Doorbraak! EMA geeft positief advies voor gebruik sotrovimab tegen Covid-19: ‘85% minder ziekenhuisopnames en sterfte’

De hele wereld zet in op vaccins om Covid-19 te bestrijden. Er wordt eigenlijk op zijn best met een half oog gekeken naar mogelijke medicijnen die mensen kunnen helpen die al besmet zijn. Maar wacht, in dat opzicht is er nu iets van een doorbraak. Want het Europees Medicijn Agentschap heeft een positief advies gegeven over sotrovimab. Dat medicijn moet vroeg gebruikt worden bij een Covid-19 besmetting. Als dat gebeurt – nu komt het! – kan het aantal ziekenhuisopnames flink verminderd worden.

Goed nieuws, natuurlijk. Heel goed nieuws. Want het EMA baseert zich zowaar op cijfers, en niet op hoopvol denken. Nou, in een tussentijdse analyse gebaseerd op de gegevens van 583 patiënten ziet men een vermindering van maar liefst 85% in ziekenhuisopnames of overlijden als de patiënt sotrovimab krijgt in vergelijking met een placebo.

Lees dat nog een keer. Er zijn 85% minder ziekenhuisopnames én sterfgevallen als Covid-19 patiënten behandeld worden met dit medicijn. Dat zijn geweldige cijfers, en wacht, er komt nog wat goed nieuws bij. Want het medicijn lijkt ook te werken tegen de momenteel bestaande varianten.

Je zou denken: win-win! Geweldig. Maar De Telegraaf heeft gesproken met Ab Osterhaus. En deze vaccinslijter heeft toch wat te zeuren. “Nadeel: het middel moet vooralsnog intraveneus -in een bloedvat- worden geïnjecteerd en daarvoor moet een goed uitgewerkt plan komen, wie dit gaat toedienen en hoe de logistiek is, want dat kan je niet zomaar door de huisarts laten doen,” zegt hij. Hoewel ook hij toegeeft dat dit wel degelijk een goed medicijn lijkt te zijn. En, voegt hij toe, het zou eigenlijk al ingekocht moeten worden voor september als er volgens hem een “vierde golf” op ons afkomt. Knap hoe zo’n man dat steeds weer weet, zeker met het vaccinatiecijfer dat er dan zou moeten zijn. Maar dat geheel terzijde.

Natuurlijk is dit een échte doorbraak die ook zou moeten betekenen dat elke mogelijke toekomstige lockdown bij voorbaat van tafel is geveegd. Een lockdown was alleen ietwat te verdedigen als “noodzakelijk om de zorg te beschermen.” Als sotrovimab ervoor zorgt dat er 85% minder ziekenhuisopnames zijn en 85% minder sterfgevallen door het coronavirus, dan kan de politiek op geen enkele manier dan ook het instellen van lockdowns verdedigen. Punt.

Dus. Heel mooi dat dit medicijn zo goed werkt. Nooit meer lockdowns!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. StemPzeweg

  Van alle mogelijke versoepelingen gaat het kabinet uitgerekend het voorgezet onderwijs volledig openen. Theaters, musea, concertzalen, restaurants moeten nog langer op een stokje bijten.

  Wat een onverantwoordelijke wanbeleid!

 2. Emile Takma

  Dit is inderdaad een goede ontwikkeling, zeker ook als dit middel goed blijkt te werken bij toekomstige varianten van het virus.

  Op de korte termijn kunnen we er niet zoveel mee. Het middel is, als ik het goed lees, symptoombestrijding dat alleen in een ziekenhuissetting kan worden toegepast. Vaccinatie voorkomt ziekte en opname en is dus de superieure weg, temeer ook omdat het de verspreiding van het virus tegengaat.

  1. Jack Flash

   Jij l*lt uit jouw nek takkema.
   Er is geen bewijs voor wat jij beweert.
   Doden en lichamelijke ellende na inenting zijn feiten.

   1. Gebande_3

    Arme Jack is een beetje de weg kwijt.
    Een enkele dode na vaccinatie vindt hij zwaarder wegen dan de duizenden sterfgevallen welke voorkomen zijn door vaccinatie.

    Pruttel maar lekker verder Jack.

    1. rutte leugenaar

     je speekt poep micro zwetscockje. Zie de cijfers op de site van het EMA.

     Maar we hoeven er niet meer over te soebatten. We kunnen alle regels intrekken en we kunnen stoppen met de experimentele vaccinnatie techniek.

  2. Edjan

   Takkema daalt neder op de aarde en verklaart dat dit medicijn niet aan zijn normen voldoet. Helaas, het is niet anders. Hij is superieur dus we moeten ons prikken laten.

   1. Gebande_3

    U leest wat er niet staat of u leest niet wat er wel staat.

   2. Emile Takma

    Ik kan de waarde van dit medicijn niet beoordelen, maar gelukkig deed de E-MAIL dat.
    Ik wijs er slechts op dat dit medicijn de de gevolgen van de ziekte bestrijdt en dus de besmetting niet voorkomt. Ik wijs er ook op dat op grond van wat ik erover las het medicijn alleen in een ziekenhuisomgeving kan worden toegediend. In dat geval ben je al zwaar ziek en zal het medicijn de na-effecten van deze ziekte niet voorkomen.

    Mogelijk kun je eens proberen hier inhoudelijk op te reageren.

    1. Jack Flash

     Zolang je niet na-effecten van de inentingen niet weet tot december 2023 (einde experiment) kun je deze conclusies domweg niet trekken.
     Kwestie van logica.

     1. Edjan

      Logica en Takkema, een ongemakkelijke combinatie.

