Klap in gezicht voor GroenLinks, Nederland wil asielzoekers gewoon naar Griekenland sturen: ‘Misbruik van vrijheid’

GroenLinks-europarlementariër Tineke Strik is niet blij. Volgens haar is het uit “puur eigenbelang” dat staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel, VVD) en haar collega’s de Europese Commissie nu oproepen om rechten en voorzieningen van vluchtelingen in Griekenland te waarborgen. “Want dan kan Nederland hen terugsturen”, zegt ze betreurd.

 

Staatssecretaris Broekers-Knol lijkt er ook genoeg van te hebben dat allerlei migranten hun heil komen zoeken in Nederland, en dat onrechtmatige asielaanvragers nauwelijks terug te sturen zijn. De regels en verdragen zorgen voor een totaal onwerkbare situatie. En het beetje dat nog wél ‘werkbaar’ is gebeurt ook niet, vanwege onwil bij de VVD en gebrek aan mankracht bij de IND.

Maar binnen diezelfde regels kunnen zijn er wel andere manieren om illegale asielzoekers uit Nederland te krijgen: terugsturen naar het veilige land waar ze als hun eerst aanvraag hebben gedaan of aan land zijn gekomen. In veel gevallen gaat het dan om Griekenland: als de voorzieningen daar goed genoeg zijn, dan is er geen reden voor asielzoekers om hun asielprocedure verder in Nederland af te wachten.

Daarom schreef de VVD-oudgediende samen met haar collega’s uit Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland een brief aan de EU om Griekenland in staat te stellen migranten fatsoenlijk op te vangen. “De bewegingsvrijheid wordt misbruikt,” schrijven de zes zonder veel omhaal. Dat zou de situatie oplossen, denken de zes onder wie Broekers-Knol.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dat is tegen het zere been van GroenLinks-europarlementariër Tineke Strik, die kennelijk meent dat iedere ‘vluchteling’ maar gewoon naar Nederland moet kunnen komen. Want waarom zou je alleen vluchten tot je in een veilig gebied bent, als je ook nog ietsje verder kunt ‘vluchten’ naar een land als Nederland? De scheidslijnen tussen asielzoeker, immigrant en vluchteling zijn voor de GroenLinks-politica niet aan de orde. Iedereen moet in haar optiek gewoon naar Nederland komen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Gelukkig hebben wij nog een staatssecretaris die daar iets anders over denkt. In ieder geval zo nu en dan…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Edjan

  Links zegt:
  Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.
  Geen grenzen.
  Uiteindelijk zal iedereen even arm zijn en zal niemand meer iemand kunnen helpen.

  1. Monty

   ”en zal niemand meer iemand kunnen helpen.”

   Ben jij dan voorstander om andere mensen te helpen?

   1. Cootje

    Andere mensen helpen ? In 100 jaar tijd van 2 miljard naar 8 miljard , er zijn er een beetje teveel van dat soort. De natuur past zich aan pandemieën , hitte golven , orkanen , maar nog steeds geen hogere zee , die kan het probleem oplossen , en dan is Bernhard zijn centen kwijt in amsterdam

    1. leukeditter

     ER ZIJN NIET TEVEEL MENSEN..zet alle inwoners der aarde op 100m2 van elkaar en je vult nog geen 50% van alaska. dan is de rest helemaaaal leeg… manman plek zat maar in nederland zijn er genoeg dus trug die troep

     1. Cootje

      Sorry vriend , maar 2 miljard mensen belaste onze aarde toch op inwendig en uitwendig gebruik heel wat minder dan 8 miljard. Er zijn er te veel en in sommige gebieden fokken ze als konijnen en die hebben een dodelijk virus wat ze in bepaalde gebieden weer decimeert , maar deze stappen op gammele bootjes en hun familie zorg voor de aanwas mocht het niet lukken. De mens is altijd een probleem en altijd een probleem geweest. Als aan bijv de Nijl 10 landen liggen kunnen de eerste alles met het water en de rest is afhankelijk.

     2. Harry Haller

      Leukeditter, ik weet niet wie je die quatsch heeft wijsgemaakt, maar er klopt geen hout van dat sommetje.

      Alaska heeft een oppervlakte van 1.718.000 km2. De helft is dus 859.000 km2. Volgens jouw berekening gaan er op iedere vierkante kilometer (1 op iedere 100m2: dus per km2 10 in de breedte en 10 in de lengte) 100 mensen. Dat is in totaal 85.900.000. Ofwel, nog geen 86 miljoen. Laat staan 7,5 miljard mensen.

     3. CZ

      Gaat echt wel kloppen Harry! 100% zeker weten.

     4. leukeditter

      wie zeg dat er teveel mensen zijn???? waarom niet te weinig?? niet over onzinnige CO2 beginnen aub…drinken en eten is er zatttttttttttttttttttttttt

     5. Gap

      Harry Haller Ik denk dat je opnieuw moet gaan leren rekenen want in 1 km2 gaat 1.000.000 m2 dus hij (leukeditter) heeft helemaal gelijk

    2. CZ

     “( . . . ) er zijn er een beetje teveel van dat soort.”

     Ik neem aan dat niemand je tegenhoudt? Geeft het goede voorbeeld!

 2. Eppo123

  Rare fetish hebben die linkse mensen.

 3. ikweetwatikwil

  Je zult je maar te pletter werken om een goed leven voor jou en je nakomelingen te hebben en van de andere kant van de wereld komen ze om jouw goede werken te niet te doen. Dus grenzen dicht, ze werken zelf maar voor hun plekje op aarde.

  Trouwens in Siberië is ruimte genoeg.

 4. Mistgabel

  Trap die linkse deugneuzen naar Afrika of het Midden-Oosten. Daar kunnen ze ook nog wel wat diversiteit gebruiken en wij zijn van die doorgeslagen
  gehersenspoelde sekte af.

 5. halo1

  Het is natuurlijk een gevecht tussen zgn “fatsoenlijk” zijn (links) en realistisch zijn (rechts). Ik vind eigenlijk dat NL terug moet naar 10 miljoen..ook al kost het “welvaart”..

 6. Drostemannetje

  Groen Links. de Antifa partij. Kunnen we hun ook niet cadeau doen aan Griekenland? Als er nog stoeltjes vrij zijn in het vliegtuig, kunnen we als bonus BIJ1, PvdA en Denk er gelijk bij doen. Opgeruimd staat netjes!

 7. nexit nu aub

  gewoon wegwezen met die economische vluchtelingen !
  retourtje rubberboot

 8. Adriaen van Bergen

  Maak duidelijk, net als Denemarken, dat ze gelijk enkeltjes Rwanda krijgen en de animo om hierheen te reizen zal gelijk een stuk minder worden.
  Het gaat de meesten om de uitkering, waarvoor ze nooit belasting hebben betaald.
  Ons zorgsysteem is daar nooit tegenop gewassen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.