D66’er Sjoerd Sjoerdsma viert feest: Nederland geeft zijn soevereiniteit nu écht weg aan de EU

Tweede Kamerlid voor D66 Sjoerd Wiemer Sjoerdsma is enorm blij. De rest van de Tweede Kamer heeft namelijk zijn voorstel aangenomen om het kabinet op te roepen “niet langer in de weg [te gaan] liggen bij fundamentele hervormingen van Europa.” In gewone mensentaal betekent dit: Nederland laat een meerderheid van de EU voortaan bepalen wat er gebeurt. Weg met het veto, dat gebruikt kon worden om onze eigen belangen te beschermen. We leveren ons dankzij Sjoerdsma dus met huid en haar uit aan de EU.

“Voorstel aangenomen! Nederland gaat niet langer in de weg liggen bij fundamentele hervormingen van Europa,” schrijft D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma heel blij op Twitter. “Of het nu om klimaat, migratie, veiligheid of mensenrechten gaat: dit is nodig. Deze open en realistische houding past bij Nederland.”

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Zijn motie leest:

De Kamer, gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de Conferentie over de Toekomst van Europa van start is gegaan;

constaterende dat burgerconsultaties een centrale rol spelen bij de conferentie;

overwegende dat een constructieve discussie over de toekomst van Europa niet gebaat is bij het bij voorbaat vastleggen van de uitkomst van de conferentie;

verzoekt het kabinet, niet bij voorbaat verdragswijzigingen uit te sluiten als deze de belangen van Nederland en de Europese Unie behartigen,

en gaat over tot de orde van de dag.

Sjoerdsma
Amhaouch
Jasper van Dijk

Dit komt er natuurlijk gewoon op neer dat Sjoerdsma en alle partijen die hiervoor hebben gestemd ons land in de uitverkoop hebben gedaan. En Sjoerdsma vindt dat dus reden voor een feestje. Ongelooflijk.

En dat brengt me bij de partijen die hiermee akkoord zijn gegaan. Let héél goed op. Want je ziet bij één partij een groen vinkje, waar je dat niet zou verwachten op basis van hun retoriek in de aanloop naar de verkiezingen:

Nee, ik heb het niet over de VVD. Daar verwacht je dit tegenwoordig juist wél van. Sterker nog, het VVD-verkiezingsprogramma was uitgesproken links én eurofiel.

Nee. Waar ik het over heb is JA21. Want oh, oh, oh, wat zijn Eerdmans en co. toch EU-kritisch. Of sceptisch. Of in ieder geval pro-nationale belangen en soevereiniteit. Maar nu steunen ze opeens tóch dit voorstel, dat ondanks totaal overbodige, hilarische bewoordingen als “bij voorbaat” natuurlijk gewoon een overgave is van Nederland aan de EU. Vrijwillig. Sterker nog, geheel op eigen initiatief!

“Ik wist niet dat JA21 zo pro-EU was,” schrijft opiniemaker Jan Roos dan ook op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, vanaf nu weten we dus beter. D66 kan tevreden zijn: samen met wat hulp van de goede eurofiele vrienden van JA21 is het nu écht einde oefening wat betreft de Nederlandse soevereiniteit. Brussel mag ons land gaan regeren, met onderkoning Sjoerd Sjoerdsma als gouverneur. Feest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Stanly2000

  Ja21 zou graag meeregeren vandaar de voorstem, om Rutte en zijn kartel te behagen.

  1. Niet L niet R

   Die persoon die daar nu de leiding heeft, is al bij meerdere partijen geweest, en dat zegt genoeg, zit er alleen voor de pluche en eigenbelang!!

 2. dumbfarmer

  Laat maar gebeuren, hoe meer, hoe beter! Daardoor bereiken ze mooi net wat ze niet willen: opstand er tegen. Hoe gekker die zakkenvullers het maken, hoe eerder dat gebeurd, en we serieus gaan kijken hoe we uit die mallemolen kunnen stappen.
  Dus: snel meer! des te eerder zijn we er van af in plaats van langzaam en lijdzaam als een kikker in een pan water op het vuur.

 3. DutchOutlaw

  Nou ze hebben het voor elkaar hoor! Bedankt aan alle “Nederlanders” die dit jaar tijdens de verkiezingen weer op verkeerde partijen en het partijkartel hebben gestemd.
  Deze “Nederlanders” schijnen een enorme pesthekel te hebben aan Nederland en dankzij hun stemgedrag gaat Nederland binnenkort écht naar de klote. Want hun partijen hebben gestemd voor de uitverkoop van Nederland aan de EU.

  Wat is dit toch voor een krankzinnig zooitje hier in Nederland? Echt on-ge-lofe-lijk!!!
  Met geen pen te beschrijven. Echt….het wordt met de dag gekker en wij pikken al die shit maar!!!???

  We stemmen met de verkiezingen ‘rechts’ en we dreigen een links kabinet te krijgen waar partijen in zitten die zwaar verloren hebben (PvdA,GL).
  We krijgen van alles door onze strot geduwd: meer immigratie,meer klimaatdrammerij,meer EU bemoeienis,meer Woke-cultuur,meer deug-cultuur,Build Better Back en ga zo maar door (want het zijn er zoveel dat ik de tel al kwijt ben)

  En dit gaat nog vééééél erger worden geloof me!

  Maar half Nederland laat zich naar de slachtbank leiden zonder enig verzet.
  En straks allemaal weer zeiken als de gevolgen van het bovenstaande voelbaar gaan worden.