    2. hetfietsmenneke

     De beste weg naar een normale samenleving is zeker niet vaccineren. Gevaccineerden kunnen nog steeds COVID-19 oplopen en doorgeven. Ze hebben er alleen minder last van. Een medicijn is veel beter, want dan kun je de ziekte bestrijden zonder de samenleving op slot te gooien. En ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat dit medicijn in een ziekenhuis omgeving moet worden toegediend. Omdat vaccinatiegoeroe Ab Osterhaus dat zegt? Een prikje kan echt wel door een huisarts of verpleegkundige gezet worden hoor. Osterhaus, de rat, ziet dat er nu een andere weg uit deze COVID ellende komt en daar kan hij niets aan verdienen.

     1. rutte leugenaar

      oosterhaus heeft minimaal 6 miljoen euris verdient met zijn gewauwel volgens het “follow the money ” clubje.

     2. Emile Takma

      “Gevaccineerden kunnen nog steeds COVID-19 oplopen en doorgeven. Ze hebben er alleen minder last van. ”

      Dit is gewoon onzin. Gevaccineerden worden niet meer ziek en de kans dat ze het doorgeven is heel erg klein.

     3. rutte leugenaar

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      game – set – match domme jongen

     4. Emile Takma

      Misschien kunnen Poepie en ik het eens worden op basis van het in de link genoemde onderzoek:

      ht*ps://nos.nl/artikel/2374959-amerikaanse-studie-na-vaccinatie-ben-je-nauwelijks-nog-besmettelijk

     5. usb3.0

      Een gemiddeld experimenteel onderzoek naar een degelijk vaccin duurt tussen de 10 tot 15 jaar, en nu het volgende, mensen zijn het experiment geworden, onze grondwet zegt dat een bevolking niet onderworpen mag worden aan experimenten, 1+1=2

    3. rutte leugenaar

     wil de decadente tról beweren dat vaccinatie corona voorkomt ?

     1. Emile Takma

      Ja.

      Dit blijkt ook in ons land: met de toename van het aantal vaccinaties lopen de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames snel terug.

      Ontkent Poepie die causaliteit?

     2. rutte leugenaar

      je liegt strónt vlé®k

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      vaccinatie voorkomt geen besmetting , vaccinatie voorkomt geen ziekteverschijnselen , vaccinatie voorkomt niet de dood

      je bent een fantast, een leugenaar, een sprookjesverteller en belangrijker een hufter die met opzet de boel verdraait

     3. Emile Takma

      “ vaccinatie voorkomt geen besmetting , vaccinatie voorkomt geen ziekteverschijnselen , vaccinatie voorkomt niet de dood”

      Je gelooft hier soms je ogen niet.

    4. Emile Takma

     E-MAIL = EMA

     1. rutte leugenaar

      gaat de tról de vraag nog beantwoorden ?

     2. rutte leugenaar

      kom nou wím , wil je beweren dat een vaccin corona voorkomt ? geef nou is antwoord onwetende decadente tról

      quote Emile Takma 1 uur geleden Ik wijs er slechts op dat dit medicijn de de gevolgen van de ziekte bestrijdt en dus de besmetting niet voorkomt. end

    5. Janna47

     Emile Takma
     “Ik wijs er slechts op dat dit medicijn de de gevolgen van de ziekte bestrijdt en dus de besmetting niet voorkomt.”

     Vindt u nu eigenlijk zelf ook niet dat dit totale onzin is wat u zegt?
     Dit is het geval met bijna elk medicijn. In het algemeen is het zo, dat wij preventief geen medicatie gebruiken, toch? Bij klachten en ziektes krijgen we medicatie om te genezen! Niet bij voorbaat!

     1. rutte leugenaar

      de strónt vlé®k probeert te beweren dat gevacineerde wel besmet kunnen raken maar geen ziekte verschijnslen krijgen , zie boven.

      De strónt vlé®k verkondigt aperte onzin en zijn gewauwel zet hem schaakmat !

     2. Emile Takma

      Een vaccin heeft een preventieve werking, een medicijn een curatieve werking. Wat begrijpt u niet?

     3. rutte leugenaar

      poeppraat strónt vlé®k

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      vaccinatie voorkomt geen covid besmetting , voorkomt geen ziekteverschijnselen , voorkomt niet het overlijden

    6. STOP FVD

     Die gast is nog dommer dan de gemiddelde FVD’er. Met zijn stellingen over vaccinatie. En baseert zich op het RIVM, alleen hij snapt (of speelt nog dommer dan ie is) niet wat de interpretaties zijn van wat daar staat. Kansloze discussie, en dan denkt ie nog te roepen game/set/match, wat een wappie droeftoeter.

  3. Harry Haller

   Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag door een arts, verpleegkundige of verzorgende gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is: dit is namelijk een voorbehouden handeling. (KNMG)

   Ab Osterhaus lült dus. En Emile Takkebos ook.

   1. rutte leugenaar

    heb je van de strónt vlé®k ooit wel eens de waarheid gehoord ?

    Een vaccinatiewappie, een ware fascist die mensen graag onnodig bloot stelt aan alle risico’s van de experimentele vaccins.

  4. rutte leugenaar

   wat een gewauwel strónt vlé®k

   Het middel geeft betere resultaten dan het vaccin waar jij blind opvaart.
   Het middel betekent dat zieken thuis kunnen blijven domme tról
   Het middel betekent dat mutaties geen grip hebben op mensen terwijl het vaccin faalt
   Het middel voorkomt geen besmetting net zoals het vaccin dat ook niet doet strónt vlé®k
   Het middel betekent het eibnde van de vaccinatiedwang sukkel
   Het middel maakt een einde aan de trial periode voor de vaccins. Er is immers een medicijn dus de vrijstelling voor het experiment met vaccins dient per direct gestopt te worden.

