shutterstock 1135501646

Fransen massaal de straat op om te demonstreren tegen coronapas

Geen categoriejul 18 2021, 11:45
Er vonden gisteren tal van demonstraties plaats in diverse Franse steden; men was massaal de straat opgegaan om hun ongenoegen te uiten over de coronapas die gaat worden ingevoerd in het land. Vanaf morgen moeten volwassenen een zogeheten coronapas met zich meedragen op straat waarin staat of ze gevaccineerd zijn, recent getest of al corona hebben gehad. Veel Fransen zijn woedend op de invoering van dit 'paspoort' en de nieuw ingevoerde coronamaatregelen.
Vanaf morgen kom je niet meer binnen bij evenementen met veel publiek in Frankrijk als je niet een legitieme coronapas hebt. Negatieve coronatesten mogen niet ouder zijn dan 48 uur én daarnaast voert men een daadwerkelijk coronapaspoort in waarin iedereen kan zien of je gevaccineerd bent. Vanaf augustus wordt dit ook verplicht bij de horecasector en winkelcentra.
Veel Fransen pikken deze verplichting niet, ook zet het kwaad bloed dat zorgverleners zich verplicht moeten laten vaccineren. En zoals altijd met Fransen uiten ze hun ongenoegen direct in massale demonstraties in het gehele land. In diverse Franse steden werd op grote schaal gedemonstreerd.
https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1416343198788620289?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1416452420159291395?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen is de Franse president Macron de afgelopen week zo geschrokken van de rappe stijging in het aantal besmettingen dat hij een reeks aan ingrijpende maatregelen heeft (her)ingevoerd. Dit tot grote onvrede van veel Fransen. De onvrede is begrijpelijk, dee lockdown in Frankrijk duurde ellelang, nu werd er eindelijk versoepeld en wordt het bijna direct teruggedraaid. Net nu het vakantieseizoen is begonnen wordt er een coronapas ingevoerd wat voor heel veel toeristen een groot struikelblok zal zijn.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is duidelijk dat Macron niet goed heeft nagedacht over zijn acties. Mensen snakten al maanden naar wat meer vrijheid en nu velen het eindelijk weer hebben kunnen ervaren willen ze het niet direct teruggeven. De grote opkomst bij de demonstraties door het hele land land laat dit goed zien. Ook in de Franse hoofdstad was er een gigantische opkomst.
https://twitter.com/AnonymeCitoyen/status/1416421940831690753?ref_src=twsrc%5Etfw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten