Ondanks stevige coronadaling valt doek voor grootste kerstmarkt van Nederland: ‘Te grote risico’s’

De kerstmarkt van Dordrecht gaat dit jaar, evenals vorig jaar, niet door. De reden is corona. Alhoewel de besmettingscijfers stevig dalen en elke dag tienduizenden Nederlanders gevaccineerd worden, vertrouwt de organisator Gerben Baaij het niet: “Je kunt de kerstmarkt niet organiseren als er nog coronamaatregelen zijn,” vertelt hij, en neemt daarmee een schot voor de boeg dat deze zomer niet het definitieve einde van Covid-19 zal inluiden.

Baaij neemt de gok niet, omdat de voorbereiding van de kerstmarkt zo’n negen maanden vergt. In november alles omgooien, kan niet zegt hij. Ook kan hij geen maatregelen als anderhalve meter afstand garanderen. Daarom was de activiteit voor het tweede jaar op rij schrappen de enige optie, meent hij. “De risico’s zijn simpelweg te groot,” besluit de organisator.

De Dordtse kerstmarkt is het grootste kerstevenement van Nederland: er komen jaarlijks tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers op af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. hans-e-pans

  Dit is het eerste teken dat ons Nederlanders nog veel meer ellende te wachten staat/zit in de nabije toekomst en nog lang daarna.

 2. nexit nu aub

  het gaat helemaal niet over corona ! Het gaat over macht en agenda 2030 !

  Als je dat nu nog niet wilt of kunt begrijpen heb je een IQ van 0.

  Build back better , geen contant geld meer maar een digitale munt, een reispaspoort voor CO2 uitstoot , energietransitie opgelegd , geen eigen vervoer meer , geen prive bezit meer maar u zult gelukkig zijn.

  getekend klaaus schwab.

  Linkse opportunisten noemen het complot denken maar rutte en al kaq weten meer maar weigeren de kamer te informeren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.