Mensen continu bang maken werkt: ‘75% van de Nederlanders maakt zich zorgen over klimaatverandering’

Zo, de linkse partijen en hun vrienden in de media zijn heel hard bezig hun grote doelen te bereiken. Want uit onderzoek van het CBS blijkt dat maar liefst 75% van de Nederlanders zich zorgen zegt te maken “over de gevolgen van klimaatverandering.” Slechts 6% (zes) gelooft volgens het CBS niet in door de mens veroorzaakte klimaatverandering – of twijfelt op zijn minst een beetje aan de precieze talking points van de boven-ons-gestelden en milieuactivisten. 

Dat is al erg genoeg, maar we zijn nog niet klaar. 60% van de Nederlanders denkt namelijk dat mens de belangrijkste of zelfs de enige oorzaak is van klimaatverandering. Veel dommer dan dat wordt het niet. Kijk maar naar deze lijst met redenen waardoor het klimaat verandert. Daar staat onder meer een oorzaak bij genaamd… de kracht van de zon. Het is voor zes op de tien Nederlanders dus ongetwijfeld even slikken, maar ja, de zon heeft ook impact op de temperatuur op onze aardbol. Zo, daar schrikken jullie van he?

En we zijn er nog niet met alle dommigheid. Want ruim 50% wil minder aardolie en aardgas gebruiken om “klimaatverandering tegen te gaan.” In half Europa, België incluis, stappen ze over op aardgas omdat het zoveel schoner is dan andere brandstoffen, maar niet in Nederland. Nee, hier moeten we nu al jaren aanhoren dat we juist van het gas af moeten… en een aanzienlijk deel van de bevolking heeft zich daar inderdaad door laten indoctrineren.

We kunnen natuurlijk gewoon heel simpel concluderen wat er nu gaat gebeuren. 75% van de mensen maakt zich hier “zorgen” over – wat het logische gevolg is van de continue eenzijdige berichtgeving over het “klimaat.” Deze statistiek wordt vervolgens gebruikt om druk te zetten op het kabinet om “iets” te doen – “meer” dan nu het geval is. Druk hier, druk daar, en voilà! De linksen krijgen hun zin. Aardgas wordt min of meer verboden, en we gaan vol over op ineffectieve energiebronnen als windmolens (LOL) en zonnepanelen (ROFL). Oh, en omdat dat niet afdoende zal blijken te zijn (duh!) wordt er daarna ook nog eens meer dan ooit “geïnvesteerd” in “biomassa…” wat betekent dat bomen massaal de oven ingeduwd worden zodat wij iets van energie kunnen hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is het toekomstbeeld waar de linkse partijen al tijden naartoe werken. En gezien de opvattingen onder gewone Nederlanders gaan ze dat toekomstbeeld heel binnenkort nog werkelijkheid maken ook. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Door de bevolking steeds weer, jarenlang, doodsangsten aan te jagen. Want een bange bevolking kun je volstrekt irrationeel laten denken (“de mens is de enige oorzaak van veranderingen in het klimaat”) én met werkelijk álles akkoord laten gaan zolang je maar “zekerheid” belooft.

Exitvraag: is er ook maar iemand die eraan twijfelt dat we straks “klimaatlockdowns” gaan krijgen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. StemPzeweg

  Dit zijn cijfers om GL juist een plek aan de onderhandelingstafel te gunnen. Democratie heet dat

  1. mw

   Waar halen ze de 75% vandaan. Mij hebben ze niks gevraagd.

   1. CZ

    @MW: Gewoon gokken!

 2. CZ

  De ongekende arrogantie van mensen die denken dat je met miljarden aan belastingen de temperatuur op aarde naar believen naar beneden kunt bijstellen. Gezond verstand weet dat het klimaat zich niet laat regiseren!

 3. plakband

  Nederland is de duurste airco van de wereld.
  Normale landen laten gewoon het raam open staan.
  De oplossing: een grote kas over NL heen.
  De sLinkse politici leven al in een dergelijke bubbel.

