Kamermeerderheid schiet Volt-motie af: geen Europese vlag in plenaire zaal

Een motie van Volt-Kamerlid Laurens Dassen om naast de Nederlandse vlag ook een EU-vlag in de plenaire zaal te zetten, haalde het dinsdag niet. Alleen D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Denk en fractie-Den Haan steunden het voorstel.

Dassen diende zijn motie al in mei in en heeft hem daarna aangehouden, zo meldt De Telegraaf. Dat betekent meestal dat een Kamerlid nog wat meer tijd wil (of nodig heeft) om meer draagvlak te creëren. Dat is hem dus overduidelijk niet gelukt!

De Dagelijkse Standaard

Opvallend is natuurlijk dat de VVD het voorstel niet heeft gesteund, terwijl zij doorgaans iedere kant op bewegen die Brussel dicteert. Ook zijn zij blijkbaar niet bang voor vraagtekens vanuit het buitenland. Want ergens is het natuurlijk best wel vreemd dat een EU-lidstaat, vol met pro-EU-partijen, geen Europese vlag heeft hangen en een voorstel daartoe zelfs afschiet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De partij van Mark Rutte lijkt wat dat betreft dus maar al te graag de schijn op te willen houden dat Nederland nog echt soeverein is en dat we de hakken in het zand zullen zetten als Brussel iets dicteert wat wij niet willen. Denk maar aan het coronaherstelfonds voor Italië… Oh wacht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Augustus

  Een partij binnen het parlement wat een ander belang behartigd dan dat van Nederland, hoe noemen we dat ook alweer? Oh ja, hoogverraad.

  1. Monty

   Vallen hieronder ook de partijen die grote sommen geld uit het buitenland ontvangen om in Nederland politiek mee te bedrijven?

  2. Emile Takma

   Het EU-belang is het Nederlandse belang.

   Nederlanders zijn in grote meerderheid voor het lidmaatschap van de EU. Volgens Augustus pleegt de meerderheid van ons volk hoogverraad.

   Opmerkelijk.

   1. nexit nu aub

    Nederlanders worden voorgelogen over de kosten van de EU strónt vlé®k

    Voor een grenswisselkantoor is dat verhuiscircus in brussel veel te duur strónt vlé®k. Belachelijke normen worden opgelegd die de grote landen makkelijk kunnen halen maar het overbevolkte Nederland nooit aan kan voldoen.

    Vervolgens mogen wij Nederlanders wekelijks 200.000.000 – lees 200 miljoen – overmaken om dit circus draaiende te houden.

    NEXIT NU , mutti merkel gaat zelf haar 4de rijk maar betalen strónt vlé®k !

   2. usb3.0

    Nee tamil dat het eu belang helemaal niet maar jij als smerige eurofiele mongool weet niet beter

    1. september

     Noem niet iedereen die voor de E.U. is een mongool,je bent zelf een debiele mongool altijd maar schelden.

     1. usb3.0

      Jij bent hypocriet

 2. RvdBe

  Geen nazi vlaggen, geen hamers en sikkels, dus ook geen eu vlaggen, deze vertegenwoordigen alle 3 onderdrukking en discriminatie.

 3. nexit nu aub

  VOLT , ordinaire d66 cloon !

 4. Rieks

  Opvallend is eerder dat het CDA de motie steunt. Echt de weg kwijt, laat men de CPN achterna gaan.

 5. Emile Takma

  Spijtig.

  1. nexit nu aub

   wat is spijtig strónt vlé®k ? dat een meerderheid de vlag van het vierde rijk niet wil tonen in een openbaar gebouw ?

   nexit nu aub en per week een besparing van 200 miljoen euris
   ruim 10.000.000.000 per jaar terug op de rijksbegroting. Alle dromen komen uit. Van fantastische zorg tot gratis scholing. Slechts afscheid nemen van een verhuiscircus !

