Kijk! Geert Wilders gaat los op PvdA-informateur Mariëtte Hamer: “Totaal incompetent!”

PVV-leider Geert Wilders is helemaal klaar met informateur Mariëtte Hamer. Want, vindt de PVV-leider, mevrouw de PvdA’er is “totaal incompetent.” Niemand weet wat er precies gebeurt, behalve dan dat ze vier weken de tijd kreeg om haar werk te doen, maar nu al vijf weken bezig is “en werkelijk nul bericht” aan de Kamer heeft gegeven betreffende de voortgang. Weg met Hamer dus, wat Wilders betreft. Hoe eerder, hoe beter!

Voor Omroep ON! sprak verslaggever Ernst Lissauer met PVV-leider Geert Wilders. Het onderwerp van gesprek was de formatie. Of beter gezegd, de manier waarop PvdA-informateur Mariëtte Hammer invulling geeft aan haar taak. Want daar is Wilders absoluut niet over te spreken. Er gebeurt niets. Er lijkt geen vooruitgang geboekt te zijn. Er wordt maar wat aangemodderd.

Like onze gloednieuwe Facebook-pagina!

“Dit toont niet alleen de totale incompetentie aan van mevrouw Hamer,” aldus Wilders, “ze had vier weken, geloof ik, om erover te doen. Daar is ook een mandaat voor van de Kamer. Inmiddels zitten we in de vijfde week en is er werkelijk nog nul bericht aan de Kamer over wat er is gebeurd.”

Wilders wil daarom een debat over de informatie. Maar daar wil de coalitie niet aan. Wilders zegt daar terecht over dat dit bewijst dat “nieuwe bestuurscultuur” waar ze het steeds over hadden, “er helemaal niet” is. “Ze zijn meteen vervallen in hun oude fouten. Mevrouw Hamer nodigt de hele wereld uit,” maar er gebeurt niets. En we weten niet eens met welke opzet ze dat doet.

Trouwens, zegt Wilders, er is nogal wat veranderd nu dat Pieter Omtzigt de slangenkuil van het CDA heeft verlaten. “Meneer Hoekstra heeft gezegd dat hij nu met zijn partij bezig is en minder met de formatie. Dat begrijp ik ook. Dus er is alle reden,” aldus de PVV’er, “om daar in de Kamer over te praten. Mevrouw Hamer is over haar mandaat heen, over haar tijd heen, klungelt wat bij elkaar daar, het CDA valt half uit elkaar, Nederland heeft niet het begín van een nieuw kabinet.”

Daarom wil Wilders een debat hierover met Hamer en andere betrokkenen. Maar daar wil Den Haag – op een paar partijen na – niet aan. Want stel je voor dat je Hamer daadwerkelijk dwingt openheid van zaken te geven, transparantie te betrachten, en zowel de Tweede Kamer als de burger een beetje te betrekken bij dit proces. Dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden – als je kartellid bent, tenminste.

Zoals Wilders volkomen juist concludeerde willen ze dit debat niet “omdat ze geen antwoorden hebben, omdat ze bang zijn, omdat het een puinhoop is, en omdat mevrouw Hamer totaal incompetent is.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Die kan het geheimzinnige partijkartel van Mariëtte Hamer in zijn zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Monty

  Misschien kan Wilders met zijn competenties de oppositie partijen verenigen net als de oppositie in Israël deed.

  Dan kan hij zijn lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan en minister president worden.

 2. Emile Takma

  “Wilders zegt daar terecht over dat dit bewijst dat “nieuwe bestuurscultuur” waar ze het steeds over hadden, “er helemaal niet” is.”

  Dat geldt in elk geval voor de bestuurscultuur in zijn eigen partij waar corruptie, criminaliteit en zedenverwildering om de voorrang strijden.

  1. Cootje

   Als ze maar blijven stoken kleineren en op de kast jagen , want er komt nog een hoop rottigheid uit de beerput van de fatsoenlijke ,

   1. Emile Takma

    “Als ze maar blijven stoken kleineren en op de kast jagen”

    Dat lijkt Geert inderdaad nog als zijn enige functie te zien. Tragisch is wel dat weinigen zich er nog door gekleineerd voelen laat staan zich door zijn machteloze gepruttel op de kast laten jagen.

