Aanpak kabinet zware asielcriminaliteit één grote flop – asielzoekers vaker verdacht van zware misdrijven: ‘Rutte doet er helemaal niets aan’

Vandaag werden de cijfers bekend gemaakt van de zoveelste mislukte aanpak van het kabinet Rutte. Het is de overheid namelijk niet gelukt om het aantal misdrijven waarbij een asielzoeker verdachte is te verminderen. In sommige categorieën is er zelfs sprake van een stijging. PVV-leider Geert Wilders haalt dan ook uit naar demissionair premier Rutte, de politicus stelt dat Nederland alleen maar onveiliger is geworden. 

Ondanks de vele beloftes, ferme taal én een nieuw aanpak is het het kabinet niet gelukt om de asielcriminaliteit succesvol aan te pakken. Sterker nog, volgens de Telegraaf zijn juist de cijfers in de zware vergrijpen, zoals poging tot moord, mishandeling en doodslag, alleen maar toegenomen. Nederland is absoluut niet veiliger geworden onder Rutte, dat wordt nog maar eens bevestigd.

Er waren vorig jaar 4420 misdrijven waarbij een asielmigrant was betrokken, 59 procent van de verdachten komt uit een veilig herkomstland, zoals Marokko of Tunesië. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol was het aflopen jaar enorm verzekerd van het feit dat de overheid haar zaakjes steeds beter op orde had – er werd ferme taal door haar geuit en een strikter beleid werd voorgesteld. Helaas laat de werkelijk toch echt een ander beeld zien.

In 2019 waren er bijna 600 misdrijven meer waarbij asielmigranten waren betrokken. Maar deze afname is grotendeels te verklaren door een gigantische daling van de zakkenrollerij in Nederland. Door de coronacrisis, en de daarbij horende maatregelen, waren er minder mensen op straat én door de anderhalve meter-regel is de daling wel te verklaren.

Wilders is het zwakke beleid van de kabinetten Rutte meer dan zat. Volgens de PVV-leider doet Rutte er gewoon helemaal niks aan. “Niet alleen de onderwereld maar ook de asielmaffia maakt Nederland onveilig”, aldus Wilders.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het wordt steeds duidelijker wat elf jaar Rutte ons land heeft opgeleverd: een falend immigratie- en integratiebeleid, onze veiligheid die onder druk staat én een toeslagenaffaire van jewelste.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Nostradamus

  Onder Rutte wordt de Narcostaat steeds meer de realiteit. Het zou maar eens kunnen zijn dat hij zelf grootgebruiker is. Ja, en dan kan je er niet tegen optreden. Want dan ontmaskeren je narcovriendjes je dan of ze doen een Peterr-etje met je.
  Dat witte poeder helpt ook heel goed met leugens verklappen of ergens geen actieve herinnering aan overhouden. Ooit eens gehoord van een zekere Emile.

  1. Cootje

   Rutte is geen gebruiker maar wel op de juiste momenten dement . Is een slopende ziekte dus over een paar jaar weet hij niet eens meer dat hij de Pinokkio van Nederland was

  2. hans-e-pans

   Ja die Mark R. kan het altijd zo mooi vertellen, maar deze strijd met de prima georganiseerde misdaad ga je ook niet in jaren winnen. Het is een zaak van de lange adem, maar dan wel met veel te weinig politiepersoneel.

   Hij was jaren geleden zo trots dat hij de recessie de tekorten had wegbezuinigd, hij stond te glimmen als een baviaan met een blauwe of rode kont. Maar dat was wel over de ruggen van de Nederlanders, met alle gevolgen zoals nu.

   Zie je Ferd Grapperhaus op het RTL4 journaal quasi sprakeloos van woede over deze misdaad, maar als er een is die er iets aan zou kunnen doen is het Ferd Grapperhaus wel, maar dan zouden ze het wel echt moeten willen. Maarja dat kost geld, dan komt Wobke Hoekstra weer om de hoek kijken. Het is net een dominostenenspel.

   Het kabinet is demissionair en dan zeggen ze we kunnen nu geen geld uitgeven, maar als het geld oplevert dan is de snelheid van dit demissionaire kabinet onvoorstelbaar.

