Dubbele maatstaf: gemeente Amsterdam laat Ajaxfans feesten “om escalatie te voorkomen”

Gedurende lange tijd gingen er elke zondagmiddag mensen de straat op die zich zorgen maakten over het coronabeleid van het kabinet Rutte III. Dat beleid is een aanval op de vrijheid van burgers. Deze groep pikte dat niet langer en besloot hun ongenoegen publiekelijk kenbaar te maken.

Hoewel de demonstranten over het algemeen erg vreedzaam en rustig waren – er liep van alles rond, van oud tot jong, van singles tot gezinnen – werd er door de politie keihard ingegrepen. We hebben allemaal de beelden gezien van vrouwen die met de wapenstok behandeld werden, en hele menigten die onder vuur werden genomen met behulp van een waterkanon.

Maar wat schetst de verbazing? Toen gisteren Ajaxfans feest vierden omdat hun club kampioen was geworden werd er niet ingegrepen door de politie en de ME. Ze hosten en dansten en zongen. Ze waren zelfs met 12.000 mensen bij elkaar, aldus de NOS.

Maar de politie deed niets. Ajax werd verteld om het “spontane feest” dat natuurlijk helemaal niet spontaan was te beëindigen. Dat gebeurde vanuit de club, maar fans zelf bleven nog even doorfeesten – inclusief gezang en alcoholische dranken.

En de gemeente en politie deden niets.

Waarom niet? Nou, zoals de driehoek uitlegt: “Deze keuze is gemaakt om ongeregeldheden en escalatie van geweld te voorkomen.”

Geweldig natuurlijk voor Ajaxfans dat ze kampioen werden en dat ze feest konden vieren zonde rin elkaar geslagen te worden door de autoriteiten. Maar wat zegt dit over de antilockdowndemonstranten die wél opgejaagd werden door politie en ME? Want zij liepen inderdaad heel rustig, vreedzaam rond, maar werden opeens aanvallen.

Maar als er dan een flink stel hooligans in een menige lopen, dan zet de politie de handrem er toch maar op. Want die hooligans laten zich niet wegspuiten, zal de gedachte zijn, en dan krijg je dus een veldslag, in plaats van dat het geweld van één kant komt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal, en word lid van onze groep op Facebook.

Er wordt tegenwoordig dus gemeten met twee maten. Eén maat voor vreedzame demonstranten die geen vlieg kwaad doen en een andere maatstaf voor voetbalfans die mogelijk terugvechten als de politie wil ingrijpen. Apart – en ongetwijfeld een les die veel mensen zich zullen aantrekken, zeker voetbalfans.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. StemPzeweg

  Sport über alles! Dit is al sinds mensenheugenis het geval. Blijkbaar vind men dat normaal

 2. Cootje

  In onze bananen republiek zijn de gekleurde minderheidsgroepen en voetbal hooligans de baas , zet daar ook nog de invloed van 60 miljard crimineel geld in de structuren tegen aan, en de bos en veldwachter hebben de ere banen . Handhaving voor de bühne en een domme individualist .

  1. Monty

   In een bananenrepubliek hadden ze allang een nieuwe ‘regerning’.

   Hoe kan het dat dit bij ons dan nog niet het geval is?

  2. rutte leugenaar

   mooi omschreven cootje , kwartiertje te laat binnen tijdens spertijd weet men naadloos aan te pakken met het nieuwe bruin !

   1. STOP FVD

    Je bilmaat heeft het mooi omschreven?

    1. CZ

     Nee hoor, jij bent al een bilmaat van Max Van Velenamen.

 3. janrama

  ”vreedzame demonstranten die geen vlieg kwaad doen”

  Zoveelste leugen van DDS..

  1. Jack Flash

   Nee, jij liegt jandrama.
   Demonstranten tegen de achterlijke regels zijn vredelievend.

   1. STOP FVD

    Ja hoor vredelievend, mijn reet!

 4. Monty

  ”Toen gisteren Ajaxfans feest vierden omdat hun club kampioen was geworden werd er niet ingegrepen door de politie en de ME.”

  Vergelijk het met een BLM demonstratie daar werd ook niet in gegrepen.
  Om escalatie te voorkomen.

  Als politie en ME wel hadden ingegrepen zou er vragen gesteld worden waarom er ingegrepen was en bij BLM demonstratie op de Dam niet.

  Het zal nooit goed zijn.

 5. 56RdK

  De macht van de voetbalmaffia is véél groter dan onze bestuurders aan kunnen.
  En zeker zo’n trutje Halsema met haar beraad delft dan het onderspit.

  Om over de rest van de samenleving maar niet te reppen, die mogen voor de kosten opdraaien, zoals gewoonlijk bij voetbalwedstrijden.

 6. STOP FVD

  Hahahaha, droeftoeter, iedereen heeft de beelden gezien van doorgesnoven idioten die voorbereid met wapens naar de demonstraties kwamen, ga niet zo zielig doen dat allemaal gezinnetjes waren met kinderen. Laffe hond!

  Hadden ze anders ook maar met 12.000 man moeten komen en vooral stoere mannen, dan was er ook vast niet ingegrepen. Maar ja, voor zo’n verloren zaak krijg je niet zo veel mensen op de been. Wappie!

 7. ikweetwatikwil

  Wat fijn voor de fans dat er gefeest kon worden. Verstandig van de overheid.

 8. Aborifa

  Als het Ajax betreft mag er met twee maten gemeten worden. Als het BLM betreft natuurlijk niet. Ajax kampioen!

 9. Buzz68

  Ik stond er ook tussen met m’n dochter. Het was idd super gezellig. Blijf jij maar lekker thuis met ramen en deuren gesloten het eind der tijden afwachten.

  1. Buzz68

   Berichtje was aan Stoppie

  2. STOP FVD

   Leuk voor je man, gefeliciteerd, altijd leuk een kampioenschap! Ik snap alleen je punt niet helemaal. Maar dat heb ik hier wel vaker, wappie!

 10. Vrijedenkert

  Scholieren en jongeren dus gewoon kinderen worden keihard aangepakt door politie en met wapenstok en waterkanon en verwijderd uit parken of weggemept tijdens een examenfeestje voor de school!
  KOZP/Antifa gespuis kunnen met duizenden tegelijk demonstreren in Amsterdam en voetbalfans kunnen er met duizenden tegelijk feestvieren en hun overkomt niks en wordt geen haar gekrenkt…

  1. STOP FVD

   Dus?

 11. A-BBa

  Wat ik me afvraag en werkelijk niet weet: is het juridisch überhaupt toegestaan dat de politie de ene wel bekeurt en de andere, terwijl bewijzen voorliggen voor dezelfde overtreding, niet?

  1. A-BBa

   Het laatste woordje “niet” was overbodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.