Peiling! Bange Nederlanders willen géén verdere versoepelingen: “Pas op de plaats”

Eindelijk. Terrassen mogen weer buitengezet worden. Winkels mogen weer iets van een redelijk aantal klanten toelaten. De avondklok is weg. Maar wat blijkt uit onderzoek van I&O Research? Een meerderheid van de Nederlanders wil dat er qua versoepelingen nu “pas op de plaats gemaakt” wordt. Dit omdat de media continu berichten over “drukte in ziekenhuizen” en “code zwart.”

I&O Research deed het onderzoek onder een paar duizend mensen, maar zegt dat het desalniettemin representatief is voor de bevolking. De conclusie uit dat onderzoek is dat 54% van de Nederlanders de versoepelingen van afgelopen week steunt. Maar… een even grote groep vindt dat het voorlopig daar wel bij moet blijven.

De reden dat zoveel mensen tegen verdere versoepelingen afwijzen is dat ze, aldus onderzoek Peter Kanne, erg beïnvloed zijn door berichten in de media. Die berichten zijn steeds weer angstaanjagend opgezet. En dat heeft zijn uitwerking niet gemist. “Tegenstanders begrijpen niet dat er in die omstandigheden wordt versoepeld. Veel mensen hebben het gevoel dat dit gebeurt onder druk van de publieke opinie en dat de dreiging van ‘code zwart’ voorkomen had kunnen worden als maatregelen eerder waren aangescherpt,” aldus Kanne over deze bange mensen.

Zo’n 70% van de mensen vindt het goed dat winkels heropend zijn. Ongelooflijk genoeg vindt slechts 54% het goed dat dit ook geldt voor terrassen. Dit terwijl de horeca ongelooflijk financieel hebben geleden, en nog steeds lijden, én terwijl je op het terras in de open lucht zit, waar de kans op besmetting ontiegelijk klein is. Het is tekenend voor het feit dat heel veel mensen echt héél angstig zijn gemaakt. Zo angstig dat rationeel nadenken er niet meer bij is.

Verder blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 80% van de mensen wil dat de mondkapjesplicht in openbare gebouwen, het openbaar vervoer, en winkels blijft bestaan. Oh, en dat percentage wil ook dat de 1,5 meterregel blijft.

De enig mogelijke conclusie is dus dat een significant deel van de Nederlandse bevolking – de overgrote meerderheid zelfs – zo bang is gemaakt, dat ze vrijheidsbeperkende maatregelen niet alleen acceptabel vinden, maar ze zelfs toejuichen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Nikita

  Het oeverloze geleuter zal hier zo meteen wel weer verder gaan… hahahahahaahahahaahahahaahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahhahahahah

  1. Chee

   @nikita vooral door stop fvd met zijn nicks max aue en neukholhahaha en schreeuwen dat hij doet met grote woorden als racisme racisme neonazi’s en een nieuw woordje geleerd van zijn grote voorbeeld Rutte, wappies hahahahahahayahahahaha

   1. Nikita

    Precies Chee gewoon overheen scrollen en niet antwoorden daar hebben die zeveraars een grote hekel aan .Die deugkneuzen moet je gewoon negeren.

 2. STOP FVD

  De enige conclusie is dat de wappies zichzelf zo bang hebben gemaakt voor dat prikkie, dat ze de weg uit deze crisis, namelijk het prikkie, niet willen zetten. Hoe eerder de prikkies zijn gezet, hoe eerder jij weer in je favoriete restaurantje kan eten.

  De wappies draaien de zaken graag om. Overigens zijn het ook de wappies die de cijfers zo hoog houden en zijn het de wappies die het meest tegen de maatregelen ageren en ze willen ook nog eens geen prikkie.

  Tja, lastige SAMENleving met die mensen op deze manier, vind je ook niet MvdG?

  1. leukeditter

   bij ons in verzorgingstehuis 5 van de 50 ingeente mensen ( 4 weken terug) hebben weer covid 23 opgelopen en zijn erg ziek ,,, dus doe je favoriete restaurantje maar in je reet ouwe gek

   1. Max Aue

    Kan leukeditter de nam van het verzorgingshuis noemen? Ik geloof dit verhaal niet, in elk geval niet dat ze erg ziek werden.

    1. rutte leugenaar

     L E U G E N A A R !

   2. Sjikse

    Ze kunnen toch wel vertellen in welke lunchroom ze zijn geweest?

   3. rutte leugenaar

    we hebben diverse voorbeelden hiervan, gemiddeld overlijdt 25% maar dat is collatarel damage volgens de vaccinatiewappies. In meerdere verzorging tehuizen zijn grote uitbraken geweest. Het liefst houdt men het onder de pet en ontslaat men de klokkenluider.

    In de UK is men begonnen om prik 3 uit te delen ! Hoe gek moet je zijn om die meuk onbeperkt in je lijf te laten spuiten.

    1. Max Aue

     “gemiddeld overlijdt 25% maar dat is collatarel damage volgens de vaccinatiewappies. In meerdere verzorging tehuizen zijn grote uitbraken geweest.”

     Ik durf het haast niet meer te vragen, maar heeft leugenaar een bron voor deze ‘feiten’?

