Coronastuntelend kabinet verpest opnieuw schooljaar kinderen: schoolkamp met klem afgeraden

Het immer inconsistente kabinet heeft weer een enorm krom advies gegeven. Het ministerie van Onderwijs raadt scholen af om op schoolkamp te gaan, maar ondertussen bereiden organisaties van zomerkampen zich juist wél voor op de ontvangst van deze doelgroep. Voor de zoveelste maal faalt het kabinet met het leveren van een consistent advies, of het aangenaam maken van het leven van jonge kinderen.

Het schoolkamp is voor groep achters het hoogtepunt van het jaar en aangezien het al een rampzalig onderwijsjaar was, was dit ook voor velen ook een leuk afscheid geweest. Helaas voor deze basisschoolleerlingen gaat de pret niet door: het onderwijsministerie heeft scholen geadviseerd om de kampen dit jaar massaal te schrappen, op advies van het RIVM. Maar ondertussen maken private ondernemingen zich juist klaar voor een topseizoen, want zij mogen wél soortgelijke kampen organiseren, zo valt te lezen op RTL Nieuws.

Ouders zijn niet te spreken over dit tweeslachtige advies. Een woordvoerder van de Stichting Werkende Ouders meent dat de overheid met twee maten meet: “Hoezo mogen we wel naar de buitenschoolse opvang en samen sporten, maar niet samen op kamp? Er zit geen logica in. Daar is veel irritatie over. Zo’n kamp is een belangrijk moment qua afsluiting.”

En de ouders hebben natuurlijk een punt; scholen wordt afgeraden om een schoolkamp te organiseren en aangezien zij vaak een voorbeeldpositie innemen houden zij zich keurig aan dit advies. Ondertussen opent de gehele samenleving, incluis organisaties met evenementen die soortgelijke activiteiten ondernemen. Dit is met geen mogelijkheid te rijmen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het laat vooral zien dat er nog steeds niet goed wordt nagedacht over het te voeren beleid of het geven van advies bij de overheid. Ze roepen maar wat, of voeren zonder na te denken een maatregel in, die vervolgens niet strookt met andere sectoren of regels voor andere groepen binnen de samenleving. Ditmaal zijn scholieren de dupe hiervan.

Volg ons ook op onze nieuwe Facebook-Pagina, die we hebben opgezet omdat daar veelvuldig om gevraagd werd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Emile Takma

  Bart snapt hoe het zit: dit Kabinet schept er een sadistisch genoegen in om kinderen te pesten.

  1. CZ

   Tot zover zuiger en leugenaar Max Simon Noppen Van Velenamen.

   1. Emile Takma

    Het is altijd leuk weer een reactie te krijgen van mijn trouwste fan.

    😎

    1. CZ

     Aldus Max Ernst Simon Noppen Van Velenamen.

     1. Dwight Tralee

      De Nederlandse regering blijft ook vragen dat inwoners van Duitsland niet naar Nederland reizen en raadt Nederlanders ook af om niet noodzakelijke, toeristische reizen naar risicogebieden te maken. Vakanties en familiebezoeken worden als niet noodzakelijke reizen beschouwd.

     2. CZ

      Und?

     3. Heinzelmann

      BORCULO – Het coronavirus verliest fors terrein in de Achterhoek. Het aantal nieuwe coronainfecties is bijna driekwart minder ten opzichte van een maand geleden. Er zijn zelfs nul besmettingen geteld in Bronckhorst en Oost Gelre begin deze week en maar één in zowel Winterswijk als Montferland.

     4. Emile Takma

      Ja, geweldig nieuws, Heinzelmann.

     5. Heinzelmann

      Loppersum – Bij een aanrijding op de kruising van de Lagestraat met de Wijmersweg is zondagochtend een wielrenner gewond geraakt. De wielrenner kwam ten val en raakte gewond. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

 2. Mistgabel

  Wanneer houden ze is op met die onzin.
  0,24% waar gaat het allemaal over.

  1. Pauline Kummer

   Tot de dood ons scheidt wanneer wij niet volop ingaan op de bedreigingen en de Corona regels in achtnemen, steeds maar weer opnieuw.

   1. CZ

    Aldus zuiger Kummer Max Van Velenamen.

    1. Heinzelmann

     Als je alles goed regelt voor na je dood, scheelt dat niet alleen erfbelasting maar ook veel gedoe voor de achterblijvers, weet financieel planner en executeur Iris Brik mede uit persoonlijke ervaring.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.