Paul Cliteur: Mensen die “stop islamisering” roepen in de gevangenis stoppen, is een inquisitie

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft vier mensen die protesteerden met een spandoek “Stop Islamisering” veroordeeld tot zes maanden cel. Voor drie van hen is dat met uitstel, maar voor één van hen is de straf effectief. De rechter die het oordeel geveld heeft is een Vlaamse dikastocrate die brutaal haar eigen politieke opvattingen via een rechterlijk vonnis aan de Belgische gemeenschap wil opleggen.

Het gerechtelijke oordeel van onze zuiderburen weerspiegelt het verval van democratisch-rechtsstatelijke opvattingen bij onze zuiderburen die ook in andere delen van de wereld zo duidelijk te zien zijn. De rechter wil, zo lijkt het, door middel van dit vonnis een einde maken aan een van de meest belangrijke debatten van onze tijd.

Over de demonstranten zegt zij: “Zij schetsen een denkbeeldig gevaar waarbij elke vrouw als gevolg van deze zogenaamde islamisering verplicht zou worden een boerka of een nikab te dragen of nog elke vrouw als gevolg daarvan een boerka of een nikab zal dragen. Dergelijke denkbeelden trachten bij anderen de angst voor en de haat tegen de moslimgemeenschap te voeden of aan te wakkeren, zodat deze ertoe worden aangezet om zelf gelijkaardige haatdragende en angstzaaiende gedragingen te stellen.”

Denkbeeldig gevaar? Maar, edelachtbare, als die islamisering inderdaad door zou zetten, dan zullen vrouwen toch ook worden gedwongen om nikaabs, boerka’s of andere vormen van sluiering te dragen? Die demonstranten hebben toch gewoon gelijk? Dat moet u toch ook zelf kunnen bevestigen op basis van vergelijkend onderzoek naar landen waar die islamisering een feit is?

Denkt u werkelijk dat de islamisering, waarvoor trouwens ook onze eigen AIVD en uw eigen inlichtingendiensten waarschuwen, een vrijblijvende zaak is? Dat vrouwen in Afghanistan of Pakistan in vrijheid voor hun boerka’s kiezen? En als u moet vaststellen dat dwang kan worden vastgesteld, dan is dat toch iets om “angstig” voor te zijn? U bent toch ook tegen dwang, mag ik aannemen? En het is toch ook een morele plicht om daarvoor de waarschuwen, zoals de man doet die u nu voor 6 maanden de gevangenis in stuurt voor zijn daad van maatschappelijke betrokkenheid? Vindt u eigenlijk niet dat deze man zich veel verantwoordelijker opstelt tegenover vrouwenrechten dan uzelf als vrouw doet?

Hoe ziet u trouwens uw vonnis in relatie tot wat men toch moeilijk anders kan benoemen als wetenschappelijke literatuur? Ik heb net 500 pagina’s doorgenomen van Alexandre del Valle’s La stratégie de l’intimidation: du terrorisme jihadiste à l’islamiquement correct (2018). Dat boek heeft u, neem ik aan, niet gelezen. En eigenlijk zou u ook moeten vinden dat ik het niet mag lezen, als ik u goed begrijp. Althans, alleen maar thuis, onder de dekens, met een zaklamp. Wat is dat lang geleden! Reclame maken voor die boeken met een spandoek op straat mag niet, want ook dat boek is “tegen de islamisering”.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zou u eigenlijk ook Alexandre de Valle in de gevangenis willen stoppen? Immers hij is de schrijver. En mij ook? Immers ik ben de lezer. Of gaat u speciaal tolerant worden voor intellectuelen en universiteitsgeleerden en pakt u alleen de straatschenders aan? Of is dat alles alleen maar een kwestie van tijd en doet u vooralsnog aan partiële inquisitie en draait u de duimschroeven wat fermer aan wanneer de dikastocratie nog steviger voet aan de grond heeft gekregen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Mar

  Is Paultje naar België verhuisd?

  1. nexit nu aub

   ….

 2. usb3.0

  “De correctionele rechtbank in Mechelen heeft vier mensen die protesteerden met een spandoek “Stop Islamisering” veroordeeld tot zes maanden cel.”

