Fleur Agema (PVV) betrapt kabinet: ‘Coronaregels nu gekoppeld aan vaccinatiegraad. Dat was niet de afspraak!’

De IC-capaciteit wordt teruggeschaald naar het oude niveau van voor de crisis terwijl een heel scala aan maatregelen wél van kracht blijft. Want opeens worden die regels gekoppeld aan de coronavaccinatiegraad. PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema vindt dat natuurlijk onacceptabel. “Dat was niet de afspraak!” schrijft ze op Twitter.

Toen we vorig jaar begonnen met allerlei stringente coronamaatregelen – afstand houden, mondkapjes, handen wassen, en later zelfs lockdowns, gedwongen sluitingen, gedwongen thuiswerken, scholen dicht en ga zo maar door – werd ons verteld dat dit nodig was om de druk op de zorg te verminderen. De IC’s lagen vol! Er waren niet genoeg ziekenhuisbedden! Daarom moesten er allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen worden aangekondigd, van de mondkapjesverplichting tot ‘dringende adviezen’ qua aantal bezoekers dat we konden ontvangen, de gedwongen sluiting van winkels, gedwongen thuiswerken, en wat dies meer zij.

Maar momenteel loopt het aantal ziekenhuisopnames razendsnel terug. En ja, dat geldt ook voor de bezetting van de IC’s. Sterker nog, er worden zo weinig mensen opgenomen op de intensive care, met coronaklachten, dat de capaciteit wordt teruggebracht “naar het niveau van voor de pandemie.” Te weten: 1.150 bedden. Prima, maar wat zo gek is: een heel scala aan coronamaatregelen zijn nog wél van kracht. Want opeens zijn de regels niet meer gekoppeld aan de “druk op de zorg,” Maar aan de vaccinatiegraad.

PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt dat volstrekt bezopen. En terecht, natuurlijk, want het kabinet speelt gewoon een dubbelspel. “Kabinet koppelt coronaregels nu tot september aan vaccinatiegraad,” schrijft ze op Twitter. “Dat was niet de afspraak! Mainstream media, is daar iemand?”

Om haar vraag te beantwoorden: nee, helaas Fleur, de mainstream media vinden dit helemaal niet interessant. Zij gaan helemaal mee in het narratief van het kabinet. Niet omdat ze daartoe gedwongen worden, maar omdat ze hetzelfde wereldbeeld en dezelfde politieke doelen hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Heel goed dat Agema het dubbelspel van het kabinet doorziet. En nu doorpakken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. nexit_nooit

  Door Michael van der Galien 4 juni 2021
  dagelijksestandaard.nl/2021/06/fleur-agema-pvv-betrapt-hugo-de-jonge-cda-verandert-spelregels-koppelt-coronaregels-opeens-aan-vaccinaties/

  Het zomerse herhalingen seizoen is begonnen.

 2. Drostemannetje

  Fleur Agema. Naast Bosma, 1 van de toppers van de PVV.

  1. hans-e-pans

   Drostemannetje, je bewering klopt als de bekende Zwitserse klok.

   Wilders van de PVV gaat steeds meer lijken op een ouderwetse en grijsgedraaide (in zijn geval geblondeerde) langspeelplaat die steeds weer in dezelfde groeven blijft hangen.

   1. toetssteen

    @Hans
    Beter kijken, Wilders is grijs!

 3. Beukman

  Waar kan die afspraak worden teruggelezen?

 4. Heras

  Goh, ze houden zich niet aan de afspraak ??? Verrassend.
  Eerlijkgezegd vind ik wat naïef om te denken dat dit nepkabinet zich aan de afspraken zou houden, Fleur. Wat in het verleden gebeurd is, geldt ook voor de toekomst.

 5. kattekop

  Dat de regering nog een aantal maatregels handhaaft tegen de afspraak in, daar zie je aan dat het om heel iets anders gaat dan om dit virus.
  Waarschijnlijk is de opdracht van boven om deze situatie zo lang mogelijk te laten voortduren.

  1. Heinzelmann

   Wie van boven? Haar van boven of haar van onder @kattekop. Ik bekom niet veel wijzer met zo’n
   antwoord. Ik begrijp wel dat de regering vat wil blijven op virus ontwikkelingen met name die nu in Engeland de kop opsteken.

 6. kattekop

  @ heinzelmann

  Met van boven bedoel ik de echte machthebbers Zoals het WEF, WHO, Claus Schwab, Bilderberg groep, EU.
  Daar krijgen de regeringen hun opdrachten van.
  Regeringen zijn over het algemeen slechts marionetten, zetbazen die hun positie te danken hebben aan bovengenoemde organisaties.
  Voeren ze hun opdrachten niet uit dan is het einde carriere.
  Zo eenvoudig is het.
  Om de vier jaar stemmen betekend dat je gaat stemmen op marionetten die niks in te brengen hebben

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.