UFO-rapport Pentagon: niet uitgesloten dat UFO’s mogelijk van buitenaardse oorsprong kunnen zijn

Het is dan eindelijk zover! De versie van het UFO-rapport van het Pentagon dat gedeeld mocht worden met het bredere publiek, laat er geen misverstand over bestaan: UFO’s zijn echt. En de kans dat ze technologisch ver gevorderde producten zijn van een rivaal – China of Rusland – is zo minimaal, dat die mogelijkheid zo ongeveer verworpen wordt. Oh, en voor het eerst wordt nadrukkelijk niet uitgesloten dat het om “voertuigen” van buitenaardse afkomst kán gaan.

Het hele rapport kan hier gelezen worden (PDF-waarschuwing). Het is een zakelijke beschrijving van waarnemingen en van de mogelijkheid dat het om technologie van rivalen gaat. Het is geen spannend boek, maar een droog rapport. Als je nieuwe beelden verwachtte – foto’s of video’s – kom je bedrogen uit.

Desalniettemin is het belangrijk, want het is voor het eerst dat het Pentagon in een officieel document publiekelijk toegeeft dat UFO’s bestaan, dat ze de natuurwetten tarten, dat ze geen verzonnen fenomeen zijn, én dat ze hoogstwaarschijnlijk niet van Rusland en China komen.

In het document wordt gemeld dat er 144 UFO’s waargenomen zijn – minimaal. In één geval is er een verklaring voor de waarneming. Dan blijven er dus 143 waarnemingen over. Die 143 gevallen zijn niet logisch te verklaren.

Hoewel er enkele mensen “teleurgesteld” zijn in het rapport – het Amerikaanse Congres heeft overigens een veel groter rapport gekregen, met meer specifieke informatie – is dat natuurlijk niet nodig. Dit rapport is namelijk wel degelijk een doorbraak.

Ten eerste is er het belangrijke feit dat het Pentagon toegeeft dat UFO’s een fysiek fenomeen zijn, en dat die fysieke fenomenen zich op een manier gedragen die eigenlijk onmogelijk zouden moeten zijn. Daarbij wordt nog wel voor de volledigheid gemeld dat de waarneming van dit gedrag het gevolg kan zijn van incorrect functioneren van sensoren en dergelijke. Maar dat is alleen een “zou kunnen” mogelijkheid. Zoals de conservatieve website Hot Air stelt, “als je naar de piloten luistert die sommige waarnemingen hebben gedaan is duidelijk dat het niet om sensorfouten ging.”

Het tweede belangrijke feit is dat het Pentagon ook het één en ander zegt over de vraag wie of wat deze UFO’s gecreëerd heeft. Natuurlijk laten de auteurs van het rapport weer wat ruimte voor speculatie, maar de conclusie is dat ze het gewoon niet weten. En, belangrijker, ze hebben geen enkele reden om te geloven dat het om Chinese of Russische uitvinden gaat. Want de kans dat die landen technologisch zo ver voorlopen op Amerika dat ze dit soort “voertuigen” (als het dat zijn) kunnen maken is natuurlijk nagenoeg nihil.

Zoals HA ook stelt is het in dat opzicht belangrijk om te kijken naar de reactie van Senator Marco Rubio op het rapport. Hij is één van de drijvende krachten achter de publicatie ervan. En wat stelt hij? Nou, dat er “meer onderzoek” nodig is, zodat ook bepaald kan worden of de UFO’s in kwestie “een gevaar vormen voor de nationale veiligheid.”

Als het om Russische en/of Chinese producten ging bestond daar natuurlijk helemaal geen vraag over, zeker niet aangezien de UFO’s regelmatig waar worden genomen bij militaire ‘doelen’ (marineschepen, etc.) en bij… nucleaire faciliteiten, stelt Hot Air terecht.

Kortom, als je de overheid vertrouwt heb je nu geleerd – van dit rapport – dat a) UFO’s echt zijn, b) dat ze niet van Amerika zijn, en c) met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook niet van één van Amerika’s rivalen. En d) dat sommige UFO’s dingen doen die de natuurwetten tarten.

Kunnen we buitenaards leven dan aanwijzen als de drijvende kracht achter deze fenomenen? Nee. Nóg niet. Maar de alternatieven worden wel degelijk rap minder. En deze mogelijkheid wordt dus écht niet uitgesloten door het Pentagon, moeten zelfs de mainstream media als BNR, RTL Nieuws en GeenStijl.

