Afshin Ellian verzet zich tegen de testsamenleving: “Vraag mij niet om mijn grondrechten te doneren”

Bij Goedemorgen Nederland van WNL verzette Afshin Ellian zich heel duidelijk – luid en duidelijk zelfs – tegen de extreem vergaande plannen van de politiek om een vaccinatiepaspoort en testsamenleving in te voeren. “Vraag mij niet om mijn grondrechten te doneren aan caféhouders en theatermensen,” aldus Ellian die ook duidelijk maakte dat dit soort maatregelen de overheid veel te veel macht opleveren.

Het gebeurt niet zo heel vaak meer tegenwoordig, maar af en toe mogen er dan toch nog mensen op televisie om kritiek te leveren op de extreme plannen van het kabinet om Nederland volledig te transformeren in een testsamenleving waarin gevaccineerden en getesten wel rechten hebben, maar het andere deel van de bevolking niet. Zo mocht Afshin Ellian vandaag aanschuiven bij Goedemorgen Nederland van WNL. In de uitzending liet de rechtsgeleerde geen spaan heel van deze plannen.

“Ik vind het eigenlijk heel raar dat we het steeds over die testsamenleving hebben,” aldus de rechtsgeleerde. Liever ziet hij dat er werk wordt gemaakt van een grootschalige vaccinatiecampagne, “zoals in Israël, zoals in Amerika.” Ellian: “Als het zo doorgaat kun je in september gewoon beginnen met de samenleving volledig open te zetten.” De hoogleraar vervolgt: “Ik denk dat daarin moet worden geïnvesteerd. Ik denk dat het parlement daarover zich moet gaan buigen, hoe we dat kunnen bespoedigen en versnellen.”

“En er is nog iets anders,” ging Ellian verder. “Kijk, afgezien van de situatie in Israël want dat is echt een héél aparte situatie, het gaat [daar] om veiligheidsvraagstukken ook, maar hier voor de Europese Unie vind ik het heel vreemd dat we zo gemakkelijk zeggen, ‘ja, je moet een gezondheidspaspoort [of een vaccinatiepaspoort] hebben. Ik vind dat dat te ver gaat.”

Bizar genoeg werd hij op dat moment onderbroken door WNL-presentatrice Maaike Timmerman, die een enorme inperking van de grondrechten van Nederlanders als journalist blijkbaar wél prima vindt. En het niet alleen goed vindt, maar er zelfs voor wil pleiten. Maar in de tussentijd, zei ze, tot “iedereen” gevaccineerd is, is het misschien een leuke tussenoplossing.

Maar wil iedereen dat wel? En zo niet, hoe zit het met de rechten van die mensen? Ook dat vond mevrouw de journalist helemaal niet interessant. Tijdelijk. Echt. Dat hele systeem wordt opgetuigd, tegen miljarden euro’s, heel de wereld past zich erop aan, maar het is puur tijdelijk. Paar maandjes. En als journalist denkt ze niet bij zichzelf: dat klinkt toch niet helemaal logisch, eigenlijk…

Hoe dan ook, Ellian reageerde door te stellen dat die versoepelingen kunnen “als mensen zich aan de basisregels houden.” Het is, zegt hij, heel gek dat de overheid dan maar “de grondrechten gaat schenden,” omdat sommige mensen de regels niet willen naleven. Kijk, zei de academicus, “ik ben bereid te doneren” aan sectoren die in de problemen zitten. “Maar vraag me niet mijn grondrechten te doneren aan caféhouders en theatermensen.”

Maar zei Timmerman weer, die nog maar eens wilde onderstrepen dat zij als ‘journalist’ het afschaffen van grondrechten wél heel fijn vindt, het is slechts tijdelijk! Om de economie een oppepper te geven! “Ik ben bang dat we één ding uit het oog verliezen,” zei Ellian daarop. “Dat is, die economie kómt op gang omdat dit uiteindelijk de laatste restanten zijn van die strijd tegen corona. Althans voor dit moment, wat vaccinaties betreft.”