   1. Jack Flash

    Nexit+++

 6. Piet Klein

  Een van de grote problemen met partijen als D66 en Volt is dat ze pro Europa zijn en dat één op één vertalen naar pro EU. De EU heeft er alles aan gedaan om Europa niet groot te maken maar in een status van verval te loodsen. De enorme schuldenberg die ontstaan is, het totaal uit de hand gelopen monetaire beleid. Het wegschenken door Rutte van geld aan Italianen, Fransen etc. De EU heeft de grote geld motor aangezet die schulden maakt, geld bij drukt.

  Als we dan tegelijkertijd zien dat bijvoorbeeld Turkije een enorme defensie industrie op bouwt, de Russen geavanceerde wapens produceren, de Krim annexeren, druk bezig zijn in het pool gebied, een grote katoen producent zijn geworden. De VS, Japan, de Arabische emiraten, China gaan allemaal naar mars gaan en wij navel staren naar onze schuldenberg. China bouwt een ruimte station. China is druk bezig leading te worden in productie, wetenschap, innovatie, grondstoffen, koloniseert (economisch) andere landen o.a. veel landen in Afrika, bezit havens in Griekenland, transport bedrijven in Rotterdam, heeft de zijde route gebouwd. Dan zien we dat EU totaal niet bezig is met een sterk Europa alleen bezig is met schulden maken, waarbij landen lenen ten behoeve van consumptie of iets dat daar dicht tegen aan ligt. Ons geld wordt naar het zuiden getransporteerd waarbij eventjes via consumptieve besteding de zaak drijvend houdt om tegelijkertijd elke drive om op het wereldtoneel concurrerend te worden geremd wordt(en wij zouden hetzelfde doen als geld komt binnen rollen). Dan is het super triest dat een partij als Volt met een idioot voorstel komt om een vlag in de Tweede Kamer te plaatsen. Ze zijn niet van deze wereld, ze snappen niets van wat ons overkomt. Een verenigd Europa eens sterk idee met een totaal mislukte implementatie door de EU. Een Europese vlag in de Tweede Kamer hang deze vlag half stok.

  1. Emile Takma

   “ Een van de grote problemen met partijen als D66 en Volt is dat ze pro Europa zijn en dat één op één vertalen naar pro EU. ”

   Een grote meerderheid van ons volk is pro-EU, Piet Klein.

   Is je dat niet bekend.

   1. nexit nu aub

    populistisch gewauwel strónt vlé®k, afhankelijk van welke vraag er gesteld wordt domme jongen.

    manipulatie van de hoogste orde domme jongen

   2. Rood

    Aldus Van Velenamen.

   3. Harry Haller

    Zoals altijd geeft Piet Klein een zeer feitelijke en helder betoog. Takma slaagt er slechts in om een perifere en niet ter zake doende opmerking te maken. Begrijpelijk, ook hij zal moeten beamen dat de EU inderdaad geen enkele leading ambitie heeft en uitsluitend met op volle toeren draaiende geldpersen het hoofd boven water kan houden.

    De EU is een volkomen mislukt project. Dat de grote meerderheid van het volk pro-EU is zegt niks: de mening van de grote massa is altijd dom en gebaseerd op verkeerde sentimenten.

    1. Emile Takma

     Ik ben het volledig met je oneens, Haller. De EU is een zeer geslaagd project en het integratieproces richting economische, politieke en militaire unie gaat gestaag door. We hadden er niet aan moeten denken hoe we de corona-crisis, de klimaatcrisis en de immigratie-problematiek het hoofd hadden kunnen bieden zonder de EU.

     Gelukkig wordt dit door een meerderheid van de bevolking in alle lidstaten ook herkend en erkend. De EU kan niet meer uit elkaar vallen.

     1. Rood

      Aldus Van Velenamen.

     2. september

      En de Euro moet in ieder geval blijven.En of de EU altijd uit zoveel landen zal bestaan ,dat moet nog blijken.

     3. nexit nu aub

      het vierde rijk dommerd !

      p.s de euro is al tien jaar failliet domme jongen

    2. Branzino

     @Harry Haller
     “de mening van de grote massa is altijd dom en gebaseerd op verkeerde sentimenten.”

     Dank voor je duidelijkheid. Je bent een echte democraat in hart en ziel, dat ziet iedereen op grote afstand. Als je had geschreven “de mening van de grote massa vind ik altijd dom en gebaseerd op verkeerde sentimenten” had ik je mening kunnen respecteren. Nu getuigt het van oude achterhaalde overtuigingen.

