Deltavariant is in opmars. Nederland versoepelt, maar internationaal grijpen landen in

Uit nieuwe coronabesmettingscijfers blijkt dat de zogenaamde Deltavariant in opkomst is, niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen. Die andere landen nemen nu dan ook maatregelen. Zo zijn mondkapjes weer verplicht in Israël, terwijl Groot-Brittannië vier weken later dan gepland versoepelt. En in delen van Portugal worden de horeca gedwongen om toch eerder te sluiten.

Volgens het Algemeen Dagblad blijkt uit laboratoriumonderzoeken dat ongeveer 10 procent van de coronapatiënten in ons land besmet is met de Deltavariant, die in Nederland ook wel de Indiase variant genoemd wordt. Met name onder jongeren is deze variant in opmars.

Volgens het RIVM is de kans groot dat Delta de Britse (Alpha) variant deze zomer nog verdrijft als primaire variant. Dit komt doordat de Indiase variant besmettelijker is dan de Britse. Maar, zegt het RIVM, “voor zover we kunnen zien worden mensen er niet zieker van.”

Desalniettemin zijn er veel landen die maatregelen nemen. “In Israël moeten bewoners bijvoorbeeld in binnenruimtes weer mondkapjes dragen en zijn buitenlandse toeristen voorlopig niet welkom. Voor het eerst in maanden stijgt het aantal besmettingen, terwijl juist dit land vooropliep met versoepelen,” aldus het AD.

In Lissabon en de Algarve is de boel weer in gedeeltelijke lockdown gegaan. De horeca moeten bijvoorbeeld “weer eerder sluiten.”

Volgens “deskundigen” geciteerd door het AD is het risico dat “niet-gevaccineerden” voor “meer uitbraken” zorgen van de Deltavariant. “We kunnen een golf krijgen als die bij elkaar wonen. Veel landen zien dat risico en nemen nu preventief maatregelen,” aldus… Ab Osterhaus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Mr.blauw.sky

  Nu, we wachten het maar even af..

 2. Beukman

  Volgens “deskundigen” geciteerd door het AD is het risico dat “niet-gevaccineerden” voor “meer uitbraken” zorgen van de Deltavariant. “We kunnen een golf krijgen als die bij elkaar wonen. Veel landen zien dat risico en nemen nu preventief maatregelen,” aldus… Ab Osterhaus.

  Kortom, Den Haag: voorlichting, voorlichting, voorlichting. En pak de complotgekken wat harder aan.

 3. september

  Die van die complottheorien veranderen toch nooit.Ik neem er maar kennis van.

  1. Rood

   “Ik neem”

   Willem geeft ‘m weer weg.

 4. Emile Takma

  De mogelijk uitbraken in het najaar zijn mogelijk om er christenen, onnozelen, deplorabele en debiele wappers zijn die weigeren zich te laten vaccineren.
  Dat volk zorgt er straks voor dat we weer in een lockdown belanden.

  Ergerlijk.

  1. Stanly2000

   U vergeet een belangrijke groep. Is dit opzet?

   1. Gerda2

    Stanly, daar ben je dan dubbel voor gevaccineerd.

    Als mensen zich zo langzamerhand niet af gaan vragen of het niet een beetje belachelijk wordt allemaal, dan kun ze ze als een hopeloos geval gaan zien.
    Kijk eens in Israël, de meeste besmettingen doen zich voor bij de gevaccineerden.
    Net als in anderen landen met een hoge vaccinatiegraad.

    1. Emile Takma

     Als je dubbel bent gevaccineerd heb je geen probleem. Het probleem kan ontstaan in de genoemde groepen ongevaccineerden die zodanig snel besmet kunnen worden dat ons zorgsysteem weer overbelast raakt.

     1. Rood

      FTO leugenaar, zuiger, hufter, psychopaat, Van Velenamen

     2. september

      Rood,Bla,Bla,Bla,Bla,Bla.

     3. Gerda2

      Het loopt de spuigaten uit met de opnames en doden op het ogenblik en dat zal van de zomer ook niet gebeuren. Althans wat Covid betreft.

      En dat het zorgsysteem overbelast wordt/kan worden, daarvoor moet je bij de overheid zijn.
      Heel makkelijk om te zeggen, maar er is bewust gekozen voor bedden schaarste op de ic’s en te weinig geclassificeerd personeel. Luister wat de ic-verpleegkundige Thomas Smits van het Amsterdam UMC te zeggen heeft. Nog steeds wordt er weinig tot niets aan de schaarste gedaan.

      youtube.com/watch?v=xYZCx9q65k4

      Hoe gaan we het de volgende keer bij een fikse griepepidemie regelen,
      zoals in het griepseizoen 2017/2018 toen er 9400/10000 mensen extra stierven?
      Het gros van de mensen, die nu de getallen horen van dit aantal doden kijken je vreemd aan, zoveel doden extra? Nooit van gehoord.
      Ook toen puilden de ic’s uit.
      Maar we zullen wel een “verplichte” griepinjectie krijgen voor iedereen.