  Ik kan ieder geval met opgeheven hoofd iedereen recht in zijn ogen kijken want ik stem altijd PVV. Juist ja die partij die WEL voor de Nederlanders en de Nederlandse soevereiniteit opkomt. Je kunt zeggen van de PVV wat je wilt,maar Wilders heeft het toch altijd bij het rechte eind. Nederland moét uit de EU!!!

  Wordt tijd dat de echte Nederlander eens in verzet komt!!!

  Gewoonweg walgelijk wat er met ons mooie Nederland gebeurt. Om te janken!

  Fuck off RUTTE,EU en links….Nederland R.I.P.

  1. trutje

   Geen woord aan toe te voegen helemaal met je eens. Vreselijke l.l die Sjoerdsma en de rest van D66.

  2. Jack Flash

   Soms moet iets zo erg worden om het tij te doen keren.

  3. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!!!

 4. usb3.0

  d666 is een schijtpartij die door een stel achterlijke imbecielen wordt bestuurd die niets met Nederland voor hebben…

  1. Gerda2

   In ieder geval is D66 de meest vreselijke partij die we hebben, slechter kan het niet.

   1. Wally

    Denk, nida, bij1……..

  2. Niet L niet R

   En alles onderleiding van Juffrouw Kaag, die voor Nederland nog meer in petto heeft!!!

 5. alla-af sn-akbar

  Hoe minder Nederland nog zelf kan beslissen hoe duurder het voor de burger gaat worden. Blijf vooral dezelfde debielen stemmen. Des te eerder bent u failliet.

 6. rafi

  ‘(…) verzoekt het kabinet, niet bij voorbaat verdragswijzigingen uit te sluiten als deze de belangen van Nederland en de Europese Unie behartigen (…),’

  Dus als die verdragswijzigingen de NL belangen NIET behartigen, dan mag het kabinet die gewoon bij voorbaat al uit blijven sluiten (ook al zou het zo kunnen zijn, dat die verdragswijzigingen wel de belangen van de E.U. behartigen: gezien dat ‘en’ moet BEIDE het geval zijn, en ze kunnen verschillen, want anders hoef je niet NL en de E.U. afzonderlijk te noemen). Deze motie kan strikt genomen dus geen schade aanrichten.
  Het heeft zo zijn voordelen, blijkt nu, dat het NL taalonderwijs sterk verslechterd is. Een snotneus als Sjoerdsma weet niet eens, hoe hij een hem welgevallige motie moet formuleren.

 7. Mistgabel

  Vuile landverrader(s)

  1. Niet L niet R

   Geheel juist verwoord, zo triest!!!!

 8. DutchOutlaw

  Daar gaan we wéér! Dit krijgen we ook weer voor de kiezen…..
  Nederland verzet je nou eens tegen dit soort bullshit.

  https://nos.nl/artikel/2385353-rutte-staat-open-voor-ambitieus-klimaatplan-urgenda-over-inzet-waterstof-megawindmolens

 9. Meriadoc Brandebok

  Deze motie versterkt de positie van Nederland. De Tweede Kamer kan nu verdragswijzigingen afdwingen om meer bevoegdheden opnieuw over te hevelen naar Den Haag. D66 doet, voor de verandering, iets goed: in beton gegoten verdragen verzwakken nu en elementen daaruit kunnen door Nederland worden opgezegd.

 10. Wally

  Mooi! Dan begint de eu nu alvast met het uitgeven van sjoerd zijn pensioen aan allerlei schreeuwfiguren die nooit iets bijdragen aan dit land, behalve rotzooi. Goed zo sjoerd. Genieten man.

 11. Niet L niet R

  Wij zijn, en worden gewoon vernaggeld!!
  De democratie wordt hier kapot gemaakt, door linkse drammers!en zakkenvullers denk maar aan die juffrouw van D66 bij de EU, en zo zullen er meer zijn!

 12. rexm

  Sommige figuren in onze partijen zouden eens een zelf test kunnen uitvoeren van, ben ik een narcist, of toch een NSB,er.????

 13. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “versterkt de positie van Nederland” Hahahahaaaa!!!!!!!!!!!!! Nederland wordt nu echt in rap tempo een sterk afhankelijk zwakke Nederprovincie van Europa. Lid van een zwakke en instabiele “organisatie” genaamd de EU. Er werd ooit beweerd “als laag opgeleide de dienst uit maken wordt het nu eenmaal een pestzooi, hard maar waar” Hahahahaaaaaaaaaa!!!!! NEE!!!!!! als de hoog opgeleide de dienst gaat uit maken dan komt het wel goed met Nederland!!!!!!!!!! wat een BULLSHIT!!!!! de hoog opgeleide stemt massaal op partijen die totaal maar dan ook totaal niets heeft met Nederland. Feit is met globalisering gaat Nederland finaal naar de kloten. En helemaal met deze politieke “leiders” die extreem slap zijn en totaal geen ruggengraat hebben. Altijd de oren massaal laten hangen aan Brussel en maar ja knikken. Nederland niet alleen de pinautomaat van de EU maar ook nog eens de speelbal. Wordt het tij ooit nog eens gekeerd en komen ze tot het besef dat de EU niet de oplossing is???? en dat er ooit een regering komt die er een snoeihard Nederlands beleid op na houd en keihard zegt : The Netherlands first and the EU???? kiss my ass. Onvoorstelbaar dat de zogenaamd hoog opgeleiden zo extreem gelooft in deze Europese Clan wat alsmaar duurder wordt voor Nederland.

  1. nexit nu aub

   de pinautomaat Nederland betaalt wekelijks 200.000.000 ( lees 200 miljoen euro ) aan brussel !

   nexit nu aub !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.