Europees Parlement keurt met overweldigende meerderheid het coronapaspoort goed: ‘Herstel bewegingsvrijheid’

Met een overweldigende meerderheid heeft het Europese Parlement vanochtend ingestemd met de invoering van een coronacertificaat, waarmee EU-burgers de grens in de hele Unie kunnen oversteken. Zo lang het certificaat, wat op papier of in een app getoond kan worden, maar aangeeft dat de persoon antistoffen tegen corona heeft dankzij een vaccinatie of recente besmetting, dan wel negatief getest is op Covid-19.

Met 546 stemmen voor en 93 tegen stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met de maatregel, die op 1 juli aanstaande van kracht moet worden. Alle lidstaten moeten meedoen aan het programma, waaronder dus ook Nederland.

De voorzitter van de commissie die gaat over burgerlijke vrijheden, Juan Fernando López Aguilar, is bijzonder blij met de voorstem: “Vandaag heeft het Parlement tempo gemaakt met het herstellen van de bewegingsvrijheid en een volledig functionerende Schengenzone, terwijl we het gevecht tegen de pandemie voortzetten.” Door de maatregel zal er “veilig en gecoördineerd reizen mogelijk zijn deze zomer,” aldus Aguilar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Het begin van de grote verdrukking.

 2. Mistgabel

  Zonder paspoort de grens overgaan was een van de voordelen van de EU.

  Dat valt nu ook weg, blijft er verder weinig voordelen van de Eu over.
  Dus stoppen met die kut EU.

 3. hans-e-pans

  Het Europees Parlement kan alleen maar instemmen met de door ongekozen bestuurders van de EU ingebrachte voorstellen, wetten en/of regels.

  Mochten ze toch enig zelfdenkend vermogen hebben en voor hun gevoel tegen stemmen dan zijn er nog genoeg meelopers die genoeg voorstemmers in de schaal brengen.

 4. usb3.0

  “Herstel bewegingsvrijheid’”

  Ten koste van wat? privacy!, verplicht dna afstaan, ernstige bewegingsbeperking bij mensen, opheffen van het medisch geheim…

  Waar bemoeit het europees parlement zich mee?

 5. RvdBe

  Bewegingsvrijheid voor de burgers die braaf aan de leiband van de eu lopen.

 6. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Als netto betalend land heb je weinig voordelen. Voor de EU is Nederland belangrijk andersom niet. Netto betalende landen moeten voortdurend de portemonnee trekken als er weer een 1 of andere crisis is in 1 van de landen die permanent aan het EU infuus ligt. Het zijn ook die landen die veel voordeel heeft aan de EU. Onder het motto : gooi er maar flink met de pet naar in economisch opzicht, er komt toch wel weer gratis geld die kant op. Het bedrag wat is gereserveerd door de EU geeft de mogelijkheid aan om indien landen om economische of wat voor reden ook in moeilijkheden zit een bedrag te kunnen lenen tegen een lage rente. Maar wat Wilders al treffend zei: “leningen moet je terug betalen en terug betalen is een vies woord in Zuid Europa” In feite kan je dat gereserveerde bedrag van de EU ook wel afschaffen omdat er toch geen gebruik van wordt gemaakt, immers gratis geld is natuurlijk veel beter dan een lening. Door deze belachelijke regel – netto betalende landen moeten andere EU landen altijd financieel tegemoet komen bij crisis of andere reden- denkt de EU de stabiliteit te bewaren die er in feite helemaal niet is. Want de EU WAS!!! instabiel, de EU IS!!! instabiel en de EU zal altijd instabiel blijven. “Waar bemoeit het Europees parlement zich mee” de spijker op z’n kop. De EU was ooit bedoeld voor de handel, tegenwoordig bemoeit de EU zich overal mee behalve de handel. De EU kan je beter noemen de PU/SU : politieke unie/ schulden unie. Corona, Asielbeleid en immigratiebeleid zijn puur binnenlandse problemen daar heeft de EU totaal niks mee te maken. Tevens heeft de praktijk altijd uitgewezen als de EU zich ergens mee bemoeit dat het altijd een totale chaos wordt zo ook dit volkomen van de pot gerukte Corona paspoort. Slaat nergens op iemand met een corona paspoort mag van de EU WEL op vakantie iemand met een gewoon paspoort NIET. Discriminatie dus, maar de EU heeft op dat gebied een reputatie. Heeft Nederland wel wat te zoeken in de EU?? NEE het legt Nederland alleen maar beperkingen op en alsmaar moeten betalen aan de EU en de bedragen lopen alleen maar op gaat ten koste van onze eigen welvaart. Nederland moet zo snel mogelijk uit deze Europese Clan en toe treden tot de EVA, de EVA bemoeit zich alleen puur met de handel. Economisch zal Nederland er ook op vooruitgaan want EVA landen hebben een sterkere economie dan EU landen en is een zeer stabiele organisatie en ook hoeft Nederland geen geld meer over de grens te gooien naar zogenaamd armere landen die in feite helemaal niet arm zijn. Farage zei ooit over 10 jaar is er geen EU meer, ik hoop dat hij gelijk krijgt. WEG!!!! met deze dictatoriale CLAN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.