   Slechts een domme jongen vergeet de uitgangspunten waaronder we vaccineren hebben toegestaan. Je bent een decadente sukkel wím !

   1. Emile Takma

    “ Het middel betekent dat zieken thuis kunnen blijven”

    Dit blijkt niet uit het rapport van de EMA. Daarin wordt aangegeven dat het middel via een infuus onder professioneel medisch toezicht moet worden toegediend. Het lijkt me uitgesloten dat dit in een thuissituatie kan.

    ht*ps://www.ema.europa.eu/en/news/ema-issues-advice-use-sotrovimab-vir-7831-treating-covid-19

    1. Harry Haller

     Iedere huisarts mag intraveneus injecteren, Takma. Dat betekent dat je bij de eerste tekenen van Covid-19 of direct na een positieve test even een prik bij je eigen dottore kan halen en klaar is Klara.

     Nooit meer een lockdown! Het lijkt wel of jij en Achterlijke Ab dat heel erg vinden. Corona is verslagen Emile: juich eens!!

     1. Emile Takma

      Het middel wordt, voor zover ik dat kan opmaken, toegediend via een infuus, niet via een injectie.

     2. rutte leugenaar

      dat weten w nu wel tról , maar nu de hamvraag kwal, voorkomt vaccinatie corona hufter ?

    2. rutte leugenaar

     rutte leugenaar 35 seconden geleden
     kom nou wím , wil je beweren dat een vaccin corona voorkomt ? geef nou is antwoord onwetende decadente tról

     quote Emile Takma 1 uur geleden Ik wijs er slechts op dat dit medicijn de de gevolgen van de ziekte bestrijdt en dus de besmetting niet voorkomt. end

     Wil de decadente tról nu beweren dat een vaccin corona voorkomt ja of nee ?

     Ja wím , velen kunnen het thuis toedienen wím !
     Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag alleen door een arts, verpleegkundige of verzorgende gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is: dit is namelijk een voorbehouden handeling. Nergens is te vinden dat dit in een ziekenhuis zou moeten plaats vinden sprookjesverteller !

     Ga je de vraag nog beantwoorden hufter ? Voorkomt een vaccin corona ?
     Je bent aantoonbaar een fantast , een sprookjesverteller , een hufter !

     1. Emile Takma

      Naar mijn inzicht veroorzaakt een vaccin immuniteit tegen corona, Poepie, en bestrijdt een medicijn als sotrovimab de symptomen van een coronabesmetting.

     2. rutte leugenaar

      volgens de site van het rivm praat je poep zoals altijd strónt vlé®k

      Een vaccinatie voorkomt geen besmetting , voorkomt geen ziekte verschijnselen maar zal mogelijk en milder verloop laten zien , voorkomt niet dat je overlijd aan covid.

      Je gewauwel is poeppraat strónt vlé®k

     3. CZ

      Aldus Ernst Emile Van Velenamen.

  5. usb3.0

   Takema zuigt de hele dag door, onze lockdownie en fascistische vaccinazidrammende staatsmongool doet niets anders dan structureel irriteren met zijn gezuig…

   #zuigmans met vele namen

 3. Monty

  ”sotrovimab”

  Wat voor bijwerkingen heeft het?
  Is het uitvoerig getest?

  1. usb3.0

   Wat denkt monty zelf?

   1. rutte leugenaar

    laat toch lúllen die tról. Als je te dom bent om te begrijpen dat je met een medicijn kunt stoppen maar dat een mRNA marker definitief is ben je te dom om te poepen.

    1. Monty

     Als je denk dat er grootscheeps genocide wordt uitgevoerd d.m.v. vaccineren zoals jij beweert ben je zeker niet zo slim.

     Of kom je van die bewering terug?

     1. usb3.0

      “”sotrovimab”

      Wat voor bijwerkingen heeft het?
      Is het uitvoerig getest?”

      Maar wat denkt monty zelf?

 4. Adriaen van Bergen

  Het probleem voor vaccinverkoper Osterhaus is, dat zijn experimentele nepvaccins dan niet meer gebruikt mogen worden.
  Het is verboden te experimenteren als er een goed middel beschikbaar is.
  Dan gaat zijn handeltje naar de haaien.

  1. rutte leugenaar

   u legt precies de vinger op de zere plek !

   Men moet per direct stoppen met vaccineren volgens de eigen regels.

 5. Gebande_3

  vd Galien: Nadeel: het middel moet vooralsnog intraveneus -in een bloedvat- worden geïnjecteerd.

  Takma: dat alleen in een ziekenhuissetting kan worden toegepast.

  Harry Haller l*lt als een kip zonder kop:
  Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag door een arts, verpleegkundige of verzorgende gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is:
  Ab Osterhaus lült dus. En Emile Takkebos ook.

  1. rutte leugenaar

   quote Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag alleen door een arts, verpleegkundige of verzorgende gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is: dit is namelijk een voorbehouden handeling. end

   Wat wil het micro zwetscockje beweren ?

   1. Jack Flash

    Het lijkt wel of de tr*lletjes het erg vinden als er geen lockdowns meer nodig zijn.
    😂

    1. Emile Takma

     Ik hoop dat we door de vaccinaties binnen de kortste keren van de lockdowns af zijn, beste Jack. Een middel als sotrovimab zou in de toekomst nieuwe lockdowns kunnen voorkomen als het werkzaam blijkt tegen nieuwe coronavarianten. Ook dan zal echter vaccinatie de Koninklijke weg zijn.

     1. rutte leugenaar

      je hebt nog steeds de vraag niet beantwoord voort komend uit je aperte onzin strónt vlé®k.

      Voorkomt het vaccin een corona besmetting tról ?

     2. Emile Takma

      Uiteraard kan een gevaccineerde worden besmet met het coronavirus. Betrokkene is echter immuun voor het virus, dus die besmetting heeft geen effecten, Poepie.

