Het zwartmaken gaat maar door bij CDA: Wopke-spindokter Jack de Vries zet Pieter Omtzigt weg als leugenaar

De Wopke-vleugel van het CDA heeft gisteravond – onmiddellijk na publicatie van het rapport geschreven door Pieter Omtzigt – de aanval ingezet op Omtzigt. Zo kwam spindokter Jack de Vries langs bij Dit is de dag om te vertellen dat Omtzigt eigenlijk gewoon een leugenaar is. Want, zei De Vries, dat kandidaten die Omtzigt steunden een lage plek op de lijst kregen is onzin. Een verzinsel. Van Omtzigt.

“Kijk, ik heb een deel van die campagne en de campagnevoorbereiding voor een deel meegemaakt,” zei De Vries tegen presentator Tijs van den Brink. “En, ja, weet je, ja, er zijn altijd natuurlijk wel emoties en aanvaringen, maar stellingen zoals uh bepaal, hè,” hakkelde hij verder, “dat mensen gevraagd werd, ben je voor Hugo of Pieter en dat dat een plek op de lijst bepaald zou hebben, daar kan ik echt naar waarheid van zeggen dat dat niet in aan de orde is,” ging De Vries verder terwijl hij opeens wegkeek van de camera.

En hij was nog niet klaar. Want hij moest er natuurlijk ook een directe aanval aan toevoegen. “Uh, ik zal het nog sterker vertellen, Pieter had zélf een sterke mening over bepaalde kandidaten.

Van den Brinks reactie daarop was nogmaals te vragen of De Vries “van binnenuit” kon zeggen dat die aantijging van Omtzigt “niet klopt?” “Ja, dat kan ik met zekerheid zeggen” aldus De Vries.

En toen kwam de meest ongelooflijke reactie die ik ooit heb gezien en gehoord van een zogenaamde journalist: “Goed, geloven we je op dat punt.”

Wat? Dan geloven we je op dat punt? “We” geloven De Vries helemaal niet. Het document laat geen spaan heel van de interne werkwijze bij het CDA. Er is werkelijk geen enkele reden om De Vries zomaar even te geloven – zeker niet gezien zijn lichaamstaal én de bekende achterbaksheid bij het CDA. Maar toch krijgt Van den Brink dit zijn strot uit. Te bizar voor woorden.

Ex-NPO-presentatrice Talitha Muusse sprak Van den Brink daar dan ook op aan. Die deed meteen een stap terug en zei dat hij bedoelde te zeggen: “Ik geloof dat dit jouw ervaring is. Niet dat Omtzigt onwaarheid spreekt. Ik was er immers niet bij.” Ook dat slaat natuurlijk nergens. Ten eerste geloof ik helemaal niets van wat De Vries zei. En ten tweede is het in Van den Brinks helemaal niet nodig voor hém om te zeggen of hij De Vries al dan niet gelooft. “Oké, dank voor je reactie” is genoeg. Waarom dit geslijm?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo gaan we zien dat het hypocriete, leugenachtige CDA dus de aanval gaat inzetten op Omtzigt de komende dagen, én dat de partijtop daarbij wordt bijgestaan door invloedrijke figuren in de media. Nu was er het een-tweetje tussen De Vries en Van den Brink, straks worden er andere figuren naar voren geschoven. Maar de strategie blijft hetzelfde: Omtzigt gaat aangepakt worden. Hard. Want de waarheid mag bij het CDA nooit verteld worden. En wie dat wel doet, die is de pineut.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. rafi

  Dit is natuurlijk een schaamteloze vertoning van de krachten uit de afgrond. En wie gelooft Jack de Vries, die zijn eigen vrouw, bij wie hij kinderen heeft, bedroog met en dumpte voor een medewerkster? En Van den Brink, van de ‘Christen-Unie’? In ethisch opzicht is dat gewoon een CDA-light geworden. Op termijn zullen zij hetzelfde flikken als het CDA. Let maar op. Maar Omtzigt heeft het keiharde digitale bewijs. Ontkennen en roepen dat Omtzigt liegt is even verbijsterend als hondsbrutaal. Ik kots van die CDA’ers.

 2. Beukman

  We kunnen inmiddels bijna spreken van LPF-toestanden binnen het CDA. De wraak van Omtzigt? Wellicht. Maar hoe dan ook, de partij is bezig zichzelf buitenspel te zetten. Wie springt er de komende weken in het gat?

