[Filmpje] Fleur Agema (PVV) wil stopzetten zorg voor patiënten die geen geld opleveren voorkomen, wordt afgesnauwd

PVV-Kamerlid Fleur Agema komt tijdens het Vragenuurtje op voor patiënten die psychologische of psychiatrische zorg nodig hebben, maar niet meer worden geholpen omdat zij geen geld zouden opleveren. Staatsecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) snauwt haar echter af en slaat het hele debat in één klap dood.

Agema windt zich helemaal op over het feit dat patiënten met ernstige psychologische en psychiatrische klachten door een zorginstelling op straat worden gezet, puur omdat ze geen geld opleveren. Hartstikke terecht natuurlijk, want dit is een zeer kwalijke ontwikkeling die je zo snel mogelijk de kop in moet willen drukken.

Staatssecretaris Blokhuis gaat volgens Agema ‘volgend jaar pas iets doen met de bekostiging’, waardoor dit acute probleem dus niet direct wordt aangepakt. Blokhuis gaat echter totaal niet in op wat Agema allemaal zegt en reageert gekrenkt: “Voorzitter, ik kan niet wachten tot mevrouw Agema staatssecretaris is en de nieuwe bekostiging gisteren invoert. Dat is mijn antwoord”, voegt hij daar nog aan toe.

Daar kun je als Kamerlid, of als zorgpatiënt, dus helemaal niks mee! ‘Heel zuur dat een zorginstelling je er zo snel mogelijk uit wil bonjouren omdat je geen geld oplevert, maar volgend jaar is er misschien wél weer budget’, is de boodschap van Blokhuis. Dat het dan misschien al te laat is voor enkele patiënten is gewoon dikke vette pech voor hen. Had je maar een ziektebeeld moeten hebben waar wél snel flink aan kon worden verdiend!

En Blokhuis doet nu ook net alsof dit probleem zomaar uit het niets op is komen dagen, net voordat hij een nieuw budget heeft kunnen regelen. Dat is natuurlijk ook regelrechte onzin, want we weten allemaal dat zo’n beetje de hele zorgsector al jaren een flink geldtekort heeft. Daar is al jaren voor gewaarschuwd en nu zien we daar steeds meer de schrikbarende effecten van. Laat Fleur Agema het stokje van Blokhuis maar overnemen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. vlekkenoplosser

  de stereotype reactie van het partijkartel

  Als we de zorg op het juiste niveau hadden ingeschat was er helemaal geen corona crisis geweest.

 2. roodkapjelusttaart

  Dit is een diefstalverzekering, je moet er verplicht aan meedoen, de hele zorg is een grote maffiabende.

  1. Jack Flash

   Nog nooit zo’n volksverlakkend kabinet meegemaakt. Op alle fronten.
   En nog demissionair ook.
   Ongelooflijk.

   1. hans-e-pans

    Mevrouw Agema levert hiermee het bewijs dat staatsecretaris Paul Blokhuis een evenbeeld van minister-president Mark R. is, maarja waarmee je omgaat daarmee word je besmet.

 3. HD

  Van deze overheid zouden ze tachtig jaar geleden veel van kunnen leren

  1. Mr.blauw.sky

   Zo is dat. Het is nu nog veel erger als destijds onder Hítler

   1. vlekkenoplosser

    dat klopt stopidioot.
    Mengele moest stoppen met zijn experimenten omdat het onethisch was. De huidige politiek moedigt de experimenten aan en keurt die zelf bij noodwet goed.

    Hítler is een klein kind vergeleken bij de huidige politiek.

    1. Mr.blauw.sky

     Yep, enige verschil is dat de dat de razzia s niet in de krantenkolommen terechtkomen en dat de concentratiekampen met oudjes en gehandicapten en homo’s ergens in de Veluwe netjes aan het oog onttrokken zijn

     1. vlekkenoplosser

      je bent te dom om de vergelijken te zien. net zo een stomme hond als bukhol

     2. Mr.blauw.sky

      Het domme blabladiebla- schaap dat over honden begint te oreren…

     3. Mr.blauw.sky

      Voor zoveel doorgesnoven a-historische stemmingmakerij past.maar één remedie:

      Gedrongen internering in een strafkamp onder precies dezelfde omstandigheden als destijds 80 jaar geleden, en dat zonder uitzicht op vervroegd verlof.

      Misschien dat er dan ergens een lampje gaat branden …

     4. vlekkenoplosser

      te stom dus zoals al vast gesteld

     5. Mr.blauw.sky

      Je plaat blijft hangen, Je bent toch geen kleuter

     6. vlekkenoplosser

      een snotneus als jij heeft genoeg aan een LP

     7. Mr.blauw.sky

      Wat mot je poepchinees

     8. vlekkenoplosser

      je niveau is weer kenmerkend

     9. Mr.blauw.sky

      Geleerd van de meester – poeptrôl zélf poepclown

     10. vlekkenoplosser

      jou valt niets te leren leeghoofd

   2. dumbfarmer

    Als ze nog zouden leven zouden zowel Hitler and Stalin gewoon een nat broekje krijgen met waar men nu in EU en in Nederland in het bijzonder mee bezig is.. da’s wel zeker..

