Israël opnieuw hevig aangevallen door Hamas – huis van Hamas-leider door leger gebombardeerd

Afgelopen nacht werd Israël opnieuw bestookt met raketten door de terroristische Palestijnse beweging Hamas. Als tegenreactie heeft het Israëlische leger het huis van Hamas-leider Yahya al-Sinwar succesvol weten te bombarderen. Tijdens de raketaanvallen van Hamas op Tel Aviv zijn tien mensen gewond geraakt. 

Opnieuw werd de Israëlische stad Tel Aviv door Hamas flink aangevallen. Tijdens de aanvallen zijn ongeveer 10 mensen gewond geraakt toen ze naar de schuilplaatsen probeerden te komen.

Israëls Iron Dome wist opnieuw de meeste raketten op tijd te onderscheppen:

Als tegenantwoord op het raketgeweld van Hamas wisten het Israëlisch leger door middel van een luchtaanval het huis van de huidig Hamas-leider, Yahya al-Sinwar, te raken. Sinwar is de hoogste leider van Hamas in de Gazastrook.

Naar alle verwachting verblijft Sinwar, net als andere prominente militante leiders van de terroristenbeweging, op een ander adres volgens de NOS, maar het statement van Israël is vrij duidelijk: iedere gerichte aanval van Hamas op de burgerbevolking van het land kan een zware tegenaanval verwachten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. LifeBuddy

  En Weer spelen hier de banken een grote rol in het financieren van hamas, die uit zijn op een totalen moslimoorlog in de wereld, maar d66 zit daar helemaal Niet mee.

  1. hans-e-pans

   De Palestijnen weten dat ze in de linkse wereld zielig gevonden worden dus zeggen ze dat aanvallen op Israëlische doelen voorlopig niet zal stoppen. Waarop Israël dan weer antwoord dat ze dat ook niet van plan zijn.

   De grote jongens van Hamas hebben waarschijnlijk alleen maar een postadres in de Gazastrook, ze wonen allemaal buiten die regio. Bvb in de golfstaten waar het voor hen erg veilig is.

   1. rutte leugenaar

    uiteraard leven de terreur bazen een rijk leven ver buiten de door hun veroorzaakte ellende

    hersenloze volgers genoeg voor hun jihaad.

    1. Emile Takma

     Bij rutte leugenaar strijden onnozelheid en kreupel Nederlands om de voorrang. Hoewel hij Nederlands schrijft op het niveau van een basisschoolkind meen ik echter toch dat de onnozelheid wint.

     1. rutte leugenaar

      wat betreft die grammatica is de boodschap gewoon leesbaar wat betreft inhoud lukt het de strónt vlé®k niet het inhoudelijk te verkrachten. De onnozelheid zou voor de decadente strónt vlé®k toch geen probleem moeten zijn om te weerleggen.

      Het valt dus allemaal erg mee.

 2. usb3.0

  Hier hoor je niets over bij de nos.

  We lezen wel dit

  “palestijnen melden zeker 26 doden in Gaza door Israëlische luchtaanvallen”
  “Ook vannacht aanvallen op Tel Aviv en Gaza, huis Hamas-leider geraakt”

  Hoe zielig zijn de palestijnen? burgers zijn de dupe zijn van hamas…

 3. marcel_2011

  Hamas gijzelt z’n eigen volk en gebruikt vrouwen en kinderen als menselijk schild.

 4. rutte leugenaar

  Gooi plat dat zooitje. Die islamitische geweldgolven moeten veel harder bestraft worden.

  Israël is veel te lief voor die terroristen.

  1. Heinz

   Koffie met boterkoek op. Nieuwe inspiratie opgedaan?

   1. rutte leugenaar

    nee , aardbeienslee van de banketbakker domme jongen ! Erg lekker

 5. Edjan

  Dit is nog lang niet over. Dit zou goed nog veel erger kunnen worden.

  De Palestijnen verstoppen hun lanceerinstallaties tussen de burgers want zij geven niets om die mensen. Doden komen ze goed uit want die komen de Westerse journalisten fotograferen zodat de Europese linksen wat te janken hebben. Zielige huilende Palestijnse meisjes = slechte joden, aldus de Westerse staatspers.