  1. usb3.0

   Nee hoor beukho*r dit zijn gewoon cda toestanden

  2. Emile Takma

   Het CDA ligt door het vandalistische en wraakzuchtige optreden van Omtzigt in de kreukelend en is niet fit om mee te regeren. Des te meer reden om PvdA én GL te laten deelnemen in de coalitie.

   Als rechts onderling ruzie maakt moet links verantwoordelijkheid nemen.

   1. CZ

    Aldus zuigertje en dom jochie Emile Max Ernst Rien Code Van Velenamen

   2. StemPzeweg

    Dit gedoe bij het CDA zou helemaal geen probleem moeten zijn voor de formatie. PvdA en GL komen nu zeker tot regeren en toe en nu het probleem door het eigen falen van het CDA betreft heeft Rutte en de VVD geen excuus meer om vast te houden aan zijn eisen. Hij zal wel moeten inbinden

   3. rafi

    Takma: ‘kreukelend’. Deze analfabeet meent dus iets zinnig te zeggen te hebben.
    Maar goed: nu dankzij het optreden van het beste Kamerlid sinds lange tijd, wiens veters Takma nog niet eens zou mogen strikken, het CDA zozeer beschadigd is geraakt, is het onvermijdelijk dat er nieuwe verkiezingen in aantocht zijn. Er is nu immers wel zo veel gebeurd. T/m de moslimbroederschap in de Kamer. Dan kan Omtzigt apart meedoen en zo de grootse partij leveren en de MP leveren. Wat we nu zien zijn allemaal barensweeen. Of uitzieken. De etter moet uit het organisme van de Nederlandse politiek vrij komen. Het is in Den Haag als een pijnlijke steenpuist die open aan het barsten is.

  3. nexit nu aub

   kan 1 man deze chaos sturen bukhol of is het cda toch niet zo competent en een slangenkuil zoals het hele partijkartel bukhol

 3. Edjan

  Stel dat er in het CDA opeens een nieuwe Jezus Christus zou opstaan: de CDA’ers zouden hem waarschijnlijk al snel aan het kruis slaan.
  Daarom kan deze partij ook beter heten: het “Farizeeërs en Schriftgeleerden Democratisch Appèl”. Hoewel, dat “democratisch” mag van mij ook wel weg.
  Dan hou je over: FSA.
  Pontius Pilatus mag wél meedoen, vanwege “de handen wassen in onschuld”.

 4. Harry Haller

  Alle ‘fatsoenlijke’ partijen zijn door-en-door rot. Alleen komt het op dit moment bij het CDA het hardst naar buiten.

  Politiek is een smerige slangenkuil, daar weet iedereen. Dat het zulke proporties heeft als nu openbaar wordt is toch weer even een eye-opener.

  Is er werkelijk iemand die denkt dat het bij de VVD, D66, de PvdA of welke partij dan ook anders toe gaat? Dat die integer en eerlijk zijn? Think again.

  Het is hoog tijd voor een totale afrekencultuur. Opsodemieteren die oude corrupte kliek. Te beginnen bij Rutte en Kaag.

  1. Meriadoc Brandebok

   Het is een vicieuze cirkel. De leider van de partij weet dat hij een mooie regeringspost tegemoet kan zien. Zij die de leider steunen kunnen als beloning een mooie regeringspost tegemoet zien. Niemand gaat het dan natuurlijk volgens de regels spelen. Ik kan me de machtsstrijd tussen Van Rij en De Hoop Scheffer nog herinneren, of die tussen Rutte en Verdonk. Het is een machtsspel met het mes op tafel en wie rechtlijnig volgens de regels speelt doet niet mee.

   1. Edjan

    Meriadoc. Je hebt gelijk maar ik word er niet blij van. Want de meest rotte mensen komen aan de macht, en gaan vervolgens “het land besturen”. En dan wordt het toch minder …

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik denk eerlijk gezegd dat zoiets buiten de Tweede Kamer ook voorkomt, als men carrière wilt maken in een een of ander bedrijf. Ellebogen en trappen totdat men aan de top is.

  2. dinaro

   Inderdaad @ Harry Haller
   De hele oude corrupte bende …weg ermee!
   Komt nooit meer goed met die maffia club die er nu zit.

