BIJ1 verwerkt hun identiteitspolitiek in bericht 4 mei-herdenking

BIJ1 heeft het hele identiteitslijstje van hun ideologie vakkundig af proberen te werken bij hun bericht over 4 mei. Dit is hoe het politiseren van de herdenking eruit ziet.

Daar gaan we dan:

Vandaag herdenken we. De Joden, Roma, Sinti, LHBTIQ+, mensen met een beperking, communisten en alle andere groepen die slachtoffer werden van fascisme. En we zijn strijdbaar. Want fascisme zat nooit eerder met zoveel zetels in ons parlement. Verzet is een levenslange taak.

Kan het nog erger? Jazeker, zonder moeite schudden ze nog zo’n ‘parel’ van een tweet uit de mouw:

Ook staan we stil bij de mensen die hun leven gaven voor de strijd tegen fascisme. In het bijzonder de vergeten groepen, zoals moslims en Zwarte mensen. En we denken aan alle mensen die sindsdien slachtoffer zijn geworden van oorlogen waar ook Nederland aan meedeed.

Waar de rest van Nederland op 4 mei álle Nederlandse oorlogsslachtoffers en omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, doet BIJ1 lekker alsof het alleen om slachtoffers van fascisme gaat. En logisch ook, want ze willen maar wat graag uit kunnen halen naar hun politieke tegenstanders in het parlement.

Ze durven hun bericht zelfs gelijk te stellen aan een vorm van “verzet”. En vervolgens ondergraven ze de echte verzetshelden tegen fascisme door “moslims en Zwarte mensen” (met een hoofdletter, ja) extra in de schijnwerpers te plaatsen. Alles om maar specifieke groepen te kunnen belichten en daarmee identiteitspolitiek te kunnen bedrijven.

Met als kers op de taart de ultieme belediging: “En we denken aan alle mensen die sindsdien slachtoffer zijn geworden van oorlogen waar ook Nederland aan meedeed.” Want ja, slachtoffers van oorlogen waar ook Nederland aan meedeed verdienen om één of andere reden meer aandacht dan ‘gewoon’ de (Nederlandse) slachtoffers van álle oorlogen na de Tweede Wereldoorlog. Echt, hoe kríjg je het voor elkaar…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. AS210854

  Volgens mij heeft ze haar medicatie vanmorgen niet ingenomen, ze begint te raaskalken.

  1. Max Aue

   raaskallen

   1. Jack Flash

    Ga taalles geven aan een kleuterklas halve zool.

    1. Edjan

     Jack +++++++

 2. Chee

  Wat een domme vrouw is t ook, in de 2e kamer is ze veel te licht en snapt totaal niet waar de debatten over gaan stelt de verkeerde vragen en staat continu voor paal.
  Ook snapt ze niet dat moslims de grootste fascisten en racisten zijn…als die andere mensen geen moslim zijn.

  1. Jack Flash

   Zwarte pleeborstel strijdt tegen zichzelf.
   😂

  2. Stanly2000

   Ook zwarte moslims schijnen niet erg gewaardeerd te worden door hun lichtere geloofsgenoten.

 3. Awi

  Dat de partij zegt te strijden is een uiterst merkwaardige bewering van een partij die zelf racistische (antisemitische) sentimenten uitdraagt in samenleving en parlement. Het beweren dat Israël een ‘apartheidstaat’ is, is namelijk antisemitisch. Dit volgens de gangbare internationale definitie, onderschreven ook door Nederlandse regering en parlement.

  1. Borreby Duytsch

   Je bent een jankerd, Awi.
   Ga weg!

 4. september

  Het zal S.S. weer niet zijn,maar weinig aandacht aan besteden

 5. Duckday

  DE grootste BAGGER allertijden

 6. Wally

  Wat verwacht je anders van deze mensen? Laat ze maar voor joker staan.

 7. M.Dikker

  Gatverdamme! Hoe laag kun je zinken?! Stuur dat mens met aanhang s.v.p. naar Timboektoe.

 8. rutte leugenaar

  in elke periode heb je een groep nsb’ers !

 9. Rogerio

  De continue extreme tunnelvisie van SS komt mij redelijk fascistoïde voor ook al is haar dubieuze insteek marxistisch gegrond.

 10. usb3.0

  Even kijken wat de reacties zullen zijn in Nederland? als Baudet iets doet in de trant van 4 en 5 mei valt heel Nederland ( lees: nog linkse fascisten berichtgeving) over hem heen..

 11. windmill

  Wie stemmen op dit sort idioten die een grote salaris innen en niks doen wat belangerijk is.

  1. Max Aue

   De Nederlandse taal valt voor allochtonen niet mee.

   1. CZ

    Beter dan een dom jongetje die nog in z’n bed plast en leurt om aandacht op dit forum. De liegende Max Van Velenamen, een pleonasme.

   2. usb3.0

    Taalautist maxje heeft er steeds meer last van..

 12. ikweetwatikwil

  En dat soort heb je in de 2de kamer. Een eerste klas racist en Nederland staat dat toe.

 13. trutje

  Nou Sylvana wat is het dat de hele wereld in Nederland wil wonen dat vreselijke land volgens jou. Dit jaar 50.000 paspoorten afgegeven aan Syriers en Eritrears terwijl alle landen om ons heen ze terug sturen. Iedereen weet zodra je Nederland hebt bereikt is je kostje gekocht. Zouden ze terug moeten dan voelen ze zich altijd Nederlander maar wonen ze hier dan zijn ze altijd anti-Nederlander en dan hebben de autochtonen het weer gedaan.

  1. ikweetwatikwil

   Zo is het trutje.

 14. A-BBa

  Ik heb wel een goede business tip voor Sylvana:
  Bill Gates is weer vrijgezel. Hij zal na de scheiding zo’n 70 Milljard waard zijn.
  #SchoenmakerBlijfBijJeLeest

 15. Duckday

  Dit vergeet ze er bij te vermelden dat we zo vredelievend zijn
  Zo becijferden onderzoekers recent , dat niet-westerse immigratie voor gemiddeld 27 miljard euro per jaar op de Nederlandse overheidsfinanciën drukt. Hetgeen de verzorgingsstaat op termijn in grote problemen breng

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.