Fleur Agema (PVV) verzet zich tegen de doorgedraaide testsamenleving: ‘Dit is allemaal zó disproportioneel!’

Fleur Agema is absoluut niet te spreken over de gisteravond gegeven goedkeuring van de Eerste Kamer over het wetsvoorstel van het kabinet om een test- en vaccinatiesamenleving écht in te voeren. Want, stelt ze in gesprek met Omroep ON!, dit houdt in dat commerciële bedrijven de beschikking krijgen over de Burgerservicenummers (BSN) van burgers en zelfs over ons DNA. Doodeng, vindt ze logischerwijze.

Er zijn volgens Agema meerdere redenen om niet blij te zijn met de testsamenleving zoals het kabinet die graag wil invoeren – en zoals die mogelijk wordt gemaakt door de wetten die gisteren zijn goedgekeurd door de senaat. De eerste reden is, aldus het PVV-Kamerlid, dat middelbare scholieren straks gedwongen kunnen worden om elke week twee keer een test te doen. Weigeren ze dat, dan kan het in principe onmogelijk gemaakt worden voor ze om nog langer in fysiek naar school te gaan.

“Die mogelijkheid komt,” aldus Agema, door die testverplichting in te voeren op scholen en ook te handhaven. “Of dat ook verder uitgevoerd wordt is twee, maar deze wet maakt dat allemaal wél mogelijk.” Het is natuurlijk een uiterst vergaande maatregel die een enorme impact op jongeren en kinderen kan en zal hebben.

Vreemd, vindt Agema dat, en ook nog eens overbodig. Want “als je net als de Wereldgezondheidsorganisatie en het Amerikaanse RIVM erkent dat de voornaamste bron van besmetting via adem gaat,” dan “kan je het beste een raampje openzetten om dat te voorkomen. Of een CO2-meter ophangen om te kijken hoe het staat met de luchtkwaliteit in een lokaal.” Dat is, zegt Agema, “veel effectiever dan al die jongeren twee of drie keer per week te laten testen.”

Daar komt nog eens bij dat dit allemaal zomaar even 1,1 miljard euro kost; geld dat volgens Agema veel beter besteed kan worden aan het verbeteren van de zorg. Gelijk heeft ze, natuurlijk, want de problemen werden grotendeels veroorzaakt doordat drie achtereenvolgende kabinetten-Rutte de zorg helemaal hadden uitgekleed.

Tenslotte maakt Agema zich ook enorm zorgen over het feit dat de burgerservicenummers (BSN) en DNA-gegevens van Nederlandse burgers op deze manier in handen komen van commerciële bedrijven. Want ja, daar zitten natuurlijk nogal wat haken en ogen aan. “Ik heb daar grote zorgen over,” zegt Agema dan ook.

Klopt helemaal, en goed dat Agema zich verzet. Alleen blijft er wel een “maar” met de PVV: de partij verzet zich niet uit principe tegen de testsamenleving. Agema hamerde er ook steeds op dat het niet meer “nodig” is omdat de cijfers “beter” worden. Maar zelfs als dat niet zo was, dan was de testsamenleving nog steeds in strijd met alle klassiek liberale principes waarop onze maatschappij gebaseerd is. Het verzet tegen deze vorm van samenleving moet niet alleen praktisch zijn, maar ook principieel van aard.

Afijn, iets is beter dan niets en zo. Maar helemaal hosanna kunnen we natuurlijk niet roepen als we naar Agema en de PVV luisteren over de onzalige testsamenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. nexit nu aub

  spijker – kop

  Zijn er eigenlijk argumenten die het pleidooi kunnen doen wankelen ?

  Regenten die macht gegrepen hebben laten dit nooit meer los.

 2. DavidS1976

  En jammer dat er 2 miljoen+ stemmers waren die ons in de afgrond willen werken.

  1. DavidS1976

   Buiten even de 1,6 miljoen sukkels die voor een Palestijnse ho%$ hebben gekozen.

  2. usb3.0

   Naast het feit dat 1,8 miljoen bewust buitengesloten worden

   1. Emile Takma

    Kan Gerrit zich een formatie van een Kabinet herinneren waarbij minder kiezers werden uitgesloten?

    1. usb3.0

     Niet minder wel meer, mietje takema weet dat ik gelijk heb..

    2. nexit nu aub

     waarom blijft de strónt vlé®k die domme vraag structureel herhalen ?

