Mariëtte Hamer: politici zijn niet altijd even eerlijk tegen de pers over de voortgang van de formatie

De formatieklus die Mariëtte Hamer uiterlijk aanstaand weekeinde had moeten klaren, gaat langer duren. Dat verklaart ze in een brief die ze aan de Tweede Kamer gestuurd heeft. Ze boekt “voortgang,” zegt ze: “De inhoudelijke gesprekken stemmen optimistisch.”

Toch geeft informateur Hamer aan dat ze er nog niet is, en nog geen lijstje partijen kan aandragen die gaan onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet.

Voor de verzamelde pers op het Binnenhof maakte de oud-PvdA-politica ook nog een opmerking over de verschillende Kamerleden die bij haar aan tafel zijn aangeschoven de voorbije weken. “Mij viel op dat er een verschil zit tussen wat politici binnen, en buiten zeggen,” aldus Hamer, doelend op gesprekken met haarzelf tegenover de media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Hamer wil Nederland de linkse partijen door de strot duwen. Ze is van de PvdA. Natuurlijk zegt zij dan “dat er geen grote verschillen zijn”. Die zijn er wel, maar als ze dat toegeeft moet ze ook toegeven dat de linkse coalitie niet mogelijk is. Net zoals die in 2017 niet mogelijk was.

  Overigens had zij partijen op het hart gedrukt niets over de besprekingen naar buiten te brengen. Waarom doet zij dat wel? Is de wanhoop zo groot, nu de VVD een links rampenkabinet inmiddels ook uitsluit?

  Haal Tjeenk Willink maar terug.

  1. StemPzeweg

   De variant met de CU gaat er ook niet komen, dat heeft Sigrid Kaag namelijk al duidelijk gemaakt en Segers heeft er ook niet bepaald zin in. Hij gaf nadrukkelijk aan dat eerst andere combinaties uitgeprobeerd moeten worden.

   Bovendien hebben die verwende blagen van de VVD en ook het CDA nog amper twee maanden geleden Segers uitgemaakt voor Judas of ben je dat ook alweer vergeten? Nu moet hij blijkbaar Rutte uit de brand helpen maar in tegenstelling tot VVD en CDA is de CU een principiële partij die niet zo snel terugkomt op hun eerdere uitspraken

   1. EvertB

    Zo is het. De relatie tussen D66 en CU is er eentje van een koud hoofd en een koud hart.

    Dus wat helpt fluiten als het paard niet pissen wil?

   2. Meriadoc Brandebok

    Nee, links waren de judassen, aangezien zij de motie van afkeuring dan wel wantrouwen hebben gesteund tegen Rutte. Daarom zijn zij ook terecht weggezet als judas, aangezien de PvdA volop heeft meegedaan aan de regentencultuur.

    Segers heeft overigens regeren niet uitgesloten. Als het zover is zal de CU haar verantwoordelijkheid nemen. De volgende coalitie zal dan waarschijnlijk ook een voortzetting van de huidige zijn.

    Ik zie overigens niet in waarom de wensen van Kaag (24 zetels) gerespecteerd moeten worden en die van de VVD (34 ZETELS) niet.

    1. Emile Takma

     De echte Judasrol werd opgeëist door Segers die eerst niet de motie van wantrouwen steunde maar wel de motie van afkeuring om vervolgens op Goede Vrijdag Rutte een mes in de rug te steken. Daarmee maakte hij zich onmogelijk als coalitiepartner en is hij daarvoor ook niet meer serieus in beeld.
     De CU is uitgerangeerd en het moet wel heel erg gek lopen als ze die instabiele club nog weer uitnodigen.

     1. Meriadoc Brandebok

      De PvdA en GroenLinks waren judassen. Eerst deden zij volop mee aan de regentencultuur – sterker nog, die werd volledig door de PvdA uitgebouwd. Toen steunden zij een motie van wantrouwen tegen Rutte (in een poging hem ten val te brengen) om zogenaamd een nieuwe bestuurscultuur te dirigeren.