 2. Ritter

  Update over de daders van de aanslag op De Vries”

  Tweede verdachte is volgens De Telegraaf. de 21-jarige Antilliaan Delano G. Hij zou de schutter zijn. De 35-jarige Pool Kamiel Egiert bestuurde de op de A4 aangehouden auto.

  1. Cootje

   Voldoet aan de eisen van onze huis transgender Emile

  2. Emile Takma

   Laten we afspreken dat alles wat in dit land niet zo lekker loopt de schuld is van Rutte.

   1. Cootje

    Onder 10 jaar Rutte is Nederland geworden de grootste exporteur van europa narcotica onder 10 jaar Rutte is het totale rechtssysteem wegbezuinigt , onder 10 jaar Rutte is Nederland geworden een bananen republiek , onder 10 jaar zijn pensioenen verkwanselt om de opvreters van zuid Europa in stand te houden , onder 10 jaar Rutte zijn gevangenissen gehalveerd ,onder 10 jaar Rutte lopen 15000 veroordeelde die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen nog vrij rond , dus Orban de schuld geven en het thuis niet op orde hebben

   2. vlekkenoplosser

    klopt strónt vlé®k , hij is immers eindverantwoordelijk als minister president domme jongen

    1. usb3.0

     Ik plaats hem nog een keer…..

     Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep.

     Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?
     Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.
     Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen, integendeel…

     Hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte.
     Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende…

     volkert van de graaf zou niet op proefverlof, daar zou leugenclown rutte persoonlijk een stokje voor steken!
     (Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd.)

     Leugenclown rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend.

     Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch ruttiaans leugenfest.
     Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp.
     Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”.

     1. vlekkenoplosser

      het beeld van een pathologisch leugenaar !

      mag ik toevoegen MH-17 , de onderste steen komt boven
      mag ik toevoegen geen euro bonds ter waarde van 750 miljard
      mag ik toevoegen geen generaal pardon meer maar handhaving
      mag ik toevoegen geen extra geld naar Brussel ( wekelijks 200 miljoen)
      mag ik toevoegen geen overdracht van macht naar brussel enz enz

      ach rutte , als zijn lippen bewegen liegt chuckie

     2. Spoetnick

      usb3.0
      De import van IS-bruiden met hun kinderen moet ook nog aan de rampen-lijst worden toegevoegd. De kosten en gevaren van deze idiotie voor de Nederlandse samenleving zijn nauwelijks te bevatten. Het kunnen zomaar dominante personen in de wijk worden.

   3. leukeditter

    hij durft er geen donder aan te doen takkewijf!!! met pek en veren wegschoppen die woestijnrotzooi,,wat komen ze hier doen smerige ratten

  3. Emile Takma

   Maar we hadden hier toch met elkaar afgesproken dat de daders Marokkanen waren?

   1. Cootje

    Als je actueel op de hoogte bent is het vaak licht getint of negroïde maar droom jij maar op je zolderkamertje verder , en bel je moeder

   2. usb3.0

    tamil maakt het gewoon belachelijk, beter voor tamil dat tamil niet voor mij staat..

 3. Cootje

  Narcotica staat zegt tegen Orban dat hij zich aan de regels moet houden , Rutte heeft gezorgd voor dat ons land tot de belasting paradijzen van de wereld behoren die haast geen belasting betalen en in de criminaliteit gaat totaal 80 miljard om , daar kan je aardig de ondermijning mee financieren , met steun van onze grote banken die zich er van af doen met een boete is de narcotica staat een feit , 10 jaar Rutte hebben de criminelen geen wind eieren opgeleverd .

 4. HD

  Overal hoor je iedereen over de rechtsstaat, even opgezocht.

  Wat is de rechtsstaat?
  Een rechtsstaat is een staat waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger heel belangrijk zijn. Bovendien geniet de burger bescherming van zijn rechten en vrijheden, tegen medeburgers én tegen de overheid.

 5. Emile Takma

  Laten we afspreken dat alles wat in dit land niet zo lekker loopt de schuld is van Rutte.

  1. Nostradamus

   Nee, niet alleen Rutte. Het hele kabinet Rutte én Emile.

   1. Emile Takma

    Mag ik dan ook verantwoordelijkheid opeisen voor de zaken die wel lekker lopen in dit land, Nostra?