  3. Mr.blauw.sky

   Bill Gates heeft nou eenmaal nou eenmaal geld zat om iedereen in de wereld om te kopen.

   1. usb3.0

    “Om te kopen” zijn niet de juiste woorden, het is de wereld verplichtingen opleggen wie niet mee doet word buiten gesloten en vele hier vinden dit echt ge-wel-dig, types als maxjemietje takelma, beukho*r, stopwappie, en nog een paar meelopertjes

 3. Monty

  ”commerciële bedrijven de beschikking krijgen over de Burgerservicenummers (BSN) van burgers en zelfs over ons DNA.”

  Onvoorstelbaar dat Rutte een DNA databank gaat aanmaken met de testdata en deze ook nog eens commerciële beschikbaar steld.

  Maar waarom komt alleen Wilders hiertegen in verzet.
  Slikken alle andere partijen dit gewoon?

  1. usb3.0

   monty praat een beetje maar vindt het geweldig dat al die data zo obsessief lijk wordt verzameld, het is een manier om Wilders in een bepaald daglicht te zetten..

  2. usb3.0

   Dit maar eens even bekijken, minuutje 6 daar begint het, maar schroom niet om de hele 10 minuten te bekijken dat zal verhelderend zijn..

   h**ps://www.blckbx.tv/videos/chinese-toestanden-in-uk-vaccinatie-app-vertelt-silkie-carlo-van-big-brother-watch-uk

 4. leukeditter

  paternotte …sich heilll

 5. Mr.blauw.sky

  Test..

 6. StemPzeweg

  “Alleen blijft er wel een “maar” met de PVV: de partij verzet zich niet uit principe tegen de testsamenleving.”

  Niemand die goed in zijn hoofd is verzet zich uit principe tegen de testsamenleving. Dit is de redding van ons bestaan en de ideale middel om Corona tegen te gaan. Alleen domme wappies zijn daar tegen

  1. usb3.0

   Je bent een fantast, een fascistische fantast dat dan weer wel..

  2. nexit nu aub

   kan je het uitlggen dombo. De testsamenlving is disproportioneel domme jongn bij een mortaliteit van 0,04%

   1. STOP FVD

    Daar heb je wappie weer met zijn cijfertje. Heb jij je prikkie al gehaald!😂😂😂

    1. nexit nu aub

     een prikkie halen met grote kans op verlammingsverschijnselen , bloedingen en mogelijk de dood om te voorkomen dat je een verkoudheidvirus krijgt met 0,04% mortaliteit. h**ps://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/comirnaty#authorisation-details-section

     Je moet volledig krankzinnig zijn.

 7. Mireille

  Pijproken schijnt ook gevaarlijk te zijn. De rook die je uitblaast kan een virus bevatten.

  1. nexit nu aub

   wel je mondhoekjes schoon vegen , kan me niet voorstellen dat iemand interesse heeft bij je

 8. Edjan

  De testsamenleving is oplichterij.

  Het virus is nu snel op zijn retour. Dat komt grotendeels omdat het virus seizoensgebonden is. De zomer zwakt het sterk af.

  Als het virus weer op zou komen, in de herfst, zijn vrijwel alle Nederlanders minstens een keer gevaccineerd. En als het klopt wat ze over dat vaccin zeggen, moet het virus dan niet meer terug komen.

  Dus waarom dan nog een testsamenleving optuigen?

  Of is het zo dat het helemaal niet meer om dat coronavirus gaat maar dat de overheid dermate verslaafd is aan de macht dat ze de angst voor een ongevaarlijk geworden virus kunstmatig in stand gaat houden? Het zou me niet verbazen.

  1. Jack Flash

   Ze zullen wel moeten, en kunnen niet meer terug.
   Komend najaar wordt het spannend, want het volk is het zat.

   1. Edjan

    Jack, de overheid zal die testsamenleving niet voor niets optuigen. Het kost een hoop geld. Dus ik neem aan dat het volgende “virus” alweer in de pijplijn zit.

  2. Gebande_3

   En als het klopt wat ze over dat vaccin zeggen, moet het virus dan niet meer terug komen.

   Niemand zegt ook maar iets in die richting.
   Het virus is niet weg maar heeft minder vat op gevaccineerde mensen.
   Een wezenlijk verschil.

   1. Edjan

    O, dus het is feitelijk maar een slecht werkend vaccin?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.