DDS Poule des Vaderlands #4: Politici en BN’ers voorspellen uitslag Oranje – Tsjechië

We zijn vanavond alweer aanbeland bij de eerste ´alles of niets´ wedstrijd voor Oranje dit EK. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest neemt ons regenboogelftal het vanaf 18.00 uur op tegen het norse Tsjechië. Als het aan de voorspellers van de DDS Poule des Vaderlands ligt zal het een zwaarbevochten wedstrijd gaan worden. Allen voorspellen ze een eindzege voor Oranje, maar volgens Henk Westbroek, Caroline van der Plas en Machiel de Graaf zullen we de wedstrijd moeten uitzitten tot ver in de verleningstijd.

Geen wissels, geen invallers, want de opstelling van de ´DDS Poule des Vaderlands´ is nog altijd ongewijzigd en bestaat ook deze keer weer uit:

Fleur Agema (PVV), Richard de Mos (Hart voor Den Haag), Caroline van der Plas (BBB), Robin Pors (The Vengaboys), Henk Westbroek (Legend), (La Vie) Jan Roos, Wybren van Haga, Joost Eerdmans (JA21), Machiel de Graaf (PVV) en Hendrikus Velzing (FVD).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zoals gezegd: Henk Westbroek, Caroline van der Plas en Machiel de Graaf denken dat Oranje er pas in de verlening met de winst vandoor zal gaan. Joost Eerdmans, Robin Pors en Hendrikus Velzing voorspellen een kleine overwinning voor het elftal van Frank de Broer. Kortom: het lijkt er -volgens ons eigen panel- op dat deze eerste knock-out wedstrijd dit EK voor Oranje meteen de spannendste wedstrijd tot nu toe zal gaan worden!

Fleur Agema (PVV)
3-1 voor Nederland

Richard de Mos (Hart voor Den Haag):
2-1 voor Nederland

Caroline van der Plas (BBB):
2-2 voor gelijkspel, Nederland wint na verlenging

Robin Pors (The Vengaboys):
2-1 voor Nederland

Henk Westbroek:
2-2 voor gelijkspel, Nederland wint na verlenging

(La Vie) Jan Roos:
2-0 voor Nederland

Wybren van Haga:
3-2 voor Nederland

Joost Eerdmans (JA21):
1-0 voor Nederland

Machiel de Graaf (PVV):
2-2 voor gelijkspel, Nederland wint na verlenging

Hendrikus Velzing (FVD):
2-1 voor Nederland

Statement
In aanloop naar de wedstrijd Oranje tegen Tsjechië is er veel te doen geweest rondom de nieuwe ´anti-homowet´ die is aangenomen door de Hongaarse regering van Viktor Orbán. Op onze eigenzinnige wijze hebben onze redacteurs ook al statements gemaakt rondom dat beleid:

Michael van der Galien:

Filmpje! Conservatieve Hongaarse held Viktor Orbán: ‘Onder het communisme werden homo’s vervolgd. Ik vocht voor ze!’

Kenneth Steffers:

Column Kenneth Steffers: Nederland, kijk eerst eens naar jezelf wat betreft homo-acceptatie, en daarna pas naar Hongarije

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. A-BBa

  Tsja. Als je het drukker hebt met strijden voor homo-rechten dan op de bal te letten krijg je dit.

 2. Rood

  Overtuigend verloren.

  1. usb3.0

   Yep

 3. Rieks

  Wat een voetbalkennis, gewoon puur chauvinisme. Onze regenboogploeg heeft kansloos verloren, een ploeg zonder hart, karakter, alleen een regenboog. Bij de achterstand was het alleen maar mekkeren wat men kon, Frankie de Jong voorop. Maar los daarvan, qua voetbal stelde het niets voor. Een dot van een kans gaat er niet in, een keeper die bij de voorzet slechts naar de bal zit te kijken, ook de tweede goal was houdbaar. We kennen onze plaats weer.

 4. ikweetwatikwil

  Danny Blind de enige waar je op aan kon. De rest was waardeloos met Depay voorop.

  1. ikweetwatikwil

   Sorry Daley Blind

 5. trutje

  Even een grapje Oranje voor Max, geel voor Matthieu, rood voor Matthijs zo krijgen we de regenboogvlag bij elkaar.

 6. marcel_2011

  Ik gun ze dit verlies. Je bent daar om te voetballen en niet om een statement te maken.

 7. Lefty

  Duidelijk dat extreem rechts zelfs geen verstand van voetballen heeft., gezien de voorspellingen. 😛

  1. usb3.0

   Ligt eraan aan welke kant je speelt

   1. Forlan

    😆😆😆

  2. ikweetwatikwil

   Maar veel vaderlandsliefde is er wel Lefty.

 8. Robert75

  Kon je toch allang zien aankomen? Nederland heeft eigenlijk maar een goede wedstrijd gespeeld en dat was tegen Oostenrijk. Tegen Oekraïne geef je heel gemakkelijk een 2-0 voorsprong uit handen, en tegen Macedonië had je voor de rust al met 2-0 achter kunnen staan. Een beetje tegenstander en je ligt er gelijk uit. En dan is Tsjechië nog niet eens een beetje tegenstander. Want veel stelt die ploeg niet voor.

 9. Duckday

  In Nederland worden deze mensen nog steeds in elkaar geslagen Dua waar bemoeien we ons met die andere landen .Zorg eerst eens dat in je eigenland orde op zaken zijn.OOk de daders keihard aanpakken en niet doen of je neus bloed .De politiek blijft steeds de andere kant op kijken.En onze malloot met zijn vorstelijk EU salaris deelt stoere uitspraken uit Gezien de uitslag zullen we het nu weer op de andere kant gaan bekijken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.