    1. Nostradamus

     Nee.

    2. vlekkenoplosser

     welke zaken lopen dan lekker strónt vlé®k ?
     * migratie probleem explodeert
     * woningnood is grootste sinds W.O II
     * kosten van EU rijzen de pan uit
     * energietransitie is een natte droom
     * build back better is onbespreekbaar in de kamer
     * infra loopt helemaal vast door o.a doorgezakte bruggen
     * leger loopt in zijn blote kont
     * mocromaffia vecht op straat een oorlog uit
     * zorg loopt op zijn tandvlees
     * zorgkosten zijn door bureaucratie geëxplodeerd

     kan de strónt vlé®k aangeven wat er lekker loopt ! strónt vlé®k gelooft in sprookjes net zoals pinokkio

    3. Cootje

     Jij bedoelt onze top instellingen CBR , UVW , de belastingdienst, en OM ,het NVWA , het RIVM! De GGD , de politie , de douane , het leger, de jeugdzorg , en vast nog een paar vergeten misschien kan onze Emile er een paar geweldige instellingen bijzetten, misschien de immigratie dienst of COA

  2. usb3.0

   “Mag ik dan ook verantwoordelijkheid opeisen”

   Ze moeten jou je rotsmoel tot strönt slaan achterlijke mongool dat je bent

 6. macsjang

  Na 10 jaar deze mongool aan het bewind te hebben gehad, is het wel overduidelijk dat deze hansworst niet eens in staat is zijn eigen kont af te vegen. Het land naar de kloten geholpen met z’n lach weg benadering van ernstige zaken en het onder de pet houden van politieke smeerlapperij. 1 miljoen stemmen voor deze halve haan? Een bananenrepubliek kan nog wat leren van deze moeljan.

 7. RvdBe

  Rutte zijn interesse ligt meer in het op pad sturen van zwak begaafde boa,s om bij werkende mensen thuis te laten kijken of ze zichzelf wel ophokken na een weekje Spanje, en ze eventueel een boete aansmeren van 1000en euro,s.

 8. Rood

  Rutte zetelt namens een meerderheid van de bevolking. De notoire leugenaar gaat zich sowieso nergens iets van aantrekken.

  1. vlekkenoplosser

   34 zetels is geen meerderheid !

  2. Emile Takma

   Klopt, en hij blijft hoog scoren in de peilingen. Een duidelijke meerderheid van de Nederlanders wenst dat deze staatsman een volgende regering gaat leiden.

   Gelukkig blijft de populistische roedel van Wilders, van der Plas, Baudet, Haga en Eerdmans vrolijk keffen in de oppositie.

   1. usb3.0

    “Een duidelijke meerderheid van de Nederlanders wenst dat deze staatsman een volgende regering gaat leiden.”

    Je bent natuurlijk psychopathische achterlijke imbeciel als je dit echt denkt en ook nog eens opschrijft

   2. vlekkenoplosser

    domme strónt vlé®k weet niet wat een meerderheid is , 34 zetels is geen meerderheid domme jongen !

    1. Brenda Welsh

     Niemand durft het aan om de leiding over te nemen. Uitgezonderd mevr. Kaag. Wilders zal zich beroepen op “ik word beschermd”, Baudet heeft het te druk met zijn theater, zijn filmpjes op het AD. Van Haga? Ook de huidige vice premiers zullen weifelen. DDS weet het ook niet. Carola Schouten misschien? Een enquete onder de vaste kern van DDS reaguurders, hebben die een naam? Kom maar, laat het horen.

     1. vlekkenoplosser

      al kaq , de financierden van terroristen , zwaardere misdrijven zijn ondenkbaar

      Dit mormel besteed Nederlands belastinggeld aan palezwijnen die burgerdoelen bestoken in Israel. Al kaq hoort niet in de kamer maar in het gevang.

     2. Fortiori

      Kom eens met een antwoord op de vraag “wie kan het beter” @vlekkenoplosser ? Schelden gaat u goed af, ontwijken van de vraag ook. Kom op met die naam, laat u horen…

     3. right

      Fortiori@
      Wilders is beter, kan het beter!
      Hij is een wandelende schietschijf omdat hij de waarheid voorstaat en predikt!
      Hij spreekt niet met gespleten tong, maar vanuit zijn hart!
      Bovendien is zijn opleiding een niveautje hoger dan docentje Rutte, liep bovendien stage bij ‘meester’ Wilders!
      Wilders dor President!