  Die “Palestijnse” raketten (van Iran en China) zijn al lang geen knutselwerkjes meer, het zijn bijna kruisraketten. En de Palestijnen hebben er nog veel meer. Tienduizenden. Als de Israëlische raketafweer Iron Dome het niet meer aan kan, zal Israël geen andere keus meer hebben dan op grote schaal bombarderen. Als Iran zich er dan mee gaat bemoeien, zijn de rapen echt gaar. Israël heeft kernwapens, Iran waarschijnlijk ook.

  Iran heeft nu zijn kans. Biden zal niets doen. De Westerse pers zal wenen om Palestijnse slachtoffers (dat komt Iran goed uit) en Europa is pro islam en pro de ayatollahs en antisemitisch tot op het bot. Dat noemen ze “kritisch op de staat Israël”.

 6. Edjan

  De afstand van Gaza-stad naar Tel Aviv is bijna 70 km. Als je dan precies op éen flat kunt mikken, heb je een betrouwbare, goed bestuurbare raket nodig met een goed werkend navigatiesysteem.
  Er zijn hier nog onnozele sukkels die denken dat die raketten door Palestijnen in elkaar geknutseld zijn, zoals 20, 30 jaar geleden, toen zo’n raket weinig meer was dan een kachelpijp met buskruit.
  Nu is het geavanceerde techniek ontworpen in China en betaald en geleverd door Iran.

  1. Emile Takma

   De raketten van de Palestijnen zijn technisch inferieur aan die van de militaire grootmacht Israël. Ze maken er ook geen schijn van kans mee en treffen ook zelden doel.

   Israël heeft raketten, bommenwerpers, tanks, artillerie, kernwapens en een groot professioneel leger, allemaal zaken die het weerloze Palestijnse volk niet heeft. Dat blijkt uit de dodentallen, die vallen nagenoeg allemaal aan Palestijnse kant.

   1. rutte leugenaar

    Wat probeer je nou aan te tonen domme jongen ?

    Als die domme palestijn niet de eerste raket werpt kan die luie palestijn eindelijk beginnen met de opbouw van de gaza strook.

    Wie de betere wapens heeft is geen argument domme jongen. Overigens ben je niet slim als je iemand aanvalt terwijl je geen kans maakt.

   2. Stanly2000

    De raketten van de Palestijnen zijn technisch inferieur aan die van de militaire grootmacht Israël.
    Is maar goed ook anders was er al jaren geen Israël meer.

   3. usb3.0

    hamas begint steevast met bombarderen, hamas bombardeert burger doelen, zoals scholen, ziekenhuizen, bejaarde tehuizen etc etc en emietje ontkent dit ten stelligste, Israël verdedigt slechts..
    emietje haalt een aantal dingen door elkaar, het palestijnse volk is de dupe van hamas..

   4. Edjan

    Emile: “het weerloze Palestijnse volk”. Geloof je het zelf?

   5. Edjan

    Emile, dit zijn de raketten van het weerloze Palestijnse volk.
    ht*ps://twitter.com/i/status/1393685650411565058

 7. J. Punt

  Israel heeft geen boodschap aan zogenaamde bondgenoten of zoiets. Zeker niet als dat land, Nederland bijvoorbeeld, zelf de kantjes eraf loopt met zijn defensie. Israel heeft echt geen bewondering of respect voor de bange, naieve en wereldvreemde zeurkousen hier!

 8. Vrijedenkert

  Ik ben het lang niet altijd eens met het beleid of beslissingen van de Israëlische staat maar deze zeer explosieve geweldsuitbarsting en zeer ernstige escalatie van het conflict veroorzaakt door massale Palestijnse raketaanvallen heeft helemaal niks meer te maken met uitzetting van 4 gezinnen een rechtzaak of iets dergelijks…
  Dit is gewoon een poging om massaal burgers en burgerdoelen in Israël uit te schakelen en Israël kan alleen nog maar terugslaan en het moet terugslaan en wel keihard om het Hamas en Hezbollah gespuis uit te schakelen!
  Het linkse crapuul en religieus geteisem wetreldwijd schreeuwt nu overal moord en brand en ernstige aanvallen op Palestijnen door Israël maar als men zelf zou worden aangevallen met duizenden raketten in eigen woonplaats of land piepte men wel anders…

 9. Rieks

  Ik lees op een Duitse zender dat de Palestijnen zo’n 3100 raketten hebben afgevuurd waarvan er 1200 zijn onderschept en 450 op Palestijns gebied terecht zijn gekomen.Toch is het aantal doden aan Israëlische kant gering. Dus van hoge kwaliteit zijn die wapens niet en ze zijn vrij ongericht afgevuurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.