      Welk punt wil je maken?

     3. rutte leugenaar

      🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 quote Betrokkene is echter immuun voor het virus, dus die besmetting heeft geen effecten, 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

      De strónt vlé®k probeert te beweren dat een gevaccineerde geen klachten heeft van een corona besmetting.

      even bij veel gestelde vragen ,

      quote 1 Kan iemand COVID-19 verspreiden na vaccinatie?
      Volledig antwoord bekijken
      Dat weten we nog niet. Er is aanvullend onderzoek nodig, o.a. naar de resultaten van klinische proeven en van het gebruik van het vaccin na de vergunningverlening, om de werkzaamheid van het vaccin bij het voorkomen van asymptomatische besmettingen vast te stellen. end

      quote 2 – Wat is de effectiviteit van de COVID-19-vaccins?
      Vaccins van Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna
      Deze vaccins van zijn meer dan 90% effectief in het voorkomen van ziekte door het coronavirus. Dit betekent dat er in een groep gevaccineerde mensen 90% minder mensen coronaklachten krijgen dan in een (even grote) groep mensen die niet gevaccineerd zijn. Uit de onderzoeken blijkt dat mensen die na een vaccinatie toch corona kregen, minder ernstig ziek werden. end

      De strónt vlé®k verkondigt dus wederom onzin. De strónt vlé®k doet een ruttetje.

     4. rutte leugenaar

      p.s de mensen die gevaccineerd waren en overlijden na een covid besmetting noemde de strónt vlé®k collateral damage

      Bekijk de site van de EMA even voor de aantallen.

     5. Emile Takma

      Als iemand (na vaccinatie) besmet kan worden met corona kun je in theorie ook veronderstellen dat hij daarna ook een ander kan besmetten. Die kans is echter ontzettend klein omdat de besmette persoon wel werd besmet maar geen virus kan vermeerderen. De persoon is immuun en het virus krijgt geen voedingsbodem.
      Uit nader onderzoek blijkt dit ook: ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5228206/besmettelijk-na-vaccinatie-besmetten-anderen-ziek-vaccin-corona

     6. CZ

      Net als Rutte staat Van Velenamen gewoon keihard te liegen, uiteraard naar eer en geweten.

     7. CZ

      Zwetsen en liegen, succes verzekerd met Ernst Max Emile Van Velenamen.

     8. Emile Takma

      “ De strónt vlé®k probeert te beweren dat een gevaccineerde geen klachten heeft van een corona besmetting”

      Na de eerste prik blijken de klachten licht en zelden nog dodelijk. Na de tweede prik word je er ook niet ziek van.

      De bewoners van het verpleeghuis, waar Poepie op doelt, werden vlak voor de eerste vaccinatie besmet en werden ziek voordat het vaccin zijn werking kon hebben.

     9. rutte leugenaar

      de strónt vlé®k doet een ruttetje

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      de strónt vlé®k liegt en bedriegt .
      de strónt vlé®k is zielig en geestesziek
      de strónt vlé®k is een hufter

      Een vaccinatie voorkomt geen covid besmetting , voorkomt geen ziekteverschijnselen , voorkomt niet overlijden aan covid ! Of de strónt vlé®k moet nu zeggen dat zijn favoriete infobron het RIVM liegt.

     10. usb3.0

      “Een middel als sotrovimab zou in de toekomst nieuwe lockdowns kunnen voorkomen”

      Nieuwe lockdowns? op basis van wat? ifr 0,15%? mortaliteit van 0.04285714285% van de wereld bevolking? leugens, angst? emietje takema vindt dit echt, ze moete emietje rechtstreeks in z’n achterlijk kop vaccineren

     11. Forlan

      Emile Graftak.

      Wil je alsjeblieft een keer ophouden met je onzin? Het begint echt extreme vormen aan te nemen. Ik ben ook gekwalificeerd om te vaccineren maar ik weet wel een plekje waar ik die spuit bij jou kwijt kan. Al zul je er ruimte zat hebben.

     12. Emile Takma

      “Wil je alsjeblieft een keer ophouden met je onzin?”

      @Forlan,

      Op welke ‘onzin’ doel je? Zie je mogelijkheden tot een inhoudelijke reactie?

     13. Emile Takma

      “ze moete emietje rechtstreeks in z’n achterlijk kop vaccineren”

      Ik ben nog iets te jong voor een vaccinatie, beste Gerrit, maar over een paar weken hoop ik een uitnodiging te ontvangen. Ik zal de betreffende verpleegkundige, je opmerking indachtig, met klem verzoeken de vaccinatie in mijn bovenarm te prikken.

     14. usb3.0

      Je bent een dom figuur..

    2. rutte leugenaar

     ze zijn hun dagbesteding kwijt !

     Hopelijk komen de stromen gelukszoekers gauw op gang dan hebben ze weer wat om over te zeiken hoe guur rechts mensen laat verzuipen terwijl die lui komen voor de linkse verblijfsvergunningen tombola

  2. Harry Haller

   Kokkie, iedere (huis)arts mag een intraveneuze injectie geven. Kijk even op KNMG voor je je dombo-kop open doet.

   Behalve artsen mogen verpleegkundigen en verzorgenden die een aanvullende scholing hebben gedaan, dat ook.

   En nou oprotten met je stupide gebalk, dyslectische mongool.

   1. Jack Flash

    Dyslectisch?
    Oppertunistisch.
    Hypocriet.
    Autistisch.
    Psychopaat.
    En de rest vab de lamlendige waslijst.
    🤭

   2. Mar

    Dit geldt ook voor het toedienen van de corona-vaccinatie.