Luis Elizondo, het voormalige hoofd van het Advanced Aerospace Threat Identification Program van het Pentagon, heeft dan ook gereageerd op het rapport door te stellen:

Dit rapport van de UAP Task Force is het eerste rapport van vele die nog zullen volgen. Het Amerikaanse publiek weet nu een klein deel van de informatie die ik en mijn collega’s bij het Pentagon hadden: dat deze UAP’s [red.: unexplained aerial phenomena, zoals UFO’s ook genoemd worden] geen geheime Amerikaanse technologie zijn, dat ze niet van onze rivalen of bondgenoten lijken te zijn, en dat onze inlichtingendiensten nog een buitenaardse bron van deze ongelooflijke voertuigen moeten identificeren. Van de 144 waarnemingen was de Task Force in staat om slechts één uit te leggen. Dit gesprek is nu pas begónnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We leven in bijzonder interessante tijden. Of dat een zegen of een vloek is valt te bezien. Wat we in ieder geval wél weten is dat dit nog maar het begin is van de openbaringen/informatievoorziening voor het grote publiek over UFO’s. Fascinerend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Borreby Duytsch

  “niet uitgesloten dat UFO’s mogelijk van buitenaardse oorsprong kunnen zijn…”

  Nee, het is natuurlijk niet uitgesloten. Net als het bestaan van een god.
  Het blijft uiteraard de grootste lariekoek.

 2. Rood

  Nu de mensheid is opgezadeld met een voorwaardelijke samenleving en nutteloze maatregelen houdt, is de tijd rijp geworden om met enige regelmaat de onzin van buitenaards leven in de media te plempen. Als je gelooft dat een avondklok en een mondluier virusinfecties tegengaat, dan geloof je ook dat ufo’s bestaan.

  Lekker duidelijk altijd, die foto’s en filmpjes, vooral in een tijd waarin 24 Mp eerder norm dan uitzondering is.

  1. Borreby Duytsch

   Eens, rooie rakker.
   Het is onzin.

 3. Winfrida

  Ik vermoed ook, dat er veel meer mensen iets vreemds aan het heelal hebben waargenomen, maar er gewoon niet voor uit durven te komen om niet voor gekkie te worden verklaard.

 4. Harry Haller2

  In drie situaties heb ik een UFO gezien, waarvan 1 keer een close encounter. Alle keren waren er anderen bij die hetzelfde zagen en meemaakten.

  De close encounter was met mijn ex: de bolvormige ufo’s (met een doorsnede van ca. 7 meter) bevonden zich op nog geen 10 meter afstand en konden we gedurende vele minuten goed gadeslaan. De tweede keer zagen vele stadgenoten een ufo ronddraaien boven de stad, werd de politie gealarmeerd en schreef ook de lokale krant er over. En de derde keer was in een landelijke gebied waar vele automobilisten stopten en we met z’n allen lacherig maar ook zenuwachtig bijzonderheden van de enorme driehoekige ufo aanwezen die op ca 80 meter hoogte stil in de lucht hing, waarna deze in een seconde cloakte in uit het zicht verdwenen was.

  Ik denk dat mensen die de gedachte aan buitenaardsen zonder meer verwerpen, erg rigide van aard zijn.

  1. Emile Takma

   Waarom maakte je niet even een foto, Haller. Je had er wereldberoemd mee kunnen worden.

   1. Borreby Duytsch

    Tja, Emile, er zijn honderden, duizenden foto’s en videos gemaakt van dit fenomeen. Toch is er nooit eeen schilfertje bewijs gevonden. Behalve door de wappies die geloven in ‘ancient astronauts’, en lezers van Chariots of the Gods.

    1. Emile Takma

     Die foto’s van Ufo’s zijn altijd vaag, duister en zeer gevarieerd. In het beste geval kun je er van zeggen dat het lichtverschijnsel, of wat het ook is, onverklaarbaar is.

     Ik blijf het opmerkelijk vinden dat duizenden mensen wereldwijd levendige verklaringen afleggen over Ufo’s en er nooit, ook niet in deze tijd waarin iedereen met een telefooncamera rondloopt, helder beeldmateriaal is geleverd. Het bewijs is dus flinterdun.

     1. Harry Haller2

      Ook nu 143 gevallen zijn vrijgegeven door de Amerikaanse overheid die onverklaarbaar zijn (en niet onder weerbalonnen of atmosferische fenomenen vallen), blijft het debiele standpunt van Emile Takma: wat ik niet zelf heb gezien of meegemaakt, bestaat niet.

      Soms lijkt het of je met een primitief holenmens te maken hebt.

     2. Emile Takma

      “het debiele standpunt van Emile Takma: wat ik niet zelf heb gezien of meegemaakt, bestaat niet.”

