Belastingdienst gooide zelfs minderjarigen op hun beruchte zwarte lijst: ‘Onacceptabel’

De beruchte zwarte lijst, de FSV, die de Belastingdienst jarenlang heeft gehanteerd om potentiële wanbetalers en belastingfraudeurs te categoriseren bevatte ook de namen van duizenden minderjarigen, van wie er zo’n duizend zelfs nu nog geen achttien zijn.

Dat moest staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) toegeven. Dat was een fout, aldus Vijlbrief, die via een brief aan de Tweede Kamer aangaf dat bepaald vakantiewerk of een bijbaantje al voldoende kon zijn om op deze zwarte lijst te verschijnen.

Wie op deze lijst belandt, verliest het vertrouwen van de Belastingdienst. Deze instantie gaat er dan vanuit dat je oneerlijk bent, en krijgt dan niet de mogelijkheid om betalingsregelingen te treffen of schuldhulpverlening aan te vragen.

Vijlbrief biedt zijn excuses aan, en noemde het feit dat jongeren op deze lijst belandden eerder al ‘onacceptabel.’ Of de staatssecretaris ze gaat compenseren, wordt vermoedelijk in september bekend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. 56RdK

    Onacceptabel is de gepleegde fraude!! D a t is onacceptabel!

  2. 56RdK

    Onacceptabel is dat het gajes dat gefraudeerd heeft, dankzij hun gejank in de media, een gift krijgen van € 30.000,00!

    D a t is onacceptabel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.