Maas in de wet: arbeidsmigrant kan 3000 euro extra per jaar terugkrijgen, Nederlandse gezinnen niet

Arbeidsmigranten uit de Europese Unie kunnen door een maas in de wet tot wel bijna drieduizend euro extra per jaar terugkrijgen van de Belastingdienst, bovenop de reguliere teruggave. Nederlandse gezinnen kunnen dat niet. Dat meldt RTL Nieuws.

“Een arbeidsmigrant die hier werkt, maar niet in Nederland staat ingeschreven, wordt door de Belastingdienst vrijwel in alle gevallen behandeld als alleenstaande, ook al is hij getrouwd en woont zijn partner in hun thuisland”, zo meldt RTL Nieuws. “Daardoor profiteren vele duizenden buitenlandse werknemers van regelingen die eigenlijk niet voor mensen in hun situatie bedoeld zijn. In dit geval krijgt men geld terug op basis van de inkomensafhankelijke combinatiekorting.”

De maas in de wet die dit mogelijk maakt, werd in eerste instantie niet eens door de arbeidsmigranten zelf geloofd. Maciej Wawrzyniak, directeur van het Poolse belastingkantoor Podatki Meritum, moest er zelfs behoorlijk wat moeite voor doen om de Poolse arbeidsmigranten ervan te overtuigen dat dit echt legaal was, want ze geloofden het niet.

Nederland is weer eens keihard aan het falen als het op belasting en arbeidsmigranten aankomt. Het ministerie van Financiën is zowel in 2015 als in 2018 door de Belastingdienst gewaarschuwd voor deze maas in de wet, maar er werd geen actie ondernomen. De Tweede Kamer is toen ook niet geïnformeerd, want ach, waarom zou je?

Het is toch werkelijk onvoorstelbaar dat zoiets simpels als een duidelijke maas in de wet, die prima op te lossen valt, niet wordt aangepakt? Het ministerie van Financiën kiest er in zo’n geval dus kennelijk liever voor om het maar gewoon te negeren. Want wat kan ons het nou schelen dat iedere arbeidsmigrant uit de EU ieder jaar gewoon anderhalf maandsalaris extra op kan eisen? Dan gooi je gewoon de belasting wat omhoog en trek je dat zo weer recht, probleem opgelost… Wat een onwil en onkunde is dit, zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. rutte leugenaar

  Waarom ben ik niet verrast door de waanzin ?

 2. Chee

  Jaja en kabinet Rutte corrigeert weer niks na 6 jaar na de melding.
  Crimineel tegen over de gewone Nederlander die al betaald voor de helft van de EU.

 3. usb3.0

  Ja maar dat is toch logisch, ze smijten met geld laten ons ervoor opdraaien geen haan die er naar kraait..
  En dan zijn er hier een paar die dit soort mensen niet wenst te vervolgen..

  1. rutte leugenaar

   kijkend naar de verkiezingen groeit de verbazing dan enkel

 4. Appelstroop

  Beetje media aandacht, en voila:
  h**ps://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien/documenten/kamerstukken/2021/05/03/bijzondere-situatie-bij-toekenning-iack-aan-buitenlandse-belastingplichtigen

 5. halo1

  NL-wetgeving blinkt vaak uit door naiviteit..zie ook de toeslagen-toestanden en het “asiel”-“beleid”..

 6. Emma Louise

  Arbeidsmigranten leveren nuttig werk in Nederland. Met een douceurtje van drieduizend euro’s blijven zij hier onze economie ondersteunen.

  1. usb3.0

   Jij moet écht je achterlijke imbecielen smoel dichthouden

  2. STOP FVD

   Precies, daar zouden sommige autochtonen nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

   1. usb3.0

    We weten precies hoe opper-wappie nu over Nederlanders denkt.

    1. STOP FVD

     En we hebben wederom bevestigd gekregen dat jij niet de slimste van het stel bent :

     “Jij moet écht je achterlijke imbecielen smoel dichthouden”

     Triest hoor, zulke reacties.

     1. Abdul is Lam

      Ach, je wordt pensionada en laat je pensioen uitkeren, omdat je teveel krijgt om dood te gaan, en te weinig om te blijven leven, je verkoopt je huis omdat, je de hypotheek niet meer kan betalen, gaat tijdelijk op een camping wonen totdat je na elf jaar ingeschreven te zijn als woningzoekende, een bezichtiging krijgt.
      Nou mooi denk je dan, nou vergeet het maar, je doet braaf aangifte over 2020, overwaarde telt als je het goed doet, nog even niet mee.
      Hoppa, krijg nog even aan belasting aanslag van bijna €1500 over mijn afkoopsom waar ik al heffingen over heb betaald.
      En niet te vergeten heb ik dit pensioen ook zelf betaald.
      Vraag mij af, op deze dag, van relativering, hoeveel kan een mens nog hebben, mijn hele leven hard gewerkt, nu bijna67 jaar en nog steeds niet uit de zorgen, Nederlandse regering, SCHAAM je.

   2. AS210854

    HAHAHAHAHA er zijn statistisch gezien, meer personen met een dubbele nationaliteit in de bijstand, WAO, enz enz als personen zonder dubbele nationaliteit.

    1. STOP FVD

     Volgens mij zeg ik alleen dat SOMMIGE autochtonen er een voorbeeld aan kunnen stellen. Dus welk punt jij nu eigenlijk probeert te maken is volstrekt onduidelijk behalve dan dat je graag aan wilt geven dat je racistisch aangelegd bent, net als je vriendjes hier.

     1. Buster

      Dus jij bent voor geld zomaar weg geven aan niet Nederlanders en als je tegen bent, ben je een racist volgens jouw?

  3. M.Dikker

   Want in hun eigen land is zoveel werk, zullen we zeggen…

  4. Chee

   @emma Louise de satelliet van stop fvd helemaal goed.
   De polen letten Litouwers Hongaren 100%.
   Maar de Marokkanen Turken en Somaliërs niet, dat zijn parasieten.

  5. rutte leugenaar

   Leegvreters ondersteunen niet domme muts

 7. Echtepleb

  Dit klopt 100%. Polen die als uitzendkracht werken en alleen maar via een poststuk kunnen aantonen dat ze in polen “wonen” , houden meer over dan een (Nederlandse/Poolse) uitzendkracht met dezelfde functie of een (Nederlandse/Poolse)werknemer met een basisloon.

 8. Morgan4321

  En nu? Zeker weer extra strenge wetgeving en terugvorderingen, en over 10 jaar valt Rutte 6 over een nieuwe toeslagen affaire.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.