   3. usb3.0

    “Het is nu nog veel erger als destijds onder Hítler”

    Alleen nu ziet iedereen het voor z’n ogen gebeuren en zegt iedereen die niet nadenkt prima

    1. vlekkenoplosser

     precies ! rutte de nieuwe mengele

   4. september

    Er zijn die dat geloven een stelletje debiele en imbiciele idioten zijn dat

    1. vlekkenoplosser

     knoeien met je RNA is zeker niet slim domme jongen

 4. Nostradamus

  Nieuwe verkiezingen graag. Het zooitje ongeregeld in het kabinet dat we nu hebben moet heel snel naar huis. En voor een deel daarvan betekend dat naar het gevang.
  Ik weet alvast een nieuwe Staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  1. september

   Die verkiezingen komen er toch voorlopig niet.,integenstelling tot wat Anderen hier van vinden.

 5. usb3.0

  Wederom weer een PVV-er die de spijker op z’n kop slaat..

 6. dumbfarmer

  wanneer krijgen we eindelijk eens toelatingseisen in die muppetshow zoals verder overal normaal is???
  Misschien dat we dan wel behoorlijk bestuur krijgen in plaats van lesjes ‘hoe gooi ik iemand onder de bus’ of ‘hoe kan ik het beste een antwoord ontwijken’.

  Deze ook weer.. achterlijke opmerking maken omdat hij domweg zijn huiswerk niet gemaakt heeft, totaal niet snapt waar hij mee/over bezig is en dan maar gewoon een achterlijke opmerking maakt om er van af te zijn en zich verschuilt achter ‘procedures’ en allerlei andere flauwekul die tot het vorige schandaal heeft geleid..
  Blijkbaar is ergens van leren niet een onderdeel van hun capaciteiten, hoewel ze wel meer dan genoeg ‘leermomenten’ hebben gehad, en nog gaan krijgen.

 7. Revolutie

  Echt hè, Fleur Agema heeft ongelofelijk gelijk!! Ik ben geen PVV-stemmer, zou dat wel zijn wanneer de moslimhaat wat minder gepredikt zou worden maar op veel punten hebben ze gelijk. VVD, CDA, D666, CU, PvdA, PvdD, Volt het zijn stuk voor stuk een schande voor de democratie!!! DE formatie duurt bewust zo lang, interesse verflauwt, ondertussen komt er weer een zgn. nieuwe “cojona-variant” om de boel af te leiden en er wat dictatoriale wetjes door te jassen!!! Hier moet een einde aankomen. Wanneer PVV, FvD en JA21 de handen ineen zouden slaan kunnen ze een vuist maken die er zeker toe zal doen en waar ze, tijdens een formatie, echt niet omheen kunnen. Dus..Geert, Thierry en Joost….stap over jullie eigen schaduw/ego heen als je de situatie echt zo erg vind als dat jullie dat zo vaak ventileren. Op deze manier doorgaan heeft in zoverre geen zin dat niemand van dat criminele, samenzwerige kartel aan tafel wil met jullie. Goedenavond.

 8. M. Brandenburg

  Fleur is een goede politicus, maar ook zij is overduidelijk niet op de hoogte van de zorgwet, de Verzekeraar heeft hier niets mee, de deking in de basis verzekering voor door de overheid opgelegd, en de verzekeraar is verantwoordleijk voor de aanvullende verzekeringen, overheid bepaald de dekking, de hoogte van de dekking, de duur van de dekking, het eigen risico, heeft bepaald dat het eigen risico niet mag worden afgekocht, bepaald de maximale winst van de verzekeraar (in de zorgwet vastgesteld op 5,25% per verzekerde en het meerdere dat eventueel als winst word gemaakt vloeit naar de staat, pot alsgemene middelen, en niet terug naar de premiebetaler) Overheid bepaald bijna alle prijzen van de ingrepen (prijzen die zijj heeft losgelaten zijn allemaal gedaald en zijn bij prive klinieken tot wel 20% goedkoper en hebben minder nazorg nodig wat de rprijs nog verder drukt, daarnaast bepaald de overheid bij bijna alle publieke azorgaanbieders de budgetten en worden efficient werkende organistaies gestraft met minder geld. Er is werkelijk niets dat niet door de overheid bepaald word, de zorgwet is dan ook geen marktwerking maar ziekenfonds 2.0

 9. Wally

  Op zich is het heel goed dat dit naar buiten komt. Let wel….. niet in de ‘grote’ media en al helemaal niet bij die fijne staatsomroep.
  Maar we weten nu weer eens hoe men met mensen om wenst te gaan. Goed gedaan pvv dus en nu maar weer met zijn allen ‘geschokt’ zitten zijn over die aanslag van gisteren.

 10. Bunky01

  De waarden waarvoor de partij van de heer Blokhuis voor zegt te staan worden uit zijn meer dan hondse antwoord duidelijk voor het voetlicht gesteld. Wat een ongerijmd schofterig antwoord. Als dit zijn grondslag is dan is de Christen in hem ver te zoeken.
  Schaam u heer Blokhuis!

 11. rafi

  Blokhuis vindt het zeker niet zo erg als het te laat is voor sommige patienten omdat hij hun ouders ook het leed gunt van het een kind verloren hebben: gedeelde smart is halve smart. Nier erg christelijk van deze lelijke man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.