    Dat medicijn sotrovimab moet vroeg gebruikt worden bij een Covid-19 besmetting. Men moet dus eerst een positieve test hebben, voordat men dit medicijn intravaneus gaat toedienen. Gaat men dit medicijn gelijk toedienen na iedere positieve test of alleen bij kwetsbare personen /mensen uit een risicogroep.
    Vandaag 3221 besmettingen, 3221 injecties met dit medicijn. Hoe gaat men dat organiseren? Wie bewaart het medicijn? Waar kan je terecht voor dit medicijn? Is dit medicijn levenslang effectief tegen corona met 1 injectie?
    Je moet dus ook met dit medicijn geprikt worden. Een chip kan dus ook met dit medicijn worden ingespoten.

    Er heerst hier een halleluja-stemming maar zou maar even wachten tot de dagelijkse praktijk werkelijkheid is.

    1. rutte leugenaar

     een rij domme vragen , waarom zou je mensen die positief testen gaan behandelen ? Mensen die positief testen en wel symptomen hebben die duiden op ernstige gevolgen – daling van SPO2 – kun je vroegtijdig thuis behandelen.

     Elk medicijn is welkom om de achterlijke experimentele wereld wijde vaccinatie golf verder te voorkomen !

    2. Emile Takma

     “Er heerst hier een halleluja-stemming maar zou maar even wachten tot de dagelijkse praktijk werkelijkheid is.”

     De praktijk zal zijn dat het middel in het ziekenhuis beschikbaar is voor opgenomen patiënten. Zoals je terecht opmerkt zal niet iedereen die positief test en wat hoestklachten heeft aan het infuus worden gelegd.

     1. rutte leugenaar

      de strónt vlé®k blijft zijn aperte nonsens maar herhalen. De strónt vlé®k grossiert in aannames uit zijn subjectieve onderbuik.

      Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag alleen door een arts, verpleegkundige of verzorgende gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is: dit is namelijk een voorbehouden handeling.

      Nergens de verplichting dit te doen in een ziekenhuis omgeving. Daling van SPO2 zal voldoende reden kunnen zijn tot injecteren. Immers covid patiënten die zwaar getroffen worden met verschijnselen beginnen met een verlaging van het zuurstof gehalte net zoals bij influenza patiënten.

      Wat opvalt is dat de vaccinatiewappies hun best doen het experimentele mRNA vaccineren als hemelse oplossing te presenteren en een simpel medicijn wat mensen beter maakt te presenteren als een onmogelijke oplossing.

      Zolang een corona vaccin besmettingen niet kan voorkomen noch mensen kan beschermen tegen de dood is een medicijn dat mensen mogelijk beter maakt een beter alternatief ! Schade aan je RNA profiel is onherstelbaar en leidt altijd tot een auto immuunziekte. Het is maar waar je keuze ligt, tenminste als de keuze vrij blijft bij de fascisten.

   3. Gebande_3

    Kokkie, iedere (huis)arts mag een intraveneuze injectie geven.

    De verwarde Duitser beweerde eerder:
    Het injecteren (intramusculair, subcutaan, intracutaan) mag door een arts, verpleegkundige of verzorgende

    1. rutte leugenaar

     het staat er toch duidelijk wie het mag micro zwetscockje

 6. Monty

  ”EMA geeft positief advies voor gebruik sotrovimab tegen Covid-19”

  Maar dat kan toch helemaal niet. Heel de wereld moet toch gevaccineerd worden van Bil Gates. Als ze nu stoppen valt alles in het water en ligt de ‘deep state’ op zijn gat .
  Kan de wereld niet meer gedomineerd worden door de marionetten van hen.

  Worden alle complottheorieën te niet gedaan.

  1. Harry Haller

   Dit is wel een leuke van je Monty, waar is waar.

  2. Emile Takma

   😂

 7. toetssteen

  Topppie!!

  1. Forlan

   Lockdownie. Ik zal wat specifieker zijn op jouw navraag;

   Waarom hebben al miljoenen mensen dat vaccin genomen als we er helemaal niks mee opschieten. Nog steeds geen vrijheden en blijkbaar nog steeds besmettingen?

 8. Xyz1234

  Er was al een medicijn wat dezelfde resultaten gaf: ivermectine. Gelukkig wordt dat in veel landen gewoon gebruikt waardoor veel mensen gered zijn van de dood. Landen zoals Nederland die dergelijke medicijnen verboden of afgeraden hebben, zijn verantwoordelijk voor vele doden.

  En dan over de lockdown waar de schrijver het stuk mee beeindigt: er komen klimaat lockdown aan als het aan bepaalde fanatici ligt. Dus dat er nu een goedgekeurd covid medicijn is, wil echt niet zeggen dat we verlost zijn van onzinmaatregelen.

  1. rutte leugenaar

   klopt , build back better gedachte wordt straks verplaatst van covid naar bijvoorbeeld CO2. Men heeft lekker kunnen oefenen en kunnen verkennen hoeveel druk geaccepteerd wordt in de samenleving.

   Linkse miesgassers noemen dat complot denken om de discussie te sluiten.

  2. Emile Takma

   Er waren gegronde redenen om de toepassing van ivermectine af te wijzen.

   ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/03/22/ema-raadt-gebruik-ivermectine-bij-covid-19-af-buiten-klinisch-studies

   1. rutte leugenaar

    nee er waren geen gegronde redenen strónt vlé®k

    Als mensen dood gaan aan covid en je hebt ze niets te bieden anders dan paracetamol en beademing is elk alternatief beter. Ivermectine en hydroxy chloroquine hadden levens kunnen redden ongeacht de mogelijke bijwerkingen op hart complicaties.

