TCE 20210429 Tweede Kamer130

Rutte geeft Trump een schop na: ‘Het was soms een beetje gênant met hem’

Geen categoriejun 14 2021, 20:08
Nu Donald Trump niet langer president is van Amerika voelt Mark Rutte zich opeens vrij om hem publiekelijk af te zeiken. Want, zegt hij nu, werken met Trump was altijd een beetje “gênant.” Ja, gênant voor ons, Mark, omdat jij ultralinks bent!
Dit is dus om misselijk van te worden: na zijn aankomst op de eerste NAVO-top met Joe Biden als president van Amerika heeft VVD-premier Mark Rutte meteen even afgegeven op Donald Trump. Want ach, die is niet langer president en dus kan het makkelijk.
“Dat was natuurlijk soms wat ongemakkelijk,” zegt Rutte over de samenwerking met Trump. “Uiteindelijk waren we wel in staat nauw samen op te trekken en een goede relatie te onderhouden,” aldus Rutte. Maar, zei hij ook, “het was natuurlijk een beetje gênant soms.”
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Gek. Want wat ik al elf jaar gênant vind is dat Rutte zich premier van ons land mag noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten