Ronald Plasterk: ‘GroenLinks is in feite een collectie mafkezen geworden’

Voormalig PvdA-minister en -Kamerlid Ronald Plasterk heeft flink uitgehaald naar GroenLinks. De partij is onder Jesse Klaver een “collectie mafkezen geworden,” schrijft hij in een nieuwe column in De Telegraaf.

Plasterk hekelt de opstelling van GroenLinks op diverse thema’s zoals het sluiten van de kerncentrale in Borssele, en de “volledige” overgave aan de woke-ideologie, “waar je als verstandig links afstand van zou willen houden.” Ook vindt Plasterk dat de partij mensen als Lale Gül veel te weinig steunt.

Omdat GroenLinks om al die redenen niet betrouwbaar is, moet de PvdA niet gaan regeren met deze lui, vindt Plasterk. Laat Rutte maar door regeren, suggereert de voormalige bewindsman, maar dan in een minderheidskabinet met VVD, CDA en D66. De PvdA kan dan hooguit gedoogsteun leveren aan zo’n ministersploeg. Maar zelf meeregeren, al dan niet met GroenLinks, is volgens Plasterk uit den boze. Het doet volgens hem “objectief geen recht aan de enorme verkiezingswinst van rechts om nu de halve linkse oppositie binnenboord te halen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. rexm

  Als het al zover is gekomen dat je als mafkezen partij je eigen kretologie aan het uitwerken bent, zit je niet voor de burger in de tweede kamer, maar als een clubje pol potters.

 2. RS

  Dat is nog al een uitspraak van een ROOIE ! Ben het ditmaal met deze man eens!

 3. Emma Louise

  Willen de vooruitstrevende partijen PvdA en GroenLinks meeregeren dan zullen ze dat samen moeten doen om verdere marginalisering door rechts geweld te voorkomen. Een minderheidskabinet met VVD en D66 (eventueel het instabiele CDA erbij) spreekt mij ook wel aan. De open verhoudingen in het parlement werkt samenwerking en democratisering in de hand.

 4. alla-af sn-akbar

  Wat mij wel opvalt is dat Plasterk toen hij nog minister was geen bek opendeed. Nu hij niet meer in de politiek zit schrijft hij plotseling zinnige artikelen. Hij had dat toen al moeten doen maar ja, het pluche he. Toen bang voor zijn baantje.

  1. Rieks

   Dat is waar maar beter laat dan nooit. Misschien zet hij wat groen links stemmers aan het denken en dat is winst.

 5. Niet L niet R

  Een gezond bericht uit de hoek van de PvdA, even kijken of het pluche toch lonkt?

 6. Drostemannetje

  Plasterk zegt nu hele zinnige dingen nu hij geen minister meer is. Dat hoor je wel vaker van PvdA-ers. Het is dan maar beter om geen PvdA-ers meer in het kabinet te hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.