   4. RvdBe

    Een grote meerderheid heeft geen benul wat de eu allemaal uitvreet en slikt alles voor zoete koek, arme (klein) kinderen.

    1. Emile Takma

     Je ontkent dus niet dat een grote meerderheid in Nederland voorstander is van het lidmaatschap van de EU.
     Als democraat zal je dat feit ongetwijfeld respecteren.

     1. nexit nu aub

      ligt eraan welke suggestieve vraag je stelt in de enquête strónt vlé®k

     2. Mistgabel

      Dat hebben we bij het referendum van de Europese grondwet gezien.

      Een meerderheid van de kiezers (ruim 61 procent) stemde tegen. Het was het eerste nationale referendum in ons land. Drie dagen daarvoor hadden de Fransen in een referendum eveneens de Grondwet afgewezen.

  2. Aborifa

   Heldere analyse, Piet.

 7. Klaus Schwab

  Wat denkt deze wijsneus nou ? Hij komt net kijken, maar de Nederlandse bevolking is al genoeg genaaid door Europa. Dus rot op met je vlag.

  1. Rood

   Van Velenamen wil de vlag graag boven z’n gore bevlekte bed.

   1. september

    —————————————————————————————————-

   2. nexit nu aub

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 8. Mistgabel

  Landverrader met zijn kut EU.

  1. Jack Flash

   Waardeloos vod die vlag.
   EU = failliet.

 9. Meriadoc Brandebok

  De Europese Unie was in de jaren ’50 en ’60 een project dat in Nederland niet op veel draagvlak kon rekenen. Bij de onderhandelingen over de EGKS stribbelde Nederland tegen, bij de onderhandelingen iver het EDG en bij de onderhandelingen bij de Verdragen van Lissabon. Minister Luns liet eigenhandig het plan-Fouchét sneuvelen en was in een voortdurende oorlog tegen het Frankrijk van De Gaulle. De Gaulle zag de Europese Gemeenschappen immers aks hefboom voor de Franse grandeur.

  In de jaren ’70 kwam voor Nederland het geschenk uit de hemel: Groot-Brittannië, Denemarken en Ierland sloten xich aan bij de Europese Gemeenschappen. Omdat de Britten zich erbij hadden gevoegd ging de handrem op verdere eurofederalisering. In de jaren ’70 en ’80 europeaniseerde Nederlsnd gestaag, in de wetenschap dat de Britten een verdere eurofederalisering zouden tegenhouden.

  In de jaren ’90 werd Nederland vervolgens keihard belazerd. Köhl en Mitterand hadden een deal gesloten: onder de voorwaarde dat Frankrijk de eenwording van Duitsland zou steunen, zou Duitsland een collectieve pan-Europese munteenheid steunen en de hegemonie van de Bundesbank opgeven. Aangezien Nederland afhankelijk was van Duitsland maar bovendien veronderstelde dat de euro een projectje zou worden van landen rondom Duitsland, en Duitsland als scherprechter de begrotingsregels zou handhaven, deed men mee. De gulden ging te laag de euro in, producten werden duurder en Duitsland begon zelf de begrotingsregels te breken.

  Vanaf 2000 begon toen geleidelijk het proces naar van de Europese Unie. De lidstaten van de Europese Gemeenschappen begonnen aan onderhandelingen. Nederland trachtte geen opt-outs te bedingen, terwijl het Verenigd Koninkrijk en Denemarken dat wel deden. Door dit verzuim werd vervolgens de grondslag gelegd voor het afschieten van de nieuwe Europese Grondwet in 2006, waarbij de Nederlanders zich wederom allergisch toonde voor eurofederalisering.

  Met betrekking tot de Europese integratie kan men zeggen dat de eerste fatale stap de Euro was. Daarmee begon de neergang en de ellende voor een geavanceerde economie van Nederland. Hiermee legden Kohl en Mitterand de Europese lidstaten een gigantische strop om de nek. De tweede fatale stap was de onderhandeling tot toetreden van de EU en het verzuim tot het afdwingen van de opt-out. Zulks is een enorme bron van ellende geweest, doordat Nederland zich verstrikt zag in een politieke unie, waar het niet in had gewild te zijn. Het was toen echter al te laat om deze misstap ongedaan te maken.

