‘Fidan en Renze weggehaald van De Vooravond vanwege Akwasi en z’n omroep’

De reden dat BNNVARA de presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer heeft weggehaald van De vooravond, is omdat ze niet gepruimd worden door de nieuwe omroep ZWART, die met de van oudsher linkse mediamakers gaat samenwerken. ZWART, opgericht door onder anderen rapper Akwasi, heeft niets op met het tweetal.

“Renze en Fidan liggen niet echt goed in die hoek, op z’n zachtst gezegd,” legt voormalig GroenLinks-Kamerlid en politiek columnist Zihni Özdil uit: “Als je denkt dat de samenwerking van BNNVARA met de gesubsidieerde pigment-meters van ‘ZWART’ hier geen rol in speelt, ben je naïef.”

Dat Ekiz en Klamer op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging, heeft wat Özdil alles te maken met de verpreutsing van de Nederlandse televisie. “Ik was al verbaasd dat het zo lang duurde. In de almaar braver wordende Nederlandse mediacultuur der nikszeggende middelmatigheid, is er uiteraard geen plek voor Renze Klamer en Fidan Ekiz,” schrijft hij op sociale media: “Ze hadden soms een eigen mening, potverdriedubbeltjes nog aan toe.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Zijn de betalende leden van de nieuwe racistische omroep Zwart al eens geteld?
  Ik geloof er niets van dat ze genoeg leden hebben.
  Zoveel racisten zullen er toch niet in Nederland zijn?

  1. RS

   Is Sylvana Simons het eens of ONeens met omroep ZWART????????

   1. Klaus Schwab

    Ze zullen hun leden wel tijdens black lives matter en andere extreem linkse demonstraties hebben geronseld.

 2. september

  S.S zal het ongetwijfeld eens Met omroep Zwart zijn.En ze moeten 50.000 Leden hebben.En zoveel racisten,dat is minder dan 1 procent van de bevolking.Dus die kunnen Er zijn.

  1. andergeluid

   Tegenwoordig kan je leden krijgen maar ook kopen want alles is te koop en wie betaald die bepaalt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.