Lockdown eindigt “feitelijk” op 5 juni

Vanavond maakt het demissionair kabinet bekend dat de coronamaatregelen eerder zullen worden versoepeld. Vanaf 5 juni komt er een einde aan de lockdown. Stap 4 en 5 uit het openingsplan gaan vanaf 30 juni tegelijkertijd in. Dat meldt RTL Nieuws.

Vanwege de snelle daling van het aantal coronabesmettingen en de bezetting in de ziekenhuizen kan, wat het kabinet betreft, de samenleving sneller open.

5 juni
Terrassen mogen tot 22.00 uur openblijven en er zal geen onderscheid meer worden gemaakt tussen cafés en restaurants. Zij mogen, net als bioscopen, theaters en concertzalen maximaal 50 gasten (binnen) ontvangen. Bij zalen met meer dan 1000 stoelen mogen zelfs 250 mensen naar binnen.

Ná 30 juni volgende stappen
Grote evenementen worden vanaf 30 juni ook weer toegestaan, net als de discotheken en nachtclubs die ook weer open mogen. Opvallend is dat toegangstesten voor grote evenementen geen vereiste zijn, maar voor nachtclubs en discotheken nog wel.

Grote festivals kunnen met toegangstesten weer doorgaan en dan hoeft de 1,5 meter afstand niet meer in acht te worden genomen. Binnen- en buitensporten is weer toegestaan voor kinderen en volwassenen. Ook wedstrijden mogen weer. Op doorstroomlocaties zoals dier- en speeltuinen mogen met toegangstesten ook 75 procent van de capaciteit toelaten. Ook daar hoeft dan geen 1,5 meter afstand meer worden gehouden.

De samenleving krijgt dus eindelijk weer flink wat ademruimte Als de dalende trend in besmettingen en ziekenhuisopnamen door blijft zetten dan kunnen we hier, net als in Denemarken, snel weer terug naar normaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Monty

  Kijk dankzij de vrijheidskaravaan van Baudet.
  Ere wie ere toekomt.

  Anders hadden nog langer moeten wachten.

  1. Kleurloze Politiek

   Nou nee dit is tot taal niet dankzij FvD..
   In tegendeel de leden van die partij hebben er juist een potje van gemaakt in zowel politiek gezien als als het na leven van de regels binnen de vergaderzalen in Denhaag..
   Het is letterlijk om te huilen om te zien hoe het intern wordt bestuurd.

   Ik heb niets tegen Baudet behalve dat hij in zijn eigen wereldje leeft waarin hij de meest bizarre complottheorieën de wereld in gooit maar dat is zijn ding..

   Maar die man gooit iedere keer weer de glazen ruiten van zijn eigen partij in.
   Waardoor leden de partij vaarwel zeggen.
   Zoals in Brabant en in de eerste kamer..
   Kortom en dat terwijl de formatie nog amper echt begonnen is..

   1. Harry Haller

    Kleurloze Politiek is geen moslim en geen allochtoon. Zijn taalfouten zijn te gekunsteld en opgelegd. Een slechte acteur.

    1. Emile Takma

     Ik zag geen taalfouten in de bijdrage van Kleurloze Politiek. Welke meende mijn goede vriend aan te treffen?

     1. CZ

      Aldus Taalnazi Ernst Emile Van Velenamen.

  2. usb3.0

   monty zegt uiteindelijk altijd iets waar je een ondertoon in leest..

   1. hans-e-pans

    Als na deze zomer, zo in september oktober het influenzavirus weer zijn intrede weer doet in Nederland, dan worden dezelfde maatregelen van het WHO, het OMT enz. enz weer fluitend tevoorschijn gehaald en gaat het spel weer van voor af aan beginnen. Ze hebben genoeg ervaring opgedaan de afgelopen iets meer dan anderhalf jaar.

    1. usb3.0

     Sterker nog, de nieuwe Vietnamese is al in aantocht, dit is een combivirus, ze maken het steeds lachwekkender

 2. CZ

  Maar euh… Er zijn nog steeds restricties en niemand schijnt te zien in wat voor een gevangenis Nederland terecht is gekomen.

 3. Harry Haller

  Kunnen we precies drie maanden genieten van normaal. In oktober begint het hele circus opnieuw als variant XTL17-P31 de wereld stormenderhand inneemt bij kouder weer.

  1. Monty

   Gaat het in die Heimat net zo slecht als onder Rutte dan?

  2. Jack Flash

   Haha! Wat mogen wij toch veel.
   Wat een kleutertaal.
   En inderdaad Harry, in het najaar begint de mindfuck overnieuw.
   Je zult maar een of twee spuitjes genomen hebben.