      Dat is niet wat ik beweer, Haller, evenals het Pentagon sluit ik het bestaan van de Ufo’s niet uit. Ik wijs slechts op het krakkemikkige niveau van het aangevoerde bewijsmateriaal.
      Volgens de logica van het scheermes van Ockham lijken andere verklaringen dan ruimtevoertuigen van marsmannetjes meer voor de hand te liggen.

      Overigens is er voor de gelovigen in Ufo’s (die in hun theologie helemaal niet unindentified zijn) een goede kans dat de komende jaren hun dogma feitelijk wordt bevestigd: bijna iedereen heeft tegenwoordig een foto- en filmcamera op zak. Van die talloos veel miljoenen die kennelijk Ufo’s waarnemen moet er toch wel eentje zijn die een haarscherpe opname weet te maken?

     3. Beukman

      De massapsychose tav UFO’s als zijnde buitenaardse intelligentie doet wel denken aan de massapsychose tav de zgn verkiezingsfraude in de VS.
      Duizenden mensen beweerden vreemde dingen gezien te hebben in hun stembureaus. Die dingen zouden dan op fraude wijzen.

      Berucht voorbeeld zijn de beruchte koffers in een stembureau in Georgia. Op beelden was te zien dat medewerkers van het stembureau die onverklaarbaar verschoven. Al snel was er de theorie dat ze vol met vervalst stembiljetten voor Joe Biden zaten. Allemaal gelսl natuurlijk. Er zaten géén nepstemmen in die koffers, en de medewerkers deden niets dat niet in het boekje stond.

      Maar het gemak waarmee mensen massaal op dingen die ze niet konden verklaren rare theorieën plakten, heeft veel weg van de regelmatig opkomende UFO-psychose.

    2. Gerda2

     Tijdens een vakantie in Schotland kregen we een lift en gingen we iets drinken in een pub aan het meer van Loch Ness. De wanden hingen vol met foto’s van het z.g. monster.
     Toen ik er (in mijn jeugdige overmoed) nogal lacherig over deed en aangaf niet in het bestaan van het monster te geloven, werd mij dat zeer kwalijk genomen. Het was een leerzaam dagje.

     Tijdens een vakantie in Schotland kregen we eens een lift en gingen we iets drinken in een pub aan het meer van Loch Ness. De wanden hingen vol met foto’s van het z.g. monster.
     Toen ik er (in mijn jeugdige overmoed) nogal lacherig over deed en aangaf niet in het bestaan van het monster te geloven, werd mij dat zeer kwalijk genomen. Het was een leerzaam dagje.

     1. Gerda2

      Het kan niet op!

     2. EvertB

      Het consumeren van een aantal glazen Glenfiddich wil wel helpen om het uiteindelijk toch eens te worden.

     3. Beukman

      Was er ergens in de jaren 70 niet wekenlang een dagelijks verslag op de Nederlandse tulluffiessie van de zoektocht naar het Monster in het zeer diepe Loch Ness met een revolutionair duikbootje, uitgerust met een camera? Aanleiding: het eeuwenoude beest was weer gesignaleerd.
      Ik hoef niet te vertellen hoe de zoektocht is afgelopen.
      Homo abhorret vacuum.

     4. september

      Ik ben ook 2 jaar geleden in in Schotland geweest en ook bij Loch Ness.En daar was ook ergens iets gewijd aan het monster .Ik heb daar ook een foto van gezien .En ik denk ook niet dat het een monster was

     5. Gerda2

      Evert
      Wat de Glenfiddich betreft, dat zou zeker geholpen hebben.
      Alleen is het niet zo gegaan.

      Beukman
      De vakantie was inderdaad in de jaren 70.
      Van het tv-programma kan ik me niets herinneren.

   2. Harry Haller2

    Nee hoor malle Takma: er zijn miljoenen mensen die dezelfde ervaringen hebben gehad als ik. Boekenkasten vol zijn er over geschreven. Ik vertelde je ook dat er bij alle drie de sightings andere getuigen waren, varierend van enkele tientallen tot honderden.

    Schaam je je niet een beetje voor zoveel domme rigiditeit?

    1. Rood

     “Schaam je je niet een beetje voor zoveel domme rigiditeit?”

     Wat is dat voor vraag aan een psychopathische narcist? Schaamte en rigiditeit behoren tot het pleonastisch pallet van Van Velenamen.

    2. Emile Takma

     Ja, er zijn enorm veel verklaringen en beschrijvingen van Ufo’s, Haller, maar vind je het niet opmerkelijk dat er van die miljoenen ervaringen geen enkele scherpe foto is gemaakt?