    1 ding wisten we namelijk 100% zeker strónt vlé®k , do je niets gaan mensen dood aan covid. Er zijn dus willens en wetens mensen gestorven omdat niet alle zorg is verleend die denkbaar was ten bate van van de farmaceutische industrie en hun vaccins.

    Een schande strónt vlé®k

    1. Emile Takma

     Ik vermelde het oordeel van van de EMA en die ken ik, het spijt me wel, meer deskundigheid toe als Poepie.

    2. Emile Takma

     “ 1 ding wisten we namelijk 100% zeker strónt vlé®k , do je niets gaan mensen dood aan covid. ”

     Ik zie dat Poepie inmiddels de ernst van het coronavirus onderkent. Dat is winst.

     1. rutte leugenaar

      nee strónt vlé®k dat doe ik niet , corona is een hoax met 0,04% mortaliteit domme jongen.

      Corona is een hoax ! hoe vaak moet ik het nog herhalen domme jongen

     2. usb3.0

      Het ene denkt emietje takema wel te zien terwijl het andere zeer voor de hand liggende doot emietje takema niet kan worden begrepen vanwege z’n stupidity

   2. usb3.0

    De enige reden is geld domoor

  3. Gerda2

   Xyz1234 klopt, ivermectine is een goed middel.
   En er zijn meerdere middelen die goed werken. Vele artsen wereldwijd beamen dit.

   Kijk eens naar onderstaand youtube filmpje waarin de arts specialist Peter McCullough
   voor de HHS-commissie van de Senaat van Texas getuigt wat zijn bevindingen met Covid en de behandeling ervan zijn.
   Hij is heel kwaad, dat mensen de diagnose Covid krijgen en naar huis worden gestuurd zonder behandeling. Je knapt op of je komt in het ziekenhuis en in het ergste geval overleef je het niet.
   Dit terwijl er in de eerste lijn al goede medicijnen door de huisarts kunnen worden verstrekt.
   In Nederland hetzelfde verhaal.

   youtube.com/watch?v=QAHi3lX3oGM&t=686s

   rcm.imrpress.com/article/2020/2153-8174/RCM2020264.shtml

   In India werd ook veelvuldig Ivermectine gebruikt. Toen de vaccinaties begonnen, werden er ineens meer mensen ziek.
   Een hype in de hele wereld, dode lichamen in de Ganges en geen zuurstof. Allemaal verhalen die op z’n hoogst maar voor een klein beetje de waarheid vertelden.
   Ondanks de regelrechte ramp, zo wilde men ons doen geloven, staat India nu op plaats 109 op de wereldranglijst Worldometers.
   Ze waren wat gestegen, maar sinds een paar dagen dalen de cijfers weer ten goede.
   Ivermectine wordt ook weer meer gebruikt.

   1. rutte leugenaar

    ach , 3,3 miljoen doden in 18 maanden wereldwijd . Een mortaliteit van 0,04% totaal.

    Mensen zijn gestorven omdat godjes van diverse belangenclubjes medicijnen hebben verboden die mogelijk levens hadden kunnen redden. rutte en consorten zijn gewoon moordenaars , niets meer en niets minder. Het beleid van een extra paracetamolletje is dodelijk gebleken !

    Een schande gebaseerd op onkunde en verstrengelde belangen. De zogenaamde specialisten hebben allen een dikke bankrekening over gehouden aan hun adviezen !

 9. Pauline Kummer

  Een vaccinatie valt te bewijzen dmv het vaccinatie bewijs. Maar hoe bewijs je het slikken van een pilletjen? Is daarover nagedacht? De verpakking meenemen? Of een notarisverklaring dat er onder 4 ogen een pilletje is geslikt?

  1. usb3.0

   paulientje vergeet dat men recht heeft op medisch geheim, recht op privacy, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam, (uiteraard zonder opgelegde beperkingen).
   Elekj privacyminachtende randdebiel heeft altijd een grote bek over onze grondwet maar als het over privacy gaat is men ineens een hele andere mening toebedeeld…

   1. Emile Takma

    Er is geen sprake van enige vaccinatieplicht en dus ook niet van schending van dit grondrecht. Gerrit begrijpt het allemaal niet zo.

    1. usb3.0

     Je bent te dom om te snappen wat jezelf zegt..

     1. Edjan

      +++

    2. usb3.0

     Geen vaccinaziplicht! dus ook geen vaccinazibewijs overleggen, dit is namelijk medisch geheim! maar wat dom jongetje emietje takema er niet bij zegt is dat men in ernstige mate beperkt word in hun bewegingsvrijheid als men zich niet laat vaccineren, en hiermee bevestigt emietje takema exact wat ik bedoel met het hebben van een grote bek als het gaat over de grondwet maar als het om privacy gaat is emietje takema ineens een hele andere mening is toebedeeld

    3. rutte leugenaar

     de strónt vlé®k blijft stug volhouden dat er geen vaccinatieplicht is , het staat er echt , domme jongen

    4. september

     Daarin heb je gelijk er zijn er nu eenmaal die er heel anders over denken.Vaccinatie is niet verplicht.

  2. Harry Haller

   Pauline, als het waar is wat in het artikel beschreven staat, betekent het dat Covid-19 verslagen is. En reken maar dat verder de hele farmaceutische wereld onder hoogspanning werkt aan meer en betere medicijnen, niet alleen curatief maar ook preventief. Met die reeks van nieuwe medicijnen die het komende jaar verwacht kunnen worden, vervalt elke noodzaak voor een vaccinatiebewijs.

   1. Emile Takma

    Dat ben ik wel eens met mijn goede vriend, als we corona er onder hebben vervalt de noodzaak van een corona-paspoort.

    De vergelijking is wel wanneer dat moment is aangebroken. Vaccinatie lijkt me daartoe de enige weg. Medicijnen die sterfte in ziekenhuizen kunnen verminderen laten het virus immers niet verdwijnen.