Heldere uitspraken van Afshin Ellian die duidelijk beseft dat het systeem waarover gesproken wordt een serieuze schending van onze grondrechten is. En wat opvallend om te zien dat de WNL-‘journalist,’ die tot taak heeft te waken over die grondrechten en erover te berichten als de overheid ze schendt, daar heel anders over leek te denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Monty

  ”heel de wereld past zich erop aan”

  Als heel de wereld dus een vaccinatie paspoort eist kunnen we gerust weigeren toch?
  Waarom op vakantie naar het buitenland, we kunnen beter ons geld in eigen land uitgeven.

  Onze ondernemers kunnen het beter gebruiken.

 2. STOP FVD

  Het is een lastig dilemma. Mensen zeuren dat ze niks kunnen, de overheid biedt dan de mogelijkheid om het eerder mogelijk te maken, en dan wordt er gezeurd dat er een tweedeling ontstaat etc etc.

  Tja, dan doen we het toch niet en gaan we inderdaad pas alles weer opengooien per september oid. Dus mensen deze zomer niet op vakantie, nog niet naar de bioscoop etc etc.

  Voor de mensen die DAT prima vinden is het toch goed, dan doe je al die dingen nog niet. Voor de rest die er geen problemen mee heeft, die doen het wel. Dat er dan een tweedeling ontstaat is dan inherent aan de situatie die mogelijk gemaakt wordt, het HOEFT niet.

  Waarom mensen die dit niet willen verwachten dat er ook iets voor hen gebeurt is de omgedraaide wereld. Zonder deze tussenfase KAN niks. Dus als we de tussenfase niet doen, dan kan NIEMAND iets. Wat mij betreft ook prima, maar ga dan niet lopen janken dat alles nog steeds dicht zit.

  De kortzichtigheid van dit soort mensen, dit is dan een “geleerde”, waarvan ik uitga dat hij begrijpt dat er anders dus niets gebeurt. Hij wilt het niet, prima, ga je deze zomer niet op vakantie.

  1. rutte leugenaar

   corona is een hoax domme jongen !

   build back better , aan de kant , aan de kant klaus schwab komt eraan en de hele wereld volgt

   het WEF maakt geen grappen

   1. STOP FVD

    Blablabla, wappie met zijn complotgezever. HAHAHAHAHHA.

    1. rutte leugenaar

     goh wat origineel , voor een eencellige dan !

    2. rutte leugenaar

     h**ps://www.weforum.org/
     Een complot ?
     h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp
     een complot ?

     hahahahaha, de eencellige denkt aan een complot !
     2030 bezit u niets meer maar zult gelukkig zijn.

     1. STOP FVD

      Ja, dankjewel voor het bevestigen van wappie gedrag. Het constant verwijzen naar weforum IS COMPLOT DENKEN, slimpie!

     2. usb3.0

      stopje begrijpt niets van wat er werkelijk gaande is, doet zijn vingers in zijn oren en roeptoetert heel hard complottheorie

     3. rutte leugenaar

      hahahaha , rutte en kaag zitten voor de gezelligheid bij schwab imbiciel !

      Je bent een randdebiel van de bovenste plank als je wilt beweren dat het WEF complot denken is .

      Toch triest dat onze eencllige het bestaan van het WF ontkend !

    3. leukeditter

     nee jij zevert niet..tringggg zeg

   2. Monty

    ”corona is een hoax”

    En vaccineren staat gelijk aan genocide toch?
    Jij bent echt een slimme jonge.

  2. Aborifa

   Wat is er mis met een tweedeling?
   Er zijn zoveel delingen.
   Tweedeling is een toverwoord van de linkse politiek.

  3. usb3.0

   stopje is een achterlijke imbeciel..

   1. STOP FVD

    Precies, van die mensen tref je er hier een aantal aan. Leuke gasten, vooral als ze het niet met je eens zijn LOLOLOL.

  4. Xyz1234

   Wat een domme reactie. Het gaat er juist om dat je zonder maatregelen gewoon weer alles kunt doen. Dit virus is veel minder gevaarlijk dan de politiek en media u wijs gemaakt hebben. Duik de cijfers en feiten eens in op websites van WHO, CBS, RIVM, nature, the lancet, university of Oxford om maar een paar voorbeelden te noemen. En leer dat die feiten haaks staan op de perceptie die in uw hoofd zit.

 3. Mireille

  Afshin Ellian realiseert zich niet dat een gedeelte van de bevolking zich niet aan de regels wenst te houden. Zelfs gesteund door politieke populisten.

