Complotdenkers kalken Zeeuwse bunkers onder met corona-Jodensterren: ‘Misselijkmakend, bah!’

Inwoners van het Zeeuwse schiereiland Walcheren zijn vandaag opgeschrikt door een actie van corona-complotdenkers. De bunkers in Koudekerke zijn ondergeschilderd met Jodensterren waarin het woord ‘Covid’ staat.

De politie in de Zeeuwse kuststreek is ziedend over de actie en schrijft op Instagram: “Dat je het niet eens bent met keuzes die de politiek maakt, dat kan. En daar is op zich niets mis mee. Maar om op deze manier je standpunt duidelijk te willen maken… Gewoon misselijkmakend, bah!”

Verantwoordelijken voor de bekladding zijn nog niet in beeld, maar wel is duidelijk in welke hoek de daders gezocht moeten worden: in de clubs rondom demonstrerende virusontkenners wordt al geruime tijd de Jodenster gebruikt als protestsymbool. Zij zien dit niet als aanstootgevend, ondanks de geschiedenis van het teken. Het Davidsstervormige borduursel is oorspronkelijk bedacht door de nazi’s. Zij dwongen Joden in de Tweede Wereldoorlog de emblemen zichtbaar op hun kleding te dragen, en is een symbool van onderdrukking geworden.

VVD-Kamerlid Jacqueline van den Hil hoopt in ieder geval dat de verantwoordelijken snel een ‘stevige staf’ krijgen van de rechter: “Wie dit doet is niet goed snik. Kritiek op coronabeleid is prima,” aldus de parlementariër: “Maar vergelijking met Jodenvervolging is walgelijk.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. usb3.0

  “Trump-aanhangster Greene vergelijkt mondkapje met Jodenster”

  En dit gaat alleen nog maar over een mondkapje! over de rest waar al die corona imbecielen alles onder complottheorieën scharen, hebben we het dan nog niet eens.
  Ben je niet gevaccineerd? word je van de maatschappij uitgesloten dit is vergelijkbaar met een gele ster.. diegene die dit ontkennen zijn natuurlijk vol-le-dig van de coronapot gerukt natuurlijk

  1. Mr.blauw.sky

   USBtje probeert natuurlijk over de rug van miljoenen vermoorde Joden zijn gelijk over vaccinatie weigeraars te halen.

   1. usb3.0

    Nee hoor blowdryer, je bent te dom om te begrijpen waar het om gaat

    1. Mr.blauw.sky

     Nee hoor, ik heb gelijk en jouw reactie bewijst dat.

     1. usb3.0

      Natuurlijk niet papagaai..

     2. rutte leugenaar

      yeppo , wím heeft een nieuw accountje !

   2. rutte leugenaar

    linkje al bekeken domme jongen ?

    Engeland adopteert het chinese systeem met punten en gezichtsherkenning.

    big brother in de race om build back better
    de totalitaire staat komt eraan

 2. CZ

  Aldus de bejaarde cock.

  1. usb3.0

   Dit eens goed bekijken, h**ps://www.blckbx.tv/videos/chinese-toestanden-in-uk-vaccinatie-app-vertelt-silkie-carlo-van-big-brother-watch-uk

   1. rutte leugenaar

    zorgelijk maar zoals voorspeld , je bent dus geen complotdenker of een wappie , de totalitaire staat krijgt handen en voeten met een corona paspoort onder de noemer build back better

  2. september

   Al die mensen die een complottheorie aanhangers,moeten we maar negeren , die veranderen toch nooit

   1. rutte leugenaar

    wat is een complottheorie domme jongen ? Een mooi dogma om een discussie dood te slaan.

    Toen hier voorspeld werd dar er een vaccinatiepaspoort zou komen waren dat de complotdenkers ! Beter even nadenken voor je onzin eruit gooit

   2. usb3.0

    september! jij bent een aanhanger van complottheorieën

 3. Gebande_3

  De man met het almachtige vlakgom heeft zojuist zijn ultieme hoogtepunt bereikt.

 4. Mr.blauw.sky

  Wie dit doet is niet goed snik. Kritiek op coronabeleid is prima,” aldus de parlementariër: “Maar vergelijking met Jodenvervolging is walgelijk.”

  En zo is het maar net.

  1. usb3.0

   Het gaat om de ster, iedereen die een ster droeg werd beperkt in hun bewegingsvrijheid en dit gebeurt nu weer, covidster middels een “paspoort” alleen nu denken mensen echt dat dit niet het geval is, sterker nog, mensen sluiten anderen uit, vergelijkbaar met de wo2.
   Bekijk de link eens en kom dan nog eens terug, hïtler zou zich omdraaien in zijn graf met hoe er nu persoonlijke gegevens worden verzameld en de hoeveelheid

  2. rutte leugenaar

   kunt u mij de verschillen uitleggen van ongevaccineerde met een verplicht verblijf in een quarantaine hotel en joden in de kampen ?

   De geschiedenis herhaalt zich maar ik heb het gevoel dat de strónt vlé®k een nieuw accountje heeft

 5. rutte leugenaar

  Als de keuze een corona paspoort – lees vaccinatie paspoort – wordt dan is de davidster mogelijk een ludiek gebaar voor de invulling. Want wat is de volgende stap ? ongevaccineerde in kampen , op transport ?

  Het corona paspoort zou er niet komen volgens hugo goebbels en pinokkio rutte !

  1. Mr.blauw.sky

   Natuurlijk wat denk jij dan, over een paar jaar worden alle vaccinatie weigeren op hun voorhoofd gebrandmerkt en naar wit-rusland gestuurd, Daar weten ze wel raad met dissidenten

   1. rutte leugenaar

    een paar jaar ? wat een domme jongen , de transporten gaan eerder plaats vinden, je weet toch wat chinezen met oeigoeren doen domme jongen ?

    1. Mr.blauw.sky

     Oooooooh hebben alle oeigoeren tegenwoordig corona onder de leden poeptról? Nu alweer vergeten waar het draadje over ging, seniele hufter?

   2. usb3.0

    blowdry stopt zijn dikke vette wappieharses gewoon nog dieper in de vaccinaziströnt

 6. Tepelkloofje

  “Dat je het niet eens bent met keuzes die de politiek maakt, dat kan”.
  Frappant dat de politie blatant toegeeft dat de chinese griep een politiek dingetje is. Wanneer is de term “publieke gezondheid” voor het laatst gevallen in relatie tot kung flu? Nou, da’s al weer een behoorlijk tijdje geleden, hoor.

 7. Monty

  Dat er reageerders zijn die dit goed praten.
  Onvoorstelbaar.

  Kies een ander symbool als je geen link wilt leggen met de jodenvervolging.
  Dit is een bewuste keuze om mensen te kwetsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.