  Nu Groot-Brittannië de EU heeft verlaten is Nederland terug in de jaren ’50 en ’60. Hoe groter de verwijdering tussen de Britten en de EU zal zijn, hoe groter die tussen Nederland en de EU zal worden. De geschiedenis met Stikker en Luns heeft dat helder uitgewezen. Het valt te betwijfelen of partijen als VOLT die les hebben geleerd.

  1. Emile Takma

   De Brexit heeft de EU alleen maar sterker gemaakt en de Britten zitten met de gebakken peren.

   1. Rood

    Aldus Max Emile Van Velenamen.

   2. nexit nu aub

    wat een nonsens strónt vlé®k. Wat een dom gewauwel strónt vlé®k. De UK was een netto betaler en door het wegvallen van de UK betalen wij – lees Nederland – 2 miljard extra aan het grenswissel kantoor brussel. We betalen nu ruim 10 miljard – lees 10.000.000.000 euris ofwel 200 miljoen wekelijks – aan de regenten die helemaal niets doen.

    De britten hebben geen last van de handtekening van rutte voor 750 miljard euro aan de knoflook landen strónt vlé®k.

    Het uittreden van de britten heeft laten zien dat uittreden mogelijk is strónt vlé®k dus is de EU aanzienklijk verzwakt domme jongen.

    Nederland zit dus met de gebakken strónt vlé®k. De handel met de britten gaat gewoon door onder de oude T.I.R regelingen en wij mogen twee miljard extra storten in de bodemloze put van het vierde rijk !

    NEXIT NU AUB

    1. Branzino

     @nexit nu aub
     “De handel met de britten gaat gewoon door onder de oude T.I.R regelingen”

     Maar die oude TIR-regelingen waren geen handelsovereenkomsten, maar administratieve regelingen tussen douanediensten voor het vervoer. Daar wordt het geld niet verdiend.

   3. usb3.0

    “De Brexit heeft de EU alleen maar sterker gemaakt en de Britten zitten met de gebakken peren.”

    Jij liegt smeerlap, Groot Brittannië floreert als nooit tevoren..

    1. Emile Takma

     ht*pa://www.theguardian.com/business/2021/may/31/uk-growth-upgraded-but-oecd-warns-of-deepest-economic-scar-in-g7-brexit-covid-19

   4. Meriadoc Brandebok

    Ja, dat is wel maar, doch het heeft de positie van Nederland alleen maar verzwakt. Daarom was de Brexit ook een ramp voor ons land.

  2. usb3.0

   Vroeger had je de EEG, Europees economische gemeenschap, dit had niets met het tegenwoordige eu-gedrocht te maken…

   1. nexit nu aub

    klopt , en je kan daarom heel makkelijk afscheid nemen van die parlementaire EU omdat die handelsovereenkomsten nog gewoon bestaan !

    Terug naar de basis zonder geld verslindend parlementair monster te brussel

    NEXIT NU AUB !
    Breng ruim 10 miljard euro terug op de nationale begroting.

  3. Edjan

   Eens met Meriadoc. Wie had dat ooit gedacht?
   Maar alles wat hij zegt, klopt. Ik wil alleen iets toevoegen: rond 2004 werd er een soort grondwet voor de EU voorgesteld. In 4 landen werden hier in 2005 een referenda over gehouden: Nederland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. In zowel Frankrijk als Nederland werd TEGEN gestemd. In Nederland zelfs door meer dan 60%. Dus de Nederlander enthousiast over de EU? Terwijl er toch wekenlang werd gejeremieerd op de TV en in de kranten dat “het licht uit zou gaan” en “dat er oorlog zou komen” als het publiek het zou wagen om “tegen” te stemmen.

   De wet werd later onder een andere naam “gewoon” aangenomen. Dit soort gedrag van de EU is een gewoonte geworden . Nederland heeft zich met huid en haar door de EU laten opschrokken.

