd of zij een goede link had, ze gaf me deze:
     h**ps://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-020-01887-1
     U moet van die sterretjes tt maken.
     Inzake haar kennismaking met sars, dat was in 1956, ze was nog maar een kleuter. Het heerst toen oa in China. Daarom zijn er in China, maar ook b.v. in Singapore relatief zo weinig slachtoffers. Veel ouderen hadden al kennisgemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.