     4. vlekkenoplosser

      Als ik nu nog de naam van mijn voorkeur moet noemen loop je jaren te slapen vazal !

   3. Cootje

    De Corona rekening moet nog betaald worden plus de weggeef actie zuid Europa , plus de energie verhogingen , plus het stikstof beleid , plus de woning markt . Plus de aankomende faillisementen , plus een vierde Corona golf gaan we kijken of Pinokkio populair blijft

 9. Loes

  Het wordt tijd voor opruiming in nederland,ankie broekers drol kan niks,kaag financiert deze terroristen , pinokkio doet niks,nederland is kapot,stuur veilige landers terug,wil het land niet?geldstromen stop zetten,onze hardwerkende mensen moeten betalen voor bed bad brood,we moeten ze hier volstoppen met uitkeringen en toeslagen,en daar in het land gaan volop geldstromen heen,hier verkrachten, steken, schieten en stelen ze wanneer houd dit op?ben bang dat we met dit sprookjes kabinet niks van terecht komt,vrijheid van mening? Ze schieten je kapot,ze nemen ons over en ruttekaag blijven onze belastingcenten naar terroristen sturen,wanneer staat er iemand op?

  1. Emile Takma

   Zou Loes weten wat een spatie is?

   1. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k snapt de inhoud weer niet zodat de taalnazi ontwaakt die her en der een spatie mist. De strónt vlé®k blijft een walgelijke hufter die inhoudelijk niets bijdraagt op dit blog

    1. Fortiori

     Het is wel een terechte vraag. Immers, wij hebben toch de naam een hoog opgeleid en geschoold volkje te zijn. En ik denk dat ook Loes geen geschikte naam weet te vinden voor een opvolger van Rutte. Ook u acht ik niet instaat om een zinnig antwoord te geven.

   2. right

    Takma@
    Spatie, komma, uitroepteken, dat is toch irrelevant!
    Het gaat om de semantiek, de begrijpbaarheid van het geschrevene!
    Tot dusver heb IK daar in het totaal geen moeite mee, de teksten van alle reaguurders zijn voor een normale mens, zeer duidelijk leesbaar!
    Dus?
    Ben jij misschien niet aan de norm, dyslexie waarschijnlijk?

  2. Harry Haller2

   Je hebt gelijk. Loes. In Engeland gaat het asielsysteem radicaal op de schop. Zij wel, dankzij de Brexit. Nu wij nog een Nexit. h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/582222742/verenigd-koninkrijk-wordt-veel-strenger-voor-migranten

   1. sonny

    Harry,
    Het electoraat aan zwakzinnigen stemde grotendeels op D66 en de VVD!
    Tegen beter weten in?
    Neen, ze geloven daadwerkelijk in ‘goeroe’ Rutte en ‘opperkreng’ Kaag!
    Voer voor psychologen!

    1. right

     Sonny@
     Kuddedieren zijn nu eenmaal erg trouw aan een bestaande leider (ij), totdat deze, min of meer, dood omvalt!
     Dat is kenmerkend voor alle kudde’s!
     Liever een incompetente schijnbaar sterke vertrouwde leider (ij), dan een nieuwe en betere!
     Totdat de nieuwe leider in potentie, de voorgaande openlijk met overmacht degradeert en vernedert!
     De bal ligt bij de ‘rechtse’ leiders in spe.

   2. Fortiori

    Wie bedoelt u met “wij”, Harry ?

    1. Harry Haller2

     Alle weldenkende Nederlanders. Daar hoor jij niet bij.

    2. sonny

     Fortiori,
     Hij zal ” denkend” Nederland bedoelen!

    3. vlekkenoplosser

     heb je weer een leesprobleem !

 10. Jan Heyn

  Elf jaar Ratte heeft Nederland op alle fronten volledig naar de kloten geholpen.
  De narigheid is begonnen toen ze met paars beleid aan kwamen zetten. Die narigheid is helaas steeds erger geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.