Botte VVD-mastodont Henk Kamp vindt dat CDA duidelijkheid moet geven: ‘Formatie duurt nu al acht weken’

Oud VVD-informateur én voormalig minister Henk Kamp is van mening dat het CDA snel een keuze moet maken. We zijn nu al twee maanden verder, en de formatie schiet op deze manier niet op, aldus Kamp. Het CDA moet duidelijkheid geven, willen ze door of niet. In andere woorden: blijven ze Omtzigt steunen of kiezen ze voor machtsbehoud. 

De VVD-mastodont was te gast bij het radioprogramma 1 op 1 van Sven Kockelmann waar hij sprak over de formatie. Het CDA is tot op het bot verdeeld over een toekomstige samenwerking met Rutte. Veel CDA’ers zijn niet te spreken over het feit hoe men is omgegaan met Pieter Omtzigt. Maar Kamp ergert zich vooral aan het feit dat het CDA geen knopen durft door te hakken. Waardoor ze het hele formatieproces vertragen, volgens hem moet de CDA-top gewoon snel een keuze maken:

“Men komt maar niet tot een conclusie. Als de situatie niet verandert, dan zal er gekeken moeten worden naar alternatieve coalities zonder het CDA.”

Waarop de vertrouweling van premier Rutte stellig aangeeft dat het geen zin heeft om zo lang te wachten op het CDA. ‘Het wordt hoog tijd dat we een volgende stap maken. Het is nu al acht weken na de verkiezingen,’ aldus de botte VVD-mastodont.

Het is duidelijk dat VVD’er Kamp graag vaart wil maken met de herinstallatie van Rutte als premier. Of dit nu zonder het CDA is of met het CDA laat hem koud. Het laat in ieder geval zien dat de kwestie-Omtzigt de machtsbeluste Kamp niet heel veel doet. Snel een kabinet bijeen ronselen is voor hem belangrijker. Het CDA moet daarom op de knieën voor koning Rutte, en snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Eppo123

  Nieuwe verkiezingen en kijken hoe gek de Nederlanders zijn.

 2. Monty

  ”Het is duidelijk dat VVD’er Kamp graag vaart wil maken met de herinstallatie van Rutte als premier.”

  Wordt er geen rekening mee gehouden dat Rutte achter de tralies verdwijnt.
  Of heeft Wilders hierover gelogen?

  1. Harry Haller

   Voor Malle Monty is Geert Wilders de ware Führer: er kan geen reactie van hem komen of Wilders vervult er de hoofdrol in. ‘Sieg Wilders’ roept Monty met een stijve rechterarm omhoog.

   Boven het bed van de autist Monty hangen ook talloze posters en foto’s van zijn aanbeden held en Redder des Vaderlands.

   Laten we het Monty maar niet kwalijk nemen dat hij het over niets anders kan hebben. Wilders is zijn enige doel in het leven en reden van bestaan.

   Monty is de mongool die altijd voor het muziekkorps uitloopt. Iedereen kent zo’n potsenmaker en dorpsidioot wel.

   1. Monty

    Blijft de vraag, heeft Wilders tegen het volk gelogen net als Rutte tegen het Nederlandse volk liegt.

    Dan is Wilders geen haar beter dan Rutte.

    1. Harry Haller

     Voor jou blijft dat een vraag Monty. Maar jij bent dan ook niet goed bij je hoofd.

     1. Monty

      Heb jij het antwoord dan?

     2. Harry Haller

      Nee, ik stel de vraag niet. Dan doen alleen achterlijk zuigtröllen als jij.

     3. Monty

      Laten we het er dan maar ophouden dat ook Wilders keihard liegt net als Rutte.

    2. hetfietsmenneke

     Wilders is in mijn ogen de enige politicus die er echt met zijn hart voor gaat. Als je vanwege je opvattingen zo moet leven als hij, dan doe je het niet voor iets anders. En Wilders heeft aangifte tegen Rutte gedaan vanwege machtsmisbruik. De bal ligt niet meer bij hem.

 3. Max Aue

  Het CDA wil dolgraag regeren met Rutte maar dat mogen ze niet van de autist Omtzigt die de partij in gijzeling houdt.

  1. CZ

   Aldus Max Ernst Van Velenamen die Omtzigt een autist noemt terwijl hijzelf een pathologische zwendelaar is. Compleet en al jaren door het ijs gezakt… gelukkig ziet hij het zelf niet. 🙂

  2. Aborifa

   De eigenschappen die hem kampioen van de toeslagenaffaire maaktem nekken hem in zijn verdere politieke ambities. Inderdaad.

  3. Cootje

   Het cda laat niet zoals Rutte al zijn gaten zo makkelijk vullen , met de mond en de kont zijn de gebruik aanwijzingen duidelijk gescheiden , behalve bij Rutte die heeft geen schaamte geen fatsoen geen eer . Die gooit zijn beschadigde gebruikte lichaam in de strijd om zijn doelstellingen te halen . En als ze geen principes hebt ben je gauw bespeelbaar ,

 4. plakband

  Als de VVD durft te besluiten om Rutte een grote schop onder z’n kont te geven komt er beslist sneller een nieuw kabinet dan in deze doodlopende steeg te blijven hangen. Maar dat durft de VVD niet. Liever leggen ze de schuld voor het formatie-drama bij een andere partij neer.
  Doorzichtig en gewetenloos.
  En D6666, Kaag dus, steunt deze volksverlakkerij.

 5. Beukman

  Staat hem goed, die baard! Hij had altijd een beetje lսllig koppie.

  Verder moeten ze inderdaad een beetje vaart maken. Temeer daar kennelijk iedereen het wel eens is over het toekomstige resultaat van de formatie. Het land moet worden bestuurd, er komen geen nieuwe verkiezingen, en Rutte gaat niet weg. Dat zijn gegevens waar niemand omheen kan.

 6. J.C.

  En hij heeft “Groningen” ook zo goed gedaan…….

  Kamp heeft nu ook niet door dat het oponthoud door Rutte III is veroorzaakt, of wil hij de bal bij het CDA leggen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.