Overheid houdt aandacht op ‘mondkapjesslijter’ Van Lienden gericht, om eigen falen te maskeren

‘Mondkapjesslijter’ Sywert van Lienden krijgt al dagenlang (volkomen terecht) bakken kritiek over zich heen. Toch nemen minister voor Medische Zorg en het ministerie van Volksgezondheid de moeite om hun eigen handen te wassen in onschuld, terwijl ze aandacht vooral op Van Lienden proberen te houden. Via RTL Nieuws.

Van Lienden bleek een uitermate doortrapt ventje te zijn, toen hij en zijn partners met de mondkapjesdeal een krappe 20 miljoen euro winst opstreken, terwijl ze altijd hebben volgehouden hier geen winst op te willen maken. Toen dit nieuws eenmaal via de Volkskrant naar buiten kwam deed Van Lienden ook herhaaldelijk pogingen om vooral zo vaag mogelijk te blijven en alles zo lang mogelijk te blijven ontkennen. Van vage bewoordingen in publieke verklaringen tot smoesjes over geheimhoudingsclausules bij de andere betrokken partijen. Al met al dus een heel vuil spelletje.

Maar laten we niet vergeten dat dit hele spektakel door de overheid mogelijk is gemaakt. Zij hebben de deal gesloten (met een gloednieuw bedrijf dat nooit eerder zo’n order heeft geregeld) en zij hebben uiteindelijk grof geld betaald voor beschermingsmiddelen waar tot op de dag van vandaag geen gebruik van is gemaakt. 100 miljoen euro weg, door de plee, maar gelukkig voldeed de deal wel aan de eisen van de overheid…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dus mooi makkelijk voor de ministeries dat Van Lienden nu de zondebok is geworden, maar de belastingbetaler hoort niet alleen te balen van de 20 miljoen euro die in de zakken van Sywert & co. is beland. Er is namelijk nog 80 miljoen euro weggegooid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Borreby Duytsch

  Sywert heeft het gewoon slim aangepakt.
  Ik ken een site dat ook mondkapjes probeerde te slijten. Maar dat lukte voor geen meter.

  1. nexit nu aub

   De rat zat in het old boys netwerk ! Zuiver ? Ach voor linkse zieke geesten zeker.

 2. Duckday

  DE overheid is volledig onbekwaam,De verkoper heeft het gewoon benut en houd er een aardig centje van over.Toch knap gedaan Nu zijn er weer berichtendat de mondkapjes toch niet zo duur waren. Valt mee dat men niet aangeeft over een inlegvelletje.Het kabinet strooit met ons belasting geld en komt met weer een smoes naar buiten. Het handje klap kabinet met inlegvelltje bestaat louter uit vrienden helpen vrienden aan dik betaalde banen en maar ja knikken

  1. Jack Flash

   Tja je hep patsers & sukkels.

   Rijk de Gooyer.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het feit dat de overheid blundert is geen excuus om daar misbuik van te maken. Want Sywert van Lienden is een uitgekookt mannetje.

  1. Laat zichzelf 15.000 euro vergoeding p/m vangen.
  2. Graait 9 miljoen euro belastinggeld uit de publieke kas bij het departement van een partijgenoot.
  3. Levert ondeugdelijke troep.
  4. Misbruikt een partijgenoot in het parlement om bij het kabinet daarbovenop nog grotere order te vangen.
  5. Beweert in vrijwel alle talkshows dat hij het om niet doet (en dat een accountant toezicht houdt!).

  Als ik niet beter zou weten, dan zou ik denken dat Van Lienden een psychopaat is. Manmanman, hoe kun je iedereen zo belazeren zonder met een kanjer van een schuldgevoel te zitten.

  1. Jack Flash

   MB.
   Dankzij de overheid.
   Leidt weer goed af.
   Stinken we toch niet in?

 4. Meriadoc Brandebok

  Overigens bepleitte de kwezel Sywert laatst nog het inhouden van vakantiegeld voor werknemers in coronatijd. Ja lekker als je 9 miljoen euri op de bank hebt staan. Vieze rat. Oorlogsprofiteur.

  1. Jack Flash

   Oorlogsprofiteur? Al eens nagedacht over wat big pharma & nederlandsche regeringsmaffia hier mee omzet en verkoopt samen met de groene lobby?
   Sywert is slechts een klein tandwieltje.
   Ik zou me er niet zo druk om maken.

   1. Emma Louise

    Filmpje!

    In

    h*tps://www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws-bv/69b88d0c-a079-4d29-8c68-a196a2bbac81/2021-06-01-druktemaker-marcel-van-roosmalen-sywert-van-lienden,

    spreekt Marcel van Roosmalen over oorlogsprofiteur. Het gaat meer om de houding van Sywert van Lienden, zijn insteek, zijn ware bedoeling. De harde waarheid is dat Van Lienden een huichelaar is. Zoals er velen zijn.

  2. LifeBuddy

   Vieze brandende rat met koeieziekte, palesteinen zijn Oorlogsprofiteurs. Van ons hebben ze 20 miljoen gekregen om een haven te bouwen in de gazastrook. Ze hebben van dat geld alleen maar onschuldige mensen om gebracht. Kots!!!

 5. Cootje

  In een bananen republiek kunnen banken miljarden verdienen aan witwassen en frauderen en er honderden miljoenen boete zonder individuele strafvervolging voor terug betalen daar kom je niet van in het arme huis , kan zijlstra zijn old boys netwerk aan spreken om in een milieu plas zogenaamde grond te laten storten granuliet , waar nog geen plantje op wil groeien . En kon een wetenschappelijke instelling als het RIVM net als het WODC wetenschappelijk hun teksten aanpassen dat mondkapjes niet noodzakelijk waren terwijl de hele wereld zei van wel , en in blinde paniek hun old boys netwerk inschakelende om voor die onzin te zorgen , en dan kom je automatischs bij de bevriende elite club , en die weten het belasting geld een goede bestemming te geven. De vrienden ploeg zorg goed voor elkaar , de toeslagen en Groningers kunnen dood vallen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.