     1. vlekkenoplosser

      Jij kan nog geen scherpe foto maken op een verjaardag op 2meter afstand strönt vlëk dus een foto van een UFO op een paar honderd meter is onmogelijk voor jouw. Foto’s genoeg van vreemde gedaanten. Strönt vlëk heeft liever fotomateriaal van Martijn.

     2. Harry Haller2

      Vind jij het niet opmerkelijk dat er honderduizenden, nee miljoenen verklaringen en beschrijvingen van ufo’s zijn? Hoe zou dat komen?

      Ik vertelde reeds dat mijn eerste ervaring een close encounter was. Dus niet ergens een vaag oranje bolletje in de lucht, of iets wat een luchtspiegeling kan zijn, maar een ademloze dichtbijkijk op en naar de bolronde ufo’s (paarlmoerkleurig, steeds wisselend van tint, doorsnede zeker 7 meter, geen ramen of vleugels, geluidloos) die op nog geen 10 meter afstand voorbij ‘dobberden’ en een aantal keren opnieuw terugkwamen. Het voelde of we geobserveerd werden. Op zo’n 80 meter afstand liep een man zijn hond uit te laten en zag dezelfde bollen vanuit een heel andere hoek, richting en perspectief. Hij liep snel terug naar binnen en riep zijn vrouw om de ufo’s aan te wijzen. Samen stonden ze er naar te kijken, toen plotseling de bollen snelheid maakten en binnen een seconde verdwenen boven de duinen waarbij het leek of ze uitgeklikt werden.

     3. Emile Takma

      “ Ik vertelde reeds dat mijn eerste ervaring een close encounter was”

      Was dat in de tijd toen je nog dagelijks middelen gebruikte, Haller?

      En geen camera bij de hand?

     4. Rood

      FTO Van Velenamen

     5. Harry Haller2

      Je domheid en ongefundeerde scepsis zijn stuitend Takma.

      Ik heb verder geen enkele behoefte om je ergens van te overtuigen, maar maakte je slechts deelgenoot van mijn ervaringen.

     6. Emile Takma

      Scepsis is inderdaad het goede woord.

     7. Rood

      Aldus Van Velenamen en zijn verzorger.

  2. Borreby Duytsch

   Harry:

   “..Ik denk dat mensen die de gedachte aan buitenaardsen zonder meer verwerpen, erg rigide van aard zijn…”

   Grappig. Ik denk het tegenovergestelde.

   Ook ik heb ‘unidentified flying objects’ gezien. En ook ik dacht dat dit (door de fantasierijke media aangeleverde feiten) haast wel buitenaards moest zijn.
   Nu weet ik wel beter als je de inmense grootte van het universum bestudeerd met aanvullingen van wetenschappers zoals bijvoorbeeld Neil deGrasse Tyson, dat dit uit de duim van Hollywood werd gezogen.
   De sterke coffeshop-verhalen bij het kampvuur kunnen dus inmiddels als achterhaald beschouwd worden.

 5. marcel_2011

  Ik weet van mijn oma (spreek over de jaren 30) die zaten op een zomerdag met de hele buurt buiten. Opeens werden ze stil. Na een poosje zeiden ze tegen elkaar: “zag je dat ook, er ging een begrafenisstoet voorbij en die en die en die liep in de stoet mee” Denk je dat er echt een begrafenisstoet voorbij kwam? Nee, maar een aantal dagen later was wel een bekende uit de buurt overleden. Mensen zien soms dingen die er niet zijn.
  Verrek, bij mij in de achtertuin lopen kleine mannetjes. Zouden kabouters dan toch echt bestaan?

 6. Paardenmiddel

  Weer een leugen op komst. Er zweven duizenden satellieten rond de aarde, maar UFO’s zijn altijd wazig.

 7. Emile Takma

  Zie ook: ht*ps://skepsis.nl/ufo-onderzoek/

  1. Rood

   FTO Van Velenamen.

  2. september

   Mischien bestaan er toch UFO,s maar Ik heb ook grote twijfels

 8. Mistgabel

  Nou ja, ik geloof niks van die shit.

  Maar, vroeger als men het over ufo’s had, werd je weggezet als een wappie.
  Nu zijn ze bij de MSM ook wappie, nog meer wappies dus.

 9. Mistgabel

  Pas als ET voor mijn neus staat, begin ik achter mijn oren te krabben en dan nog.
  Maar dan geef ik hem gewoon een fiets met een mandje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.