Fransen massaal de straat op om te demonstreren tegen coronapas

Er vonden gisteren tal van demonstraties plaats in diverse Franse steden; men was massaal de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over de coronapas die gaat worden ingevoerd in het land. Vanaf morgen moeten volwassenen een zogeheten coronapas met zich meedragen op straat waarin staat of ze gevaccineerd zijn, recent getest of al corona hebben gehad. Veel Fransen zijn woedend op de invoering van dit ‘paspoort’ en de nieuw ingevoerde coronamaatregelen.

Vanaf morgen kom je niet meer binnen bij evenementen met veel publiek in Frankrijk als je niet een legitieme coronapas hebt. Negatieve coronatesten mogen niet ouder zijn dan 48 uur én daarnaast voert men een daadwerkelijk coronapaspoort in waarin iedereen kan zien of je gevaccineerd bent. Vanaf augustus wordt dit ook verplicht bij de horecasector en winkelcentra.

Veel Fransen pikken deze verplichting niet, ook zet het kwaad bloed dat zorgverleners zich verplicht moeten laten vaccineren. En zoals altijd met Fransen uiten ze hun ongenoegen direct in massale demonstraties in het gehele land. In diverse Franse steden werd op grote schaal gedemonstreerd.

Ondertussen is de Franse president Macron de afgelopen week zo geschrokken van de rappe stijging in het aantal besmettingen dat hij een reeks aan ingrijpende maatregelen heeft (her)ingevoerd. Dit tot grote onvrede van veel Fransen. De onvrede is begrijpelijk, dee lockdown in Frankrijk duurde ellelang, nu werd er eindelijk versoepeld en wordt het bijna direct teruggedraaid. Net nu het vakantieseizoen is begonnen wordt er een coronapas ingevoerd wat voor heel veel toeristen een groot struikelblok zal zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is duidelijk dat Macron niet goed heeft nagedacht over zijn acties. Mensen snakten al maanden naar wat meer vrijheid en nu velen het eindelijk weer hebben kunnen ervaren willen ze het niet direct teruggeven. De grote opkomst bij de demonstraties door het hele land land laat dit goed zien. Ook in de Franse hoofdstad was er een gigantische opkomst.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. usb3.0

  Waarom doen dat hier niet…

  1. Monty

   Ja usb3.0000 waarom doe je dat hier niet?
   Misschien moet een volksvertegenwoordiger het volk oproepen om ook hier massaal de straat op te gaan..
   Of gewoon spontaan.

   Of zouden de volksvertegenwoordigers op vakantie zijn en vinden dit eigenlijk niet zo belangrijk?

   1. usb3.0

    Ik las net en dat vond ik wel een heel toepasselijke, dat jouw hele leventje vol met vraagjes zit… sterkte

    1. Monty

     ”Waarom doen dat hier niet…”

     Grappig. De pot verwijt de ketel.

     Ik ben niet zo van het dwingerige.
     Kan natuurlijk ook zeggen ‘ga dan zelf de straat op usb3.00000’ weet dat 30% van de bevolking achter je staat.

     1. usb3.0

      “30% van de bevolking achter je staat”

      Ligt eraan wat de vraagstelling is maar als ik de vraagstelling zou mogen maken is 30% aan de lage kant, daarnaast als het al over 30% gaat dat is een behoorlijk aantal waar dus geen rekening mee wordt gehouden

     2. vlekkenoplosser

      volidioten denken dat het zetels van die fascistische club de vvd een meerderheid is.

      150 zetels in de kamer dus elke 30 zetels is slechts 20% !

      Overigens is de vraag volledig legitiem . Waarom gaan we hier de straat niet op tegen het fascistische beleg van een demissionair kabinet !

  2. RvdBe

   Wij zijn een volgzaam volk, wat de overheid dicteert wordt welhaast kritiekloos overgenomen, daarom zijn wij ook de ideale proeftuin voor bv een Timmermans met zijn miljarden verslindend klimaatproject, met graagte voldoen wij aan zijn extremistische eisen.

  3. hans-e-pans

   Het overgrote deel van de Fransen heeft karakter, bij de Nederlanders is dat net andersom.

