shutterstock 1708199161

Lockdown eindigt "feitelijk" op 5 juni

Geen categoriemei 28 2021, 20:00
Vanavond maakt het demissionair kabinet bekend dat de coronamaatregelen eerder zullen worden versoepeld. Vanaf 5 juni komt er een einde aan de lockdown. Stap 4 en 5 uit het openingsplan gaan vanaf 30 juni tegelijkertijd in. Dat meldt RTL Nieuws.
Vanwege de snelle daling van het aantal coronabesmettingen en de bezetting in de ziekenhuizen kan, wat het kabinet betreft, de samenleving sneller open.
5 juni
Terrassen mogen tot 22.00 uur openblijven en er zal geen onderscheid meer worden gemaakt tussen cafés en restaurants. Zij mogen, net als bioscopen, theaters en concertzalen maximaal 50 gasten (binnen) ontvangen. Bij zalen met meer dan 1000 stoelen mogen zelfs 250 mensen naar binnen.
Ná 30 juni volgende stappen
Grote evenementen worden vanaf 30 juni ook weer toegestaan, net als de discotheken en nachtclubs die ook weer open mogen. Opvallend is dat toegangstesten voor grote evenementen geen vereiste zijn, maar voor nachtclubs en discotheken nog wel.
Grote festivals kunnen met toegangstesten weer doorgaan en dan hoeft de 1,5 meter afstand niet meer in acht te worden genomen. Binnen- en buitensporten is weer toegestaan voor kinderen en volwassenen. Ook wedstrijden mogen weer. Op doorstroomlocaties zoals dier- en speeltuinen mogen met toegangstesten ook 75 procent van de capaciteit toelaten. Ook daar hoeft dan geen 1,5 meter afstand meer worden gehouden.
De samenleving krijgt dus eindelijk weer flink wat ademruimte Als de dalende trend in besmettingen en ziekenhuisopnamen door blijft zetten dan kunnen we hier, net als in Denemarken, snel weer terug naar normaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten