Fieldlab Evenementen woest over kabinetsbeleid: “Ik vind het schandalig wat nu gebeurt”

Programmamanager Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen heeft geen goed woord over voor de manier waarop het demissionaire kabinet de besmettingscijfers wil indammen door strengere regels voor evenementen in te voeren. Ook wijst hij erop dat het kabinet de onderzoeksresultaten heeft genegeerd en de adviezen verkeerd heeft toegepast.

De adviezen van Fieldlab Evenementen waren specifiek gericht op evenementen in een heel gecontroleerde omgeving. Door die adviezen ook toe te passen op horecagelegenheden, is het fout gegaan volgens Lubberts.

“Wij zeiden destijds dat het essentieel is om binnen 24 uur voor het einde van het evenement negatief getest te zijn en dat de ventilatie van besloten evenementenlocaties in orde moet zijn. Dat zijn adviezen die de overheid niet heeft overgenomen, omdat men vooral keek naar de uitvoerbaarheid van het advies. Dat is een politieke keuze. Maar als je, voordat evenementen überhaupt plaatsvinden, de stekker er al uittrekt, dan pas je het programma waar je zelf aan hebt meegewerkt niet toe. Dat vind ik heel kwalijk”, zegt hij tegen NU.nl.

De Dagelijkse Standaard

Door deze rare sprong van het demissionaire kabinet vraagt Lubberts zich af wat dan überhaupt het beleid is, aangezien ze nu volledig in de kramp schieten door een situatie die ze toch echt zelf hebben veroorzaakt. In feite straffen ze evenementen (die wél veilig door kunnen gaan) vanwege hun eigen beleidsfouten (waar ze voor gewaarschuwd zijn). Lekker bezig!

En wat óók opmerkelijk is: Fieldlab Evenementen onderzocht op verzoek van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en de ministeries eenmalig hoe op een verantwoorde manier een avond in een club genaamd Shelter georganiseerd kon worden. Bij dat onderzoek benadrukken ze een belangrijke maatregel die het kabinet ook al vaker ter ore is gekomen: fatsoenlijke ventilatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar de onderzoeksresultaten worden nog verwerkt. En het kabinet gaat alleen uit van een papieren werkelijkheid, waar iets pas een feit is als het is onderzocht (en men er echt niet meer onderuit kan). Wat een stuitende onnozelheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Cootje

  Deze top ondernemers hebben in maart met hun volle verstand gestemd , en let op de voorspelde huilie huilie in de tolk shows gaat beginnen , elke avond top shows met huilende ondernemers maar ze hebben gestemd en krijgen nu de rekening, belastingen mogen over drie jaar worden uitgesmeerd

 2. usb3.0

  Nou ja zeg werken die fuckcens helemaal niet? wie had dát nou verwacht… nou diegene die dit zeiden hebben gelijk

 3. Appelstroop

  Zwak optreden van Hugo deze persco, hij kan echt niets fout doen, wel zichzelf complimentjes geven. Zelfs de journalisten zien dat hij zit te draaien.

 4. dumbfarmer

  vind je het gek dat die pissed zijn.. gratis geld is ineens weg.. waren al druk bezig ergens een boerderij op te kopen die dan met subsidie en geld uit testen gerenoveerd kan worden.

 5. Cootje

  Het huilen is begonnen bij Humberto , huilie huilie en op1 begint om 10.30 de gehele huilebalken zijn opgetrommeld , afgelopen maart met volle verstand op Rutte gestemd en zijn al 10 jaar beleid volledig gesteund Corona zorgt voor de echte afrekening , en de huilebalken zitten in de tolk shows

 6. vlekkenoplosser

  u heeft even mogen ruiken aan de vrijheid. U heeft even mogen huppelen in de wei.

  Doordat er groepen niet luisteren gaan we weer op stal. We moeten immers het klimaat scheppen dat iedereen zich onderwerpt.

  heers en verdeel , corona is een hoax !

  1. Jack Flash

   Vlekkenoplosser .
   Helemaal waar.

   Hoe stom kunnen mensen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.