CDA-coryfee Onno Ruding geeft Pieter Omtzigt nog een trap na: ‘Ik ben verbaasd en teleurgesteld in hem’

Pieter Omtzigt heeft gisteravond in het tv-programma Haagse Lobby nog eens goed de wind van voren gekregen van zijn oud-partijgenoot Onno Ruding, die tussen 1982 en 1989 minister van financiën was in verschillende kabinetten van Ruud Lubbers. Ruding steunde Omtzigt in het verleden, maar nu de Twent zich terugtrekt uit de christendemocratische partij is Ruding niet meer zo te spreken over de aanjager van de toeslagenaffaire.

Ruding: “Ik vind het moeilijke dagen voor het CDA. Het is algemeen bekend dat ik inhoudelijk altijd en goede samenwerking heb gehad met Pieter Omtzigt. Maar ik was nu verbaasd en teleurgesteld in zijn optreden.” De oud-minister noemde de 75-pagina’s lange aanklacht tegen de gang van zaken bij het CDA nuttig, maar vond ook dat er zaken vermeld waren die “volstrekt onjuist” zijn. Invloed kan je niet kopen bij het CDA, meent Ruding, die zelf overigens ook elke paar jaar €10.000 doneert aan de partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. NO8DO

  De oud-minister noemde de 75-pagina’s lange aanklacht tegen de gang van zaken bij het CDA nuttig, maar vond ook dat er zaken vermeld waren die “volstrekt onjuist” zijn.

  Net als bij MH17?
  Zicht op de feiten kwijt?
  Alternatieve feiten om eigen waarheid te verkopen?

  1. EvertB

   Ruding probeert te verdoezelen wat klip en klaar is om verdere imagoschade aan zijn CDA te voorkomen.

   Miljonair Hans van der Wind doneerde ruim 1 miljoen euro in de functie van voorzitter van de fondsenwerving CDA én als lid van het campagneteam. Vooral als lid van het campagneteam heb je natuurlijk invloed. Vanzelfsprekend zal het CDA alles in alle toonaarden ontkennen. Zodra je namelijk een gift geeft en je vraagt een tegenprestatie ( hoe klein ook) is er onmiddellijk sprake van fraude.

 2. nexit nu aub

  nog zo een oude zakkenvuller. Een mastodont die zijn ochtend drolletje komt afleveren

  1. AS210854

   🤣😂🤣😂🤣😂🤣👍👍👍👍

 3. staleo

  Het cda is een achterbakse en vuile partij geworden.
  Omzigt heeft een rapport samengesteld, maar ik ben er helemaal niet van overtuigd dat hij degene is die het rapport in de openbaarheid heeft gebracht.
  Als hij wraak wilde nemen, zou hij in ieder geval zijn zetel hebben opgeeist.

 4. Cootje

  Politiek is door en door verrot , het is zelfs jammer voor een figuur hier die kwalificeerde dat er nog fatsoenlijke partijen zijn , een supporter die zijn eigen clubje bevooroordeeld met een zonnebril op met rosé glas. Van welke partij zijn die top ambtenaren die meineed hebben gepleegd bij de toeslagen affaire ? .verder mag ik hopen dat er nog vele lijken uit de kast komen met namen en rugnummers , want het heerlijkste is bestuurders en politici tot op het bot te beschadigen als ze in te nauwe schoentjes komen ,,het wordt een top jaar in de bananen republiek

 5. alla-af sn-akbar

  Onno Ruding is een uiterst dubieuze figuur die het mogelijk heeft gemaakt dat het kabinet
  Lubbers in 1986 32 miljard uit de kas van het pensioenfonds ABP kon jatten. Vergeet niet dat 32 miljard toen 320 miljard nu is. Als ze er met hun poten vanaf gebleven waren had het ABP er nu een stuk beter voor gestaan. Maar ze hadden dat geld nodig voor allerlei linkse hobby’s. Het is dus gewoon verkwanseld. Laat deze Onno dus maar snel zijn bek dicht houden.

 6. Emma Louise

  Onno is al een oude man die nu boven op zijn centen zit en niet meer zo goed weet wat rentmeesterschap betekent. Geld en geloof zijn twee verschillende bijbelse onderwerpen. Ooit heeft deze CDA’er daar weet van gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.