  En Nederlanders zwijgen als het graf

 3. Edjan

  In Frankrijk is een schrijver de gevangenis in gegaan omdat hij het woord :”omvolking” gebruikte. “Omvolking” bestond helemaal niet, aldus de rechter.

  In Europa gaat weinig echt goed, behalve juist de omvolking: die ligt goed op schema. De omvolking is zo belangrijk omdat hij de blanke oorspronkelijke bevolking ontworteld en vervreemd, omdat de bevolking in groepen uiteen valt die elkaar vijandig gezind zijn en als die groepen ongeveer even groot zijn, de staat met geringe middelen een evenwicht kan creëren zoals haar dat het beste uitkomt.

  1. Edjan

   ontwortelt en vervreemdt

 4. Emile Takma

  “Maar, edelachtbare, als die islamisering inderdaad door zou zetten, dan zullen vrouwen toch ook worden gedwongen om nikaabs, boerka’s of andere vormen van sluiering te dragen? ”

  Ja, als de hemel naar beneden dondert hebben we allemaal een blauwe hoed.
  Die ‘islamisering’ is een racistisch waandenkbeeld dat helemaal niets met de werkelijkheid te maken heeft. Deze leugen wordt uitgevent door moslimhaters met als doel haat te zaaien tegen moslims, zoals antisemieten de leugenachtige mythe uitventten dat er sprake was van een Joods wereldcomplot om de Arische samenleving te vernietigen.

  Deze rechter ziet de racistische intentie achter deze debiele leugen en heeft dus groot gelijk.

  1. Jack Flash

   Islam is een ideologie die haaks op de westerse bechaving staat, net zoals de takkeman.
   Racisme is iets anders, maar daar is takkeman te stom voor.

  2. halo1

   Gefeliciteerd met je weergaloze naiviteit..en je ogen-in-je-zak-stekerij..over “debiele leugen” gesproken…Je hebt toch geen enkele garantie dat het niet compleet fout gaat.. daarom moet je dat risico (islamisering) niet durven lopen..en die mensen laten waar ze thuishoren.

  3. usb3.0

   Vergis je niet hoor tamil takelsma is een zeer warme pleitbezorger van de islam, takelstra verdedigt de satanische ideologisch standpunt met alles wat in hem zit…

 5. wietordok

  Als Nederlander, behorend tot een volk in de minderheid, is het mijn plicht,
  minderheden te begrijpen en te beschermen, Joden, Kurden, Armeniers. Een volk, een rijk.

  Joden hebben Israel terug, Kurden verdienen hun eigen grond terug,
  de Armeniers hebben het ook zwaar te verduren.

  Zie daar, de Belgen. Ook zo’n minderheid.

  Islam is verre van een minderheid. Vele landen die een réligieuse paradijs vertolken voor
  gelovigen, geven vele keuze om naar te émigreren.

  Wij, Nederlanders zijn een eigen volk, met een eigen land, eigen gewoonten en tradities.
  Nederland is van ons, Nederlanders.

  Onafhankelijk, vrij. Niemand heeft ons de les te lezen.
  Er bestaat géén ander Nederland. Wees er zuinig op.

  Mijn vaderland is Gelre. En kijk, hoe het daarmee is afgelopen.
  Alsof de geschiedenis zich herhaalt. Zelde spel, andere deelnemers.

  1. halo1

   Met Gelre is het toch goed afgelopen?, lijkt me…verklaar u nader!

 6. Rieks

  Tja die Belgen toch. Tegelijk lees ik dat de inlichtingendienst van de Belgen die Jurgen Conings al zes jaar op de radar hebben. Op de radar hebben, wat prachtig. Dat klinkt indrukwekkend maar in dit geval tegelijk lachwekkend omdat hij al 2 weken niet te vinden is. Misschien weten ze niet precies hoe die radar werkt.

 7. 56RdK

  Waar de islam verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!
  Wereldwijd en eeuwenlang aangetoond.

  Kijkend naar het heden: islamitisch gerelateerde aanslagen alleen al hier in dit land, in Frankrijk, in Duitsland. Om over de rest van de wereld maar niet te reppen.
  De overige maatschappelijke ellende en overlast die de islam alleen al in dit land veroorzaakt, denk aan de zwembadenproblemen, de gevaarlijke respectloosheid en afkeer ten opzichte van andersdenkenden en politicy, etc. etc.

  En dan critici van de islam opsluiten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.