Frankrijk voert coronacertificaat in vanaf 1 augustus: Toeristen zijn verplicht pas te overhandigen om openbare ruimtes binnen te komen

Vanaf 1 august gaat het zogeheten coronacertificaat in alle openbare ruimtes gelden in Frankrijk. Wie dan een café of winkel in wil is verplicht zo’n certificaat te overhandigen. Ook toeristen moeten zo’n certificaat hebben om het land per trein en vliegtuig binnen te komen. Nederlanders kunnen via de CoronaCheck-app zo’n certificaat aanvragen. 

Een coronapaspoort zou geen werkelijkheid worden, althans dat beweerde men vorige zomer nog. Nu blijkt dit toch echt te gaan vastleggen in de wet. Vanaf 1 augustus is het zo dat je alleen de openbare ruimtes binnenkomt met een zogeheten coronacertificaat. Een negatieve PCR-test zal ook nog gelden voor niet gevaccineerde mensen, mits deze niet ouder is dan 48 uur, dat meldt NU.nl.

Toch lijkt de Franse president Macron af te steven op het pushen van mensen om allemaal zo snel mogelijk een vaccinprik te halen. Want vanaf 21 juli is een PCR-test niet meer gratis voor toeristen, wie dan nog niet volledig gevaccineerd is en op vakantie is in het land zal zich elke twee dagen moeten laten testen. Wat natuurlijk een vrij afschrikwekkend effect zal hebben op vele toeristen, want veel mensen gaan toch wel even twee keer nadenken of ze zin om hebben om iedere twee dagen zélf te moeten gaan betalen voor een PCR-test.

Ondertussen krijgt de corona-app van Hugo de Jonge ineens veel meer invloed: Nederlandse toeristen die wel volledig zijn gevaccineerd kunnen de QR-code op de app gebruiken als legitiem coronacertificaat in het land.

Gisteravond kwam Macron ook met de boodschap dat alle zorgmedewerkers én mensen die in contact komen met risicogroepen voor hun werk voor 15 september geprikt moeten zijn. In Frankrijk zien we dus een vaccinatieplicht ontstaan, de grote vraag is nu natuurlijk of Nederland ook zoiets zal gaan invoeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het wordt voor toeristen op deze manier een dure zomer als ze alle coronatesten zelf moeten gaan betalen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. RvdBe

  Dan ook niet lopen janken dat het toerisme zo slecht loopt, en de hand weer ophouden bij die aso Nederlanders om miljarden “corona” steun.

 2. Gebande K0K

  De armen en benen van Rutte en de Jonge reiken verder dan menigeen denkt.

  1. Nikita

   prutlip ratelt maar door

 3. Emile Takma

  Het grote probleem in Frankrijk, maar ook in ons land, dat een te groot deel van het volk zich niet laat vaccineren. Deze ergerlijke domheid zorgt ervoor dat het virus kan blijven rondgaan en de gewenste groepsimmuniteit niet kan worden bereikt.

  1. Borreby Duytsch

   Gelukkig heb jij je wel fijn laten vaccineren, Emile. Dan kan bij jou alle ergelijke domheid kwijtgescholden worden, nietwaar?

   1. EmiIe Takma

    Ja, want ik doe wat de grote EU Leiders en onze eigen regering mij opdragen, Borreby. Zonder weerwoord ga ik met ze mee. Want zij zijn toch de leiders, zij kunnen er praktisch niet naast zitten.

    1. Borreby Duytsch

     Wtf…

     1. Borreby Duytsch

      Oh…😁
      Nou zie ik het!

    2. Mistgabel

     Geef poot.

    3. leukeditter

     hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaha
     ik wist het al zeker maar nu is het voor iedereen wel duidelijk : Takkewijf heeft op de BLO gezeten in de hoogste klas!!!

   2. Emile Takma

    @Borreby, vaccinatie is de enige route die ons uit de pandemie kan leiden. Mensen die zich niet laten vaccineren bemoeilijken die route.

    Wat klopt er volgens jou niet aan die stelling?

    1. vlekkenoplosser

     vaccinatie is onzin strónt vlé®k
     * vaccin is niet bestand tegen mutaties
     * gevaccineerde mogen prik 3 & 4 komen halen tegen de delta variant
     * gevaccineerde kunnen nog steeds drager zijn
     * gevaccineerde kunnen nofg steeds overdragen
     * gevaccineerde kunnen nog steeds ziek worden
     * gevaccineerde zijn gevoeliger voor de mutaties
     * gevaccineerde hebben geen idee van de lange termijn effecten

     Heeft de strónt vlérk de voordelen van vaccineren paraat ? kunnen we van gedachte wisselen !

    2. september

     Je hebt helemaal gelijk

     1. ElGuapo

      Je snapt het eindelijk?

  2. vlekkenoplosser

   dom gelúl strónt vlé®k. De kwetsbare en risico groepen zouden gevaccineerd worden . Daarmee zou de druk op de zorg sterk verminderd worden. De ergelijke domheid om te stellen dat vaccinatie het virus uitroeit is tenen krommend.

   U mag in de rij voor prikje 3 & 4 . Zo niet is prikje 1&2 ook voor niets geweest domme jongen

   Groeps immuniteit komt voort uit besmette mensen die antistoffen hebben domme jongen. Groeps immuniteit komt niet door vaccinaties strónt vlé®k
   Je gewauwel is fake news en populistisch gebral bezijden de waarheid strónt vlé®k.