    1. Emile Takma

     vergelijking = vraag

    2. Harry Haller

     De hoop is gericht op preventieve en (in een vroeg stadium werkzame) curatieve medicijnen, waardoor er geen gevaar meer is dat het virus rondwaart.

     Een preventief medicijn heeft naar mijn idee dezelfde werking als een vaccin.

    3. rutte leugenaar

     De noodzaak voor een corona paspoort is nu al vervallen strónt vlé®k. Er is immers een goedgekeurd medicijn beschikbaar decadente arrogante tról

     1. Emile Takma

      Het middel is goedgekeurd maar nog niet op de markt. Nog even geduld.

      En als gezegd een curatief middels stopt de verspreiding van het virus niet, dat kan alleen met vaccinatie.

     2. rutte leugenaar

      leugenaar

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      gevaccineerde kunnen ziek worden van covid, gevaccineerde kunnen dood gaan aan covid, mutaties reageren niet op het vaccin

      wím blijft poeppraat verkondigen. Vandaar ook zijn koosnaampje de strónt vlé®k van DDS.

      vaccinatie stopt het virus ook niet domme jongen !

  3. rutte leugenaar

   wat moet je met een vaccinatiebewijs als er een medicijn is ? het circus is ten einde slimpie

   corona is geschiedenis , het is gedaan met kapitalen verdienen aan mondmaskers en testen komkommer

   1. Emile Takma

    De vraag die Poepie feitelijk stelt is wanneer een pandemie onder contróle is: is dat wanneer het virus is verdwenen en er sprake is van een hoge mate van groepsimmuniteit of wanneer we met medicijnen zieke coronapatiënten zodanig kunnen behandelen dat ze niet meer sterven.

    Het eerste lijkt me te verkiezen boven het tweede, met name omdat er dan nog sprake blijft van een grote toestroom van doodzieke patiënten die we weliswaar kunnen behandelen maar waarvan we niet weten in welke mate er sprake is van blijvende klachten.

    Bij vaccinatie worden mensen niet meer ziek. Dat lijkt me de beste uitkomst. Het medicijn kunnen we achter de hand houden als curatief middel voor mensen die zich niet lieten vaccineren en alsnog ziek worden.

    1. rutte leugenaar

     er is geen vraag sukkel ! Er is een goedgekeurd medicijn ! Einde bangmakrij strónt vlé®k ongeacht hoeveel tekst je er tegnaan gooit domme jongen.

     stop nou is met leugens verkondigen domme jongen. Gevaccineerde overlijden aan corona. Gevaccineerde worden ziek van corona. Mutaties zijn ongevoelig voor jouw geliefde vaccin.

     h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

     je bent een leugenaar , een fantast , een zielig adept !

     1. Emile Takma

      “Gevaccineerde overlijden aan corona.”

      Dit is onzin, Poepie zal daar geen bewijzen van kunnen geven.

      Als hij weer met de verpleeghuisbewoners aankomt wijs ik hem op mij eerder gegeven antwoord.

     2. rutte leugenaar

      jij vindt het onzin domme onwetende, – subjectief

      het RIVM denkt daar heel anders over decadente domme tról ,- objectief

      h**ps://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

      je bent een ongekende arrogante domme sukkel !

     3. usb3.0

      Vergis je niet hoor Rutte leugenaar, emietje takema is zeer bewust onwetend en zuigt hier de hele dag door, dit domme figuur is een zeer progressieve agressieve staatsmongool die alles doet om hier te zuigen en vooral te irriteren, dat is zijn voeding

     4. Emile Takma

      In de door Poepie genoemde link wordt geen melding gemaakt van mensen die na vaccinatie overlijden.

     5. rutte leugenaar

      strónt vlé®k heeft weer een leesprobleem ! Herkansing tról !

      gevaccineerde kunnen ziek worden
      gevaccineerde kunnen anderen besmetten
      gevaccineerde kunnen overlijden
      gevaccineerde zijn niet beschermt tegen mutaties

      tevens is er geen tijd bekent dat het vaccin beschermt. Dat het vaccin maar tijdelijk beschermt is zeer waarschijnlijk

      daaaaaaaaaaaaagg strónt vlé®k ! zielig adept

     6. Emile Takma

      Uit de bron van Poepie:

      “Na de eerste vaccinatie kan je nog corona krijgen omdat je afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner omdat je beter beschermd bent. Het is daarom belangrijk om ook de tweede vaccinatie te halen. “

     7. rutte leugenaar

      veel kleiner sukkel , is dat hetzelfde als uitgesloten domme tról ?

      het selectief winkelen in tekstn is een hobby van de strónt vlé®k !

      quote Kan ik na vaccinatie anderen nog besmetten met corona?
      Vaccinatie beschermt tegen ziekte door corona. We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn. end

     8. Emile Takma

      Poepie heeft terecht veel vertrouwen in het RIVM als het gaat over de informatie over corona. Ze zijn daar voorzichtig om absolute uitspraken te doen over de vraag of je, wat te verwachten is, na vaccinatie nog anderen kunt besmetten, eenvoudig omdat er nog geen onderzoek naar was gedaan.

      Inmiddels is dat onderzoek er wel en die zal mogelijk ook de onzekerheden en angsten bij Poepie kunnen wegnemen:

      ht*ps://www.ad.nl/binnenland/het-bewijs-is-er-nu-na-vaccinatie-kun-je-het-coronavirus-niet-meer-overdragen~a7cadeb1/

     9. rutte leugenaar

      ach strónt vlé®k , game – set – match

      moet ik me nou tot zo een riool krantje gaan wenden terwijl jij altijd beweert hebt dat de voorlichters van de regering – lees het RIVM – de juiste voorstelling van zaken geven. Het OMT en het RIVM zijn toch de toonaangevende organisaties domme jongen ?

