Bijna de helft vrouwelijke immigranten heeft na 15 jaar nog steeds geen werk: mooi verdienmodel voor ‘klantmanagers’

Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) stippelt een leuk verdienmodel uit voor klantmanagers om geld af te kunnen blijven troggelen van gemeenten. Minder dan de helft (45 procent) van de vrouwelijke immigranten heeft na 15 jaar werk. Hoe dat probleem opgelost kan worden? Meebewegen, female empowerment, bewustwording en “kansen creëren die passen bij hun wensen en mogelijkheden”. Wat een melkkoe!

KIS doet net alsof de Nederlandse overheid steken heeft laten vallen omdat bijna de helft van de vrouwelijke statushouders na 15 jaar nog steeds geen werk heeft kunnen vinden. Want oh wat zijn die barrières toch hoog voor die mensen!

De gemeente zou zich teveel richten op de mannelijke statushouders, waardoor de vrouwen eenzaam en alleen opgehokt blijven in hun kleine appartementje. ‘Ga er zelf eens op uit en ga solliciteren’ is een sentiment waar ze bij KIS geen boodschap aan hebben, hier ligt namelijk een kans voor ‘klantmanagers’ om op een “individuele en cultuursensitieve” manier tot een oplossing te komen.

Er wordt een heel stappenplan gewijd aan het actief benaderen van vrouwelijke statushouders die het al 15 jaar zonder werk vol hebben kunnen houden. En dan zitten er ook nog mensen tussen voor wie een betaalde baan “niet meteen haalbaar” is, dus moet eerst achterhaald worden wat hun talenten zijn (en of ze überhaupt wel willen werken).

Als je het hele traject leest wat door KIS wordt voorgesteld, dan is het waarschijnlijk verstandiger om eerst de kraan eens dicht te draaien wat immigratie betreft. Dit schiet namelijk voor geen meter op zo. Het probleem is waarschijnlijk zelfs nog veel groter dan door hen wordt geschetst, want de 55 procent die wél werkt is vast niet direct financieel onafhankelijk. Een aanzienlijk deel krijgt gewoon een iets minder hoge uitkering als ‘aanvulling op het loon’.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We mogen ons best eens af gaan vragen hoeveel geld gemeenten hier in moeten pompen en of dit opweegt tegen wat er uiteindelijk van terechtkomt. Als je de analyse en de voorstellen van KIS leest, dan schetst dat een behoorlijk somber beeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Augustus

  Werk hebben ze wel maar niet werk wat Nederlandse vrouwen willen doen, kinderen fokken. Daar is het sharia model op gericht immers, kinderen verwaarlozen maar wel 6-8 keer kinderbijslag vangen. Soort van gesubsidieerde jihad. Daarnaast, man krijgt uitkering en werkt zwart. Houden uiteindelijk netto meer over dan veel Nederlandse belastingslaven.

  1. Flengan

   @Aug: Uit eerste hand, van een Iraanse asielzoeker die wacht op gezinshereniging.

   “Als mijn vader straks naar Nederland komt hoeft hij niet te werken, hij krijgt namelijk een uitkering.”

   Hij heeft nog gelijk ook!

   1. Vanduinen

    Al en geheel verzonnen. “Uit eerste hand” Een bedtime story, laat naar je kijken, fantast!

    1. Flengan

     Aldus het alter ego van de schlemiel.

    2. usb3.0

     Vendjunen denkt dat deze mensen liever werken voor hun ipv hun hand ophouden, sterker nog men legt de rode loper uit naar de sociale dienst

     1. Flengan

      @USB: De schlemiel haalt het liefst de hele wereld hier naartoe.

     2. usb3.0

      @Flengan das inmiddels wel duidelijk

     3. Flengan

      Opvallend dat de schlemiel zich nu koest houdt, hij stuurt z’n alters.

  2. vlekkenoplosser

   op het forum hebben we ook zo een manager , malle pietje 51 ofwel branzino

   Deze flapdrol promoot de uitkering onder de klaplopers ook. Ze hebben er immers recht op volgens deze achterlijke debiel.