 3. Gebande_3

  Dit omdat de media continu berichten over “drukte in ziekenhuizen” en “code zwart.”

  Graag zou ik van Michael weten of hij in deze de weergave van de situatie in de ziekenhuizen in twijfel trekt of niet.
  Bij twijfel nodig ik hem bij deze uit om enkele ziekenhuizen in Brabant te bezoeken.


  I&O Research deed het onderzoek onder een paar duizend mensen, maar zegt dat het desalniettemin representatief is voor de bevolking.

  Een juiste conclusie van I&O Research en overigens ook van andere onderzoeksbureaus.

 4. ikweetwatikwil

  Je krijgt inderdaad erg bange mensen. Dat merk ik in mijn omgeving ook. t’Jee wat een leven. En dat is niet alles, ze verpesten het leven van mensen die hun verstand gebruiken.

 5. O.P.

  Pfffff… Bange Nederlanders ?
  Beter voorkomen dan genezen.
  En de groeten !

  1. Lucky Luke

   Was een tikfout, bange moet zijn verstandige!

 6. Appelstroop

  MvdG klinkt verbaast en verbolgen.
  Alleen FvD is van mening dat alles weer open moet en het maar een onschuldig griepje is. FvD haalde ‘slechts’ 8 zetels.
  De rest van Nederland heeft dus een ANDERE mening.

  Snap sowieso die enorme angst niet voor de vaccinatie, vooral van de mensen die denken dat hier een duistere depopulatie agenda achter zit. Dan hou je dus alleen alle kritische dwarsdenkers over en religieuze figuren en gaan alle volgzame goedgelovige mensen dood. Als machthebber met duistere ideeen zou ik toch liever de andere groep mensen overhouden. OF er komt over een paar jaar een nieuw killer virus waartegen alle gevaccineerden beschermt zijn en worden alle ‘lastige’ mensen opgeruimt, damn weer een nieuwe conspiracy.

  1. tegendraad

   FVD heeft nooit onschuldig griepje gezegd. Wel “stevige griep”. Is toch wat anders….

   1. Sjikse

    De deskundigen in dit forum hebben steeds over een “griepje” gesproken, FvD wilde ons zelfs mondkapjes verkopen. Zij namen het dus heel serieus..

   2. rutte leugenaar

    laten we voorop vast stellen dat griep nooit onschuldig is geweest. Een griepje wordt slechts gezegd door onwetende wappies die denken dat corona wezenlijk anders is.

    jaarlijks duizenden doden, de corona wappies hebben geen idee wat influenza jaarlijks aanrichtte en aan welke klachten mensen stierven.

    Best triest als je roeptoetert over corona !

  2. rutte leugenaar

   waarom heeft iemand angst als hij iets niet in zijn lijf wil laten spuiten ? wordt wat moe wat dat dogma !

 7. arnoud

  Wat ik al steeds zeg, MEDIA=VIRUS, zij zijn de hooft schuldige van de ANGST die zij dagelijks bij de mensen brengen door hun media kanalen. verder zijn de reacties hieronder kennelijk gebaseerd op eenzijdige kennis. maar ik neem het de media zeer, zeer !!! kwalijk, dat zij het voor elkaar hebben dat de burgers zo in een onnodige ANGST leven, het is gewoon verschrikkelijk een groter kwaad bestaat er haast niet.

  1. ikweetwatikwil

   Ook mee eens arnoud

  2. STOP FVD

   “Nog even geduld. en de werkelijke fascisten zoals Biden en hier de leiders in Europa komen voor het tribunaal, en zal aan het licht komen, dat er.. en, in Amerika de verkiezingen gestolen zijn als in Nederland, en worden we misschien samen met Trump Baudet en nog een aantal vrijheidsstrijders verlost in de wereld van deze jarenlange duistere figuren die al jaren lang de mens in duisternis houd.”

   Dit is wat jij roept wappie, WIE is er nu eigenlijk bang grapjas?

   De niet-wappies leven helemaal niet in angst, dat is wat de wappier graag willen geloven. Wij wachten gewoon geduldig op het prikje en gaan weer verder. Dus jij hoeft niet voor de burger te praten, want dat doe je erg slecht, praat maar gewoon voor je eigen wappie club. De rest redt het zonder jou ook wel.

 8. StemPzeweg

  Zorgwekkender vind ik dat 20% van de Nederlanders uit idioten en wappies bestaat. Het liefst schiet je ze de ruimte in. Man wat haat ik dat volk

  1. rutte leugenaar

   ik betaal graag je ticket !

  2. STOP FVD

   Tja, maar helaas moeten we er mee SAMENleven. Net zoals dat zij moeten leren SAMENleven met de import Nederlanders. We kunnen het!!

   1. M.Dikker

    Geef eens 1 goede reden waarom we moeten leren samenleven met import Nederlanders? 1 reden. Wat is er mis met autochtone Nederlanders?

    1. Sjikse

     Het is goed voor de samenleving. En tegen inteelt. Nieuw bloed is uiterst welkom.

     1. Lucky Luke

      In de VS werkt dat echter al 200 jaar niet, wakker worden!

 9. Lucky Luke

  Ik zou dat bange willen vervangen door verstandige, helaas snappen heel veel simpele zielen dat niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.