   Laatst (ca 1 jaar geleden) zou Rutte heel erg gevochten hebben tegen het voorstel om Italië ivm corona een enorme berg geld te geven (te betalen door de noordelijke landen). Volgens mij is dat soort handelingen per Europese verdragen verboden maar wederom: daar trok de EU zich niets van aan.
   Rutte zou als een leeuw hiertegen gevochten hebben, kwam hij na afloop vertellen. Maar heel veel mensen voorspelden toen, dat hij, zoals altijd, bij het kruisje zou tekenen. En dat deed hij ook aldra. De gebeurtenissen toen, zijn voor mij aldus bevredigend te verklaren: Rutte mocht van de EU in ruil voor die enorme berg geld voor de Bühne zeggen dat hij tegen was, maar in werkelijkheid had hij niets in te brengen. Rutte (als opportunist) tekende snel omdat dat in zijn eigen belang was. Ik denk dat Rutte in die befaamde nacht meteen heeft getekend, daarna hebben de heren onderhandelaars zich de gehele nacht vermaakt met “Wein, Weib und Gesang” en daarna mocht Rutte thuis gaan vertellen hoezeer hij ertegen gevochten had.

   1. Meriadoc Brandebok

    Toen de Grondwet ten referendum kwam was het in feite al te laat. Immers, als Nederland niet “deel zou nemen” aan de nieuwe grondwet, zoals de uitslag van het referendum wilde, zou het geïsoleerd raken, omdat Groot-Brittannië en Denemarken wel “meededen” aan de Grondwet. Het is treurig geweest dat de Nederlandse regeringen geen opt-outs voor Nederland hebben afgedwongen, zoals de Denen en de Britten hadden gedaan. Het verdrag ging er later inderdaad onder een andere naan (maar opt-outsloos) doorheen. Dit is weer een verzuim aan de kant van Nederland.

    In het geval van het coronasteunfonds had Rutte geen keus. Dit is het gevolg van “de strop van Mitterand en Kohl”: als je niet bij het kruisje tekent om zuidelijke geldverspillers te ondersteunen met geld, vallen die landen op den duur om en slepen Nederland mee in hun val. Bij elk steunfonds zal elke Nederlandse premier opnieuw moeten toegeven (en zeker daar Duitsland zelden nog aan de kant staat van de zuinige landen). Als je niet toegeeft klapt alles uit elkaar.

    1. Edjan

     Alweer eens.
     Ik durf wél te stellen dat Nederland zijn soevereiniteit heeft opgegeven. En dat wij “opgevreten” gaan worden. Waarschijnlijk niet door Duitsland (wat ik lang gedacht heb) maar door Frankrijk.
     Tot slot denk ik dat de EU heel goed is voor het internationale bedrijfsleven, de grote banken en de politici (waarvan de banencarrousel flink groter is geworden).
     Voor de modale (of lagere) burger heeft de EU tot nu toe een milde achteruitgang gebracht.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, er is grote kans dat Nederland tussen die landen vermalen wordt, hoewel die intern ook weer met problemen zitten. Hopelijk is de tegenmacht in die landen groot genoeg om een brede liberalisering binnen de EU af te dwingen. Met name in Duitsland moet er een ingrijpende change of course plaatsvinden.

     2. Emile Takma

      “Ja, er is grote kans dat Nederland tussen die landen vermalen wordt”

      Dat zal zeker het geval zijn als we ons afscheiden van de EU.

     3. Meriadoc Brandebok

      Dat is juist, Emile, en dat is ook wat onze situatie zo ontzettend lastig maakt. We zitten – zoals altijd het geval was in de geschiedenis – gevangen in de Bermudadriehoek van Engeland, Frankrijk en Duitsland.

   2. Branzino

    @Edjan
    Even voor de duidelijkheid. In Nederland stemden plm 30% van de stemgerechtigden, waarvan plm. 60% tegen stemde. Dat zijn dus 18% van de stemgerechtigden. Qua uitslag heel duidelijk, maar om daar nu de conclusie aan te verbinden dat de Nederlander massaal tegen die grondwet stemde gaat veel te ver.

