Wilders (PVV) haalt hard uit naar opengrenzen politici: ‘ISIS-sympathisanten binnengehaald door laffe leiders Rutte en Merkel’

Inmiddels is bekend geworden dat de dader van de fatale mesaanval in Würzburg propagandamateriaal in huis had van ISIS. Volgens PVV-leider Geert Wilders is dit niet al te verrassend. Met “laffe” politieke leiders zoals Mark Rutte en Angela Merkel aan het roer is het niet heel verwonderlijk dat er veel van zulke types in West-Europa rondlopen. West-Europa heeft ze zelf binnengelaten en ervaart nu de gevolgen hiervan, aldus de PVV-voorman.

Kort na de trieste terreuraanval in het Duitse Würzburg werd duidelijk dat de 24-jarige dader propagandamateriaal in bezit had van ISIS. Voor PVV-voorman Wilders was dit gegeven een reden om flink uit te halen naar de politieke bestuurders van West-Europa. Jarenlang staan onze grenzen wagenwijd open, is er nauwelijks sprake van controle en doorlichting én is Europa dus al enige tijd slachtoffer van vele aanslagen in de naam van radicale groeperingen.

Volgens de PVV-politicus is dit wat je krijgt met leiders als Rutte en Merkel. Jarenlang hebben zij de andere kant op gekeken én weigerden ze een streng migratiebeleid in te voeren. Nu zit West-Europa opgescheept met talloze radicale haatgekken.

Tot overmaat van ramp heeft Nederland ook nog enkele ministers die ver gaan om ISIS-strijders en -bruiden naar Nederland te halen – want om bepaalde redenen ‘moeten’ ze hier berecht worden. Wilders vindt dit soort acties en beleid een grove schande want het brengt allerlei risico’s met zich mee voor de toekomst.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In onze buurlanden zien we helaas waar dit doorgeslagen opengrenzenbeleid toe heeft geleid, Nederland is tot op heden nog redelijk bespaard gebleven van dit soort tragedies. Maar aan de toon van Wilders valt op te maken dat hij in ieder geval dit soort beleidsmatige keuzes niet accepteert. Politici moeten verantwoording afleggen voor het beleid. Volgens de PVV-voorman is het evident waar dit kwalijke beleid toe heeft geleid: ongewilde radicale haatzaaiers die compleet zijn losgezongen van de realiteit, die helaas rondlopen in onze samenlevingen met alle gevolgen van dien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Duckday

  Zolang zij er geen last van hebben bedekken ze dit met de mantel der liefde met LEUGENS BEDROG HOOGMOED en WAANZIN. DE open grenze heeft niks te maken met liefde en voordeel kan er alleen waanzin en macht aankoppelen. We hadden een goed systeem de EEG maar doorgedraaite en op macht beluste politiek men zag een superstaat.Wat voor voordeel heeft de EU en EURO ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw.Dit hoogmoed proces smijt met geen waarde papieren maar nutteloos betaalmiddel door dat men uit is op een superstaat is de kans op een derde wereld oorlog gezien die politiek die aan de macht is.Nederland is het beste af UIT de EU en EURO te gaan en terug naar de EEG volg gewoon UK die het beter hebben .Ondanks dat de media er steeds baagger vermeld

  1. plakband

   De EU is niet uitsluitend hoogmoed, bedrog en waanzin.
   De heersende politieke kliek voorzag ook een riante uitbreiding van hun persoonlijk carrièrepad waarvoor geen kennis is vereist. Het overbetaalde baantje van Europarlementariër staat op de wensenlijst van menig kamerlid. En het schuift veel meer dan bv CvK, een burgemeesterspost, de Navo, WHO, NGI’s, VN, privacywaakhond of een horizontale instroom bij de politie of defensie.

 2. Gebande K0K

  Indien de FvD sponsorgelden zakken, stijgt de (gespeelde)sympathie voor Wilders.
  DDS-marketing.

  1. Rood

   Aldus de zure bejaarde aka Cock etc.

  2. Duckday

   Wat te denken aan de sponser gelden VVD CDA PVDA Groenlinks en ga zo maar door.En nog geven ze de waarheis nooit door .Tegen de tijd als de verkiezingen in het zicht zijn hoor je grof taal gebruik door die zg nette mensen met inlegvelletje. En de sympathie blijft op de WAARHEID

   1. Cootje

    Volgens onze transgender behoren die partijen onder de fatsoenlijke , maar het dekseltje is van de beerput en er wordt heerlijk op de man gespeeld . Al kan je Rob jetten en Sidney Smeets daar niet toe rekenen.

 3. Emile Takma

  Heeft het nog veel zin om deze hangende grammofoonplaat steeds weer opnieuw af te spelen?

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  1. vlekkenoplosser

   Wat je zaait zal je oogsten strönt vlëk !

 4. Monty

  ”Met “laffe” politieke leiders zoals Mark Rutte en Angela Merkel aan het roer is het niet heel verwonderlijk dat er veel van zulke types in West-Europa rondlopen.”

  Ook kunnen we concluderen dat de ruim 15 jarige strijd van Wilders tegen de islam niks heeft opgeleverd.
  Misschien zou hij zijn strijd eens moeten verleggen van een strijd tegen een ideologie/geloof naar een strijd tegen islamitische terroristen.

  Zij plegen immers de aanslag niet een ideologie/geloof.

 5. Marcel41

  Niet alle moslims zijn terroristen.
  Maar bijna alle terroristen zijn wel moslim.

 6. Eppo123

  Er waren tijden dat landverraders werden terechtgesteld, wij halen ze binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.