  3. Cootje

   Was toch al bekend de islam komt via de baarmoeder . En net als de taliban wachten ze tot ze grootste zijn .

 2. Rieks

  Werk, daar komt men ook niet voor.

 3. Echtepleb

  Tja, dit is waar nog te veel mensen voor gestemd hebben. Overigens allang niet meer de meerderheid maar toch.

  1. Brenda Welsh

   Echte onzin. Dit heeft in geen enkel verkiezingsprogrmma gestaan. Daarom is het beter om te stemmen voor een basis inkomen.

   1. ElGuapo

    Ketting weer los!

    1. Vanduinen

     Een basis inkomen is oke. Hiermee worden vele frauduleuze zaken voorkomen. U zult het ermee moeten doen.k

     1. Flengan

      “U zult het ermee moeten doen”

      Waar en van wie kennen we dat ook alweer?

      BAM!

     2. usb3.0

      Basisinkomen voor werkende Nederlanders? maar die is er al dat noemt men een cao

    2. Flengan

     Alter egootje…

     🙂

     1. ElGuapo

      Meer kettingen nodig dus!

     2. Flengan

      🙂

      BAM!

   2. usb3.0

    Basis inkomen voor mensen die hier naar toe komen bedoeld brendaatje natuurlijk

   3. vlekkenoplosser

    domme linkse adepten blijven het linkse basisinkomen promoten. Wie die anarchie gaat betalen laat zich raden !

 4. ElGuapo

  Na 15 jaar nog geen werk maar wel een uitkering behouden.
  Toch knap dat het voor immigranten wel kan maar voor Nederlanders niet.

 5. plakband

  Bijna de helft vande vrouwelijke immigranten heeft na 15 jaar nog steeds geen werk.

  En als ze werk hebben is het in de asielindustrie, dus binnenhalen van nog meer gelukszoekers.
  Of in de zieligheidsindustrie, dus pamperen van de binnengehaalde gelukszoekers.
  Kostbare Melkert-banen dus.
  Kortom, eigenlijk voegt bijna geen enkele vrouwelijke immigrant iets toe aan de economische productiviteit.
  Wel nemen ze huizen, uitkeringen en medische zorg in beslag en niet te vergeten, de goedkope ontbijtjes van Ikea.

  1. Vanduinen

   Als je als 60jarige immigrant ons land binnenkomt lijkt mij dat je dat niet meer verweten mag worden..

   1. vlekkenoplosser

    dat moet je werken tot je 67 ste debiel

 6. Cootje

  De thee partijen hebben in de jaren 60/70 , alle bestaande uitkeringen in het Turks en Arabisch vertaalt , ze missen in die landen hele bevolkingsgroepen uit die tijden zijn hier met geboorte acte en al aangeven , net zo iets als dat er bussen vol met Roemeense en Bulgaarse zorgtoeslagen immigranten hier opdoken en met 500 man op een adres in Rotterdam woonde , maar alle subsidie instellingen worden geleid door oude politici van de thee partijen

  1. Flengan

   “alle bestaande uitkeringen in het Turks en Arabisch vertaalt”

   En de verkiezingsprogramma’s.

   1. Vanduinen

    @Flengan en Cootje op taalles (deel 1 van een lange jeugdreeks) “hebben vertaalt” 👀

    1. Flengan

     Tot zover het forummongooltje.

     1. vlekkenoplosser

      mongolen niet beledigen aub. Mensen met het downsyndroom zijn 30 x slimmer dan de idioot vanduinen.

    2. Cootje

     Jij bedoelde de negerhut van oom Tom , Sjors&Sjimmie , Sinterklaas en zwarte piet en de uitstekende voorouders die de V.O,C tijd onze welvaart hebben ontwikkeld . Maar tegenwoordig vreten ze ons leeg in zuid Europa , denken Azië en Afrika dat gratis voor niets is . En hebben we onderleiding van Pinokkio zoveel bezuinigt dat de criminelen de staat in handen hebben . Ondermijning met dank aan het bestuur van Pinokkio , kan nog een leuk kinderboek worden in de toekomst

     1. Vanduinen

      Ze hebben gelijk, volkomen gelijk. Wat wij in de VOC tijd hebben geroofd komen ze nu terughalen.