   1. Monty

    Heb een beetje vertrouwen in Baudet zijn vrijheidskaravaan, door daverend succes zal deze door blijven rijden.

    Misschien ook wel naar Duitsland.

 4. Paardenmiddel

  Ze moeten wel de vrijheid geven, want de zomer is in zicht.
  En Neurenberg twee, wordt opgestart.

 5. Emile Takma

  De dwazen die op dit Bog zeker meenden te weten dat het Kabinet de maatregelen tot Sint Juttemis zou handhaven vanwege een duistere agenda blijken het dus bij het verkeerde eind te hebben gehad.

  1. Harry Haller

   Sint Juttemis valt in dit najaar Takma, als de vierde golf begint. We proeven nu even een tijdelijke ontheffing. Dat heet gedragstraining.

   1. Emile Takma

    Als er dit najaar sprake is van een vierde golf (die dan een nieuwe variant zal moeten betreffen waarvoor het vaccin onvoldoende bescherming biedt) zal het kabinet opnieuw maatregelen moeten treffen.
    Uit de persconferentie van vandaag blijkt echter dat het Kabinet alle mogelijkheden aangrijpt om de maatregelen te versoepelen en dat toont aan dat ze geen enkele neiging hebben die langer te handhaven dan strikt noodzakelijk.
    Voor mij is dat niet verbazingwekkend maar vele dwazen op dit blog voorspelden dat dit niet het geval zou zijn.

    1. september

     Er is ook geen enkele reden om die maatregelen langer te laten duren dan. noodzakelijk is.En het na jaar dat zien we dan wel

    2. CZ

     Aldus braakwaterval Emile Brenda Van Velenamen.

    3. usb3.0

     “als”

     Dan stopt het gesprek gelijk natuurlijk, de rest is niet meer van belang aangezien flikker en ped*debiel maxje-mietje zich graag opwerpt als zeer angstige corona mongool

  2. CZ

   Tot zover Emile Max Van Velenamen en degene die hem van voer voorziet.

  3. usb3.0

   Vooralsnog handhaven ze de maatregelen, maxje-mietje domoor, echt hoor wat is die maxje-mietje toch een achterlijke imbeciel, wat een mongool is dat toch

   1. Emile Takma

    Gerrit is niet de slimste, dus we zullen het hem maar niet aanrekenen, maar een imbeciel is geen mongool en andersom.

    1. usb3.0

     maxje-mietje is een dom jongetje en is beide, het ergste is nog dat hij zelf denkt dat dit niet zo is…

     maxje-mietje is natuurlijk voorstander van grondwettelijke rechterlijke dwalingen

     1. CZ

      @USN: Beide en meer!

      Want hoe ongekend pathetisch en gênant is het wanneer je met vier tot acht verschillende nicks tegelijk op een reactieplatform verschijnt omdat iedereen je heeft uitgekotst en niemand fatsoenlijk met je in gesprek wil of kan gaan.

      Op internet heb ik zo’n volledige doorgedraaide psychomalloot nog niet meegemaakt.

     2. usb3.0

      “Op internet heb ik zo’n volledige doorgedraaide psychomalloot nog niet meegemaakt.”

      Ik ook niet, een psychomoloot die er een sadomasochistisch genoegen in schept om vol-le-dig uitgekotst te worden, (washandje er naast)

     3. Emile Takma

      “ Want hoe ongekend pathetisch en gênant is het wanneer je met vier tot acht verschillende nicks tegelijk op een reactieplatform verschijnt”

      Eens, dat is inderdaad behoorlijk ziek.

     4. CZ

      Aldus Ernst Emile Max Van Velenamen.

 6. usb3.0

  Het is een leugen dan men de vrijheid terug geeft of terugkrijgt, wil men iets bezoeken, op vakantie etc etc, moet men zich laten testen niets geen vrijheid, immers bij een test hoort ook alle onrechtmatige informatieverstrekking..

 7. Xyz1234

  Met dank aan alle critici die de leugens en halve waarheden al vroeg hebben doorzien en hierop zijn blijven hameren. Voor wie de discussies in de VS over de herkomst van het virus volgt zal het duidelijk zijn dat dit zeker nog een staartje krijgt. Ook het verbieden van werkende medicijnen zal nog reden zijn voor strafrechterlijke vervolging van diverse personen die daarmee duizenden doden op hun geweten hebben.
  Dit alles zeker niet dankzij de bange, domme, laffe meelopers die liever hun dooddoeners ‘wappie’ en ‘complotdenker’ gebruiken dan zelf hun beperkte herseninhoud te gebruiken om de situatie te overdenken. Maar u wordt vergeven. U weet immers niet beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.