   1. Cootje

    Wat dat betreft geweldig volk , die dikke vieze diabetische Timmermans
    gaat er geen vlaaien aan de man brengen met zijn klimaat waanzin , als hij zich in Frankrijk laat zien , scheurt zijn onderbroek tegen de straat en is hij zijn korte pootjes kwijt , die Fransen nemen niets en zeker niet van een dikke vetzak

    1. toetssteen

     @Cootje
     Lol!

  4. Xyz1234

   Omdat Nederlanders door de bank genomen nogal laf, zwak en volgzaam zijn. Monty is daar ook zo’n voorbeeld van. Net doen alsof je het met alles eens bent wat je wordt opgedrongen zodat je voor jezelf kunt recht praten dat je te laf bent om paar en perk te stellen. Dit fenomeen wordt ook wel cognitieve dissonantie genoemd en mensen die hieraan lijden gaan er gebukt onder. Vandaar de vaak vijandige toon naar mensen die wel hun grenzen durven aangeven en hiernaar handelen.

   1. Xyz1234

    *paal en perk

   2. ElGuapo

    Daar ben ik het wel mee eens.

   3. Monty

    ”Omdat Nederlanders door de bank genomen nogal laf, zwak en volgzaam zijn.”

    Ja weg met ons.
    Kan natuurlijk ook zijn dat er geen draagvlak in Nederland is voor zo’n demonstratie.

    Maar het klopt tegenstanders zijn bang om de straat op te gaan. Hierop dit blog altijd dappere en stoere woorden maar in de echte wereld zijn ze onzichtbaar bang en angstig.

 2. Appelstroop

  Misschien een keer anders gaan stemmen

 3. Paardenmiddel

  Nederlanders doen dit niet omdat ze in elkaar getimmerd worden door de politie.

  1. usb3.0

   Én Nederlanders zijn volgevreten westerlingen

   1. Monty

    Ja weg met ons!

    1. Harry Haller2

     Jij begrijpt het Monty Mongool! Mogen we vanavond reeds afscheid van je nemen? Weg met jou!

     1. Monty

      Nee ik ben niet zoals jij.
      Jij hebt allang afscheid van ons land genomen toch.

      Het gras bij de buren is voor jou mooier hè.

    2. Harry Haller2

     Je zegt zelf: ‘Ja weg met ons!’

     Daarin wil ik je graag ondersteunen. Het zal een zegen voor DDS als zo’n grote debiel als jij definitief het veld ruimt.

     Geef gehoor aan je impuls en rot hier op – het zal je goed doen, ouwe overheidstr0l.

     1. Monty

      ”Het zal een zegen voor DDS als zo’n grote debiel als jij definitief het veld ruimt”

      Dan zou ik wel een ban krijgen zoals jou vaak is gebeurt.
      Misschien dat het nog niet tot je is doorgedrongen ManX, Harry Haller van vele namen.

     2. Harry Haller2

      Debielen zoals jij worden gedoogd op DDS, Monty, omdat ze ongevaarlijk en hooguit irritant zijn. Jij bent bovendien een overheidstr0l en die hebben een streepje voor.

      Andere debaters zoeken het scherpst van de snede op en gaan er soms overheen, hetgeen hen een ban oplevert. Kijk naar je idool Schlemiel Takma. Wees gerust, jij hebt geen enkel talent in die richting omdat je een geboren domoor bent. Jij zult dus eeuwig met dezelfde achterlijke nick door het leven moeten.

     3. Monty

      ”Andere debaters zoeken het scherpst van de snede op en gaan er soms overheen”

      Met schelden en tieren. Zo kan je het natuurlijk ook uitleggen. Maar daarom krijg je geen ban.
      Je zou je ook gewoon aan de huisregels kunnen houden.

    3. usb3.0

     Nee monty, weg met die volgevreten Nederlanders, domoor..

 4. RS

  Die Franzen laten het zien hoe het wel moet. Er is wat teruggedraaid. Waarom wij niet? Omdat wij als makke schapen achter de leider aanhuppelen………Nadien ook niet mekkeren……..

 5. Mistgabel

  Hup, jaag die kleine globalist weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.