      Of is hun voorlichting plotseling niet in orde meer !

      je bent een onwetende domme arrogante decadente kwal wím hútten !

     10. Emile Takma

      Mogelijk gelooft Poepie wel de oorspronkelijke bron:

      h*tps://www.cdc.gov/media/releases/2021/p0329-COVID-19-Vaccines.html

     11. usb3.0

      emietje is te dom om te begrijpen waar het om gaat, sterker nog, emietje weet niet wat er precies in een vaccin zit, waar men normaal gesproken 10 tot 15 jaar onderzoek voor moet doen, fascistische vaccinazidrammer emietje is dus onderdeel van een experimenteel vaccin, want ja emietje kan niet wachten tot hij kan worden gefuckcineert

     12. rutte leugenaar

      ach de sukkel probeert zijn domme opmerking te corrigeren met afleiding.

      game – set – match volgens zijn geliefde RIVM.

      ben toch klaar met de strónt vlé®k ! geen partij de decadente sukkel !

     13. Emile Takma

      Heeft Poepie de oorspronkelijk bron geraadpleegd?

     14. usb3.0

      emietje! te dom om echt te begrijpen waar het om gaat en de bewust onwetende wil het niet begrijpen en kan het ook niet daar is de bewust onwetende emietje echt te dom voor..

 10. Monty

  Grappig veel reageerders zijn enthousiast over het medicijn.

  Maar wat is het verschil of je je laat inspuiten met een nieuw vaccin of een nieuw medicijn waarvan alles ook nog niet bekend is.

  Wat zit er in wat doet het met lichaam op lange duur?

  Grappig dat tegenstanders van het vaccin dit dan wel accepteren.

  1. september

   Ik hoop nooit corona te krijgen,dus heb ik dat nieuwe medicijn dan niet nodig. En wat zou dat inderdaad met je lichaam gaan doen?

 11. CZ

  De EMA, die onder mondiale en politieke druk een experimenteel vaccin heeft goedgekeurd zodat alle angsthazen automatisch in proefkonijnen veranderen.

  Jozef Mengele had trouwens ook een witte jas…

 12. J. Punt

  Het betreft altijd situaties in grote steden. Huppelende millenial meisjes in winkelstraten en terrassen, zeurend dat het allemaal zo ‘zwaar’ is zonder vriendinnetjes en hippe festivals met alweer die zelfde bn’rs, bioscopen met premiere films die een weken eerder al illegaal te downloaden zijn, bier en shag voor de liefhebbers kan worden vezorgd door UPC of DHL. Musea met nog steeds dezelfde collectie als 25 jaar geleden. Waar zit nu het probleem? Hier in het buitengebied heerlijke rust, geen gekwijl van bejaarde camper piloten en gillende kinderen op vakantie. Het weer geeft ook beperkingen in toerisme en verkeer. Zalig! Ondertussen vliegtuigjes vouwen en richting papierbak laten zweven van mijn persoonlijke vaccinatie uitnodiging. Een ieder die aan de lippen van de ministers hangen; toi toi👎

  1. CZ

   Het is dan ook een onomkeerbare medische ingreep met een experimentele vloeistof waarvan de werking op de lange termijn onbekend is. Neurenberg zou er garen bij spinnen!

   nl.wikipedia.org/wiki/Code_van_Neurenberg

  2. CZ

   Zojuist een interview met dr. Gorter gezien. Hij stelt dat het vaccineren van mensen die immuun zijn voor covid een medische fout een een misdaad is. Meester Sven Ake Hulleman bevestigd dit.

   Alle (huis) artsen zijn gewaarschuwd.

   Zie v.a. 30:00: eenoorlogreedsverloren.nl/2021/05/14/het-immuunsysteem-onder-vuur-in-gesprek-met-dr-robert-gorter-2-3-26/

   1. Emile Takma

    Tja, die Dr. Gorter.

    ht*ps://kanker-actueel.nl/mijn-ervaringen-met-drrobert-gorter-en-het-medisch-centrum-keulen-een-waarschuwing.html

   2. Emile Takma

    ht*ps://www.kwakzalverij.nl/nieuws/wie-is-robert-gorter/

    1. rutte leugenaar

     De strönt vlëk verwijst even naar de top 2 van Google in zijn onwetendheid. Zielige tröl. Een non -toxic dokter past niet lekker in de financiële wereld van de farmacie. Zou me eens beperken tot de inhoud strönt vlëk. Niemand heeft interesse in je subjectieve gewauwel domme jongen. Misschien handig om eerst een link inhoudelijk te beoordelen voordat je het presenteerde als negatief domme jongen.

     1. Emile Takma

      Klopt, Poeperdje, ik had veel meer links kunnen geven over deze kwakzalver en oplichter.

     2. CZ

      Aldus vuistfukker Van Velenamen.

     3. CZ

      @RL: Gelukkig kan er nooit meer gezegd worden dat er niet is gewaarschuwd. Uiteraard houd ik niemand tegen om Max Emile Van Velenamen aan het mRNA-vaccininfuus te hangen, heel verstandig noemen sommigen dit!

      🙂

 13. J. Punt

  Farmaceutische industrie verdiend letterlijk miljarden aan hét vaccin. Deze koe met gouden horens mag nooit geslacht worden. Zelfde toen met Thc. Medicinaal uitmuntend maar geen patent op te krijgen dus werd het in opdracht van de big farma illegaal verklaard. Zo droogde de inkomstenbron tenminste niet op! Geld pakken over de rug van patienten is toch het mooiste wat er is? Gelukkig zijn er altijd volksstammen die denken dat ze het beste voor hebben met ons.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.