‘Mister Ajax’ Sjaak Swart neemt het op voor supporters bij viering landstitel: ‘Je kunt kiezen, of de hele stad in puin, of dit’

Ajax-icoon Sjaak Swart was gisteren te gast bij het programma Op1, waar men kritisch terugblikte naar de viering van het landskampioenschap van de Amsterdamse club. Vanuit de hele samenleving ontstond veel verontwaardiging; duizenden supporters waren massaal naar de Johan Cruyff Arena afgereisd om het binnenhalen van de landstitel te vieren. Volgens Swart was dit niet zo gek, supporters zitten al een jaar thuis door de crisis en hadden dit momentje even nodig. 

Bij Op1 hadden ze mogelijk een andere reactie verwacht van Sjaak Swart. Swart nam het namelijk op voor supporters. Volgens hem was het helemaal niet zo raar dat supporters massaal naar de hoofdstad trokken, al ruim een jaar kunnen zij wedstrijden niet live bijwonen, en dit wilde men gewoon even vieren. Swart was er heel duidelijk over: “Je kunt kiezen, of de hele stad naar de kloten, of dit.”

Bij Op1 verdedigde Swart de Ajax-achterban:

“Het is niet goed, maar ik vind wel, de supporters hebben het hele jaar helemaal niks gehad. Nou wordt Ajax kampioen, en ze hadden het goed geregeld, allemaal hekken en dingen. Want als deze mensen de stad in waren gegaan, was het veel erger geweest. Als het niet had gemogen! Dus ik vind dat ze het goed hebben gedaan.”

Swart is vrij duidelijk over de situatie, als men het samenkomen had verboden bij de Arena dan was het mogelijk echt uit de hand gelopen. Hoe men het nu heeft aangepakt, is naar zijn mening de beste manier geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Branzino

  ‘Je kunt kiezen, of de hele stad in puin, of dit’

  In normaal Nederlands heet dit “chantage”. Swart geeft, waarschijnlijk onbedoeld, een stuitende kwalificatie van de Ajax-supporters of van alle voetbalsupporters.

  1. Max Aue

   Het lijkt inderdaad op chantage maar het is veeleer een capitulatie voor het voetbaltuig waarvan men beseft dat het niet meer mogelijk is die te beteugelen.

   Met name ook op DDS is, in lijn met het FvD, verzet tegen de corona-maatregelen toegejuicht en aangemoedigd. Over pogingen van de overheid om demonstraties tegen noodzakelijke coronamaatregelen te beheersen werd moord en brand geroepen. Halsema zal ook hier beseft hebben dat het handhaven van de coronamaatregelen hier niet alleen onmogelijk was maar het middel ook erger dan de kwaal: het voetbaltuig had zich dan naar het Leidseplein begeven om daar amok te maken. Sjaak Swart kreeg een veroordeling van die mentaliteit niet over de lippen. Dat is ergerlijk en zeer schadelijk.

   1. Aborifa

    Er wordt regelmatig gecapituleerd voor wetsovertreders, met name als ze met velen zijn. De macht is aan het volk. Dat is wat links wil.
    Er komt een tijd dat het land onbestuurbaar wordt en dan zal er hard moeten worden opgetreden als consequentie.

 2. HD

  Sjaak is nooit de slimste geweest.

 3. ikweetwatikwil

  Sjaak Swart heeft gelijk, maar die beschikt dan ook over een gezond stel hersens.

  1. AS210854

   🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

 4. StemPzeweg

  Ik heb het helemaal gehad met de arrogantie van de sportlobby en hun verwaande gedrag dat de gele wereld om hun heen draait. Ook dit is waarom ik een schijthekel aan voetbal en voetbalfans

  1. StemPzeweg

   *de hele wereld

 5. Max Aue

  Over 14 dagen zullen we de effecten van dit super spread event kunnen noteren. Vervolgens gaan we mopperen omdat Rutte en De Jongen de versoepelingen weer een week gaat uitstellen.

  1. StemPzeweg

   Er hat sws geen voetbalwedstrijd plaats moeten vinden. Uit ervaring weet je dat zoiets altijd ellende veroorzaakt.

  2. rutte leugenaar

   15000 idioten op de Dam inclusief valsema !

   Hoeveel besmettingen waren er strónt vlé®k ?
   Je gewauwel wordt steeds extremer en makkelijker te weerleggen domme jongen.

 6. Beukman

  Sjaak praat het niet goed, maar vertelt wel eerlijk wat (mogelijk) de consequentie was geweest als het feestje helemaal verboden was: “Of de hele stad naar de kloten, of dit.”
  Dat wordt geframed als chantage, maar dat is het natuurlijk niet. Al was het maar omdat er geen chanteur in het spel was.
  Kortom: wijze beslissing.

  1. Branzino

   Die chantage komt volgens Sjaak Swart van de supporters en het is zijn visie op de supporters. Wel onuitgesproken chantage door die supporters, daarin heb je gelijk.

  2. StemPzeweg

   Weer zo’n voetbal gekkie die vind dat de sportlobby alles mag veroorloven

 7. Drostemannetje

  Misschien als straf Ajax 15 punten in mindering brengen?

 8. Rieks

  Sportgekte, in stand gehouden, misschien wel ontstaan door overtrokken media-aandacht. Denk ook aan die miljoenen die de tv betaalt aan de profs. Kappen hiermee maar dat durft de NOS niet. Bovendien hebben ze geld zat.

  1. Lucky Luke

   Ons belasting geld, als u over de NOS praat.

 9. AFCAMICHEL

  Groot gelijk Sjakie wij hebben ons uitstekend gedragen en dan eerst de game tegen de kaaskopjes met 7500 man toestaan en dan de game v het jaar niet tja de t. Fus dan voor ze!

  1. STOP FVD

   Niet handig inderdaad, wel proficiat met de volledig terechte titel. Amsterdam is altijd beter dan Rotterdam of Eindhoven.

 10. Lucky Luke

  Dat voetballers en veel van hun aanhang het laagste IQ (geen geintje, wetenschappelijk bewezen) hebben, schijnen ze ook altijd te moeten demonstreren. Het blijft een bezigheid van imbecielen voor imbecielen, want het heeft niets met sport te maken.

 11. 56RdK

  “Het is niet goed, maar ik vind wel, de supporters hebben het hele jaar helemaal niks gehad. Nou wordt Ajax kampioen, en ze hadden het goed geregeld, allemaal hekken en dingen. Want als deze mensen de stad in waren gegaan, was het veel erger geweest. Als het niet had gemogen!”

  Pure chantage! Gewoon voetbalmaffia! Net zoals die egocentrische trainer met zijn uitermate domme uitspraken. Maar ja, wat kan je anders van zo’n leeghoofd verwachten.

  Tja, ellende is inherent aan het voetbal in dit land! Kost de belastingbetaler jaarlijks een godsvermogen, maar is voetbal, hé. En dan is alles mogelijk!
  De samenleving zal wel dokken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.