   Gisteren kon je nog vertellen hoe fantastisch hoog de vaccinatiegraad was in Nederland met 16 miljoen prikken huichelaar.

   Blijft vervelend dat de informatie met de dag wijzigt maar een slim mens bedenkt zich 10 keer alvorens de fabl van vaccinatie te slikken via de spuit.

   Zou me meer druk maken over malaria en TBC waar jaarlijks een aantal doden vallen die corona doen verblekn.

   corona is een hoax ! build back better strónt vlé®k, u zult zich onderwerpen

   1. september

    Het zijn al bijna 18.000.000 domme zak.En jou gewouwel blijft dom. En dat je niet laat vaccineren moet je zelf weten ,het blijft gelukkig maar een minderheid

    1. vlekkenoplosser

     wat fijn 18 miljoen vaccinaties en we gaan weer op slot domme zak

     heeft dus geen reet geholpen dat vaccinatiefascisme domme zak

  3. september

   Er blijven altijd mensen die zich niet laten vaccineren als het maar een minderheid blijft van die domme mensen.Dan krijg wel groepsimmuniteit.

   1. vlekkenoplosser

    groepsimmuniteit bestaat uit mensen met antistoffen na besmetting domme jongen. Niet door vaccineren. De strónt vlé®k napapegaaien is geen goed idee.

  4. Nostradamus

   Je blijft dom en onwetend. Blijf eens van die spuiten van Mark en Hugo af en kijk eens in de echte wereld.

  5. GvdGvd

   Het zijn juist de domme die zich in laten inspuiten met deze rotzooi. De slimme vertrouwen op hun eigen immuunsysteem net zoals ze dat voorheen ook deden, in 2016 en 2018 die grote griepgolf, toen er zoveel mensen op de ic’s belandde en aan de longmachine moesten. De griep is verdwenen blijkbaar en de nieuwe griep heet corona, en de domme laten zich belazeren waar ze bijstaan. U ook blijkbaar.

 4. vlekkenoplosser

  Het fascisme gaat ongestoord verder.

  Build back better , u zult zich onderwerpen.
  Krijgen alle winkels een portier of is dit weer veel gebrul weinig wol.

  Wanneer ontwaakt de bevolking ? De slavernij herleeft met een digitale enkelboei.

 5. Gebande K0K

  Enige tijd geleden, het betrof volgens mij Hongarije, vond de vlekkenverspreider dat wij ons niet met interne zaken van andere landen moesten bezighouden.
  Maar zij is wel vaker kort van memorie.

 6. Mistgabel

  Hup Frankrijk, trek je gele hesje maar weer aan.

 7. Nostradamus

  Speciaal voor Monty.
  Ik voel mij steeds meer een iNazi in Duitsland of een Negoïde in Zuid-Afrika.

  1. vlekkenoplosser

   ik ook , vaccinatiefascisme is gevaarlijker dan de nazi gedachte !

   1. september

    Domste uitspraak van de dag.

  2. Emile Takma

   Vordert de bouw van vernietigingskampen op de Veluwe voor de vaccinweigeraars al een beetje?

   1. vlekkenoplosser

    weet niet , strónt vlé®k das jouw afediling hoe ver de vaccinatieverplichtingen gaan.

    Voorlopig zijn alle voorspellingen van kritische mensen op vaccinatiegebied uitgekomen strónt vlé®k

    U zult zich onderwerpen !

 8. GvdGvd

  Fijne vakantie ! Ik las dat je straks in Griekenland als ongevaccineerde geen restaurant meer binnenkomt. Als ik zo op vakantie zou moeten, dan blijf ik liever thuis, en zo werk ik ook niet aan deze shit mee. Had iedereen dit nou vanaf het begin gedaan, dan hadden ze nooit zover kunnen laten komen, en hadden ze nooit zoveel macht gekregen. Nog teveel schapen, die het nog altijd niet willen zien waarmee ze bezig zijn. Triest dat diegene die het wel zien, of allang zien, mede de dupe worden van die blinden. Trouwens nooit zal ik deze rotzooi in mijn lichaam laten spuiten. Kreeg laatst de tweede oproep, het zijn wel volhouders. Hopla de grijze bak in, achter de eerste oproep aan.

  1. vlekkenoplosser

   nummer drie komt ook kan ik je verzekeren, mogelijk is het aan uw aandacht ontsnapt maar uw vaccinatie staat klaar. Weer al die domme shit erbij uiteraard.

   na de twee vaccinaties kan je meteen door voor vaccinatie 3 voor de deltavariant en vaccinatie 4 voor de wintervariant. De debielen bepreken momenteel om elk kwartaal iedereen te vaccineren.

  2. september

   Het blijft gelukkig maar een minderheid die zich niet laat vaccineren.

   1. vlekkenoplosser

    waarom lopen de cijfers zo op domme jongen , een minderheid is niet gevaccineerd roeptoeter je

 9. Florissa

  Wordt je op je werk ontslagen doordat je tegen prikken bent,is er geen rechter te vinden die jou chef vrijspreekt,men zal je gewoon moeten door betalen ,omdat niemand ter wereld je kan dwingen om dit te nemen ,en al zeker niet een compleet onozele minister, waarvan niet bekend is hoeveel finaciele belangen hier achter steken.
  Houd je poot stijf en laat je die rotzooi niet toedienen ,er zijn inmiddels proefkonijnen zat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.