Coronastuntelend kabinet besluit waarschijnlijk maandag over toekomst eendaagse festivals: ‘OMT kijkt ernaar’

Naar alle verwachting hakt het kabinet aankomende maandag een knoop door of eendaagse festivals deze zomer mogen doorgaan. Meerdaagse festivals kregen deze week al te horen dat ze geen groen licht krijgen. Voor festivaleigenaren blijft het dus nog even een weekend nagelbijten, want het immer trage coronakabinet neemt weer ruim de tijd om tot een beslissing te komen. Ondertussen laten ze ondernemers in (financiële) onzekerheid wachten. 

Eerder deze week zei de Lowlands-directeur al blij te zijn dat er eindelijk een knoop was doorgehakt, ook al betekende dit dat zijn festival niet mag doorgaan deze zomer. Hij had nu namelijk alle tijd om leveranciers te annuleren. Festivaleigenaren van eendaagse festivals moeten nog even geduld hebben, na het advies van het OMT komt het kabinet hoogstwaarschijnlijk maandag met een beslissing, dat laat de Telegraaf weten.

De Dagelijkse Standaard

Enkele weken geleden was het optimisme in Nederland nog groot, de samenleving leek weer compleet open te gaan. Echter was het idee van ‘mooie zomer’ niet meer dan een droom, want al gauw bleek het ‘testen voor toegang’ niet te werken – mede doordat de overheid en ICT altijd een ongelukkige combinatie is – en omdat men schrok van de rappe stijging in besmettingscijfers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Waar enkele sectoren zoals de evenementenbranche en de toeristenindustrie hoopten op een opleving bleek dit al snel niet te gaan gebeuren. Opnieuw zal het een loodzwaar jaar gaan worden voor deze ondernemers. Daarnaast zal het voor Nederlandse festivalgangers ook weer een tamelijk trieste zomer worden op deze manier. De vaccinatiecampagne leek zijn vruchten af te werpen, maar mede kabinetsgeblunder – zoals het ‘Dansen met Janssen’ – deden we qua versoepelingen een stapje terug. Dit ten koste van enkele sectoren. Het is te hopen voor hen dat de overheid snel duidelijkheid geeft over de toekomst, want het is alles behalve prettig voor deze ondernemers om zo lang in een onzekere situatie te blijven zitten. Ook is het voor de ondernemers te hopen dat bepaalde kosten, zoals vergunningskosten, door gemeenten of de overheid worden vergoed. Want ondernemers kunnen er niks aan doen dat zij vanwege overheidswege hun evenement moeten annuleren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. vlekkenoplosser

  onzinnig management team moet nog even nadenken ovr hoeveel onderdrukking met de huidige I.C bezetting doorgevoerd kan worden

  corona is een hoax !

  1. Lefty

   Corona is geen hoax. Over de interpretatie kun je van mening verschillen.

   1. vlekkenoplosser

    dus de interpretatie is een hoax ! dank je

  2. usb3.0

   Steeds meer krijgen mensen die wel nadenken gelijk, corjona is een middel geworden om mensen te cöntröleren en te be”dwingen.

 2. Nostradamus

  Lijkt wel of ze naar mijn profetiën luisteren.

 3. Scevian

  Ben ik de enigste waar het alarm belletje afgaat

 4. Scevian

  Sorry , we gaan met ze alle de eindtijd, Kom Jezus , ik wil help wie ik kan . maar iedereen moet zelf ……………. Iedereen is welkom.

  1. Mr.blauw.sky

   Nee hoor, de eindtijd is nog lang niet in zicht, ondanks allerlei ‘vleselijke’ voorspellingen in de afgelopen twee eeuwen van diverse biblicistische organisaties zoals de jehova getuigen ..

   Vraag maar aan USSB-tje als je me niet gelooft.

   1. Flengan

    Tot zover sneeuwvlokje en rugridder blabla.sky

    1. Mr.blauw.sky

     Tot zover bierklokje en rugrdder
     Fascalletje Rood man, het stalkertje van het forum

     1. Flengan

      Aldus de sneeuwvlok, prima temperaturen deze dagen!

     2. vlekkenoplosser

      probeert het trólletje vuile lucht nu anderen de maat te nemen ?
      Daar is dit adept nog lang niet aan toe. Dat begrijpt ie hopelijk zelf ook wel. Domme hufter.

   2. usb3.0

    Nee hoor bloeskei je liegt dat je barst, geenszins heb je mij kunnen betrappen op einde der tijd voorspellingen, zolang jij het verschil niet ziet met jehova getuige ben je geen waardige gesprekspartner.

  2. september

   Ze hebben al zolang het einde der tijden voorspeld maar het is nog nooit uitgekomen.En ik geloof er ook niet in

   1. Mr.blauw.sky

    Klopt, de inhoud van het bijbelboek Openbaringen is in de loop der eeuwen al vele malen misbruikt

    1. Flengan

     Flauwekul!

     1. usb3.0

      Dat sws Flengan

    2. usb3.0

     Toch bijzonder dat antichristjes als bloeskei over de einde der tijd beginnen

    3. vlekkenoplosser

     meestal door linkse profeten met zeespiegel stijgingen van 7 meter of temperatuurstijgingen van graden tegelijk

     linkse profeten misbruiken alles die conclusie is dus binnen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.