De onderworpen Nederlandse burger laat zich graag kastijden: het lijkt hier wel totalitair China

De onderworpen burger laat zich graag kastijden, schrijft auteur Frits Bosch. Nederland is bezig zichzelf af te sluiten voor kritische geluiden, of dat nu gaat over klimaat of identiteitspolitiek. En wat doen de critici? Die pikken dat gewoon. Frits: “De onderworpen brave burger zal het biet zijn. Zolang er brood en spelen is vindt hij/zij alles prima.”

Het gaat reuze goed met Nederland, dat gave landje aan de Noordzee. Er vindt steeds meer dwang plaats. Ons land lijkt steeds meer op totalitair China, zie bijvoorbeeld Big Brother-achtige IT, overal camera’s, klimaathype en identiteitspolitiek.

We worden een echt totalitair landje. Illiberaal wordt gegoten in een liberaal jasje, als zijnde het beste voor de mensheid, burger, hoe kun je ertegen zijn, het is goed voor u!” Deugers claimen ‘beschaafd’ te zijn, geciviliseerd te zijn en ze zetten zich af tegen types als Geert Wilders en Thierry Baudet die deze beschaafdheid immers niet bezitten. Lieden die deze beschaafdheid niet bezitten worden aangevallen op ‘hun toon’ (Geert Wilders!). Hen kan dan van alles voor de voeten geworpen worden. Het gaat er dan niet om of het ‘waar’ is wat beweerd wordt. Dat boeit niet. Het gaat er om dat je de ander in de verdediging hebt gedwongen, in de tang hebt genomen.

Daarmee wordt ook de kritische burger buiten spel gezet. Want als je wel achter ‘onbeschaafdheid’ schaart, dan wordt je gecanceld. Dan ben je minderwaardig. Welke eerzame burger wil ‘je bent een racist, islamofoob, xenofoob en een racist’ en erger naar z’n hoofd geslingerd krijgen?! Illustraties bij de vleet.

Een bekend voorbeeld vind ik hoe het onze dierbare Zwarte Piet is vergaan. Deze ooit zo populaire historische figuur is geleidelijk van z’n voetstuk gestoten door voortdurend te zeggen: “Zwarte Piet is racistisch.” KOZP heeft een reuzegoede job gedaan. We hoorden het cultureel antropoloog Sinan Cankaya in EenVandaag nog eens zeggen, alsof u dat al niet wist. Hij zei er net niet bij “en als u meent dat Zwarte Piet het toppunt van inclusie is (dat vind ik, FB), dan bent u een racist!”, maar dat vloeit er wel uit voort.

Dat is wat er gaande is. Zo steekt het debat in elkaar. De onderworpen burger is klem gezet door ‘intellectuelen.’ Zij vormen de deugende elite, die het zo goed met de burger en het land voor hebben. Wee je gebeente als je er anders over denkt! De onderworpen brave burger zal het biet zijn. Zolang er brood en spelen is vindt hij/zij alles prima. Dan laat de calvinist zich graag kastijden.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Edjan

  Helemaal mee eens!

  1. Mistgabel

   Ik laat me de bek niet snoeren,.
   Helemaal niet door die linkse en globalistische leugenaars met hun nepnieuwsfabrieken.

 2. AS210854

  👍👍👍👍👍

 3. Jack Flash

  Yep, goed geinformeerden weten dit allang.

 4. Beukman

  Er mocht pakweg zestig jaar geleden veel minder dan nu. Getrouwde vrouwen mochten niet werken, moesten toestaan dat ze door hun man werden verkracht, werden gedwongen om jurken te dragen, jongens mochten geen lang haar, jongeren mochten geen drսgs gebruiken op alcohol en nicotine na, christenen moesten naar de kerk, scholieren moesten hun kop houden en stil zitten, men mocht niet neuken voor het huwelijk, etc. etc.

  Ondertussen is de burger mondiger geworden, hij begrijpt dat tijden veranderen en dat sommige dingen die vroeger niet konden nu wél kunnen, en andersom. ZP is daar een goed voorbeeld van.
  Het verhaal van Frits Bosch kan ik slechts “reactionair” noemen, vallend onder de aloude categorie “vroeger was alles beter”.

  1. Jack Flash

   Beukman loopt 60 jaar achter.
   🤣

   1. Beukman

    Ook homoseksualiteit was zestig jaar geleden nog verboden, pоrnоblaadjes waren semilegaal, aan condooms was amper te komen, vrouwen moesten het huishouden doen, en getrouwde vrouwen waren volgens de wet niet handelingsbekwaam.

    Helaas, Jack is zestig jaar te laat geboren, want hij had het allemaal graag meegemaakt.

    1. RvdBe

     Beukman je hebt gelijk, waren het eerst de christelijke cultuur waar we ons van hebben ontdaan, nu staat extreem links en de communisten klaar om ons wederom de vrijheid te ontnemen, dat wekt weerstand op, gek he?

     1. Beukman

      Ik neem aan dat jij Rutte en Hoekstra als communisten beschouwt, R?

     2. Emile Takma

      We treffen op DDS de merkwaardige paradox aan waarin men enerzijds beweert dat rechts de verkiezingen heeft gewonnen en anderzijds dat VVD en CDA worden getypeerd als links dan wel extreem links.

     3. nexit nu aub

      kan de strónt vlé®k tonen waar beweerd wordt dat rechts de verkiezingen gewonnen heeft ?

      rechtse politiek bestaat niet in Nederland strónt vlé®k of nVU moet plotseling toegetreden ijn tot de kamer.

      bij1 zou je rechts kunnen noemen met haar zwarte agenda ! Sterk nationalistisch richting kleurlingen

    2. Jack Flash

     Jack is inmiddels 64 en kan zich de naweeën van deze periode heus nog wel herinneren.
     Wat niet wegneemt dat mijn statement niet zou kloppen.

     1. Jack Flash

      Ik had het in mijn eerdere reactie tegen jou Beukman.

    3. Mistgabel

     Nee, VVD en CDA vallen onder de globalisten.

 5. 56RdK

  “Zolang er brood en spelen is vindt hij/zij alles prima. Dan laat de calvinist zich graag kastijden.”
  Inderdaad Frits, inderdaad.

  Bij dit zonder meer goed geschreven artikel moet ik sterk denken aan de wijze woorden van Pim Fortuyn, die iets soortgelijk als dit poneerde: “Wee het volk dat onnozel is” .

 6. Bes Tolen

  Op zich goede analyse. Alleen gaat het niet om calvinisme maar om de hele erfenis van Rome, dat is de erfenis van het Romeinse Rijk en die bestaat vooral uit christendom en jodendom, die beide op vernuftige wijze zijn geconstrueerd als machtsinstrumenten van een constante groep, die altijd al haar invloed laat gelden. Die opbouw scheidde zich af begin vierde eeuw na Christus onder leiding van het pausdom en wist zich gaandeweg op te werken tot de belangrijkste grootmacht in de westerse wereld. Midden negentiende eeuw werd ook in de Verenigde Staten hiervoor de infrastructuur gelegd (geldmacht, pers e.d.) en dat leidt nu al decennia tot de massa immigratie uit Latijns Amerika in de VS, waardoor er in de VS geen machtsevenwicht meer bestaat met ook voor Europa slechte ontwikkelingen, die zich vooral sinds de jaren negentig doen gelden. Er valt veel meer over te zeggen. Het zou ook moeten om voldoende uitleg te geven om mijn woorden begrijpelijker te maken. Maar denk er zelf over na want mijn verhaal zou veel en veel meer ruimte vergen en dat is hier niet te doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.