 10. Bes Tolen

  De EU zoals deze zich ontwikkeld heeft, is voor het noorden evengoed een ramp als voor het zuiden. Voor het noorden geldt in het bijzonder dat het noordelijke belang is ondergesneeuwd dus daarmee niet gediend kan worden. De oorzaak zit in oude constructies van machtsontplooiing als bepaalde staten volgen. Ook niet-EU landen zoals Engeland. Het gaat bijvoorbeeld om concordaten met het Vaticaan en andersoortige oude vastgelegde structuren. Financiële, informatievoorziening, invloeden in inlichtingendiensten, richting van politiek strategische stellingname.

  1. september

   Dat zal wel maar ik wil niet terug naar de gulden.en alle andere munteenheden voor de EURO. Als is de Euro failliet. Dan maar de NEURO

 11. Cyber

  Die VOLT moeten ze meteen de kamer uit smijten. Want dit is een door Soros betaalde politieke partij, een D66 op steroids.

 12. JFU

  Allemaal show. Wacht maar als we uiteindelijk weer een extreem links kabinet hebben, dan is de linkse Rutte de eerste die die vlag neerzet, tenslotte moet je toch vriendjes blijven met het ondemocratische en dictatoriale EU.

 13. ikweetwatikwil

  Terug naar de EEG , terug naar de gulden. Baas in eigen land.

  Wat volt betreft, die is in het leven geroepen door machtige EU figuren. Vooral jonge mensen stinken daarin.

  1. usb3.0

   Precies, ik had zelf nog nooit van dit clubje gehoord maar het viel mij op dat ze gelijk 3 zetels hebben gehaald, dat zijn van die zeteltjes waar niemand iets van zegt maar die wel weggehaald zijn bij partijen die voor Nederland zijn en niet voor het eu gedrocht

  2. Emile Takma

   Ja, de jongere generatie is meer pro-EU.

   1. usb3.0

    Nee hoor, de jongere generatie interesseert het niets daar zit hét probleem, de jongere generatie heeft geen idee met wat voor leugenaars ze te maken hebben, domme jongen..

    1. ikweetwatikwil

     Jongelui kijken naar een glad bekkie en vrouwen naar een gladde vrouw.

 14. Wim Vreeswijk

  Het tirannieke gedrag van Brussel begint bij steeds meer kamerleden in het verkeerde keelgat te schieten. Eindelijk valt het kwartje dat we niet alles laten verkwanselen door die hufters.

 15. Bes Tolen

  Uiteraard ”september” dat was veel beter geweest. Kohl was een prutser, die onnodig aan Mitterrands eisen, als Mitterrand dat al eiste, tegemoet kwam. Er zijn soms andere redenen dan worden opgegeven en die hoeven niet van dezelfde groep of persoon af te komen. Kohl’s geloof speelde ook een rol. Nederland is ook nog eens veel te goedkoop de euro ingegaan. ”Neuro” was wel een enorme politieke zet geweest en had het noorden wel veel meer stevigheid voor de toekomst gegeven. Het zou wel een bepaalde breuk met het zuiden hebben betekend maar dat was juist goed. De eigen positie van het noorden zou dus zijn versterkt. Was nodig.
  De domheid bestaat er in, dat Duitsers en zo ook Nederlanders, Belgen en Oostenrijkers en wat meer, ook nu vergaten dat vanuit het zuiden en Engeland en Frankrijk al eeuwenoude gevaarlijke politiek strategische aanvalslinies bestonden (voor bedreiging met gezamenlijke oorlog tegen genoemde Duitsers en hun verwante omgeving), die onder meer tot de grotendeels blijvende beknotting van Duitsland hebben geleid. En daarmee ook voor Nederland. Of Duitsland nog ooit wat voor zichzelf en de eigen omgeving kan bereiken? Het ziet er niet naar uit met de huidige slaafsheid.

 16. Duckday

  Wat doen zulke mensen nu in Nederland laat deze partij snel inzakken we willen dat monsterverbond niet dat door onze strot is geslagen door een stel belust op macht mensen en die nu geilen op de sterretjes vlag

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.