     2. vlekkenoplosser

      leg is uit idioot , wat heeft de VOC uit de moslimlanden geroofd stomme hond

      Je doet aan geschiedvervalsing stomme hond

  2. J. Punt

   Linkse partijen kwamen toen zelfs met een voorstel om de wapenwet te versoepelen zodat turkse bandieten gewapend over straat konden om zonder belemmeringen en bemoeienis hun eerwraak enz. rustig naar gelang hun traditie konden uitvechten. Het bezit van een windbuks werd toen wel gezien als een dodelijk wapen in handen van de autochtoon. Dat werd HARD aangepakt ter compensatie van het slappe beleid.

 7. J. Punt

  De NL autochtoon met een uitkering die al 15 jaar zonder vragen wordt gestort is nagenoeg uitgesloten. Het zit decennia in de volksmond dat veel nieuwkomers “ het liefst geen moer doen voor de kost behalve achter onze meiden aanzitten”

  1. J. Punt

   Ondanks het geleu.t.er in de media zien de mensen het liefst de meeste ‘nieuwkomers’ direkt weer vertrekken in plaats van hele families laten overkomen direct de steun in met alles erop en eraan. Dan tonen veel ambtenaren wel plotseling een deugend warm hart. Er hangen niet voor niks linkse verkiezingsposters op de ramen van de kantoren in verkiezingstijd.

 8. Kleurloze Politiek

  @vlekkenoplosser

  “Wat het V.O.S met Islamitische landen te maken heeft”

  Als jij tijdens de geschiedenis les wat beter best had gedaan.
  Dan had je nu kunnen weten dat wat toen Nederlands-Indonesië was nu de grootste Islamitische land ter wereld is.
  Verenigde Oost Indisch Compagnie.

  Maar ik neem het je niet kwalijk hoor.
  Onderwijs en Werken voor je geld is nou eenmaal niet jou sterkste kant.

 9. wijsneus

  Mooie kans om de multi-culti-allochtonen industrie weer eens flink uit te breiden.

  In de kosten van de multi-culti samenlevig is nooit meegerekend de kosten van al deze nutteloze banen.

  Ook de schade aan de democratie is enorm, al deze mensen die een dikke boterham verdienen aan het oppoetsen en knuffelen, pappen en nathouden van belastinggeld zullen nooit hun industrie willen schaden.

  Zo zal het probleem van zielige en criminele allochtonen blijven bestaan, een dikke vette boterham voor een hoop niksnutten.

 10. Bes Tolen

  De vreemdelingenindustrie is altijd op zoek naar buitenlanders. Ze onderscheiden nogal wat categorieën. Eén daarvan is die voor buitenlanders die hier zogenaamd in Nederland gewerkt hebben. Ik weet niet hoe groot die categorie is maar hij is al wel oud. Of de Marokkaan nog leeft, die een WAO-uitkering kreeg terwijl hij hier nooit officieel had gewerkt (en misschien wel helemaal niet) kan ik niet weten. Wel dat hij een vroeg geval was, dat voor de Nederlandse TV goed was voor een uitgebreide rapportage.
  Eind zeventiger jaren (1979) ging het al zo, dat men buitenlanders, die al langere tijd werkloos waren en hier geen verblijfstatus hadden (tijdelijk contract dus), hier nog wel van huisvesting voorzag en ja sommigen zelfs liet terug komen. Je kreeg toen gezinshereniging. Om te voorzien van uitkering, woning, inboedel, zogenaamd werk voor de dochter van zestien bij een naburige zorginstelling. Lees: dochter kon thuis blijven ten koste van die instelling.
  Laat ik het hierbij houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.