  1. STOP FVD

   Precies, van die mensen tref je er hier een aantal aan. Leuke gasten, vooral als ze het niet met je eens zijn LOLOLOL.

   1. september

    Inderdaad,die blijf je houden die het nooit met je eens zijn.Het zei zo

  2. Gerda2

   @ Afshin Ellian realiseert zich niet dat een gedeelte van de bevolking zich niet aan de regels wenst te houden.

   Bekijk het filmpje nogmaals (1.10) waarin hij het heeft over mensen, die zich niet aan de regels wensen te houden en wat hij daarna zegt.

  3. rutte leugenaar

   ach maffe muts , als er amper 100.000 bekeuringen zijn geschreven voor overtreding avond klok heeft het slaafse volk zich weer keurig aan die idioterie geconformeerd !

   Je bent een domme linkse inhoudsloze roeptoeter die ongehinderd door enige kennis zijn onderbuik leegt , een misselijke populist , een walgelijk stuk vreten !

 4. Branzino

  “Het gebeurt niet zo heel vaak meer tegenwoordig, maar af en toe mogen er dan toch nog mensen op televisie om kritiek te leveren op de extreme plannen van het kabinet om Nederland volledig te transformeren in een testsamenleving waarin gevaccineerden en getesten wel rechten hebben, maar het andere deel van de bevolking niet.”

  Dan moet de schrijver meer naar praatprogramma’s kijken. Vrijwel elke avond komt komt kritiek op het corona-beleid van het kabinet aan de orde en niet alleen bij WNL. Gisteravond bijvoorbeeld was Fleur Agema te gast bij Op1 en Marleen Stikker was bij Beau. Zo gaat het vrijwel elke avond met het presenteren van kritiek op “Den Haag”. Boeiend genoeg om kennis van te nemen.

  1. rutte leugenaar

   blabla bladieblabla

 5. M.Dikker

  Mijn (voorgaande) reactie wordt beoordeeld???

  1. rutte leugenaar

   Zelden komt dat goed maar daar zit dan iets in met @@p

  2. Edjan

   Ook na á pen is een nono-woord.
   C0ntr0le ook
   Overigens heb ik het verschillende keren meegemaakt dat de voor beoordeling verdwenen reactie een uur of 6 later op de goeie plaats en met de oorspronkelijke tijd alsnog werd geplaatst.

 6. rutte leugenaar

  Even analyseren , het duurt nog maximaal 3 maanden voordat iedereen gevaccineerd is. Invoering van een vaccinatie paspoort duurt nog 4 tot 6 weken zegt hugo goebbels. Na vaccineren is het paspoort overbodig. Dus we gaan een vaccinatie paspoort invoeren voor een periode van zes weken !

  Je bent volledig krankzinnig als je wilt geloven dat het vaccinatie paspoort een tijdelijke maatregel is !

  Overigens , de UK is met prikronde 3 begonnen. De reden interesseert me geen zak maar de registratie van enting 3 zal toch ook in dat paspoort moeten. Zo ook enting 4 en 5 en 6. U bent elk kwartaal van harte welkom voor uw prikje. Niet geprikt ? U mag niet deelnemen aan de maatschappij.

  De angsten die men gezaaid heeft werken beter dan het wapen offensief van Hítler

  1. Edjan

   RL +++++

  2. M.Dikker

   Precies! Je zult de rest van je leven moeten blijven vaccineren want hoe lang beschermt zo’n vaccinatie je nou eenmaal?! Griepprik is ook jaarlijks.

  3. Edjan

   Dit paspoort is een stap in de richting van Chinaficatie.
   Als je gelooft dat het paspoort verdwijnt nadat 70% van de Nederlanders is gevaccineerd, ben je inderdaad naïef. Want er zal een mutatie verschijnen en het spel begint weer opnieuw.
   Overigens is een overheid altijd geneigd om steeds meer macht over haar onderdanen te verkrijgen en daarbij komt dit paspoort heel goed uit.
   We zullen nog maar moeten afwachten wat er nog meer op dat paspoort gaat verschijnen. het is technisch goed mogelijk om iedereen die een verkeersovertreding begaat een negatief punt op zijn paspoort te geven zodat hij bijv. niet meer met de trein mag.
   De overheid als een almachtige, alles verstikkende broer. We zijn er nog lang niet maar het schuifelt langzaam aan die richting op.

