Openbaar Ministerie neemt extreemrechts Vizier op Links in het vizier: ‘Er wordt gehandeld’

Het Openbaar Ministerie is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar de handel en wandel van het extreemrechtse activistische platform Vizier op Links. De groepering richt zich op linkse politici, opiniemakers en anti-radicaliseringsonderzoekers en probeert hen via intimidatie en stalking op andere gedachten te brengen.

Of daarbij ook strafbare feiten gepleegd worden, wordt momenteel onder de loep genomen. Dat kondigde minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) gisteren aan in de Tweede Kamer, toen SP-Kamerlid Renske Leijten vertelde zich zorgen te maken over een terroristische dreiging uit de hoek van extreemrechts. Koolmees wist dat Vizier op Links in ieder geval niet aan de aandacht van de strafrechtketen ontglipt is:

“Intimidatie en bedreiging wordt niet getolereerd,” aldus de bewindsman, die toevoegde dat er “wel degelijk gehandeld wordt.” Er zou langs “verschillende wegen” vanuit de overheid actie worden ondernomen tegen ‘VoL’ en hun zielsverwanten.

Inmiddels is het Twitter-account van de groep verdwenen. Wel is hun website nog altijd actief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. EvertB

    Er is alle reden tot bezorgdheid. Uit het gelinkte artikel in Trouw:

    Vooral rechts-extremistische groepen nemen meer ruimte in bij publieke protesten en extreem-rechtse ideeën bereiken een groter publiek. Een radicale groep van enkele tientallen personen is bereid tot intimidatie en geweld, aldus de AIVD.

  2. rafi

    Die webstek geeft slechts extreem-links een koekje van eigen deeg: het is, voor zover ik kan zien, slechts de broodnodige tegenhanger van KAFKA. Het OM is weer eens selectief verontwaardigd, haar blinddoek voor vrouwe justitia ontbreekt ten enen male. Was het OM maar zo voortvarend bij de aanpak van links-radicalisme. Die gaan heel veel verder, al decennia lang, dan intimideren en stalking (nogmaals: oproepen daartoe op hun webstek heb ik nooit gezien). Maar het OM is bewezen zelf extreem-links, of neigt daartoe. Neem nou zo’n Jacobine Vreekamp, die tot voor kort in het bestuur van KOZP zat! Hoe bepaal je trouwens wanneer er daarvan sprake is? Bestaan er objectieve maatstaven/wetten voor? Ik vind het goed, als van die Antifa-lui hun laffe vermommingen weggenomen worden. Waarom vermommen ze zich, als ze toch niks strafbaars (willen) doen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.