10 procent van in ziekenhuis opgenomen Covid-19 patiënten is volledig gevaccineerd

Uit een steekproef blijkt dat van alle patiënten die opgenomen zijn in Nederlandse ziekenhuizen met Covid-19 – de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe Chinese coronavirus – ongeveer 10% volledig gevaccineerd is. Voor 90% van de ernstig zieken geldt dus dat ze ofwel helemaal niet gevaccineerd zijn, of wel slechts gedeeltelijk.

Dit is onderzocht door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) en de Volkskrant. Er werd gekeken naar de regio Zuidwest-Nederland. Het bleek dat 67 van de Covid-19 patiënten aldaar helemaal niet gevaccineerd was. 18 procent was één keer “geprikt,” terwijl 15% volledig gevaccineerd was.

Dat laatste is interessant, want je krijgt daardoor de indruk dat het verschil tussen één dosis en twee keer geprikt zijn niet eens zo heel groot is qua impact. Of misschien zijn er meer mensen die al twee keer gevaccineerd zijn in plaats van één keer. Maar zelfs dan is het duidelijk dat één prik al significante bescherming biedt ten opzichte van niet gevaccineerd zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. George Knight

  Dat zijn logische cijfers. Want van de afgeronde (2x) vaccinaties met Pfizer en Moderna wordt gezegd dat ze een bescherming van 90% bieden. Dat betekent dus dat 10% niet is beschermd.

  Zorgelijker is het dat er negen maal meer ernstig zieken zijn in de groep die niet is gevaccineerd dan in de groep die wel is gevaccineerd. Dat terwijl een meerderheid van de oudere bevolkingsgroepen van ongeveer 70% is gevaccineerd.

  Dat betekent grofweg dat 30% van de niet-gevaccineerde bevolking voor negen keer meer ernstige ziekenhuisopnames zorgt dan 70% van de gevaccineerde bevolking. Dat scheelt een factor 21.

  Ofwel, niet-gevaccineerden lopen in Nederland 21 keer meer kans om ernstig ziek te worden van COVID-19 dan gevaccineerden.

  1. Gebande_6

   Oeps, hopelijk hoeft u geen “het spijt me” te zeggen omtrent deze juiste weergave.

  2. Xyz1234

   Het spijt me om dit te moeten zeggen. Maar u haalt van alles door elkaar. U heeft het over 90% effectiviteit, maar bent u zich ervan bewust dat het hier op RRR gaat en niet om ARR? Daarnaast is niet duidelijk om welke mensen het precies gaat die in het ziekenhuis liggen. Zijn dit oudere mensen en/of met comorbiditeiten? En zo ja, als zij baat zouden hebben bij een vaccinatie is dat voordeel dan net zo groot als iemand die kern gezond is? Dat laatste is interessant omdat voordat het hele vaccinatieproces op gang is gekomen er al tussen 3 en 5 miljoen mensen met het virus besmet waren terwijl slechts 1% ernstige klachten had (de ouderen en mensen met een slecht immuunsysteem door comorbiditeiten). 99% heeft het virus op eigen kracht het hoofd geboden. Voor die groep heeft vaccinatie geen enkele zin. Ze hebben al immuniteit en die is zelfs verbeterd door de natuurlijke infectie die ze doorgemaakt hebben. En daarnaast zou ik nog mee willen geven om een naar landen zoals Israël te kijken die voor liggen op Nederland in hun vaccinatiecampagne. Daar lopen de ziekenhuizen weer vol met volledig gevaccineerde mensen. Kortom: uw conclusie is voorbarig en klopt niet ten op zichte van de feiten.

 2. M. Brandenburg

  Vooral een onzin bericht, er zijn meer dan 8 miljoen mensen die al een natuurlijke weerstand hebben opgebouwd, dan heb je nog de gevaccineerden en daarvan is bekend dat die gewoon het virus krijgen in tegenstelling tot hen met een natuurlijke weerstand deze ook verspreiden. Er zijn steeds minder mensen die in het ziekenhuis terechtkomen, immers het zijn risicogroepen die last hebben van het virus. Nu roepen dat 67% in het ziekenhuis ongevaccineerd is lachwekkend, aangezien het aantal opnames al compleet in elkaar gestort is ondanks de besmettingen onder hen die niets tot bijna niets van het virus merken. Het is juist opvallend dat dus al 33% van de opnames gevaccineerden zijn terwijl het aantal opnames zo hard omlaag is gegaan. Dan heb je nog de hersenlozenbdie riepen dat is normaal want het vaccin beschermt maar 90%.. terwijl ook die 90% gewoon besmet kan raken en het virus kan verspreiden. Geef het nog een week of twee en net als op andere plaatsen op deze aardbol zullen de opnames voornamelijk bestaan uit gevaccineerden. Zoals (voor hen die de wetenschap negeren gewoon op de site van de who te vinden) zien we dat op Seychelles een eiland dat in de top drie staat van de meeste vaccinatie per 100.000 duidelijk laat zien dat wanneer de meerderheid gevaccineerd is we spontaan zien dat de gevaccineerden 11% meer kans maken om in het ziekenhuis te eindigen. Men negeert het en bespreekt het niet, maar zoalng je meer ongevaccineerde hebt dan gevaccineerden zal je dus kunnen roepen dat er meer ongevaccineerden in het ziekenhuis liggen, het word pas leuk wanneer er meer gevaccineerden zijn en we echt kunnen gaan vergelijken.

 3. usb3.0

  Er is nagenoeg niets aan de hand.. 370 mensen in het ziekenhuis en 14 op de ic, wat een paniek…

 4. NO8DO

  Opgenomen in ziekenhuis 504
  Op IC afdeling 116
  nu.nl/uitleg-over-het-coronavirus/6147529/de-coronacijfers-van-vandaag.html

  1. Emile Takma

   De corona-cijfers lopen inderdaad licht op. De ziekenhuiscijfers zijn op dit niveau overigens niet problematisch, temeer ook omdat het overgrote deel van de opnames ongevaccineerden betreffen die er dus zelf bewust voor kozen.

 5. Emile Takma

  Jan Roos over Corona: ht*ps://www.nu.nl/achterklap/6147554/wederom-besmette-jan-roos-noemt-corona-ontkenners-stapelmesjogge.html

  😂

  1. Harry Haller2

   Jan erkent dat hij een griepje heeft, een paar dagen moet binnen blijven en dan weer kan genieten van de zomer.

   De kans dat Jan Roos deze zware aanval door een nietsontziend virus overleeft, lijkt me 100%.

 6. StemPzeweg

  De green pass moet gewoon in alles wat we doen geïntegreerd worden. Geen lockdowns meer maar gewoon handhaven op basis van tests en vaccinaties. Klaar

 7. Marcel41

  Haha, wat werken die vaccins toch goed zeg!! En de ongevaccineerde maar als schuldige blijven zien. De vaccins werken gewoon niet goed.

 8. Marcel41

  Hoop echt dat in landen waar je nergens meer mag komen tenzij je een Corona paspoort hebt worden overspoelt met besmettingen. Is de illusie dat vaccineren ons uit de pandemie helpt ook weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.