      Alleen dat al maakt hen ongeschikt om mee te regeren. De hypocrisie barst ervan af.

    2. Branzino

     @Meriadoc Brandebok
     Ben je van politieke overtuiging gewisseld? Ik heb in je berichten blijkbaar iets gemist dat deze ommezwaai verklaart.

     1. Emile Takma

      Meriadoc heeft op de een of andere manier het idee opgepikt dat de Kamerleden van Groen Links COMMUNISTEN zijn die de ondergang van ons land op het oog hebben en mitsdien ten koste van alles uit het landsbestuur dienen te worden geweerd.

     2. Branzino

      @Emile Takma
      Maar het is niet alleen dat, die communistische visie bij GL. Ook de voorkeur voor Kaag ver boven Rutte, zoals eerder geëtaleerd (heb ik even geverifieerd) is verdwenen, evenals andere meningen. Ik vind rechtse uitingen prima, zeker voor de discussie, maar wil zo’n ommezwaai graag begrijpen.

     3. nexit nu aub

      blabla bladieblablabla

     4. Branzino

      @nexit nu aub

      Ja, ja, braaf en nu weer in je mand!

     5. Mark Auel

      Dat heeft Meriadoc Brandebok dan heel goed gezien dat het GL ongedierte bestaat uit voormalige communisten die de ondergang van het huidige Nederland beogen, dit schorem mag nooit en te nimmer mee gaan regeren.

     6. Branzino

      @Mark Auel
      Lekker hè?, om zo te kunnen schelden zonder dat men je er persoonlijk op kan aanspreken. Laat je dit ook je vrouw, kinderen of vrienden lezen? Ik zou het doen, want dan wordt je een gevierd man.

     7. nexit nu aub

      blabla bladieblablabla.

     8. Mark Auel

      Branzino voelt zich aangesproken, hadden de Duitsers nu niet jouw familie in kampen opgesloten wegens het zijn van communist destijds, dit verklaarde je recent, wat meer voortvarendheid in deze was beter geweest, hadden we van jou ook geen last gehad, me dunkt dat jij ook zo’n gore communist bent.

     9. Branzino

      @nexit nu aub
      Let je alleen op je eigen taalfouten en kan ik het helemaal zelf doen? Flauw!
      Maar o.k.: “dan word je” i.p.v. “dan wordt je”. Zo goed? Verder alles in orde? Ik hoop het. En maak je verder niet druk, is niet goed voor je.

     10. Branzino

      @Mark Auel
      Inderdaad wegens communistische ideeën bijna 2 jaar in meerdere Duitse concentratiekampen verbleven, maar overleefd. De daarop volgende tientallen jaren bleven een hel, ook voor de gezinsleden. Dat heb je heel knap onthouden en dank daarvoor, want dit kan niet vaak genoeg herhaald worden.

      Maar er is meer over ter zeggen. Dergelijke mensen hebben Nederland de vrijheid teruggebracht en dankzij hen mag jij deze verschrikkelijke beledigingen opschrijven zonder dat er iemand aan je deur komt om je af te voeren. Met je welgemeende wens (“welgemeend” neem ik voor het gemak maar aan), geef je meer van jezelf bloot dan je over mijn familie zegt.

      De bent een schande voor de rechtse beweging in Nederland. Ik begrijp niet dat DDS je niet weert, want volgens de huisregels is er alle reden voor.

     11. Mark Auel

      Graag gedaan Branzino, altijd prettig om communisten te treffen waar het hen raakt…..

      😀

     12. Branzino

      @Mark Auel
      “Graag gedaan”? Ik heb je zeker niet bedankt, in tegendeel. Ik heb wel laten weten, dat je een schande bent voor de rechtse beweging in Nederland. Communisten en alke andere overtuiging mag je op een passende manier raklen. Dat gebeurt omgekeerd ook en is één van de doelstellingen van DDS, lijkt me. Maar wat jij doet is een schande. Ik ben ervan overtuigd, dat veel van de rechtse deelnemers hier dat met me eens zijn, al is het niet zo gebruikelijk om dat vervolgens ook hier te uiten.