 5. Piet Klein

  Het is volstrekt helder. De breuk in het CDA is definitief alleen is nog onduidelijk waar de scheur precies gaat lopen. Is dat alleen Omtzigt of betreft het meer CDA-ers. De enige stelling die het CDA kan inbrengen tegen Omtzigt is dat hij de waarheid niet spreekt. Maar dat aantonen zal moeilijke dobber worden want als er ‘bewijzen’ op tafel komen kan je van Omtzigt verwachten dat hij zich zonder weerga zal weten te verdedigen. Het enige wat dan overblijft is bluffen en de gordijnen gesloten houden.

  Het is bijzonder hoe het CDA zich voor en tijdens de verkiezingen ambivalent heeft opgesteld wetende dat Omtzigt goed is voor veel stemmen. Het is bijzonder dat het CDA en Hoekstra totaal niet in staat zijn geweest de kwaliteiten van Omtzigt te benutten en tot een vruchtbare samenwerking te komen. En als ze er van overtuigd waren dat een vruchtbare samenwerking onmogelijk was er voor gekozen hadden om samen met Rutte Omtzigt te dumpen terwijl er niet veel intelligentie voor nodig is om te snappen dat je dan afkoerst op wat nu is gebeurd. De blame ligt niet aan de kant van Omtzigt. Het is bijzonder dat als het CDA overtuigd was dat vruchtbare samenwerking niet mogelijk was met Omtzigt niet in staat is geweest om op een fatsoenlijke wijze uit elkaar te gaan.

  Maar verrassend is dat ook weer niet. We zien dat het CDA voorheen de grootste concurrent voor de VVD ondanks het falen van Rutte er totaal niet slaagde Rutte politiek voorbij te streven. Het CDA heeft ook een traditie in mislukte kroonprinsen, Brinkman, Eurlings, van Lienden, de Jonge en nu ook Hoekstra. Hoekstra die bakken geld via aandelen en subsidies smeet naar KLM onder en feitelijk naar Fransen en Chinezen. Hoeksta die verzuimt de ECB de monetaire te laten behartigen, de spaargelden en pensioenen van Nederlanders te behartigen. Een ECB die zich nu als klimaatregisseur gaat opstellen. Ondertussen begint het CPB monetair beleid te doen. Schoenmaker houd je bij je leest. Het CPB begrijpt niet welke onzin ze verspreid, hoe zeer zitten te roeren in onderwerp waar ze geen verstand van hebben. DNB, CPB schoenmaker houd bij je leest. Hoekstra weet van 5 miljard euro niet waar de bonnetjes zijn, mijnheer Hoekstra iets simpelers dan dit is er niet, vraag het anders maar aan middenstander om de hoek, die doet het al jaren zonder problemen. Het is superzot dat Hoekstra niet afgeserveerd wordt als hij 5 miljard niet kan uitleggen terwijl het zo simpel is om het bij te houden en een beroep op urgentie van de crisis slaat als een tang op een varken. Als Hoekstra de remmen van de auto het niet doen laat hij zijn garage wegkomen met het argument we hadden het druk.

  Dat het CDA gaat scheuren is duidelijk. Waar de scheur precies gaat lopen is onduidelijk. Dat het CDA totaal niet in staat is de schade te beperken en waarschijnlijk alleen maar meer kolen op het vuur gaat gooien en zich zelf beschadigen is zeer waarschijnlijk.

  Ondertussen zitten wij met een formatie waarin de hoofdrolspelers bij herhaling hebben duidelijk gemaakt dat ze totaal incompetent zijn om ambtenarenapparaat aan te sturen, dat ze totaal incompetent zijn om beleid te maken dat sociaal is, goed voor Nederlandse burger, goed voor de Europese burger. We zitten met hoofdrolspelers die te dom zijn om goed te liegen. Die democratie geweld hebben aangedaan. Die de integriteit van de politiek in hoge mate en terugkerend hebben geschoffeerd.

  De enige reden dat ze door blijven formeren is dat ze allemaal zwaar beschadigd zijn en de Tweede Kamer het lef niet heeft deze politici weg te sturen. Omdat de coalitie kamerleden getraind om stemvee te zijn, getraind zijn het niet zo nauw te nemen met integriteit van de politiek. Het niet zo nauw te nemen met hun eigen integriteit. De Nederlander kan alleen maar vast stellen dat we door een soort maffia geleid worden.

  Maar kennelijk vind u het allemaal maar goed.

  1. Emile Takma

   “Dat het CDA gaat scheuren is duidelijk.”

   Eerlijk gezegd lijkt me dat onwaarschijnlijk.

