Kanttekening-auteur vindt mondkapjesdeal Sywert racistisch: ‘Koppeling witte huidskleur, zoals ook bij Wilders’

Tayfun Balçik, columnist bij De Kanttekening, presteert het om in één column de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden te plaatsen in een context van ‘wit privilege’ én in de slachtofferrol te kruipen wegens allochtonenhaat van extreemrechts. “De koppeling met Sywerts witte huidskleur zullen velen onkies vinden, maar toch is deze koppeling precies nodig bij types als Sywert van Lienden, Thierry Baudet, Geert Wilders en ja, ook Mark Rutte.”

Kanttekening-columnist Tayfun Balçik laat zien hoe ideologisch verblind iemand kan raken als die niet verder kijkt dan zijn eigen bubbel. Praktisch niemand heeft het opgenomen voor Sywert van Lienden. Ja, sommigen noemden het ‘slim’, omdat de deal strikt juridisch gesproken niet illegaal was, maar vrijwel heel Nederland is het er wel over eens dat het een doortrapte manier van zaken doen was.

Maar wat doet Balçik? Mekkeren over dat deze smeerlapperij een gevolg is van ‘wit privilege’. “Het witte systeem waarin we leven maakt witte mensen by default onverdacht, betrouwbaar en objectief. Tegelijk worden niet-witte mensen door ditzelfde systeem automatisch geframed als onbetrouwbaar, crimineel, frauduleus, een vijfde colonne, enzovoorts. En daardoor kunnen de Sywerts van deze wereld zich verrijken”, aldus Balçik.

Hij is het eens met zijn zelf geponeerde stelling dat als Van Lienden een Marokkaan was geweest, dat dan de hele Marokkaanse gemeenschap en zelfs élke allochtoon zou zijn gecriminaliseerd. Dit is slachtofferschap van de hoogste orde! En er komt ook geen einde aan. De hele column staat vol met dit soort drek: “De geradicaliseerde witte generatie na Fortuyn kan alles maken wat het allochtonen verwijt, terwijl elke allochtoon duizend jaar verantwoording moet afleggen voor elke Turkse of islamitische scheet die wordt gelaten.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kennelijk was het ook ‘wit privilege’ toen Van Lienden na de eerste ontmoeting in opdracht van de LCH hardhandig door de beveiliging het gebouw uit werd gezet. Daar hoor je Balçik dan weer niet over!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. StemPzeweg

  Deze woorden zijn mij uit het hart gegrepen. Het mondkapjesdeal had alles te maken met racisme en white priviledge

 2. CZ

  Bruine mondluiers schijnen asociaties op te wekken met fecaliën.

 3. Gebande K0K

  Tayfun Balçik, columnist bij De Kanttekening, presteert het om in één column de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden te plaatsen in een context van ‘wit privilege’ én in de slachtofferrol te kruipen wegens allochtonenhaat van extreemrechts.

  Tja, DDS reageerders weten een gekleurd zebrapad aan moslims te koppelen.
  Dus wie is er nu gestoord?

  1. CZ

   5_5?

 4. Drostemannetje

  Als hij dit zo’n rot land vindt, vertrekt hij toch lekker naar Turkije? Daar zal hij zich vast thuis voelen onder Erdogan. Wat een zielepoot.

 5. AS210854

  Wanneer worden ze in DEN HAAG eens wakker. DIT IS TOCH NIET MEER NORMAAL, MAAR GEESTELIJKE GESTOORDHEID, DAT DEZE MENSEN OOK NOG EENS VOLGESTOPT WORDEN MET SUBSIDIEGELDEN OPGEBRACHT DOOR EEN MEERDERHEID VAN BLANKE BELASTINGBETALERS

 6. halo1

  Het is logisch dat je als buitenstaander/allochtoon altijd in een achterstandsituatie bent..je best doen en je erin vechten is de enige reële optie.. eeuwig gaan zeiken daarover werkt contra-productief want de irritatie groeit…

 7. Niet L niet R

  Dat die vent totaal geen mentaliteit heeft is duidelijk, maar om hier huidskleur bij te betrekk, is net zo slecht!
  Er zijn boeven in Nederland en daarbuiten van verschillende huidskleuren!

 8. ikweetwatikwil

  t.Ja maar de blanke wordt bestraft door zijn omgeving en dat moet je bij een getinte maar afwachten ,want zo zielig.

 9. nexit nu aub

  behandeling in het PCB lijkt passend hoewel daar ook snel het oordeel uitbehandeld zal vallen

 10. Mar

  Het stuk van Peter Breedveld gelezen, waar Tayfun Balçik naar verwijst?

  Waar Abdelkader Benali op Twitter naar verwijst met de woorden:

  “Dit is zo’n observatie die elke migrant en nieuwkomer deze week dacht en voelde.”

  Waren die een maatje te groot om aan te pakken?

 11. Mistgabel

  Klopt toch dat er meer gekken buiten lopen dan binnen.

 12. Adriaen van Bergen

  In welk land, waar anders gekleurde mensen in de meerderheid zijn, kan hij dit schrijven en er nog geld mee verdienen ook?

 13. Duckday

  Die persoon is volledig de weg kwijt!!! Het beste is zo,n persoon in een dwangbuis te stoppen,of misschien wil die graag vrijwillig een land bezoeken waar het echt niet pluis is en zijn zogenaamde vrijemening uitting snel zal veranderen

 14. Bes Tolen

  Deze Tayfun weet niks. Het hele probleem van de westerse wereld is dat de bepaalde groepen crimen, die in het Westen al bijna drieduidend jaar worden bestreden ondertussen veel terrein hebben gewonnen door de massa immigratie te organiseren. Daarom zijn ze nu in de VS ook blijvend aan de macht. De eerste daad van de huidige machthebbers was zeven miljoen illegalen te legaliseren, die alleen uit hun kiezers zullen bestaan. Daarmee hebben ze deze ongeloofwaardige crimen een blijvende forse voorsprong in aantal kiezers genomen. Dat na over een periode van eeuwen alle tegenstanders omgelegd te hebben. Door de afgedwongen steun van degenen, die dit door hun onderwerping mochten overleven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.