     13. nexit nu aub

      blabla bladieblablabla. het houdt niet op , niet vanzelf !

     14. Meriadoc Brandebok

      @Branzino

      Nee, ik ben niet van politieke overtuiging gewisseld. In 2017 was ik er tevens tegen GroenLinks regeringsverantwoordelijkheid te geven. Zo’n ultralinkse partij kan men niet in het landsbestuur hebben.

     15. Branzino

      @Meriadoc Brandebok
      Dank voor je toelichting. Zie het a.u.b. niet als verantwoording, want daar is geen enkele reden voor. Ik ben het natuurlijk niet eens met je kwalificatie van GL als ultralinkse partij. Veel “oude” communisten zijn niet meer van de partij en de oude CPN is qua politieke invloed inmiddels helemaal uitgeschakeld. Alleen in Italië kom ik in kleine ingeslapen dorpjes nog die oude verstokte communisten tegen. Heel aandoenlijk, ze zingen hun liederen, houden hun speeches voor elkaar, met wel tien toehoorders (bij mooi weer) en zijn nog steeds 100% “gelovig”. Zouden bij Unesco werelderfgoed gerekend moeten worden.

     16. Emile Takma

      @Branzino,

      Meriadoc is niet de enige rechtse knakker die de haat jegens ‘links’ onderbouwen met verwijzingen naar ideologieën die volstrekt obsoleet zijn. Het communisme is als ideologie nauwelijks nog aan te treffen. Zeker in Nederland zijn er zelden nog bejaarden aan te treffen die zich als communist wensen te profileren.
      Je ziet hier hetzelfde anachronisme bij degenen die menen dat het volkomen vergeten en obsolete ‘cultuurmarxisme’ nog springlevend is. Ze lijken te blijven hangen in een ideologisch wereldbeeld dat in de 70-er jaren van de vorige eeuw al behoorlijk sleets begon te worden.

     17. Branzino

      @nexit nu aub
      “het houdt niet op , niet vanzelf !”

      Natuurlijk niet. Er zullen altijd mensen blijven die de ellende van WO II blijven ontkennen. Die zullen ook nooit toegeven, dat er mensen zijn geweest die alles hebben gedaan om Nederland vrij te krijgen en te houden. Gelukkig hebben we veel landgenoten die hier anders over denken, zowel ter linker als ter rechter zijde. En daardoor zullen geluiden zoals nu van Mark Auel snel gesmoord worden, vooral ook door hun eigen mensen. Maar inderdaad, vanzelf gaat dat niet. We zullen ons moeten blijven laten horen.

 2. Mistgabel

  Haal lekker de PVV, FvD, JA21, BBB erbij.

 3. alla-af sn-akbar

  Het is belachelijk dat een totale lozers partij als de pvdafgang de formatie mag leiden.

  1. Emile Takma

   De PvdA leidt de formatie niet. Hamer is niet als informateur aangezocht omdat ze lid is van de PvdA maar vanwege haar kwaliteiten. Hetzelfde gold voor Tjeenk Willink.

   1. Mark Auel

    Kwaliteiten, dat achterlijke dikke zwijn kan nog niet met losse handen in de metro zitten.

    1. nexit nu aub

     De Josti band heeft meer kwaliteiten in huis dan dit incompetente linkse varken !

    2. Emile Takma

     Iemand die jarenlang succesvol de SER heeft geleid kun je bezwaarlijk incompetent noemen.

   2. nexit nu aub

    Volgens de strönt vlëk toeval dat enkel linkse incompetente wezens worden aangeroepen als formateur !

    1. Emile Takma

     Dat denk ik wel. Deze mensen worden kennelijk breed gezien als het meest geschikt als informateur.

     1. nexit nu aub

      Als jij het denkt is het niet correct !

   3. nexit nu aub

    de pvda leidt de formatie wel strónt vlé®k.

    Je bent een politieke onbenul dat is inmiddels volledig duidelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.