   1. CZ

    Aldus dom jochie Emile Max Ernst Rien Code Van Velenamen, alsof iemand interesse heeft in wat hem lijkt.

   2. Harry Haller

    Voor de rest lijkt Takma het geheel eens te zijn met het uitstekende relaas van Piet klein.

 6. CZ

  Ik heb Omtzigts boek gelezen, en als er één niet liegt dan is het Pieter Omtzigt. De rest zijn vunzige oplichters.

  1. usb3.0

   ++++

  2. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

  3. Adriaen van Bergen

   👏👏👏👏👏

  4. Jack Flash

   CZ@+++

 7. StemPzeweg

  Het CDA behoort tot de vuilnishoop der geschiedenis maar stapje voor stapje. Eerst hopen dat ze de oppositie in gesodemieterd worden

 8. StemPzeweg

  Dit maakt de kansen aanzienlijk groot dat er een kabinet zal komen zonder het CDA. Waarom wordt er niet gekeken naar de combinatie van VVD D66 PvdA CU en GL? Lijkt me een prima alternatief. Het CDA verdient het niet om te regeren

  1. usb3.0

   d666 ook niet, elke partij die Nederland in de uitverkoop zet moet opzouten natuurlijk…

  2. Adriaen van Bergen

   Als je NL failliet wil hebben, dan is dit idd de beste keuze.

  3. Meriadoc Brandebok

   Omdat ons mooie land dan over vier jaar niet meer bestaat. Het is al erg genoeg dat D66 aan de coalitie meedoet. Een kabinet met GroenLinks, D66 en PvdA zal ons land vernietigen. Het CDA zal dus moeten meeregeren.

   Na de paarse kabinetten was het een enorme puinhoop in Nederland. Het gevolg was de opkomst van Fortuyn. De kabinetten-Balkenende/Rutte hebben hun handen vol gehad om die rotzooi van Kok en Borst op te ruimen.

   1. StemPzeweg

    “Het is al erg genoeg dat D66 aan de coalitie meedoet.”

    Wat voor coalitie zie jij dan het liefst voor je? Met nationalistisch rechts erbij?

    1. Meriadoc Brandebok

     Ontbinding van de Tweede Kamer voor onbepaalde tijd en een centrum-rechts kabinet van VVD en CDA dat per decreet regeert.

     1. StemPzeweg

      Dan is het wel einde democratie. Zo’n systeem is moeilijk voorstelbaar en verenigbaar met het “vrije westen” en past meer tot systemen als in Rusland of Turkije. Ben je een voorstander van zulke systemen ?

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp dat het niet praktisch is en dat het voorlopig (nog) niet kan. Er is een motto bij het CDA: “Over rechts aks het kan, over links als het moet.” Het moet niet en het kan over centrumrechts. Ik zou dus – wat doen we toch moeilijk – voor een voortzetting van het huidige kabinet pleiten.

 9. Drostemannetje

  Nieuwe verkiezingen komen er aan. Partij Omtzigt 20+ zetels

  1. EvertB

   Voor een ieder die het CDA graag kapot ziet gaan, zijn nieuwe verkiezingen een Godsgeschenk. Dat zou dan ook het uitgelezen moment voor Omtzigt zijn om de ultieme verraderlijke hypocrietenclub CDA te verlaten en een eigen partij op te richten.
   Zover laten VVD en CDA het echter niet komen. Dan toch maar over centrumlinks mét Omtzigt in de gelederen.

 10. Sando

  CDA onderwereld maar met vergunningen!!

 11. AS210854

  Ach van een vreemdganger kun je geen waarheid verwachten.

 12. Adriaen van Bergen

  Als er nou 1 ding is gebleken is dat de leugenaars juist níét in Kamp Omzigt zitten.
  Iemand, die nog iets van geheugen heeft, moet dat toch wel duidelijk zijn.

 13. Duckday

  Alleen al zijn gezicht ONBETROUWBAAR zal wel een extra baantje krijgen.
  Wat is men aan het knoeien leugens bedrog hoogmoed waanzin en belust op macht.
  Hoe maak je iemand kapot

 14. dinaro

  Het is te hopen dat het CDA wordt weggevaagd.
  Juist omdat ze die C misbruiken…op de meest schofterige manier.
  Wat een taalgebruik tegen Omtzigt op whatsapp!
  rafi…Van de Brink is van de EO, die snapt het niet of is het daar ook
  al zon’n bende?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.