      Of RSV , dat nu voor veel opnames zorgt in Israël (ook veel kleine kinderen op ic’s. Dit terwijl het eigenlijk meer een “winter” virus is en er vaak gelijk is met de griep.

      m-jpost-com.cdn.ampproject.org/c/s/m.jpost.com/health-science/covid-19-might-be-over-but-viral-infections-in-israel-are-surging-671354/amp

      We doen het voor de zorg, we doen het voor de zorg, we doen het voor de zorg.

      En daarom laten zich dan velen vaccineren, die amper risico lopen, zelfs kinderen moeten eraan geloven.

     4. Emile Takma

      Het CBS zegt over de vergelijking met de griepepidemie 2017/ 2018:

      “De griepepidemie van 2017/’18 en de eerste golf van de corona-epidemie in 2020 lijken op het eerste gezicht veel op elkaar: een vergelijkbaar aantal qua oversterfte en een toenemende zorgvraag die leidde tot capaciteitsproblemen. Toch zijn er ook duidelijke verschillen. De corona-epidemie ging gepaard met ingrijpende maatregelen om verspreiding van besmetting te voorkomen, terwijl voor een griepepidemie een deel van de bevolking wordt gevaccineerd. Daarnaast hield de griepepidemie in 2017/’18 achttien weken aan, terwijl de eerste golf van de corona-epidemie negen weken duurde. De oversterfte tijdens de eerste golf van de corona-epidemie was daardoor in relatieve zin bijna dubbel zo hoog als tijdens de griepepidemie. In vergelijking met de griepepidemie overleden tijdens de corona-epidemie meer jongere mensen en meer mannen, was de oversterfte meer geconcentreerd in bepaalde provincies en was de sterfte onder Wlz-zorggebruikers sterker verhoogd.”

     5. Rood

      FTO Van Velenamen

     6. Mistgabel

      U moet arts worden.
      U weet zoveel…

      h*tps://artsencollectief.nl/

    2. Mistgabel

     h*tps://www.morgenpost.de/vermischtes/article232700219/corona-israel-impfung-delta-party-ansteckung.html

   2. Emile Takma

    Welke groep bedoel je?

    1. Rood

     Leugenaar, zuiger, hufter, psychopaat, Van Velenamen

     1. september

      BlaBlaBlaBlaBla

    2. Stanly2000

     Denk even na of google.

  2. usb3.0

   tamil moet z’n grafsmoel dichthouden want 80 % is gefuckcineert toch? de enige achterlijke onnozele is tamil zelf

 5. Vrijedenkert

  Vaccinatiegraad in Nederland is behoorlijk hoog en tempo van vaccineren op niveau en bestaande vaccins werken redelijk tot goed!
  Een uitbraak zoals aan het begin van de crisis of tweede of derde golf met zeer veel besmettingen en veel ziekenhuisopnamen gaat niet meer plaatsvinden, uitbraken met Corona zullen nu in de toekomst gewoon blijven maar de gevolgen beperkt in vergelijking met eerdere…

 6. Rieks

  In Hamburg, toch geen kleine stad, zijn de positief getesten van afgelopen mei en juni (bij een sneltest) ge-hertest en het bleek dat 80% (!) ten onrechte positief was getest. Vele vragen ( die waarschijnlijk niet zullen worden gesteld) dienen zich aan. Zou dit niet ook het geval kunnen zijn in het hele land? Hoe kon dat gebeuren, hoe deskundig is men werkelijk inzake testen? Mijn bewering van een jaar geleden dat we te maken hebben met een wereldwijde hype komt weer dichterbij. Worden zulke hertests ook in NL gehouden, ik heb er niet van gehoord.

 7. Mistgabel

  Heb voor de aankomende jaren alvast de varianten voor u op een rijtje gezet.

  Delta
  Jota
  Mu
  Pi
  Rho
  Sigma
  Tau
  Phi
  Chi
  Psi
  Omega

  Maar ach, wees niet bang, voor elke variant hebben ze voor u wel een geschikte vaccin in de aanbieding. 2 halen 1 betalen of voordeelpak vaccin.

  Wees er snel bij, want op is op.

  Hup, elk jaar prikken maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.