 4. Mark Auel

  Men zou dus ook kunnen concluderen dat 75% van de Nederlanders het verstand van een pootaardappel heeft als zij dit geloven.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. Jack Flash

   Ach gut, de zon schijnt weer eens.

 5. Antihedo

  Kiest onze Micheal er nu voor om Groningen verder de grond in te laten zakken of kiest hij voor afhankelijkheid van meneer Poetin?

 6. rexm

  Voor een groot deel van onze regering zou men sommige op werkbezoek sturen naar Letland, met een tussen stop in Minsk.

 7. Emile Takma

  “60% van de Nederlanders denkt namelijk dat mens de belangrijkste of zelfs de enige oorzaak is van klimaatverandering. ”

  Dat is wel een teleurstellende uitkomst. Het betekent namelijk dat 40% van de Nederlanders een keihard wetenschappelijk feit domweg ontkent.

  1. Mark Auel

   Er zijn geen wetenschappelijke feiten zakkenwasser, de wetenschap is daar verdeeld over!

   1. Emile Takma

    Nee, de wetenschap is unaniem, alleen een dozijn wappie-wetenschappers sputtert nog wat tegen.

    1. RvdBe

     De wetenschap is unaniem, logisch als je constant aan het subsidie infuus van de overheid hangt.

    2. Mark Auel

     Debiel Kouwekakma is nog niet gestikt in zijn eerste leugen, sterker nog hij liegt constant, feit is dat er geen spoor van forensisch bewijs is dat de mens het klimaat verandert, slechts aannames gebaseerd op computermodellen zorgen ervoor dat leeghoofden zoals hij dit klakkeloos aannemen.

  2. CZ

   Emile Max Van Velenamen, je hebt er helemaal geen flikker aan!

  3. Edjan

   “Wetenschappelijke” feiten die gedwongen politiek correct moeten zijn op straffe van uitsluiting zijn inderdaad op een zekere manier “keihard” te noemen.

  4. leukeditter

   nee takkewijf…57% daarvan houdt het zaakje in het midden maar dat doen ze maar bij de wetensschappers die er geloof in hebben..dus weer angstzaaijerij

 8. kattekop

  De overheid is totaal onbetrouwbaar gebleken en het CBS is de overheid. net als het KNMI en het RIVM.
  Weet u nog dat het KNMI hittegolven in eerdere jaren heeft laten verdwijnen
  om ons maar bang te maken dat de aarde opwarmt?
  Het heeft zelfs in de krant gestaan en dat zegt toch wel wat
  Klimaat veranderd altijd wel iets en de zon en de windrichtingen bepalen dit
  voor een groot gedeelte en daar kan de mens niks tegen doen.

 9. ikweetwatikwil

  Ze hebben ontdekt ,dat je met angst aanjagen veel voor elkaar kunt krijgen. Eerst corona en dat lukte aardig. Maar voordat de angst over gaat, gooien ze wat klimaat er tegen aan. Straks heb je alleen nog angstige mensjes.

 10. Paardenmiddel

  ik maak mij ook zorgen om het klimaat: massaal bomen kappen en verbranden, moedwillig bossen in de fik steken om toch maar te kunnen stellen dat het door het klimaat komt. Hele velden opkopen om datacentra te bouwen, massaimmigratie zodat ons beetje natuur bebouwd moet worden. Hele velden met zonnepanelen neerzetten en windmolens neerzetten die na 15 jaar gesloopt moeten worden.
  Dat soort beslissingen komt inderdaad door de mens…

  1. Lefty

   Mee eens. Het menselijk ras kan beter verdwijnen. Gebeurt vanzelf trouwens, we zijn een fucking futility in de evolutionaire keten. Weet u meteen dat ik niet CU of SGP stem.

 11. Duckday

  Zo lang de ELITE zich kunnen verrijken met de gekste voorstellen proberen ze het gepupel bang te maken.De aarde zal steeds veranderen daar helpt geen leive vader of moeder aan. Lees ook eens wat die Groenlinks van plan zijn die zijn volledig de weg kwijt.Ook d66 denken als ik meer betaal mag ik gaan vliegen. Ze hebben gewoon lak aan de bevolking

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.