  4. STOP FVD

   IS NIET ELK KWARTAAL. Daar hebben we het al over gehad pathologische leugenaar. Hier nog eens de link :

   h**ps://www.cnbc.com/2021/04/15/pfizer-ceo-says-third-covid-vaccine-dose-likely-needed-within-12-months.html

   Je moet niet zo bang zijn voor 1 of 2 prikkies en daarna elk jaar!

   1. usb3.0

    stopje begrijpt werkelijk niet wat er echt aan de hand is, het coronawappie en fascistische vaccinazidrammertje is daar echt zo verschrikkelijk (te) dom voor

    1. STOP FVD

     Is goed wappie, hou vast aan je complotje, anders kom je de dag niet door. Succes wappie!

   2. september

    Dat van elk kwartaal zou niet eens kunnen,te weinig vaccins.1 keer per jaar is genoeg En laat die Anderen maar kletsen

 7. rafi

  Beseft dient te worden, dat die journaliste nog maar net van de luiers af is, en daarna ondermaats onderwijs heeft gehad van even onderontwikkelde HBO-docentjes, van bv. bouwjaar 1980. Van staatsrecht en grondwet heeft zij dus geen kaas gegeten. Zij zal ook wel redeneren van: huwelijkstrouw is belangrijk, maar eventjes, voor 1 keertje, mag ik wel een ‘slippertje’ maken’. Dat soort leeghoofden wordt er nu aangenomen in de maatschappij.

 8. Houtje

  Ach Kakelkip Maaike Timmerman die niet anders kan dan iemand onderbreken en zelf niks zinnigs kan zeggen. Ongelooflijk domme kippen daar bij WNL

 9. Adriaen van Bergen

  Even wat feiten:
  De symptomen van Covid zijn hetzelfde als die van de griep.
  De gemiddelde leeftijd van sterven aan Corona is 81 jaar.
  Vaak met onderliggend lijden. Uiteraard, want op die leeftijd slikt men gemiddeld medicijnen tegen allerlei kwalen.
  Onder de 70 jaar zijn er het afgelopen jaar maar 140 mensen, alleen aan Covid overleden.
  De prikken zijn experimenteel, veranderen je DNA, veroorzaken tot 3% bijwerkingen en men kent de lange termijn consequenties niet.
  In Florida, Texas en Zweden gaat het prima zonder maatregelen.
  De maatregelen die de overheid oplegt verzwakken ons immuunsysteem.
  Ga maar na, minder contact, minder vaak immuunsysteem nodig.
  Masker op is minder zuurstof opname is slechter immuunsysteem.
  Prik, is kunstmatig rna opnamen ipv immuunsysteem die het werk doet.
  Onze rechten, die ons zijn afgenomen, kunnen we nu (misschien) terugkrijgen als we ons laten prikken.
  Dit klopt van geen kanten.

  1. Mikse

   Veranderen je dna ? Waar heeft u die wetenschap vandaan. Ik verblijf in afwachting van uw antwoord. Mikse.

   1. usb3.0

    mikse heeft iig géén idee wat er gaande is..

  2. Mar

   In Texas mogen winkeleigenaren zelf maatregelen opleggen aan de klant. Er zijn genoeg winkels en andere gelegenheden waar de klanten een mondkapje moeten dragen, anders zijn ze niet welkom in de winkel.

 10. Lucky Luke

  Deze toch weldenkende man zou je zeggen is dus nu het padje volledig kwijt, als je naar een kroeg wilt moet je laten zien dat je boven de 18 bent, dus altijd moet je kunnen laten zien wie en hoe oud je bent en dat al vanaf je 14de levensjaar. Dat moet dan ook een aantasting van je grondrecht zijn, bovendien, wat de goede man dus niet weet is dat alle zeelui een verplicht vaccinatie paspoort hebben, niks mis mee, heeft niets met je grondrechten te maken meneer Afshin Ellian.

  1. september

   Die Afshin Elian heeft inderdaad ongelijk

 11. Houtje

  ach “journalist -kakelkip” Maaike. Moet je die nog serieus nemen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.