Nederlanders kunnen vanaf 21 juni vrij kiezen voor Janssen-vaccin: ‘veilig en effectief, en in één keer klaar’

Vanaf 21 juni kunnen Nederlanders die liever het Janssen-vaccin krijgen in plaats van een prik met Pfizer of Moderna kiezen voor het in Leiden vervaardige inentingsmiddel. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekendgemaakt.

Minister Hugo de Jonge biedt Janssen aan als optioneel vaccin, voor wie liever geen mRNA-prik ontvangt of gewoon met één inenting volledig beschermd wil zijn: “We bieden het Janssen-vaccin nu niet meer standaard aan in de vaccinatiecampagne, maar ik wil mensen wel de vrijheid bieden om te kiezen voor het Janssen-vaccin. Want het is veilig en effectief, en je bent in één keer klaar.”

Er zitten wel een aantal haken en ogen aan de stap: wie ervoor kiest, zal nadrukkelijk z’n toestemming moeten geven voor de prik gezien de miniem hogere kans op bijwerkingen. De GGD noemt dit “informed consent.” Ook zijn er in juni maar 200.000 Janssen-vaccins beschikbaar. Vermoedelijk zijn dat er veel minder dan het aantal mensen dat een prik met het coronabestrijdingsmiddel wil hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. september

  Gelukkig hoef Ik en vele met mij niet meer te kiezen,want die zijn al 2 keer gevaccineerd.

  1. nexit nu aub

   je mag heel spoedig weer een prikkie halen als in oktober het griepseizoen weer losbreekt

   1. Usb

    Poeperd liet zich niet vaccineren maar lift gratis mee op de immuniteit van mensen die zich wel lieten vaccineren.

    Het is zowel dom als asociaal, maar zo kennen we Poeperdje.

 2. Adriaen van Bergen

  Ik kies vrij voor helemaal geen nepcovid, experimenteel nepvaccin.
  Lijkt me veel veiliger.

 3. Morgan4321

  Er is pas een hele lading Janssen uit de handel genomen omdat de fabriek niet goed georganiseerd was en er verontreinigingen in zaten. En van een partij Janssen die wel doorgelaten is weet men niet zeker of er verontreinigingen in zitten.

  Gelukkig heb ik al een prik gehad van een van de betere, mRNA, vaccins, Moderna. Geen bijwerkingen gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.