Dion Graus (PVV) neemt een advocaat in de arm in strijd tegen MeToo-“laster”: ‘Hij gaat dit onrecht met hand en tand bestrijden’

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft er helemaal zijn buik van vol dat hij publiekelijk beschuldigd wordt van misdragingen naar een vrouwelijke PVV-medewerker. Niet alleen is dat volgens Graus de grootst mogelijke onzin, maar hij heeft nu zelfs “Mr. Machteld Roethof in de arm genomen om dit onrecht met hand en tand te bestrijden,” aldus de PVV in een statement.

“Nadat eerdere civiel- en strafrechtelijke aanvallen strandden, wordt er opnieuw trial by media gevoerd zonder dat er aangifte is gedaan en concreet bewijs ontbreekt,” stelt de PVV in een persbericht dat de partij gestuurd heeft namens Tweede Kamerlid Dion Graus. Omdat hij zijn buik zo vol heeft van alle aanvallen heeft hij nu “op eigen initiatief een verzoek ingediend om een onafhankelijke adviseur integriteit een oriënterend onderzoek uit te laten voeren.”

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

Natuurlijk werpt Graus de aantijgingen van seksuele intimidatie “van zich af en ziet [hij] het onderzoek met vertrouwen tegemoet.” Daar voegt de partij aan toe dat ‘het verspreiden van leugens, laster en smaad strafbaar is en iemand beschuldigen op basis van valse verklaringen, gedaan door anonieme bronnen, zonder gefundeerd onderzoek, niet van deze tijd.’

Hij zegt dan ook op een “eerlijk proces” te hopen “waarbij eerst de onderzoeksresultaten worden afgewacht.” Zijn advocate gaat hand in hand met Graus strijden tegen “dit onrecht,” aldus de partij en dus Graus zelf.

Natuurlijk was het, toen het NRC Handelsblad met het nieuws naar buiten kwam dat een ex-fractiemedewerker Graus beschuldigde van #metoo-praktijken, niet voor het eerst dat Graus dit soort aantijgingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Maar er was wel iets heel opvallends aan de hand met het bericht van de NRC. Er werd immers ook in beweerd dat de beschuldigingen zo problematisch waren dat toenmalige Kamervoorzitter Khadija Arib hem een verbod had opgelegd om in de Tweede Kamer te komen, “behalve bij stemmingen.”

Het enige probleem met die beschuldiging? Huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp – van D66, en dus geen vriendin van PVV’ers – liet heel snel weten dat dit aperte nonsens waren. Hem was helemaal niet de toegang tot de Kamer ontzegd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Er zijn natuurlijk twee opties. De eerste is dat Graus wél gedaan heeft waarvan hij beschuldigd wordt. In dat geval moet hij verantwoordelijk gehouden worden, want dat soort gedrag is – zoals Geert Wilders ook regelmatig onderstreept – onacceptabel. Maar aan de andere kant is het óók mogelijk dat er niets van klopt. En, tja, in dat geval moet Graus’ naam natuurlijk gezuiverd worden. En niet een beetje ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. nexit nu aub

  hij heeft volledig gelijk !

  Kijk hoe de PVV fractie achter hem staat. kunnen ze bij het CDA nog wat van leren.

 2. Beukman

  Er werd immers ook in beweerd dat de beschuldigingen zo problematisch waren dat toenmalige Kamervoorzitter Khadija Arib hem een verbod had opgelegd om in de Tweede Kamer te komen, “behalve bij stemmingen.”
  Het enige probleem met die beschuldiging? Huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp – van D66, en dus geen vriendin van PVV’ers – liet heel snel weten dat dit aperte nonsens waren. Hem was helemaal niet de toegang tot de Kamer ontzegd.

  Arib heeft Graus wel degelijk verzocht om niet meer in het TK-gebouw te komen, alleen kon ze het hem formeel niet verbieden. Hij heeft zich er echter wel degelijk aan gehouden.

  Het zou verder mooi zijn als Graus ook zijn naam laat zuiveren inzake het verhaal dat hij jarenlang tonnen aan reiskostenvergoeding ving waar hij geen recht op had. Hij beweerde dan dat hij bij zijn moeder in Heerlen woonde. In werkelijkheid woont hij echter op 8 km van het Binnenhof.
  Ik neem zonder meer aan dat dit verhaal gelogen is, dus misschien kan Graus die advocaat daar ook even op zetten.

  1. ikweetwatikwil

   Beukman geeft het niet op.

   1. Beukman

    Uit de documenten die sindsdien bij de Rijksrecherche liggen, blijkt eveneens dat het Kamerlid sjoemelt met de aftrek van hypotheekrente bij zijn jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting. Ook bevat het materiaal bewijs dat hij fraudeert met zijn woontoelage van de Tweede Kamer.

    1. Stanly2000

     Beukman’
     “Hij zegt dan ook op een “eerlijk proces” te hopen “waarbij eerst de onderzoeksresultaten worden afgewacht.”

     Zullen we daar maar op wachten?

  2. Monty

   ”Arib heeft Graus wel degelijk verzocht om niet meer in het TK-gebouw te komen, alleen kon ze het hem formeel niet verbieden. Hij heeft zich er echter wel degelijk aan gehouden.”

   Dit moet voldoende bewijs zijn van zijn schuld. Echter zullen velen op dit blog dit niet zo lezen en ontkennen.
   Die zeggen alleen dat het niet formeel was, dus gelogen.

   Echter het feit dat Graus zich aan deze informele straf van Arib heeft gehouden zegt genoeg. Ook het zwijgen van Wilders spreekt boekdelen.

   1. Beukman

    Inderdaad.
    En waarom maakt Graus die geheime opnames niet openbaar die momenteel door de Rijksrecherche worden onderzocht?

  3. nexit nu aub

   blabla bladieblabla

   Domme bukhol blijft laster verspreiden de decadente tról !

   1. Telos

    Klopt, maar Bukman doet dat wel naar eer en geweten.

 3. ikweetwatikwil

  Als hij vals beschuldigd is en daar lijkt het wel op, dan heeft hij groot gelijk

  1. Branzino

   @ikweetwatikwil
   De strategie was eerst kennelijk om vooral geen geluid te maken en niet te bewegen. Dat heeft korte tijd goed gewerkt. Maar als e.e.a. toch in de openbaarheid komt, werkt zo’n houding alleen maar averechts en kun je niet blijven zwijgen. Sterker nog, dan werkt dat oorspronkelijke zwijgen juist tegen je. Dan blijft er maar één stap over en dat is de stap die nu gezet wordt. Want welke schuldige vraagt nu zelf om een onderzoek. Dan moet je immers wel onschuldig zijn. Dat is het beoogde effect waarschijnlijk.

   Ik ben benieuwd wat eruit komt. Misschien is Graus inderdaad onschuldig, maar dan begrijp ik die eerdere radiostiltes niet. Misschien is hij schuldig, of bijna, en dan ben ik benieuwd naar het konijn uit de hoge hoed die hem dan toch min of mer vrij pleit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.