Fleur Agema gaat los op Marion ‘kuchje in supermarkt’ Koopmans: “Hou op met angst in onze samenleving te pompen”

Op Twitter laat PVV-Kamerlid Fleur Agema viroloog Marion Koopmans alle hoeken van virtuele de kamer zien. Want, zegt ze tegen de wetenschapster die moppert over winkelpubliek met een beetje keelpijn (jeetje!): “Hou op met angst in onze samenleving te pompen!” 

Zo, die kan mevrouw de viroloog in haar – ondertussen ongetwijfeld goed gevulde – zak steken.

Het is heerlijk om te zien: Fleur Agema is he-le-maal klaar met de angstaanjagerij en paniekzaaierij van de onderhand, helaas, extreem bekende figuren. Gisteravond ging het Kamerlid voor de PVV dan ook even goed los op Twitter, met name in reactie op getwitter van Marion Koopmans.

Koopmans was met haar 92-jarige moeder – die toch al lang ingeënt is, zou je denken, en daardoor vrijwel zeker jarenlang zo niet de rest van haar leven (hoe lang dat ook maar moge zijn) beschermd is tegen het Chinese killervirus – even naar de winkel gegaan. En wat er daar gebeurde bezorgde haar zo ongeveer de rillingen.

De mevrouw die hen hielp zei op een gegeven moment namelijk: “Wacht, ik loop even naar achteren voor een slokje, want ik heb keelpijn.”

Nou, dat was tegen het zere been van mevrouw Koopmans. Keelpijn! Wat doe je aan het werk?! Blijf thuis bij klachten, BLIJF THUIS BIJ KLACHTEN!

Fleur Agema vindt die reactie van Koopmans volstrekt belachelijk. Sterker nog, ze is helemaal klaar met dit soort paniekzaaierij. “Hou op met angst in onze samenleving te pompen,” zegt ze direct tegen Koopmans. “Die dame was misschien wel getest. Of gevaccineerd. Of heeft hooikoorts. Niet elk kuchje is corona!”

Precies. Of ze had te lang voor de airco gezeten. Of ze had haar keel beschadigd door hard voedsel te eten en niet goed te kauwen. En misschien wilde zij ook wel liever thuis blijven, maar had haar werkgever dan een probleem omdat er niet genoeg mensen waren.

En dit was niet de enige tweet waarin Agema duidelijk maakte dat ze klaar is met de angstaanjagende berichtgeving over corona. Want in een ándere tweet reageert ze ook woedend op een nieuw item van Nieuwsuur, waarin het natuurlijk weer vooral over deze of gene variant gaat.

Ook in dat geval zegt Agema dat er opgehouden moet worden met het verspreiden van angst. “98% van de 70-plussers heeft antistoffen. Daar ging het om,” schrijft ze.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Welkom bij de club van, voor en door mensen die wel een keertje nuchter willen praten over het coronavirus, Fleur!

UPDATE

Het Erasmus UMC heeft gereageerd op de tweet van Agema – of eigenlijk, op ons bericht daarover. Want, laat het ziekenhuis weten, Koopmans “wijst enkel op de basisregels voor Corona die nog steeds van kracht zijn: blijf thuis bij klachten en laat je testen.”

”Dat is,” gaat de social media manager van het ziekenhuis verder, “geen angst inboezemen maar gezond verstand gebruiken en de geldende regels in acht nemen. Met maar één doel: zo snel mogelijk uit de pandemie raken.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Emile Takma

  Thuisblijven bij klachten blijft een belangrijk advies. Waarom Agema denkt er goed aan te doen dit beleid te ondermijnen is een raadsel.

  1. bandini

   Misschien is angstaanjagerij wel niet de meest effectieve manier om gedragsverandering te bewerkstelligen! En heeft als geneesmiddel bijwerkingen die ernstiger zijn dan jij je realiseert!!

  2. usb3.0

   Achterlijk imbecieltje tamil vindt echt dat als iemand slechts hoest hij/zij thuis moet blijven, je moet echt een enorme achterlijk mongool zijn als je dit echt vindt

 2. Antihedo

  Fleur Agema werd door Geert Wilders zelf dommer dan dom genoemd. Ik heb niet veel meer aan toe te voegen.

  1. usb3.0

   antihedo liegt dat zij barst natuurlijk, en heeft niets met de topic te maken waarin Fleur Agema marion even op haar plaats zet met haar angstzaaierij

 3. B. Pascal

  Dat zaad van Bill Reeds moet overal in. Nu weer een Delta! Ziek …. ziek land! De vaccine helpt ons niet. Het gaat hierom geld, aan griep geld verdienen, heel veel geld.

 4. Nikita

  Ah kijk PVV aan het woord en HERPES IS WEER VOLOP AANWEZIG .Wat een enorme loser is het toch ook.

 5. Gebande K0K

  Op Twitter laat PVV-Kamerlid Fleur Agema viroloog Marion Koopmans alle hoeken van virtuele de kamer zien.

  Een Speld-waardige opmerking.
  Ga zo door, De Dagelijkse Speld!

 6. rafi

  Een keertje kuchen is dus ‘klachten’ en reden om thuis te blijven en je te laten testen? Een keertje kuchen? Dan loopt er geen hond meer op straat!

  1. usb3.0

   Ja dat willen ze wel natuurlijk, maar wie zijn zij eigenlijk die dit voor jou en mij bepalen? waar bemoeien die gasten zich mee, en als mensen last hebben van mijn kuchje lopen ze maar 5 meter om mij heen

 7. Xyz1234

  Tja, vogelverschrikker Koopmans verdient aan de PCR test, dus die heeft andere belangen dan rust in de samenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.