Wat nou diversiteit? GroenLinks Jugendstil DWARS presenteert witter dan wit bestuur

Op Twitter heeft de jeugdorganisatie van GroenLinks heel trots laten weten dat er een nieuw bestuur is gekozen. En wat zijn ze trots bij DWARS! Leuk hoor. Alleen valt er wel een dingetje op… behalve één persoon is het bestuur witter dan wit. Wat nou diversiteit!?

GroenLinks en DWARS zijn totaal geobsedeerd met “diversiteit.” Alles moet inclusief zijn. Bedrijven moeten gedwongen worden om zoveel mogelijk vrouwen, allochtonen, non-binaire nogwatessen, en LHBTIQ-etc’s aan te nemen. En ga zo maar verder.

Maar wat valt steeds weer op als je naar de samenstelling kijkt van zulke organisaties? Juist, dat zelf nog witter dan een sneeuwvlokje zijn.

Zo ook de nieuwe samenstelling van het DWARS-bestuur:

Kijk nou eens heel goed naar de foto. Behalve die persoon met blauw haar – deze persoon lijkt wel te behoren tot een minderheid – is het één grote groep vol blanke Henken en Ingrids.

Laat er geen misverstand over bestaan: die obsessie met diversiteit en dergelijke komt niet van minderheden, maar van lelieblanke progressieven die denken dat ze die sneue, arme minderheidskabinet wat moeten helpen. Maar zélf zich ondergeschikt maken aan die minderheden? Haha, natuurlijk niet. Daar staan ze immers ver ver boven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En dan denk ik opeens aan Zihni Özdil, het voormalige Kamerlid voor GroenLinks dat er keihard uit werd gewerkt omdat hij voor zichzelf dacht en geen slachtoffer wilde zijn, en besef ik: eigenlijk zijn die witte progressieven de grootste racisten van allemaal. De nieuwe DWARS-bestuurstypetjes zijn daar het allerbeste bewijs van.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. HD

  Zo en zo is meer dan de helft anders, en dan zeg ik het nog erg netjes.

 2. AS210854

  We weten intussen wel hoe het spel bij GROENLINKS gespeeld wordt, de anderen moeten het spel van GROENLINKS spelen, maar zelf hoeven ze zich niet aan deze spelregels te houden .🤮🤮🤮

 3. JoopvdJoop

  Deugkneuzen,maar iemand met een andere mening wegzetten!
  Overschatte hippies🤮

 4. StemPzeweg

  Groenlinks is een elitaire deugclubje. Echt links zijn ze niet. Vandaar dat het ook belachelijk is om te doen alsof ze Che Guevara zijn. Ze komen niet in de buurt

 5. Beukman

  Met dit spierwitte bestuur is uiterst efficiënt ieder mogelijk verwijt over excuuszwarten de kop ingedrukt, dat moet ik ze nageven.

  1. Gerda2

   Beukman: Dus hoe de samenstelling ook is, je kunt er altijd een leuk verhaal bij bedenken.

   1. Beukman

    Het komt allemaal aan op talent, Gerda.

    1. nexit nu aub

     in talentloos den haag

 6. 75

  Dat is het zelfde clubje van windmolens, maar zet ze wel bij de buren maar niet voor mijn deur

 7. Duckday

  Hier moeten we zeer snel van afkomen.

 8. usb3.0

  Dit is natuurlijk heel slecht voor het blanke mens, deze mensen zijn helemaal van de pot gerukt als het gaat om windmolens, bio-massa, zonnepanelen, co² onzin, stikstofidioterie, dus een slecht voorbeeld, niet elke blanke denkt namelijk zo…🤮

  1. usb3.0

   het = de

 9. Eppo123

  Links is altijd al wars geweest van selectief reageren.
  Past ook wel bij het gezegde links l-en en rechts vullen.

 10. jhak

  Is mij al jaren bekend van deze GL en Dwars huichelaars.

 11. 56RdK

  Michael, je hebt hélemaal gelijk! Alleen er bestaan geen witte mensen, wél blanke!

 12. 56RdK

  Zoals die Halsema, Nederlandse (blanke) kinderen moeten allemaal naar een school met liefst alleen allochtonen.

  Zelf haalde ze haar eigen kinderen daar vanaf omdat hun leerprestaties (en de rest) schade opliepen.