    1. Cootje

     Nee l.u.l.l.e tie kijk naar de media kijk naar de kranten gaat uitstekend met Wilders , en hoe goed het met de fatsoenlijke , er gaan nog een hoop lijken uit de kast komen want de deksel van de beerput is open , en dat is het luchtje waar Rob jetten erg geil van wordt , en zijn vriend Smeets maar de meeste vinden het een ranzig luchtje

     1. Emile Takma

      “en dat is het luchtje waar Rob jetten erg geil van wordt”

      Cootje worstelt met zijn homoseksuele gevoelens.

     2. Telos

      Beter dan jij, met je warme gevoelens voor kinderen, Van Velenamen.

     3. Niet L niet R

      Het stinkt nu al wat er uit de beerput naar voren is gekomen, en het einde is nog niet inzicht!

    2. Cootje

     Jij mag je zusje je zuster en zelfs je moeder sturen , je zusje moet wel boven de 18 wezen ,ik ben geen Smeets . zullen we gelijk namen en rugnummers uitwisselen geen adres op een zolderkamertje daar hangt zo benauwde lucht .

  2. nexit nu aub

   kan de strónt vlé®k zijn gewauwel ook onderbouwen met feiten of blijft zijn gewauwel bij laster en zijn onderbuik gevoel.

 3. NO8DO

  Wilders heeft gelijk.
  De PVV heeft genoeg capabele mensen in huis om deze klus tot een goed einde te brengen.
  Wat dacht u van PVV-mastodonten als Brinkman, de Mos, van Doorn, Dille enz enz.
  Allemaal bestuurlijke hoogvliegers.

  1. Cootje

   Nee maar wat zijn wel hoogvliegers , ik weet er een hele goede loek hermans heeft vele commissariaten tot een geweldig einde gebracht ,/de grote L..u..l..

   1. AS210854

    Cootje, ik zou frauderende Loek Hermans, geschreven hebben.

 4. Cootje

  Als je het informatie werk laat doen door een derde klas socialist weet je dat het langer duurt en nooit klaar komt ,, socialisten hebben namelijk geen niveau en hebben een thee kronkel zijn overal uitgescheten in Europa omdat ze een spoor van vernieling hebben achtergelaten., in Spanje Portugal zitten ze nog maar kunnen ze elke individu van die clubs oppakken wegens fraudes malversaties , oplichting , diefstal en vriendjes politiek dat uitgekavelde zooitje wat hier nog bestaat uit een paar Corona overlevende moet de boel gaan leiden naar een kabinet , ze kunnen beter met ze alle bij mevr hamer gaan liggen , mogen ze zelf kiezen waar ,

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoordt!!

 5. EvertB

  Wilders preekt uiteraard voor eigen parochie en zijn emotionele woorden gaan er bij de gewillige achterban in als Gods Woord in de zondigende ouderling.
  Hamer heeft best al wat werk verzet en kenners kijken daar niet raar van op omdat zij beroepshalve als zeer competent wordt gezien.

  1. Niet L niet R

   Geef een voorbeeld aan wat zij heeft berijkt in Vijf weken!!!!

 6. usb3.0

  Wilders heeft natuurlijk gewoon gelijk

 7. Niet L niet R

  De problemen die onderleiding van Pinokkio Rutte in Nederland zijn ontstaan, sudderen gewoon door, na vijf weken nog geen enkel uitzicht op een regering!
  Een weldenkend mens, weet dat er geen stabiele regering gaat komen, men zal wel iets door drukken, maar dat blijft nog geen jaar zitten, en dan komen er nieuwe verkiezingen, waar bepaalde partijen heel bang voor zijn!
  Nederland is onder leiding van Pinokkio Rutte een bananen republiek geworden, hoe sneller Rutte wordt vervangen hoe sneller er weer een constructieve regering gevormd kan worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.